DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages  1 2 3 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> [VAND]Modul Emergency Stop Signal, "Flash" la... frana de urgenta

kert
post 4 Oct 2013, 22:33
Post #1


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




Am facut pentru mine un astfel de modul și m-am gândit că dacă mai sânt doritori...

Modul “Emergency Stop Signal”:

Aprinde/stinge intermitent (timp de 5 secunde) al treilea stop de frână la decelerare violentă a autoturismului.

La frânare “normală”, al treilea stop de frâna funcționează normal.

Este prevăzut cu setări/reglaje atât pentru frecvență (8 frecvențe) cu care clipește stopul, cât și pentru sensibilitate (7 praguri de sensibilitate).

Timpul de răspuns: 250mS

Modulul nu compensează componenta accelerației gravitaționale datorată înclinării mașinii (practic am constatat ca nu e necesară, dimpotrivă).

Modulul nu funcționează pe mașinile care au becurile de frână “CAN-BUS”.

Preț: 100 lei (+ eventuale taxe postale)

Instrucțiuni pentru montare/instalare:Attached File  Instructiuni.pdf ( 254.86k ) Number of downloads: 845


Tutorial montare/instalare/testare:



SANY0452.JPG ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 7015
SANY0453.JPG ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 7430
SANY0459.JPG ( Size: 1.03mb ) Number of downloads: 7217


Contact PM sau: kerthoffa@gmail.com

This post has been edited by kert: 5 Oct 2013, 22:21


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crististreulea
post 5 Oct 2013, 07:34
Post #2


o dudă, dar ce dudă...


Group: Members
Posts: 98
Joined: 29 January 07
From: Ghiroda/Timis




recunosc ca am fost sceptic cand am primit acest modul, dar rezultatele au fost peste asteptari, si-a facut treaba impecabil si in cele doua saptamani de teste am fost placut surprins cat de bine s-a comportat.
de precizat ca modulul vine doar cu banda dublu adeziva(care se lipeste inuman de bine) si manual cu instructiuni, fara nici un altfel de accesoriu cum ar fi cabluri, papuci...
spor la vanzare


--------------------
Dacia Logan 1.5dCi preference 2006
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
popavlm
post 5 Oct 2013, 14:44
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 27 January 11




foarte interesant modulul.... am vazut in tutorialul lui Cristi cum functioneaza si am ramas placut impresionat...in curand o sa achizitionez si eu unul...

This post has been edited by popavlm: 5 Oct 2013, 14:47


--------------------
dacia logan 2006 abition - gj-81-vlm
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cezardacia
post 9 Oct 2013, 00:38
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 2 June 13




Ce inseamna ,,CAN-BUS,, ?


--------------------
mercedes c220 cdi W202 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 9 Oct 2013, 08:53
Post #5


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




http://en.wikipedia.org/wiki/CAN_bus

Mai pe romaneste, device-urile electrice de pe masina comunica intre ele pe un bus de date.
Fiecare device are un controller care realizeaza comunicatia asta - primeste/transmite informatii printre care si daca becul e ars.
S-ar putea totusi sa functioneze, iar cind modulul intra in functiune si face ca becul sa clipeasca, sa fie semnalat in bord faptul ca becul e ars - chestie care ar fi chiar misto pentru ca ai avea confirmarea faptului ca modulul "a intrat".
Nu am testat modulul pe o astfel de masina si de aia spun ca nu functioneaza - nu vreau sa dezinformez.

This post has been edited by kert: 9 Oct 2013, 08:54


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 15 Oct 2013, 22:19
Post #6


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 22 Oct 2013, 09:45
Post #7


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 30 Oct 2013, 11:48
Post #8


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 5 Nov 2013, 23:20
Post #9


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crististreulea
post 8 Nov 2013, 21:13
Post #10


o dudă, dar ce dudă...


Group: Members
Posts: 98
Joined: 29 January 07
From: Ghiroda/Timis




mi-am facut timp sa-l montez pe toate cele 3 becuri de frana si sa-i testez functionalitatea si cu becuri cu filament. faptul ca nu a trebuit sa tai nici un fir si ca se poate deconecta imediat fara nici un fel de efort, m-a incantat la maxim!
sunt foarte multumit de el, multam kert!


This post has been edited by crististreulea: 8 Nov 2013, 21:17


--------------------
Dacia Logan 1.5dCi preference 2006
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 16 Nov 2013, 00:57
Post #11


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinaxis
post 18 Nov 2013, 15:41
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 386
Joined: 30 March 04




Vreau si eu dar cu conectorii lui Cristi, vreau sa-l montez in acelasi loc. Cum facem? Suport cost suplimentar smile.gif


--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RoBerT_04
post 18 Nov 2013, 21:13
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 169
Joined: 15 April 12




la fel si eu ...astept un pm daca e cazul cat ajunge cu totul.... dar si un nr de tel al tau sa te sun. eu vreau pentru un megane 2.


