It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ajutati-l pe Stefanut
95 Pages « < 90 91 92 93 94 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

draculafly
post 23 Oct 2009, 11:23
Post #2731

Membru

Group: Members

cea mai tepoasa banca se pare ca este brd ! tot felul de comisioane taxe etc ! alte banci nu mai sunt pe piata de ce va duceti tot la ei ! cred ca e o hipnoza generala !

--------------------
dacia logan kiss 2007 - b91 fad
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 23 Oct 2009, 20:06
Post #2732

Membru Constantean

From: Mangalia

Partea buna la BRD este ca se misca repede pentru acordarea creditului spre deosebire de altii.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
tdan08
post 24 Oct 2009, 06:47
Post #2733

JUST A MEMBER

From: B A C A U

draculafly, nu te supara, dar alte banci nu au taxe, comisioane etc?? ma indoiesc ca alte banci iti dau un credit fara anumite taxe si comisioane. o fi tepoasa brd ul, dar nici altele nu sunt mai altfel. toate sunt din acelasi aluat. cand mi-am luat masina (12.11.2008), am facut un studiu de piata, am colindat toate bancile si oferta de la brd cu dobanda putin mai mica la dacia/renault/nissan si casco gratuit in primul an era chiar printre cele mai atractive. am luat credit in lei cu dobanda fixa chiar daca euro atunci era in scadere, ajunsese pe la 3.7, chiar 3.6. a fost un moment de inspratie pt ca dupa noiembrie, euro a urcat vertiginos, si, in plus, si dobanzile au crescut, asa ca eu nu am avut nimic de pierdut, chiar am stat relaxat spre deosebire de cei cu credite in euro. brd ul s-a miscat foarte repede si in 3 zile eram la volanul masinii. casco platesc 1200 ron pe an la asiban. si asiban mi se par ok pt ca am avut doua daune, una de 2500 lei si una de 1200 lei si mi-au dat acceptul de plata in cateva ore fara prea multe intrebari. asa ca cei 1200 lei cheltuiti pe casco au fost recuperati icon_mrgreen.gif (de fapt nici nu i-am platit ca, dupa cum am mai spus mai sus, a fost gratuit in primul an). asa ca eu nu critic brd ul pt ca am colegi care au credite la alte banci si tot de acelasi lucru se plang... taxe, comisioane, si alte motive inventate de banci sa mai puna ceva in plus la rata.

eu as critica toate bancile pt ca da, fata de alte banci sau aceleasi banci din vest, practica dobanzi uriase. pana nu exista niste norme de la guvern care sa protejeze clientii, bancile vor practica in continuare dobanzi uriase si vor face legea la noi in tara. ei sunt privati, daca ar putea ar lua si pielea de pe tine pt un profit mai mare.

--------------------
LOGAN PH2 1.6 MPI + REMAPAT LAUREATE BLEU MINERAL UNGO SR9000 BEL 965 SONY CDX-GT620U TTI 880H
User is online!Galerie FotoPM
+
galeo
post 24 Oct 2009, 15:28
Post #2734

Membru

QUOTE(tdan08 @ 24 Oct 2009, 07:47)
draculafly, nu te supara, dar alte banci nu au taxe, comisioane etc?? ma indoiesc ca alte banci iti dau un credit fara anumite taxe si comisioane. o fi tepoasa brd ul, dar nici altele nu sunt mai altfel. toate sunt din acelasi aluat. cand mi-am luat masina (12.11.2008), am facut un studiu de piata, am colindat toate bancile si oferta de la brd cu dobanda putin mai mica la dacia/renault/nissan si casco gratuit in primul an era chiar printre cele mai atractive. am luat credit in lei cu dobanda fixa chiar daca euro atunci era in scadere, ajunsese pe la 3.7, chiar 3.6. a fost un moment de inspratie pt ca dupa noiembrie, euro a urcat vertiginos, si, in plus, si dobanzile au crescut, asa ca eu nu am avut nimic de pierdut, chiar am stat relaxat spre deosebire de cei cu credite in euro. brd ul s-a miscat foarte repede si in 3 zile eram la volanul masinii. casco platesc 1200 ron pe an la asiban. si asiban mi se par ok pt ca am avut doua daune, una de 2500 lei si una de 1200 lei si mi-au dat acceptul de plata in cateva ore fara prea multe intrebari. asa ca cei 1200 lei cheltuiti pe casco au fost recuperati  icon_mrgreen.gif (de fapt nici nu i-am platit ca, dupa cum am mai spus mai sus, a fost gratuit in primul an). asa ca eu nu critic brd ul pt ca am colegi care au credite la alte banci si tot de acelasi lucru se plang... taxe, comisioane, si alte motive inventate de banci sa mai puna ceva in plus la rata.

