DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Anvelope de iarna, iarna nu-i ca vara

Serje
post 14 Nov 2008, 00:08
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Pai daca cedeaza ceva repede, dai vina pe producatorul piesei respective sau pe producatorul masinii? Asta ar putea fi unul din motive.


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anpop
post 15 Nov 2008, 13:29
Post #32


Sef de pisica!


Group: Members
Posts: 428
Joined: 28 May 05
From: Bucuresti




Salutare,

E primul an in care m-am decis sa nu mai folosesc allseason si am luat de iarna pt caruta mea: BF-Goodrich G-Force Winter 185/65 R15 88T (golan), iar pt a nevestii : Dayton DW510 155/65 R13 (matizache). Alegerea imi apartine, nu ma intereseaza aspecte legate de pret, montaj etc.. Daca este cineva avizat in domeniu, as avea rugamintea sa-mi zica la ce sa ma astept de la ele...bune si rele.
Multumesc anticipat.


--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladpc
post 15 Nov 2008, 16:57
Post #33


Membru incepator


Group: Members
Posts: 53
Joined: 2 September 08




BF Goodrich este marca de traditie in state. Apartine de Michelin, sponsor principal al WRC, anvelope bune cu care iti faci treaba. Ca si calitati sunt incadrata in mediu catre top quality. Puncte rele nu prea stiu despre ele, iar cele care le stiu nu deranjeaza un utilizator normal.
Iar de Dayton nu stiu ce sa iti spun. Poate cineva care a avut te poate ajuta cu date despre ele.

This post has been edited by vladpc: 15 Nov 2008, 16:59


--------------------
dacia sandero 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anpop
post 16 Nov 2008, 06:29
Post #34


Sef de pisica!


Group: Members
Posts: 428
Joined: 28 May 05
From: Bucuresti




Multumesc. smile.gif


--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
billbobdoe
post 26 Nov 2008, 12:13
Post #35


Membru incepator


Group: Members
Posts: 65
Joined: 14 June 08




Am luat pana la urma Dunlop WinterSport M3 din Metro cu 197lei/buc.
Am mers azi vreo 60km cu ele si la 120km/h nu se simte nici o vibratie in volan...in acest caz mai este nevoie sa fac si echilibrarea rotilor?

Am uitat sa precizez ca ma asteapta in 3 zile un drum de vreo 800km.

This post has been edited by billbobdoe: 26 Nov 2008, 14:43


--------------------
Dacia Sandero Laureate 1.6 MPI 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vi_escu
post 26 Nov 2008, 17:15
Post #36


Membru somnambul


Group: Members
Posts: 2.067
Joined: 13 November 04
From: republica procurorilor




Mai mult ca sigur au fost echilibrate la montare. Sau ai un noroc teribil, dar nu prea cred.


--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladpc
post 26 Nov 2008, 17:25
Post #37


Membru incepator


Group: Members
Posts: 53
Joined: 2 September 08




eu am niste vredesteinuri care nu au fost echilibrate cand le-am montat si pana la 130km/h (mai mult nu am mers) nu au tremurat deloc si am facut 400 km cu ele. Mai stau 100 km si le duc la echilibrat ca sunt tare curios de rezultate wink.gif

This post has been edited by vladpc: 26 Nov 2008, 17:26


--------------------
dacia sandero 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
billbobdoe
post 26 Nov 2008, 22:16
Post #38


Membru incepator


Group: Members
Posts: 65
Joined: 14 June 08




QUOTE(vi_escu @ 26 Nov 2008, 17:15)
Mai mult ca sigur au fost echilibrate la montare. Sau ai un noroc teribil, dar nu prea cred.
*



Nope...nu au fost echilibfate la montare...am stat langa mecanic.
De fapt problema mea e urmatoarea: se fac echilibrarea dupa 100km sau dupa 800km...cale de mijloc nu prea am.

This post has been edited by billbobdoe: 26 Nov 2008, 22:18


--------------------
Dacia Sandero Laureate 1.6 MPI 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maciu
post 26 Nov 2008, 23:54
Post #39


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 28 September 08
From: severin




daca ai schimbat caucioacele neaparat trebuie echilibrarea rotilor. Gumele au greutati diferite. Alea de la fabrica sunt echilibrate de uzina.