--------------------
Renault Megane II 2005 1.6 16v 115 cp. estate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 18 Nov 2013, 23:53
Post #14


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




@sinaxis
@RoBerT_04

aveti PM!


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 24 Nov 2013, 19:05
Post #15


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




Erata!
In postul #10 la minutul 09:30 si 11:04 s-a strecurat o greseala si anume ca daca becul este stins, modulul este calibrat corect.
Corect este ca becul sa fie aprins - deci modul este in pozitie orizontala.
Varianta corectata:
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=Rd1RGbJoDes

Eu recomand totusi montarea modulului numai pe al 3-lea stop de frina.
Daca totusi il montati pe toate cele trei stopuri - varianta lui Cristi, trebuie avut in vadere consumul total, iar secventa de calibrare nu mai necesita apasarea/eliberarea pedalei de frina ci punerea/luarea contactului!

This post has been edited by kert: 24 Nov 2013, 19:07


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 2 Dec 2013, 07:35
Post #16


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 13 Dec 2013, 16:24
Post #17


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 14 Dec 2013, 12:44
Post #18


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 7.652
Joined: 21 November 03




@crististreulea, bune teste ai facut.

@kert, am cateva intrebari:
- Inteleg argumentele tale care te duc la recomandarea de a monta doar pe al treilea stop, dar implementarile de fabrica care se gasesc pe unele masini de serie folosesc toate becurile
- cum se realizeaza intreruperea alimentarii becului? E un releu sau altceva? Vreau sa inteleg de unde vine limitarea de 100W
- intrebarea de mai sus am pus-o pentru ca eu am carlig de remorcare, remorcile care rareori le folosesc sunt inchiriate deci slabe sanse sa aiba LED-uri in ele. Intrebarea ar fi daca s-ar putea adauga un disable switch astfel incat sa dezactivez modului cand tractez, dar sa nu mai am limitarea de consum.
- In ce baza ai ales frecventele? Ma asteptam sa vad un 4 Hz. Mai demult am vazut ceva document facut in baza unor studii pe oameni cum reactioneaza la breaking blink in diferite situatii. Studiul era facut pentru UE. Iar frecventa de 4Hz parea castigatoare din punct de vedere al captarii atentiei. Clipul cu mertzanu parea sa aiba cca. 4 Hz.
- In documentatie scrie ca face blink pentru 5 secunde. Parerea mea ar fi ca daca o data pornit blink-ul, sa nu se mai opreasca pana nu ridic piciorul de pe frana. De ce? Cred ca toti am fost in situatia cand o situatie aparuta brusc in fata de face sa opresti in coloana pentru urmatoarele secunde esti tinta perfecta pentru adormitii din spate. As vrea sa imi faca blink pana vreau eu, a.k.a. pana ma simt in siguranta.


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 16 Dec 2013, 00:05
Post #19


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




Limitarea de 100W este data de tranzistorul final de putere al montajului care suporta 9A. Am vrut ca modulul sa fie cit mai mic/usor/fiabil.
Daca vrei putere mai mare se poate folosi iesirea modulului pentru comanda unui releu de puterea dorita.
Eu am zis ca 100W ajung chiar pentru 3 becuri de 21W si am lasat si o rezerva de 40% pentru a nu fi probleme de fiabilitate.
Daca vrei sa anulezi modulul se poate face "facind scurtcircuit" intre firul +12V_FR si BEC/LED - cu alte cuvinte se leaga cele doua plusuri intre ele/"pe direct".
Stiam de faptul ca unii au adoptat frecventa de 4Hz, dar nu este inca ceva standardizat si fiecare producator a facut in felul lui pentru a semnaliza o frina de urgenta: unii folosesc avariile(*), altii "clipesc frinele", mai nou am vazut la un mercedes ca frecventa cu cre clipeau stopurile de frina era cumva variabila in functie de deceleratie/timp de frinare. Eu am ales frecventele cum am considerat eu ca e mai util in urma testelor cu becuri si leduri. Frecventele 1.5,1.7 si 2 Hz sint utile mai mult in alte aplicatii ale modulului, dar avind atitea combinatii am zis ca e bine sa nu pun numai 4 frecvente (ca ajungeau...).
*Am avut modul pus pe avarii si cind am frinat brusc la o trecere de pietoni (se aruncase unu' pe trecere) ala din spatele meu m-a ocolit crezind ca eu "parchez" si era sa-l ia pe capota pe ala - am zis ca nu e bine asa si nu vreau sa vad faze din astea.
Blink timp de 5 secunde este arhisuficient... in 5 secunde te opresti de tot si poti pune avariile - si da, m-am simtit si eu odata tinta pentru unu' care venea de departe, dar tare pe E85 si eu stateam pe mijlocul drumului (se intimplase un accident in fata) si ma uitam in oglinda la berbecul de venea - aveam avariile puse si apasam/eliberam eu frina pentru a semnaliza cumva mai vizibil.