eu as critica toate bancile pt ca da, fata de alte banci sau aceleasi banci din vest, practica dobanzi uriase. pana nu exista niste norme de la guvern care sa protejeze clientii, bancile vor practica in continuare dobanzi uriase si vor face legea la noi in tara. ei sunt privati, daca ar putea ar lua si pielea de pe tine pt un profit mai mare.
*

Si eu am testat mai multe banci inainte sa iau masina, si pot sa zic ca nici o oferta la alte banci nu era mai avantajoasa ca la brd pentru logan nou.Asta pentru ca dacia cu BRD au probabil o intelegere de a acorda credite mai avantajoase pentru marca dacia pentru a atrage clientii.

24 Oct 2009, 16:32:
Cat despre asiguratori, nu se risca sa nu acopere dauna unei masini care este garantia BRD, pentru ca ar risca ca BRD sa mai faca Casco la ei, si ar pierde mii de contracte casco

This post has been edited by galeo: 24 Oct 2009, 15:32

--------------------
dacia 1310 1984
+
bygy007
post 25 Oct 2009, 00:11
Post #2735

Membru autentic

From: BUCURESTI

sint francezi si unii si altii , eu lucrez tot la o firma franceza si ne-au schimbat cardurile pe BRD
se ajuta intre ei

--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
galeo
post 25 Oct 2009, 02:34
Post #2736

Membru

QUOTE(bygy007 @ 25 Oct 2009, 01:11)
sint francezi si unii si altii , eu lucrez tot la o firma franceza si ne-au schimbat cardurile pe BRD
se ajuta intre ei
*

bravo lor , numai noi romanii ne dusmanim si ne da e ciuda unii pe altii

25 Oct 2009, 03:45:
va acum o oferta la creditul auto la cec bank, unde un credit in lei de 300 milioane pe 4 ani ajunge la o rata 791 lei pe luna, iar dupa 4 ani dai inapoi undeva la 380 mil

This post has been edited by galeo: 25 Oct 2009, 02:45

--------------------
dacia 1310 1984
+
Trompy
post 9 Nov 2009, 13:55
Post #2737

Membru incepator

smile.gif
Sunt nou pe acest forum, mi-am facut cont pentru a ma lamuri si eu de ceva. Am achizitionat un logan prestige 1.6 16v pe care trebuie sa ma duc sa il iau sambata, dealerul(Bucuresti) mi-a spus ca sa aduc 6 milioane pentru asigurare casco si numere provizorii. Mi se pare un pic cam mult... voua nu?

--------------------
Dacia Logan 1.6 16v / 2009
+
Steel Tormentor
post 9 Nov 2009, 13:57
Post #2738

Membru autentic

From: Constanta

pai numai numerele provizorii cred ca sunt 1,5 mil.
Si asigurarea casco...pe cate luni??

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Trompy
post 9 Nov 2009, 14:18
Post #2739

Membru incepator

Habar nu am. Am sa incerc sa-l fac pe cea mai scurta perioada, deoarece imi voi face casco... Mi se pare enorm in orice caz, dar profita de faptul ca nimeni nu mai sta sa se certe cu ei.

--------------------
+
Steel Tormentor
post 9 Nov 2009, 14:37
Post #2740

Membru autentic

From: Constanta

Astea-s costurile la achizitionare. In afara de casco, mai trebuie si RCA. Si sa iei si bani de benzina tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
BZN
post 9 Nov 2009, 15:36
Post #2741

membru muntean

From: Rucar / Bucuresti

Eu zic sa iei chiar mai mult...
Pe mine m-au costat 60 ron numerele provizorii, 175 ron RCA/ 6 luni, 400 ron CASCO/ 3luni. Asta in iulie '09, tot 1,6 16v.

--------------------
Tico 0,796, 6v, '98 /Logan Prestige 1,598, 16v, '09 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
klaus
post 9 Nov 2009, 15:50
Post #2742

Desi pare, nu lucrez la Dacia

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(Trompy @ 9 Nov 2009, 14:18)
Mi se pare enorm in orice caz, dar profita  de faptul ca nimeni nu mai sta sa se certe cu ei.
*

Ti se pare enorm comparativ cu ce? Ca a fi enorm trebuie sa aiba un grad de comparatie cu ceva...

