Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
![]() ![]() ![]() |
Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
angel35 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
face cat vrei tu sa faca
![]() poti sa ai un acvariu frumos, sanatos, cu apa limpede, fara cheltuieli prea mari. un acvariu de 60-80L era cam 60 RON acum 1-2 ani in Obor (acolo e locul unde se strang cei mai multi comercianti de ustensile pt acvaristi). mai trebuie un incalzitor(20-30RON), un filtru (cam 50 RON), instalatia de iluminat (neon, in functie de ce vrei sa pui in acvariu)... pietris gasesti si in alte locuri, nu numai la petshop (la petshop e scump si nici macar nu e spalat bine). o buturuga(pt aspect) si plante gasesti in Obor (e bina sa incepi cu plante mai putin pretentioase; cu cat sunt mai ieftine, cu atat rezista mai bine ![]() daca respecti perioada de ciclare si nu aglomerezi acvariul, poti cu 150-200 RON sa ai un colt de natura frumos in camera ![]() LE: eu iti recomand totusi sa nu mergi pe ideea "sa nu moara pestii". mai bine 2-3 pesti care sa se simta bine decat 20-30 care sa "nu moara". This post has been edited by Smiley: 17 May 2008, 08:47 |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(angel35 @ 16 May 2008, 14:28) ![]() Haidi bre .. fii serios .. eu stiu un pic de teorie, cat despre acvariul meu, nestiind ce sa fac, il tin conform teoriei => scump. "Bazat" ? .. poate peste vreo 5-10-15 ani .. si poate nici atunci. Sunt doar un incepator care in lipsa de experienta merge "by the book". Daca Doamne Fereste merge ceva naspa in acvariu, m-am dus la vale, ca nu o sa stiu imaediat ce sa ii fac. Revenind, intr-adevar, un acvariu il poti lua cu 2 mil sau cu 20 de mil .. totul depinde de ce anume vrei. Eu am preferat sa merg pe acvariu de firma si scule cat de cat profi => in total , intr-un an de zile, o cheltuiala de cca 45 mil (numai acvariul si mobilierul aferent au fost 24 mil). Pot spune ca acvariul a suportat cu stoicism o locomotiva metalica aruncata de fi'miu drept in mijlocul geamului frontal .. nu stiu daca un acvariu din sticla obisnuita ar fi trecut testul. Deci pe principiul "dai un ban dar stai in fata", eu am ales versiunea mai scumpa (ma rog, se presupune cel putin teoretic ca si calitatea produselor creste odata cu pretul). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Cind schimbi apa , mai ales cind completezi ,cum faci sa nu tulburi prea tare apa ?
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
furtunul prin care pui apa il pui sa sparga jetul de apa in peretele acvariului .. in felul asta nu o sa ajunga nici un curent de apa pe fundul acvariului ca sa tulbure apa
|
--------------------
.
.
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Hai sa-ti dau un pont , pui in acvariu o folie de polietilena , la suprafata apei .
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
in general, cand schimbi apa aspiri si substratul. deci apa oricum va fi tulbure, asa ca singura problema e ca jetul de apa sa nu-ti deplaseze plantele.
|
-------------------- |
|
angel35 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
la teorie sunt 0....si nici nu prea am timp sa citesc....si vad ca in adevar nu este prea simplu sa ai un acvariu si sa mai arate si bine...
|
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|
Smiley |
![]()
|
daca n-ai timp sa citesti, atunci gandeste-te bine inainte sa te apuci de treaba.
acvariul necesita ingrijire constanta, nu e ceva pe care dai azi banii si in urmatorii 2 ani arata frumos in camera. |
-------------------- |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(Liviu @ 17 May 2008, 10:25) Pot spune ca acvariul a suportat cu stoicism o locomotiva metalica aruncata de fi'miu drept in mijlocul geamului frontal .. nu stiu daca un acvariu din sticla obisnuita ar fi trecut testul. Deci pe principiul "dai un ban dar stai in fata", eu am ales versiunea mai scumpa (ma rog, se presupune cel putin teoretic ca si calitatea produselor creste odata cu pretul). Off-topic : Cumva colectionezi trenulete ? |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
QUOTE(angel35 @ 22 May 2008, 15:05) la teorie sunt 0....si nici nu prea am timp sa citesc....si vad ca in adevar nu este prea simplu sa ai un acvariu si sa mai arate si bine... Daca totusi iti plac acvariile, iegzista o rezolvare. Daca nu ai timp sa citesti, insemna ca faci bani, nu ? Multi bani. Poti sa iei legatura cu o firma de acvaristica, pe baza de abonament, pot veni sa faca intretinerea acvariului. Cu timpul, vei mai invata de la ei, minimul necesar. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
sau poate sa ia un "goldfish" d-ala in bol de supa.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Azi, fiind in zona Acvariului Constanta, am zis sa intram (dupa 10-15 ani ) din nou, "impresionati" de noul sistem de taxare cu cartela de la intrare, cu speranta ca s-a schimbat ceva. Nu s-a schimbat nimic. Aceleasi specii de pesti in aceleasi acvarii si aceleasi placute cu informatii. Chiar si nelipsitele cateva acvarii goale in care te uiti mult si bine dupa pestii care nu sunt. A! S-a schimbat totusi ceva: nu mai sunt peretii vopsiti cu vopsea bleu ci au fost ascunsi sub niste placi de plastic iar inauntru patruleaza un nea in uniforma. In rest...