--------------------
dacia solenza 2003 scala - mh 22 teo
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gogota_69
post 27 Nov 2008, 00:26
Post #40


JUST ME


Group: Members
Posts: 480
Joined: 5 July 06




Ptr cei ce si-au luat gume din metro (Dunlop WS 3D/3M) ce DOT au si de cine sunt facute? Multumesc

This post has been edited by gogota_69: 27 Nov 2008, 00:27


--------------------
DACIA LOGAN 1.5 DCI PREFERANCE - B-51-W U D
GOGOTA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
billbobdoe
post 27 Nov 2008, 09:18
Post #41


Membru incepator


Group: Members
Posts: 65
Joined: 14 June 08




DOT N5 AD 2A3R

Facute in Germania, in saptamana 33 anul 2008


--------------------
Dacia Sandero Laureate 1.6 MPI 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 29 Nov 2008, 13:10
Post #42


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




QUOTE(billbobdoe @ 26 Nov 2008, 21:16)
Nope...nu au fost echilibfate la montare...am stat langa mecanic.
De fapt problema mea e urmatoarea: se fac echilibrarea dupa 100km sau dupa 800km...cale de mijloc nu prea am.
*

Se echilibreaza īnainte de montare. Nu la 100 nu la 400 sau altele.
Eu am KLEBER pe a mea si au venit gata echilibrate din fabrica ca am luat cu jante cu tot (roti complete). Ttusi ia-m rugat pe cei de la Renault sa l-e mai verifice o data īnainte de montare si au fost OK.
Nu trepideaza nimic nici la 185 km/h


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 29 Nov 2008, 20:50
Post #43


...........................


Group: Members
Posts: 7.853
Joined: 27 January 06
From: Mangalia




QUOTE(EinarN @ 29 Nov 2008, 13:10)
Nu trepideaza nimic nici la 185 km/h
*


Nu-i buna nici de gluma radmasa.gif poate pe ceas...masora viteza cu un gps si o sa te convingi.

This post has been edited by bobo77: 29 Nov 2008, 20:56


--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 29 Nov 2008, 21:06
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




Nu e gluma. Citeste AICI
Acuma daca vrei sa-mi spui ca tahometrul are o eroare de 25 km/h sa sti ca te si cred. Uite acu imediat radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

De masurat nu trebuie sa masor cu GPS ca m-a masurat si RADAR-ul acu cīteva zile asa ca ............las-o moale.

si hai sa-ti mai spun una:

Pīna acuma n-am auzit pe NICI UNUL care sa nu se vaite despre dacii Logan / MCV / Sandero ADUSE DIN ROMĀNIA de importatori privati (adica NU importatori reprezentante oficiale RENAULT) , care sa nu se vaita ca au probleme cu ele. Fiecare se vaita ba ca nu-i trage motorul, ba ca are erori de naiba mai stie ce, ba ca i se opreste motorul din senin, ba ca trebuie sa-l tureze ca dracu sa nu-i moara motorul la plecarea de pe loc, ba au fel de fel de defectiuni electronice nejustificate si alte deastea. Dracu stie eu de cīnd o am pe a mea nu face nici un fel de fite. Nu am nimic de obiectat. Nu am si nu am avut nici cel mai mic defect dar, eu am luat-o de la RENAULT importator OFICIAL DACIA.

Nu stiu acum ce diferente sīnt īntr-e productiile pt piata autohtona si export dar se pare ca sīnt si astea sīnt enorme. Oricum ca sa curm discutiile inutile si mistourile, īn functie de timpul pe care-l am, am sa dau 50 EURO s-o pun pe standul de test la DEKRA unde se testeaza motoare etc. īn general capacitatile unei masini pe computer sa vedem atunci ce si cum cu eroriile astea de care tot se povesteste pe aici.
Rezultatul testului mi-l poate scoate pe imprimanta īn asa fel īncīt sa am dovada negru pe alb.

This post has been edited by EinarN: 29 Nov 2008, 21:16


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jcdenton
post 29 Nov 2008, 21:16
Post #45


Membru


Group: Members
Posts: 181
Joined: 1 November 07
From: Bucuresti




Dom'le EinarN pune mana pe un GPS si demonstreaza ... sau pe ACOLO nu sunt? Sau nu sunt camere video? Sustine cu argumente ceea ce spui radmasa.gif


--------------------
Dacia Logan Laureate 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 29 Nov 2008, 21:16
Post #46


...........................