--------------------
Pgt 206, ex laur 1.6 - - - -
Prostii par conceputi pe cale artificiala/
Ca sunt multi ai dracu' si n-au nici o boala (Parazitii)
+
Trompy
post 9 Nov 2009, 20:10
Post #2743

Membru incepator

in raport cu costul de productie a 2 placute de inmatriculare + pretul unei rovinete(care ar intra in pretul placutelor)+ asigurare rca de la iesirea de la dealer pana la banca brd unde fac casco:D:D comparativ cu asta mi se pare enorm;) tie nu?

Mentionez ca de o luna mi-am luat carnetul iar buletinul de 4 ani si nu prea sunt la curent cu costurile unei inmatriculari. Azi am aflat si eu si mi sa parut prea mult, eram curios daca nu cumva dealerul incearca sa ma pacalesca.

in alta oridine de idei cica de la 15 decembrie se introduce o noua taxa de inmatriculare pentru vehiculele noi care urca undeva la 2000 ron(scuze de off daca stiati asta deja)
respect si toate cele bune! multumesc pentru raspunsuri

This post has been edited by Trompy: 9 Nov 2009, 20:42

--------------------
+
BZN
post 9 Nov 2009, 20:19
Post #2744

membru muntean

Apar ceva neclaritati.
Acum 2 ani cand am cumparat vechiul Logan prin BRD, polita CASCO am incheiat-o la banca atunci cand am contractat creditul, masina nici nu era produsa!
Legat de rovinieta, nu o platesti pana nu ai numerele definitive!

--------------------
+
sebibv
post 29 Nov 2009, 12:38
Post #2745

Membru incepator

Salut,
Sunt si eu nou pe forum, insa am nevoie de cateva sfaturi din partea voastra.
Detin in prezent o Dacia 1310 din 85 care a devenit deja periculoasa. Mananca destul de multi bani, intra apa in ea si sincer sa fiu nu mai are rost sa manance atatia bani in continuare. M-am decis sa achizitionez o masina noua. Cum bugetul este EXTREM de limitat m-am orientat catre un Logand e 5900 de euro.
O sa incerc sa il platesc cu banii jos deoarece sper sa reusesc sa ma imprumut din alte parti pentru a nu fi nevoit sa platesc dobanda. Mi-ar trebui in prima faza vreo 5.000 de lei, fara "rabla", dar vreau sa va intreb:

1. mai sunt oare bani pentru rabla pe anul asta?
2. pe langa pretul de pe site am inteles ca trebuie sa mai platesc taxa de "numere" si rca-ul. Cam cat ar fi acestea? De fapt cam cat este taxa de numere si cat este un casco pentru aceatsa masina?
3. trebuie sa mai platesc alte taxe in afara de acestea?
4. inteleg ca aceasta versiune nu are inchidere centralizata cu telecomanda...dar ce are? Se inchuie usile automat cand inchizi usa de la sofer? (am 1310...si nu ma pricep)
5. can cat ar dura din momentul in care incep sa fac actele (inclusiv ptr casare)
6. am inteles ca sunt precablata pentru casetofon. ce inseamna asta? cam cat m-ar costa montarea unui casetofon si a unor boxe (cumparate de mine) intr-un service?
7. Ulterior se poate monta alarma, si proiectoare ceata?
8. Cum este cu incalzirea la acest model? Se incalzeste repejor? TIneti cont ca am 1310 si ma gandesc comparativ (nu am mai condus alte masini decat pe a mea...am vreo 20.000 de km condusi insa doar cu batrana...si cu alte dacii asemanatoare).
9. Ventilatorul acela are vreun efect vara?
10. Cat costa taxa aceea de revizie anuala?
11. cand o cumpar, trebuie facut ITP-ul?
12. daca doamne fereste ia foc (probleme la instalatia electrica) in perioada de garantie, cine raspunde? Ca daca eu, trebuiee neaparat casco pentru priul an momentan.

Va multumesc mult!

--------------------
Dacia 1310 1985
+
-Scorpio-
post 29 Nov 2009, 13:16
Post #2746

membru jucator

From: SV

4. se incid toate usile cand inchizi cea de la sofer. are centralizata dar nu pe telecomanda.

6. are toata sarmaraia trasa, nu mai trebuie sa desfaci tot habitaclul pt a pune casetofon. sa ai grija sa cumperi casetofon cu mufa ISO. sa le pui in service te costa cateva sute, sa zicem o ora de manopera pe electric.

