It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Hidrofor cu probleme, sau cum sa spargi bani aiurea

tribunul
post 13 Feb 2011, 16:31
Post #31


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.928
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(dacia_amg @ 13 Feb 2011, 15:38)
Si daca sunt pierderi de presiune inainte de hidrofor
*



Inainte de hidrofor, adica de la sorb pana-n pompa, exista presiune pe "tronson"?
Nu cred ca exista niciun fel de presiune, poate presiunea facuta de apa care e gata sa pice la loc in fantana.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 13 Feb 2011, 16:32
Post #32


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 7.684
Joined: 24 June 07




Asa stiam si eu, d-aia am si intrebat.


--------------------
. . .
"De tot ce-am zis, nu m-am dezis; rămân exact cum am promis, prietenos ca o grenadă dată-n spatiu-nchis" Cheloo®
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 13 Feb 2011, 16:45
Post #33


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.928
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(Merced @ 13 Feb 2011, 16:07)
Cand ma mai duc, iau multimetrul la mine. Totusi eu tot ce am povestit am povestit din experienta cu vechiul hidrofor. Asta poate chiar e dezamorsat acum, nu am fost eu acolo ieri, am fost la munca. Iar teava e de PVC.
*



Exista o scula care se baga in priza si-ti contorizeaza eventualele fluctuatii de tensiune. Te legi la un pisi si-ti da un grafic cu valorile tensiunii in perioada cat ai tinut smecheria in priza.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 13 Feb 2011, 16:51
Post #34


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 7.684
Joined: 24 June 07




In perioada asta chiar nu stau sa fac sute de kilometri pe drum pentru chestii d-astea. Eu doar i-am avertizat, si anu' trecut mi-am facut destui nervi direct cu ala vechi. O sa vina maimutoiu' care l-a montat acum luni sa se uite. Sunt curios ce o sa vada, daca e dezamorsat circuitul sau e altceva.
Stiu ca acolo curentul nu e chiar ce tre sa fie, totusi teveu' merge ok mereu, frigiderele de 20 de ani cel putin merg si alea...


--------------------
. . .
"De tot ce-am zis, nu m-am dezis; rămân exact cum am promis, prietenos ca o grenadă dată-n spatiu-nchis" Cheloo®
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 13 Feb 2011, 17:40
Post #35


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.286
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




acum ca idee imediat dupa sorb sa pui o supapa de sens , poate sorbul nu tine coloana de apa , sau are momentae cind se poate pune cis, poate intra ceva o boaba de nisip si pierde coloana de apa in timp la 10m coloana de apa are 1 bar


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_amg
post 13 Feb 2011, 17:41
Post #36


Un neanderthal ejaculat din beci.


Group: Members
Posts: 256
Joined: 24 November 10




QUOTE(tribunul @ 13 Feb 2011, 16:31)
Inainte de hidrofor, adica de la sorb pana-n pompa, exista presiune pe "tronson"?
Nu cred ca exista niciun fel de presiune, poate presiunea facuta de apa care e gata sa pice la loc in fantana.
*



Cat timp motorul hidroforului NU functioneaza, supapa unisens care se afla
intre sorb si pompa, sau/si chiar sorbul in sine (daca este prevazut cu
supapa) mentine presiunea in instalatie. Asta din cauza ca NU exista nici un
dispozitiv (in hidrofor) care sa separe cele 2 circuite (sorb/supapa unisens-
hidrofor si hidrofor-consumatori).

Cand motorul hidroforului porneste, pompa hidroforului face sa scada
presiunea de pe tronsonul sorb-hidrofor pana la o depresiune datorita careia
apa poate ajunge din fantana in pompa hidroforului. In tot acest timp,
presiunea pe tronsonul hidrofor-consumatori este mentinuta de pompa
hidroforului care functioneaza.

In momentul in care pompa (motorul) s-a oprit, presiunea pe cele 2 tronsoane
(sorb/supapa unisens-pompa si pompa-consumatori) se egalizeaza, la
presiunea stabilita de presostat, datorita supapei unisens sau/si supapei
sorbului care nu lasa apa din instalatie sa se scurga in fantana.