Am facut cateva poze, daca intereseaza pe cineva, cu scuzele de rigoare pentru calitate caci pestii nu stau locului neam, lumina nu e deajuns iar cu blitz nu mere ca se vede in geam. Aici aveti un filmulet facut cum s-a putut prin geamul de mult necuratat al bazinului central cu sturioni si alte vietuitoare marine. Succese! [attachmentid=1627469281] [attachmentid=1627469282] [attachmentid=1627469283] [attachmentid=1627469284] [attachmentid=1627469285] [attachmentid=1627469286] [attachmentid=1627469287] 2 Sep 2008, 21:23: Restu' de poze: [attachmentid=1627469288] [attachmentid=1627469289] [attachmentid=1627469290] [attachmentid=1627469292] [attachmentid=1627469293] [attachmentid=1627469294] Succese! This post has been edited by koldun: 2 Sep 2008, 20:23 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
mario_vladys |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 13 February 05 From: Buzau ![]() |
Buna ziua!
Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns rapid daca se poate, o sa vedeti de ce... Azi treceam pe langa un pet shop si am vazut o mica broscuta intr-un acvariu. Era atat de amarata incat m-am hotarat sa o iau acasa. Zis si facut, am luat-o si am bagat-o in acvariu, unde surpriza, s-a intalnic cu cei doi scalar, doi gurami si 3 sanitari. As dori sa stiu daca NUTA (ca asa o cheama) NUTA BROSCUTA poate sa ramana aici sau va trebui sa ii iau acvariu separat? Multumesc mult! |
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE 1.4
- BUZAU Uneori vulturii pot zbura mai jos decat gainile.....
Dar gainile nu se pot inalta niciodata pana la nori.... |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Cand am verificat ultima oara , broastele testoase mancau pesti
![]() Te las pe tine sa deduci ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Liviu |
![]()
|
Nu ai specificat despre ce broasca este vorba. Oricum, broastele au nevoie de spatiu de odihna (deasupra apei, ca o rampa). In concluzie, orienteaza-te spre in acvariu separat, amenajat special ptr broscute.
|
--------------------
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
daca e vorba de broasca testoasa, pestii aia nu mai exista acuma. Mie mi-a mancat papagalul .....
![]() I-am dat drumul prin casa dimineata si seara cand am venit de la servici, nu mai ramasesera decat pene care pluteau in acvariu. ... si o hranesc destul de bine. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Mai da ce broasca testoasa aveai ?
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
io-mi imaginez asa ceva.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
QUOTE(argon @ 23 Sep 2008, 14:25) Sau asa ![]() Attached thumbnail(s) broaste_testoase222.jpg ( Size: 92.09k ) Number of downloads: 175 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(ceribros @ 23 Sep 2008, 14:12) E vorba de o broasca de Florida, ca dimensiuni putin mai mare decat un CD, dar chiar si asa ciupeste destul de puternic. Papagalul (un perus) probabil ca a cazut in acvariu sau s-a asezat pe rampa si rezultatul a fost fatal.... Oricum a primit ceea ce a meritat ca era o papagalita care a inmormantat trei papagali .... deci pana si aici se face dreptate. This post has been edited by Diac: 23 Sep 2008, 15:12 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
ceribros |
![]()
|
QUOTE(Diac @ 23 Sep 2008, 15:10) Oricum a primit ceea ce a meritat ca era o papagalita care a inmormantat trei papagali .... deci pana si aici se face dreptate. Cred ca era sufletul pereche a canarului tatalui meu care a facut acelasi lucru cu 3 canarite. Din pacate eram foarte mic si am uitat sa ii dau de mancare cand au fost ai mei plecati odata, deci..... ![]() Pune si tu o poza cu "broasca ucigasa" |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(koldun @ 2 Sep 2008, 20:16) Azi, fiind in zona Acvariului Constanta, am zis sa intram (dupa 10-15 ani ) din nou, "impresionati" de noul sistem de taxare cu cartela de la intrare, cu speranta ca s-a schimbat ceva. Nu s-a schimbat nimic. Aceleasi specii de pesti in aceleasi acvarii si aceleasi placute cu informatii. Chiar si nelipsitele cateva acvarii goale in care te uiti mult si bine dupa pestii care nu sunt. A! S-a schimbat totusi ceva: nu mai sunt peretii vopsiti cu vopsea bleu ci au fost ascunsi sub niste placi de plastic iar inauntru patruleaza un nea in uniforma. In rest... raportul calitate pret lasa de dorit... pentru 10 minute de privit consider ca se cer prea multi bani! |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
in hornbach de exemplu, privitu-i mocca
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sorin1983 |
![]()
|
asta se vrea o replica sarcastica?
|
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
Ov |
![]()
|
da, dar nu la adresa ta, ci a alora care intretin acvariul din constanta
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
vreau poze cu testoasa mancatoare de papagali:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Ov |
![]()
|
nu se poate, a mancat aparatul foto
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:53 |