Group: Members
Posts: 7.853
Joined: 27 January 06
From: Mangalia




Pai am citit (acolo scrie ca doar posesorii de sandero pot raspunde) si nu vreau sa stric acest topic dar nu te aprinde asa, problema asta s-a mai discutat de multe ori pe forum,dupa o anumita viteza apare o eroare de kilometraj, da-i o cautare pe forum, problema este intilnita atit la sn , slz si logan dar cum tu esti mai nou poate nu stii.Aia cu radarele las-o ca macane, cind doi iti zic ca esti beat te duci si te culci, cam asa suna un proverb romanesc...


--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 29 Nov 2008, 21:21
Post #47


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




QUOTE(jcdenton @ 29 Nov 2008, 20:16)
Dom'le EinarN pune mana pe un GPS si demonstreaza ... sau pe ACOLO nu sunt? Sau nu sunt camere video? Sustine cu argumente ceea ce spui  radmasa.gif
*

citeste completarea la mesajul de mai sus.

Pe standul DEKRA nu am nevoie de GPS. Ala-i mai exact ca orice GPS

Se face ASTFEL:


@ bobo77

Nu uita ca radarele din DE nu sīnt radarele din RO. Īn ceea ce priveste erorile astea am citit destule iar īn cea ce priveste GPS-ul ala, ala are si el tolerantele lui.
Ti-a venit oare idea sa legi un OBD de conectorul tester si sa-i dai bice pe autostrada selectīnd pe OBD citirea impulsurilor ce merg de la cutie la taho ormarind astfel daca apar diferente de semnale īnrtr-e datatorul de impuls si taho si daca taho (vitezometrul) reactioneaza corect?

Asa ca chiestie.

Eu l-as lega dar n-am la lucru OBD ci numai OTC 4000 E pt. masini americane si cu asta n-am ce face la dacie.

Uite un caz avut la un Camaro din 1999:
Pe taho īmi arata 70 mp/h (130 km/h) pe OTC 4000 E īmi dadea eroare PLUS adica 73 mp/h. Deci masina mergea cu 3 mile mai mult decīt īmi arata pe taho.

Ca atare, erorile astea pot apare dar nu trebuie īntot deauna sa fie īn MINUS. Pot fi si īn PLUS iar erorile sīnt de regula NEGLIJABILE si nu erori utopice cum se sustine prin forumuri. Hai sa revenim cu picioarele pe pamīnt.

This post has been edited by EinarN: 29 Nov 2008, 21:33


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 30 Nov 2008, 01:32
Post #48


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Da mai bine spune-ne cum depasesti viteza maxima a masinii cu 24km/h si cu 5 persoane in masina.
Nu crezi ca daca prindea masina 185 treceau astia de la Dacia in fisa tehnica 185 nu 161? Sunt multi care se uita la cifrele astea si i-ar atrage mai mult sa vada 185 si nu 161 ... Sau or fi chiar asa de prosti astia de la Dacia sa nu stie sa profite de un avantaj, nu?


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 08:17
Post #49


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




@ Serje

La toate masinile se noteaza īn fisa viteza maxima DE SIGURANTA si nu viteza maxima de de test limita care de regula este mai mare iar īn ceea ce priveste diferentele la parametri tehnici de la tara la tara la acelasi tipt de masina, am patit-o nu o data.

Am scris si īn celalalt topic de BMW-ul adus din SUA Care la 180 se "sugruma" singur cu toate ca putea lejer peste 200.

La Dacia clasica (1300) si aici am avut o surpriza cu cītiva ani īn urma.
Īn timp ce o Dacie 1300 pe strazile romānesti nu ducea mai mult de 135 km/h si daca īncercai sa-i dai mai mult se "sugruma" singura si nu mai tragea, o Dacia clasica (1300) facuta pt fosta DDR tragea lejer 155 km/h (testat pe autostrada Berlin - Leipzig) dupa care nu mai putea.

Ca atare eu nu ma pot lua dupa ce povestesc cei de la Dacia si ce scriu ei īn fisa tehnica la masinile facute pt. piata romāneasca si asa pe līnga asta ma gīndesc si la alternativa ca cele produse pt. intern sīnt (POATE) īncuiate electronic exact asa ca BMW-ul adus din Sua.