This post has been edited by dacia_amg: 13 Feb 2011, 18:50


--------------------
24 valves black e34 bimmer touring
Ai furat bara de striptease?!
Du-o inapoi urgent,
La martorii lu' Ebola (no comment).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ct-03-tvy
post 13 Feb 2011, 18:02
Post #37


ct_010


Group: Members
Posts: 850
Joined: 11 May 08




ai sa razi merced,..dar sorbul se baga intr-o galetusa de 5 L.... pana pe la jumatate togmai pentru a nu trage nisip.si pamant din fantana... la vechea pompa asa am avut si a mers bine,

sa nu tulbure pompa cealalta apa...si sa iti prinda nisip la sorb, mai bine se lasa decat hidroforul pentru a scoate apa,..ii montezi din coloana bai un robinet scos afara langa fantana sau unde poftesti.. smile.gif

sa nu ramana blocat sorbul

e sorb gen cu garnitura aia decupata din cauciuc?

supapa unisens intre sorb si hidrofor nu ingreuneaza si mai mult ?

This post has been edited by ct-03-tvy: 13 Feb 2011, 18:12


--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eurocristi
post 13 Feb 2011, 18:11
Post #38


Membru


Group: Members
Posts: 173
Joined: 16 May 07




dacia_amg stie ce vorbeste!
Undeva pierde presiunea ,asta e toata smecheria.


--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_amg
post 13 Feb 2011, 18:23
Post #39


Un neanderthal ejaculat din beci.


Group: Members
Posts: 256
Joined: 24 November 10




QUOTE(ct-03-tvy @ 13 Feb 2011, 18:02)
[...]
supapa unisens intre sorb si hidrofor nu ingreuneaza  si mai mult ?
*



Chiar deloc... Poate daca pui 1120 de supape, una langa cealalta...

This post has been edited by dacia_amg: 13 Feb 2011, 18:48


--------------------
24 valves black e34 bimmer touring
Ai furat bara de striptease?!
Du-o inapoi urgent,
La martorii lu' Ebola (no comment).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ct-03-tvy
post 13 Feb 2011, 18:34
Post #40


ct_010


Group: Members
Posts: 850
Joined: 11 May 08




din cate am vazut supapa are un mic arc...care ajuta mecanismu de blocare,... daca hidroforu..e la limita ca aspiratie mai poate trage si arcurile acelea? limiteaza intrun fel debitul de aspiratie

This post has been edited by ct-03-tvy: 13 Feb 2011, 18:50


--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 13 Feb 2011, 18:47
Post #41


______________________


Group: Members
Posts: 13.611
Joined: 21 August 06




TREBUIE sa existe ceva presiune intre sorb si pompa, altfel pompa se dezamorseaza si iti merge in gol, exact cum spui. E o pompa centrifugala, e normal sa faca asa. Daca furtunul / teava de aspiratie este etans/a, atunci valva unisens de la sorb trebuie schimbata, si apoi ar trebui sa mearga.

PS: incearca si chestia urmatoare: monteaza teava / furtunul de aspiratie undeva mai sus decat nivelul pompei, astfel incat turbina sa ramana imersata permanent, chiar daca sorbul scapa presiune.

This post has been edited by C a t a l i n: 13 Feb 2011, 18:52


--------------------
Honda Accord 2.4 A/T - Grand Canyon AL 9.0 SL
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 13 Feb 2011, 20:14
Post #42


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.928
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(dacia_amg @ 13 Feb 2011, 17:41)
Cat timp motorul hidroforului NU functioneaza, supapa unisens care se afla
intre sorb si pompa, sau/si chiar sorbul in sine (daca este prevazut cu
supapa) mentine presiunea in instalatie. Asta din cauza ca NU exista nici un
dispozitiv (in hidrofor) care sa separe cele 2 circuite (sorb/supapa unisens-
hidrofor si hidrofor-consumatori).

*


Nu stiu daca are sau nu supape, ce fel de supape, eu ma gandeam logic, cine sa faca presiune pe furtun, ca doar pompa nu merge invers sa faca presiune pe furtun.

Supapele ala de care zici tu au rolul de a tine apa pe furtun, sa nu cada apa inapoi in fantana.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_amg
post 13 Feb 2011, 20:49
Post #43


Un neanderthal ejaculat din beci.


Group: Members
Posts: 256
Joined: 24 November 10




QUOTE(tribunul @ 13 Feb 2011, 20:14)
Nu stiu daca are sau nu supape, ce fel de supape, eu ma gandeam logic, cine sa faca presiune pe furtun, ca doar pompa nu merge invers sa faca presiune pe furtun.
*



Deci... pompa sigur ca "nu merge invers", dar cat timp e oprita (adica motorul
pompei NU functioneaza, iar consumatorii sunt inchisi) presiunea se mentine in
instalatie datorita si supapei unisens/sorbului care nu numai ca nu lasa
apa sa "cada" inapoi in fantana, dar mentine presiunea in instalatie (stabilita de
presostat), deoarce cele 2 tronsoane (sorb/supapa unisens-hidrofor si hidrofor-
consumatori[robinete]) NU au nici un fel de separare (evident, la numitorul lor
comun, hidroforul).