7. dap. numai sa o montezi la cineva priceput. pt proiectoare e un pic mai complicat ca ar trebui schimbat si batul de la semnare / faruri. chiar nu vad asa mare utilitate sa pui proiectoare de ceata. loganul are lumini foarte bune si vezi suficient fara proiectoare. totusi daca vrei sa pastrezi garantia, modificarile, montatul alarmei si al casetofonului ar trebui facute intr-un service dacia si cu piese agreate de ei. practic daca o faci pe cont propriu si nu se intampla nimic n-ai sa ai probleme cu garantia. totusi sa nu te astepti ca daca faci modificarile la un carpaci si-ti strica masina sa mergi la ei cu scandal sa ti-o repare ca doara e in garantie.

8. ca la orice masina straina actuala. nu sufera comparatie cu vechea dacie.

9 asa si asa. mai degraba deschizi geamul.

10. ceri un desfasurator la dealer.

11. nu

12. daca n-ai facut modificari la instalatie raspunde dacia. in mod normal n-am auzit nici un logan sa ia foc din senin. e executata ok, iarasi nu sufera comparatie cu vechile dacii.

--------------------
Ambiance 1.4MPI 2005 ex Ford Scorpio - 2000cmc, 120HP
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
sebibv
post 29 Nov 2009, 13:56
Post #2747

Membru incepator

Iti multumesc mult!
Deci sa inteleg ca nu pot sa montez vechiul meu casetofon (LG luat anul trecut, decat daca e agreat de ei).
Ah, ce probleme stupide imi fac eu.
4. dar la ce domn sunt eu nu imi permit sa inchid fara telecomanda.... smile.gif Deci este perfect.
6. la service voi monta tot ca nu compar o masian noua cu batrana mea (dupa care o sa sufar daca o las la remat...pe bune)
7. eu vreau sa se vada pentru ca la a mea am mari probleme cu vizibilitatea...dar cred ca va fi o mare diferenta!
12. eu sunt speriat de curent si foc. batrana a luat foc dupa o interventie in service autorizat dacia....

Mersi inca o data si sper sa fiu si eu (sau taica-meu ca o sa o iau pe numele lui ca batrana e pe numele lui...si vreau sa intre in "rabla").

Inca o treaba...cum se plateste o masina? Pot sa o platesc cash? biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 1985
+
tribunul
post 29 Nov 2009, 14:52
Post #2748

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

Nu stiu la ce sarmaraie va referiti voi, dar daca vreti sa-i pui boxe in usile de pe fata trebuie sa tragi fire in usi, nu are firele trase in usi, nu are acel burduf de cauciuc care-ti protejaza firele care ies din stalp si intra in usa.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
+
sebibv
post 29 Nov 2009, 15:41
Post #2749

Membru incepator

Eu nu ma refer la nimic pentru ca nu stiu. Boxele nu se pun in spate?

Vad ca programul rabla se desfasoara pana pe 11 decembrie. Asta ce inseamna? Pana pe 11 decembrie ce trebuie sa fac ca sa nu pierd "trenul"?

Cam cat dureaza daca sa zicem ca maine incep sa fac actele?
Banuiesc ca dupa ce primesc hartia de acceptare de la dealer, duc masina la remat, apoi merg la politie si apoi la fisc. Astea se pot face intr-o singura zi?
Dupa care, dosarul trebuie aprobat, nu? Cat dureaza aprobarea? Il aproba statul?

--------------------
Dacia 1310 1985
+
-Scorpio-
post 29 Nov 2009, 15:49
Post #2750

membru jucator

QUOTE(tribunul @ 29 Nov 2009, 14:52)
Nu stiu la ce sarmaraie va referiti voi, dar daca vreti sa-i pui boxe in usile de pe fata trebuie sa tragi fire in usi, nu are firele trase in usi, nu are acel burduf de cauciuc care-ti protejaza firele care ies din stalp si intra in usa.
*

esti sigur? pe spate parca imi aduc aminte ca n-are trase firele, dar pe fata i-am pus difuzoarele si casetofonul chiar in prima zi cand mi-a sosit. iar burduf are la toate usile ca pe acolo trec firele de la centralizata.

--------------------
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
tribunul
post 29 Nov 2009, 16:04
Post #2751

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

Daca vorbim de loganul de 5000 euro plus rabla, adica cel de 5900 euro, sunt foarte sigur.

This post has been edited by tribunul: 29 Nov 2009, 16:05

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1.6
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
+
-Scorpio-
post 29 Nov 2009, 16:45
Post #2752

membru jucator

nu e modelul ambiance?