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 24 Dec 2013, 00:50
Post #20


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
edymmm
post 28 Dec 2013, 11:29
Post #21


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 28 December 13




Am si eu o problema cu acest modul va rog daca m-ati putea ajuta problema consta in: Am instalat modulul la calibrat mergea perfect dar dupa ce am scos contactul si il pun la loc cand apas frana becurile stau doar aprinse de unde sa fie problema?

Si mai am o problema cand modulul functioneaza cand bag masalier becul de pe masalier palpaie si el la fel.

Va rog daca m-ati putea lamuri smile.gif

This post has been edited by edymmm: 28 Dec 2013, 11:30


--------------------
Dacia Logan 2006,1.5dCI - SV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 29 Dec 2013, 02:15
Post #22


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




Descrierea problemei ma face sa pun intrebarea: e vorba de modulul prezentat in acest topic?
Ori e vorba despre un alt modul, ori nu ati inteles cum functioneaza acest modul si anume ca stopul/stopurile de frina "clipesc" doar la decelerarea violenta a automobilului.
Problema cu pilpiitul becului de "marche arriere" pare desprinsa din alt film - n-au nici o legatura - aici suspectez ceva defect/conectat aiurea la instalatia stopurilor.
Pentru a nu continua discutia aici si a nu aglomera topicul puteti sa-mi scrieti pe adresa de mail (vad ca nu puteti da PM-uri) mai multe detalii despre instalarea electrica pe care ati facut-o si despre comportamentul modulului/instalatiei electrice si chiar daca nu este vorba despre modulul prezentat aici incerc sa va ajut in limita timpului/cunostintelor mele cit si a informatiilor furnizate de dumneavoastra.


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 5 Jan 2014, 01:18
Post #23


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 11 Jan 2014, 18:28
Post #24


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aramadrian
post 13 Jan 2014, 23:27
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 13 January 14




Sunt interesat si eu de un modul ... sper sa functioneze si pe alt producator auto ...

Cum facem pentru datele de contact?


--------------------
Honda Civic 2008 - MS23HCV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 14 Jan 2014, 09:21
Post #26


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




Ma poti contacta (vad ca nu poti da PM) pe adresa de mail: kerthoffa@gmail.com
Ai PM!


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 19 Jan 2014, 01:18
Post #27


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 24 Jan 2014, 17:51
Post #28


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




up


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danutznew
post 26 Jan 2014, 20:31
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 26 January 14
From: Marghita, Bihor




Salut, eu am Opel Astra H 2006, asa cred ca are CAN-BUS huh.gif dar tare mi-as dori asa ceva (parca spune-ai intr-o postare ca s-ar putea sa functioneze, doar ca da un mesaj de eroare pe Display. Ai reusit sa faci o proba pe o masina cu CAN?) Este greu sa faci o modificare sa functioneze si pe masinile cu CAN-BUS?
Anumite tipuri de Astra H au chestia asta si se poate activa cu OP-COM, eu nu o am deoarece nu am un modul numit REC (Rear Electrical Center). Astept raspunsul tau cum as putea sa fac si eu sa-mi "clipoceasca" al trei-lea stop de frana (precizez ca e cu leduri si e din fabrica). Multumesc! smile.gif

This post has been edited by Danutznew: 26 Jan 2014, 20:33


--------------------
Opel Astra 2006 - BH 11 XRY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kert
post 26 Jan 2014, 21:04
Post #30


Group: Moderatori


Group: Members
Posts: 360
Joined: 12 September 12
From: Bucuresti




N-am testat, dar ma gindesc logic ca electronica de comanda (daca exista) a becului de frana in mod normal "vede" un bec. Atunci cind becul e ars, semnaleaza cumva pe bord treaba asta.
Modulul ESS inseriat cu becul in functionare normala (la frina "normala") face ca acea electronica a masinii sa vada ca si consumator final tot un bec, iar cind modulul "intra" si intrerupe alimentarea becului in cel mai rau caz, "electronica masinii" ar sesiza lipsa becului - ca si cum ar fi becul ars - asta ar putea duce la semnalarea pe bord a faptului ca becul e ars, sau ar clipoci si in bord (chestie care ar fi chiar faina, ar fi un feedback).
Singura conditie care ar fi de respectat este ca modulul sa fie montat electric chiar inaintea becului, adica sa nu mai fie alta electronica intre modul si bec.
Repet, NU am testat, ceea ce am scris este doar un rationament logic si nu o certitudine - oricum de stricat n-are cum sa strice nimic.
Eu cred ca se va comporta cum am descris mai sus.


--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

7 Pages  1 2 3 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st September 2019 - 12:51
Forum Renault Server hosting