--------------------
24 valves black e34 bimmer touring
Ai furat bara de striptease?!
Du-o inapoi urgent,
La martorii lu' Ebola (no comment).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 13 Feb 2011, 21:09
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.286
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




apa pe o teava are o anumita greutatate la o lungime a tevii de 10m apare la capatul inferior o presiune de 1 atm sau bar


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crick
post 13 Feb 2011, 22:42
Post #45


Membru autentic


Group: Members
Posts: 653
Joined: 2 January 09
From: Bucuresti




Dar cablul de alimentare de la tablou la hidrofor cum se prezinta?Este destul de gros pentru a nu avea cadere de tensiune(mai ales la distante mari) ,care adunata cu caderea tensiunii retelei la anumite ore de varf sa duca la nefunctionarea motorului la randament maxim cu toate ca celelalte aparate functioneaza normal?Au mai fost cazuri cand s-au alimentat cu niste chinezarii de prelungitoare...Verifica tensiunea in timpul functionarii la tablou si la bornele hidroforului,trebuie sa fie identica!


--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B _____
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
G I M
post 15 Feb 2011, 02:07
Post #46


Membru cu indemanare


Group: Members
Posts: 2.324
Joined: 26 April 08
From: Brasov




Merced incearca cu 2 supape unisens. Stiu ca un unchi de-al meu a patit ceva de genu, adica nu urca mai mult de 1 bar si mergea de cretin singur pana se plictisea. S-au uitat vreo 2 meseriasi, ba ca e presostatu, ba ca e hidroforu fraier, a cumparat altu si la fel. A venit alt meserias care i-a dat de cap, niste tevi si niste racorduri erau subdimensionate. Din cate am citit ai zis ca hidroforul e langa fantana, deci este exclus traseul lung al tevii cu diferente de nivel ~~~.
Mai poate fi o problema, este posibil ca paleta de la hidrofor sa se fi umplut cu pietricele si sa nu-ti mai traga, am intampinat si problema asta la un hidrofor.


--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 15 Feb 2011, 09:49
Post #47


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 7.684
Joined: 24 June 07




Ei uite ca asta e problema probabil. Aspiratia e subdimensionata in cazul astuia. Cel vechi era cu intrare/iesire de 3/4 asta e de un tol. Si au luat reductii. Cel putin aspiratia nu se reduce, din cate stiu eu se pune chiar mai mare daca esti la limita.
Asa ca urmeaza sa schimbe traseul pana la hidrofor, si vedem ce se intampla...


--------------------
. . .
"De tot ce-am zis, nu m-am dezis; rămân exact cum am promis, prietenos ca o grenadă dată-n spatiu-nchis" Cheloo®
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mamba
post 15 Feb 2011, 14:19
Post #48


Membru


Group: Members
Posts: 105
Joined: 20 November 06
From: București




Am patit asa ceva de mai multe ori la tara cu un hidrofor bunicel(dab de la Romstal).Problema erau vecinii care se apucau sa mai bage in prize oarece aparate de sudura,moara,circulare si alte minuni care scadeau curentul si muncea bietul hidrofor cate 15 min sa se opreasca.Si cum prindea o pauza in activitatea vecinilor (adica 220v) imediat se oprea.Acum eu am mai umflat si buteliile oleaca...mai pierd aer....si de cate ori le umflu merge hidroforul mai greu.....dar mai rar


--------------------
Dacia Logan - Ambiance 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catlinoo
post 25 Feb 2011, 11:59
Post #49


poc


Group: Members
Posts: 18
Joined: 22 October 10




Salut tuturor!

Am citit cam tot ce ati scris voi, mai dau si eu cu parerea:
1- prin adancime de aspiratie a hidroforului h=8 sau 9 m inteleg diferenta de nivel intre cota hidroforului si cota unde se afla sorbul
2- exemplu: daca oglinda apei este la 8 metri si sorbul se afla la 3 m adancime in apa=> 8+3=11 m deci hidroforul in cauza nu va face fata!
3- daca totusi te afli la limita de aspiratie a hidroforului, H aspiratie=~H sorb in fantana...poate sa mearga un pic dar se forteaza pompa si nu cumva ai prea multe coturi si racorduri deoarece acestea inseamna pierderi de sarcina.
4- DIAMETRUL tevii pvc de aspiratie trebuie sa aiba diametrul din carticica cu care a venit hidroforul fara alte reductii, nipluri si improvizatii
....parerea mea.