This post has been edited by EinarN: 30 Nov 2008, 08:46


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jcdenton
post 30 Nov 2008, 09:32
Post #50


Membru


Group: Members
Posts: 181
Joined: 1 November 07
From: Bucuresti




Ia si vezi ce zice tanti UE de vitezometre, pe scurt un vitezometru nu indica mai putin decat viteza reala sau mai mult decat viteza reala*1.1+4; altfel e defect... Ca si al tau de altfel
http://en.wikipedia.org/wiki/Speedometer

QUOTE
nu ma pot lua dupa ce povestesc cei de la Dacia si ce scriu ei īn fisa tehnica la masinile facute pt. piata romāneasca


Sunt sigur ca la masinile pentru export nea Vasile nu mai face totul plin de miserupism ci cu simt de raspundere si precizie nemteasca, ba mai mult ii arunca si fo 5 cai putere bonus de la el.

Ma asteptam la mentalitatea asta (e facut pentru export) de la vreun cocalar parlit, dar se pare ca ea exista si la altii.

This post has been edited by jcdenton: 30 Nov 2008, 09:37


--------------------
Dacia Logan Laureate 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 09:54
Post #51


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




QUOTE(jcdenton @ 30 Nov 2008, 08:32)
........... altfel e defect... Ca si al tau de altfel

Daca e defect se repara ca doar este īn garantie ceea ce nu prea cred dar ..........īn fine.

O sa vad ce zic testele īntīi.
Pīna atunci n-are rost sa dam cu presupusu si nici sa batem apa-n piua inutil.

This post has been edited by EinarN: 30 Nov 2008, 10:47


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 30 Nov 2008, 10:57
Post #52


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Si atunci de ce la 1.6 viteza maxima ii 174 ? Pentru cateva kg in plus ii creste viteza maxima de siguranta cu 13 km/h?
BMW fac parte din alta categorie nu au loc in discutia asta, Dacia nu are ce limita.
O Dacie 1300 intretinuta bine ducea si ea mai mult de 135 si pe drumurile romanesti, pe indicatia de pe bord, ca dupa aceea te iei tu.


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 11:33
Post #53


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




Stiu ca BMW face parte din alta categorie dar nu asta este important.
Prin exemplul meu vroiam sa arat diferentele de constructie de la tara la tara conform cerintelor si nimic mai mult.

Īn ceea ce priveste SANDERO crede-ma n-am auzit pe nici unul care si-a luat masina de la importatori PRIVATI ce sīnt pe aici si aduc masini din RO, sa nu se vaite si dupa ce au facut TEST DRIVE cu aceasi masina dar de la importatori OFICIALI cum este RENAULT / DACIA sa observe chiar acestia ca sīnt diferente ca īntr-e cer si pamīnt si asta nu numai īn ceea ce priveste calitatea de montaj a masinii dar si īn ceea ce privesc capacitatile acesteia si fiabilitatea.

Daca īntr-o tara limita de viteza pe autostrada este de 130 km/h, la nivel national se poate pretinde ca orice fel de masina importata sa fie īncuiata electronic la 150 km/h si atunci producatorul este OBLIGAT sa faca aceasta modificare la fiecare masina comandata din tara respectiva daca vrea sa-si vīnda produsul exact asa cum trebuie sa faca masini cu volan pe dreapta daca vrea sa vīnda īn tari ca Anglia / Australia, si exact asa cum este obligat sa faca vitezometrul īn MILE si nu KM pt. tarile din sectorul american.

Germania este singura tara europeana unde nu exista restrictii pe autostrada data de lege la nivel national ci are numai o viteza generala de siguranta RECOMANDATA de 130 km/h dar nu obligatorie deci ca atare nu sīnt necesare nici un fel de īncuieri electronice sau alte restrictii mecanice.

Nu stiu care sīnt restrictiile nationale īn RO pe putinele tronsoane de autostrada dar o īncuiere electronica data de lege nu este exclusa.

Si hai sa-ti mai spun una:

Am citit cartea tehinca a masinii toate 144 de pagini din scoarta-n scoarta.
Nici unde nu se specifica viteza maxima a masinii.