--------------------
+
sebibv
post 29 Nov 2009, 17:27
Post #2753

Membru incepator

Nu, era ala de 5900. Oricum, programul rabla se sfarseste pe 11 decembrie. M-am mai gandit si cred ca o las pe anul viitor. Momentan sunt prea ocupat cu munca....mai ales ca sunt destul de nou acolo si ... cred ca o sa mai strang ceva banuti ca oricum imi mai trebuiau vreo 3.000 de lei...si poate, o sa merg pe un model un pic mai scump daca tot aman.
Va multumesc oricum.

--------------------
Dacia 1310 1985
+
bobo77
post 29 Nov 2009, 22:29
Post #2754

Membru Constantean

From: Mangalia

Si poate la anul avansezi la o versiune superioara.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
BZN
post 29 Nov 2009, 23:20
Post #2755

membru muntean

Plus taxa de poluare.

--------------------
+
sebibv
post 6 Dec 2009, 18:50
Post #2756

Membru incepator

Ce taxa de poluare?

--------------------
Dacia 1310 1985
+
bossake
post 6 Dec 2009, 19:24
Post #2757

Membru autentic

In mod normal de la 15 decembrie (sau 1 ianuarie) expira scutirea masinilor noi de la plata taxei de poluare. Asa ca sunt toate sansele sa se plateasca taxa de poluare, asta daca nu cumva se mai prelungeste un an scutirea inca in vigoare.

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
sebibv
post 6 Dec 2009, 22:13
Post #2758

Membru incepator

Ok, sa va intreb ceva. Printr-o situatie deloc fericita, a ajuns cineva sa vanda o masina.
Masina este din 2007, si cere pe ea 21000 de lei + actele de schimbare de propietar.
Vopseaua este metalizata, are airbag ptr pasager, proiectoare de ceata.
Are 16.000 de km, insa este un pic atinsa in spate, in sensul ca e un pic infundata. Nu sunt sanse sa fi fost rasturnata,sau sa aiba alte probleme deoarece o iau de la cunoscuti...are si cauciucuri de iarna de 2 saptamani.
Intrebarile mele ar fi:
-este o afecere buna? (deja am batut palma)
-i-a montat casetofon...avea ce sa greseasca? Masina vine direct cu mufa iso? La boxe cum e?
-cat credeti ca ma vor costa actele de schimbare a propietarului?
-oare asta are garantie anticoroziva?
-cam cat costa rca/casco?
Chestia e ca eu am si o rabla....din 85. Deci pierd banii pe ea, insa scap ceva mai ieftin. Ma intreb acum cu cat oare voi putea vinde rabla...

LE si cu posibila taxa de poluare cum ramane? o sa o trec pe numele meu abia peste vreo 2 luni (v-am zis de intamplarea nefericita..)

This post has been edited by sebibv: 6 Dec 2009, 22:19

--------------------
Dacia 1310 1985
+
slider2
post 6 Dec 2009, 23:15
Post #2759

doar membru si atat

adica tu ai preluat leasingul?? sau cum?? la 5000euro cat ai dat pe ea e cam mult, mai ales tinand cont ca e cheala. la banii astia poti gasi si cea mai echipata varianta de logan ph1, fie benzina, fie diesel, cum iti place...
eu inteleg ca are km putini, si ca o iei de la cunoscuti, dar in 2009, aproape 2010 sa dai 5000euro pe o masina fara aer conditionat, servo, abs, mi se pare o mare tam... afacere proasta....

--------------------
renault/ford megane I/focus II 2000 break 1.6 16v/2006 tournier 1.6 tdci - b 185 ozn
daca ai vointa poti munta muntii din loc, daca ai minte ii lasi acolo ca nu te deranjeaza cu nimic...
+
sebibv
post 6 Dec 2009, 23:40
Post #2760

Membru incepator

Stai ca mi-ai stricat seara...cum adica fara servo si abs? Eu am inteles ca are abs...si mai sunt masini fara servo?
Nu, nu am preluat leasingul. Le dau banii ca sa isi achite ei leasingul, astfel incat sa scape de datorii.

La naiba...

LE te referi la servodirectie banuiesc...nu?

This post has been edited by sebibv: 6 Dec 2009, 23:41

--------------------
Dacia 1310 1985
+

95 Pages « < 90 91 92 93 94 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Ajutati-l pe Stefanut
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  DIY blog  Trenulete  Curs Valutar  HRH Time is now: 11th March 2010 - 20:11
billig poker
Forum Renault Server hosting