Acu sa va zic cum am pus eu apa in casa cu hidroforul:
Fantana mea are 12 m pana la oglinda apei, adancime apa cca 7 m, sorbul l-am "infipt" 4,5-5.00 m in apa. De la fantana pana in bucatarie am un traseu de 15 m pe orizontala. Pe traseu am 3 coturi.

1- Urasc caminele de hidrofor de langa fantana deoarece aici intalnim umiditate ridicata, contacte electrice imperfecte, mizerie, spatii restranse
2- Solutia: Cumpar un hidrofor de adancime cu H aspiratie=50 m si il pun in bucatarie, sub masca de chiuveta (am scapat de umiditate, mizerie, pot sa il si verific cand vor neuronii mei)

Concluzie: hidroforul meu functioneaza relaxat.



--------------------
Dacia Solenza Confort 2004 1.9D - BT-04-STX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 25 Feb 2011, 12:11
Post #50


______________________


Group: Members
Posts: 13.611
Joined: 21 August 06




Punctul 2 e greșit. Indiferent cât de adânc bagi sorbulîn apă, coloana de apă de pe acel furtun sau țeavă tot la cota suprafeței apei rămâne.


--------------------
Honda Accord 2.4 A/T - Grand Canyon AL 9.0 SL
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 25 Feb 2011, 12:13
Post #51


Desi pare, nu lucrez la Dacia


Group: Moderatori
Posts: 19.506
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Cred ca e si multa liniste in bucatarie cand merge hidroforul


--------------------
Scenic II 1.6 16v - - - -
Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt/Si-n cele ce maine vor rade la soare
E-n pruncul din leagan si-n omul carunt/Si-n viata ce vesnic nu moare!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 25 Feb 2011, 12:20
Post #52


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.928
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(catlinoo @ 25 Feb 2011, 11:59)
2- Solutia: Cumpar un hidrofor de adancime cu H aspiratie=50 m
*


Cam cat costa asa ceva? ma refer la pompa.
Am luat o pompa care sa traga de la 9-10 m iar pretul a fost mai mult decat dublu fata de una care trage pana-n 7-8 m.

This post has been edited by tribunul: 25 Feb 2011, 12:21


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 25 Feb 2011, 12:48
Post #53


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.314
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




Am sa incerc sa te ajut pt ca e greu cand ai probleme.Am avut si eu probeleme cu hidroforul acum ceva timp si am dat din colt in colt,cu fel de fel de maimutoi pana cand am gasit si un meserias care i-a dat de cap.
Cand hidroforul nu se mai opreste ce presiune indica manometrul?
Apa iti curge la robinet cand merge hidroforul de "nebun"?



Off-topic:Cat costa un regulator de presiune si unde trebuie montat?
Consuma curent in plus(sunt pe dinafara,asa ca va rog sa nu radeti,si la tara cam fluctueaza curentul in special in lunile cand sunt temperaturi scazute)?


--------------------
dacia solenza 2004/clima1.4 MPI - DJ 06 MVK
"Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde."---Ayrton Senna
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 25 Feb 2011, 16:50
Post #54


______________________


Group: Members
Posts: 13.611
Joined: 21 August 06




Regulator de presiune sau de tensiune?


--------------------
Honda Accord 2.4 A/T - Grand Canyon AL 9.0 SL
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catlinoo
post 25 Feb 2011, 20:29
Post #55


poc


Group: Members
Posts: 18
Joined: 22 October 10




@klaus
Cu hidroforul pornit este liniste comparativ cu hota pe care o am (BEKO cu 2 motoare) si pe care o folosesc in general la nivelul 2/3
Si in plus, hidroforul intra in functiune doar cand cineva il utilizeaza, adica curge apa mai multicica asa, presiunea din rezervor scade, este actionat presostatul...deci daca cineva il utilizeaza inseamna ca nu este novoie de liniste. In orice caz, este supersilentios, face un mic bazait ca o pisica asa...tongue.gif
@tribunul
un hidrofor de adancime nu este mult, tot ce trebuie sa faci este sa circuli si sa vezi in mai multe locuri, nu fac reclama, daca este nevoie rog sa-mi stergeti postul - am achizitionat hidroforul de la Black Sea Suppliers, si am dat 735 sau 750 de lei!!!! deci la pretul asta nu puteam gasi mai bun, am obtinut si o reducere de 10% si am dat 675 parca, nu mai stiu. Va pot arata factura.
MODELUL hidroforului este: CRYSTAL XDPM 505A
Multumesc si pentru corectare... acum mi-am dat seama, principiul vaselor comunicante...deh, m-am tampit:P multam fain!!!