This post has been edited by EinarN: 30 Nov 2008, 11:40


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 30 Nov 2008, 11:40
Post #54


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Si atunci de ce ar fi limitate in functie de motor? Ca nu scrie nici unde ca daca ai motor mai mare sau mai puternic poti merge cu viteza mai mare.
Io zic sa pui mana pe un gps si sa vezi viteaza reala cam pe unde ii, da sa nu ramai surprins.

performante_si_consum.jpg ( Size: 59.34k ) Number of downloads: 1652


This post has been edited by Serje: 30 Nov 2008, 11:42


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 11:41
Post #55


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




QUOTE(Serje @ 30 Nov 2008, 10:40)
Si atunci de ce ar fi limitate in functie de motor? Ca nu scrie nici unde ca daca ai motor mai mare sau mai puternic poti merge cu viteza mai mare.
Io zic sa pui mana pe un gps si sa vezi viteaza reala cam pe unde ii, da sa nu ramai surprins.
*


Nu am GPS dar voi face alte teste MAI CONCRETE si MAI EXACTE asa cum am mentionat mai sus


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 30 Nov 2008, 11:47
Post #56


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Pe standul ala nu stiu cum iti poate masura viteza maxima, ca nu prea imi dau seama unde ar interveni acolo coeficientul aerodinamic al masinii.

Vezi ca am pus in postul anterior fisa cu vitezele maxime.


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 12:04
Post #57


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




@ Serje

De unde ai scos datele alea tehnice ? Din ce carte tehnica / prospect?

Standul din video este und stand simplu de masurare a cailor putere.
La standul de la DEKRA īti simuleaza mersul masinii alt fel. Acolo ai 2 ventilatoare imense īn botul masinii la o distanta de 1 metru ce sufla pe ea, pe rolele angrenate de roti sīnt frīne asistate electronic ce-ti simuleaza aderenta la sol.
sistemul de test este mult mai complex.

De DEKRA apartin toate sucursalele TÜV (īn Romānia = ITP) din tara.

Pe undeva BANUI care-i cauza de ce a tras masina asa isteric.
Am bagat saptamīna trecuta benzina (plin) de la statia ARAL, benzina SUPER PLUS de 100 octani īn loc de 98. Sa fie oare asta cauza?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 30 Nov 2008, 12:09
Post #58


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.629
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Nu are legatura benzina, mai ales la motorul de 1.4, eventual la 1.6 16V.
Datele is luate de pe Dacia.ro Link


--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EinarN
post 30 Nov 2008, 12:29
Post #59


Membru autentic


Group: Members
Posts: 777
Joined: 17 October 08




Interesant. Pe PAGINA GERMANA sīnt preluate aceleasi date. Numai la Sandero ECO e notat 167 si singurul cu 174 e SANDERO SUPER cu motor de 1,6.

De ce le-au REBOTEZAT naiba stie.

Oricum, trebuie s-o pun la DEKRA pe stand ca aici ceva nu-i īn ordine.
Sa fie taho defect, sa vezi ce tii iau pe cei de la Renault la īmpins vagoane.
Au mama !! 022.gif


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
namidee
post 30 Nov 2008, 13:32
Post #60


Membru autentic


Group: Members
Posts: 452
Joined: 19 September 08
From: Frankfurt




Intreb si eu ca profanul: ce legatura are discutia de mai sus cu anvelopele de iarna? Einarn, eu unul am masina din tara si n-am motive sa ma plang de ea, cu exceptia stergatorului stanga care a inceput sa scartaie si care urmeaza a fi inlocuit. Eu unul nu cred ca un Sandero "pt. export" ar fi diferit de unul pentru intern, asa ca las-o mai moale cu super Sandero-ul tau comparativ cu al amicilor luat de la "importatori privati", considera-te norocos sau considera-i pe ei ghinionisti si basta. Eu chestia cu limitarea turatiei la 6000 rpm o vad ca pe o masura de protectie a motorului si nimic mai mult, si ma indoiesc ca au scos asta pentru masinile din Germania. Ca sa terminam odata pt. totdeauna cu subiectul, are cineva rapoartele de demultiplicare ale cutiei? Ce viteza corespunde unei turatii de 6000 rpm in treapta 5?

This post has been edited by namidee: 30 Nov 2008, 13:33


--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th September 2018 - 17:05
Forum Renault Server hosting