25 Feb 2011, 20:38:
QUOTE(tribunul @ 25 Feb 2011, 12:20)
Cam cat costa asa ceva? ma refer la pompa.
Am luat o pompa care sa traga de la 9-10 m iar pretul a fost mai mult decat dublu fata de una care trage pana-n 7-8 m.
*




AHHHH! Ce chestie....
Mi-am amintit un lucru, te rog sa faci exact in felul urmator:
1) Dai drumul la apa sa curga la robinet
2) In acelasi timp sa mai fie cineva in caminul hidrofrului si ii dea cateva bobarnace in cadranul (protectia de plastic) a manometrului. Bobarnacul trebuie sa fie foarte precis, exact in centrul manometrului, unde se invarte acul...sa nu te surprinda daca dupa aia presiunea va urca la 3, 4 bari sau cat ai reglat tu presostatul....
Nu trebuie sa te deplasezi tu la tara, poti ruga pe cineva de acolo sa o faca...

SUCCES!!! cool.gif

This post has been edited by catlinoo: 25 Feb 2011, 20:38


--------------------
Dacia Solenza Confort 2004 1.9D - BT-04-STX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tribunul
post 25 Feb 2011, 20:48
Post #56


Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal


Group: Members
Posts: 2.928
Joined: 19 July 05
From: Micul Paris




QUOTE(catlinoo @ 25 Feb 2011, 20:29)
@tribunul
un hidrofor de adancime nu este mult, tot ce trebuie sa faci este sa circuli si sa vezi in mai multe locuri, nu fac reclama, daca este nevoie rog sa-mi stergeti postul - am achizitionat hidroforul de la Black Sea Suppliers, si am dat 735 sau 750 de lei!!!! deci la pretul asta nu puteam gasi mai bun, am obtinut si o reducere de 10% si am dat 675 parca, nu mai stiu. Va pot arata factura.
MODELUL hidroforului este: CRYSTAL XDPM 505A
Multumesc si pentru corectare... acum mi-am dat seama, principiul vaselor comunicante...deh, m-am tampit:P multam fain!!!
*



Pompa de la hidroforul respectiv poate sa traga apa de la 50 m adancime?
Cand am cautat un vas mai mare de 50-60 litri, parca doar vasul costa cat zici tu mai sus.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Calul Maro
post 26 Feb 2011, 04:55
Post #57


Mârțoagă cu muște sub coadă


Group: Members
Posts: 101
Joined: 11 February 11
From: Grajd




QUOTE(volint @ 13 Feb 2011, 10:19)
La sorbul de 1" gaura in sorb e de 25mm parca, echivalentul la 3/4".
*


25 mm masoara fix un tzol. wink.gif


--------------------
Cal Maro ... - TC 144
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 26 Feb 2011, 05:09
Post #58


______________________


Group: Members
Posts: 13.611
Joined: 21 August 06




25.4 mm


--------------------
Honda Accord 2.4 A/T - Grand Canyon AL 9.0 SL
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mk2
post 26 Feb 2011, 20:14
Post #59


Membru autentic


Group: Members
Posts: 426
Joined: 5 August 06
From: Bucuresti




Un hidrofor care trage de la 30-50 m e cam cu 100 de lei mai mult fata de unul normal echivalent (la astea ieftine).

De asemenea avand in vedere ca e cu ejector extern, costul cu kitul de aspiratie e dublu (sunt 2 tevi care intra in put).

Ca dezavantaje, zice lumea ca ar fi ceva mai zgomotoase si ca au debit ceva mai mic.

Insa, sincer sa fiu, eu n-am vazut prea mare diferenta intre ele (si am un jaf chinezesc luat cu 350 de lei din metro).

PS. Daca luati d-astea chinezesti, la un an incercati sa-i schimbati rulmentii + presetupa (cam 50 de lei). Altfel se va gripa, se va arde si va veti duce cu el in garantie.


--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 26 Feb 2011, 20:16
Post #60


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 7.684
Joined: 24 June 07




Nu confundati "trage" cu "impinge". De la 30 de metri eu n-am vazut in magazin vreunul, adica sa aiba adancime de aspiratie de 30 de metri.


--------------------
. . .
"De tot ce-am zis, nu m-am dezis; rămân exact cum am promis, prietenos ca o grenadă dată-n spatiu-nchis" Cheloo®
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 23rd October 2014 - 05:46
Forum Renault Server hosting