DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Buton cu impuls pentru geamuri electrice, Cu functie de inchidere geamuri din telecomanda

psychoo
post 27 Oct 2010, 20:10
Post #1


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Salutare.
Datorita faptului ca nu mai fac aceste montaje si ca lumea in continuare este interesata, m`am hotarat sa fac public proiectul pentru uzul personal al oricarui utilizator care nu este strain de un ciocan de lipit.
Pe partea de soft atasez 2 hex-uri, unul pentru butoanele din fata (Logan) si unul pentru butoanele spate (Logan si Solenza fata). Acest hex are si o calibrare efectuata pe Solenza, calibrare ce poate fi repetata oricand urmand niste pasi descrisi in doc-ul atasat.
Cablajul il pun ca fisier max (pentru deschidere este nevoie de OrCAD minim versiunea 10.5)
Recomand respectarea componentelor electrice, deoarece in masina trebuie sa lucreze in conditii de temperaturi grele. Insist pentru montarea tuturor diodelor, altfel datorita tensiunilor mari aparute din cauza inductiei din bobina motorului electric al geamului se va defecta montajul dupa un anumit timp de functionare.
Pentru citirea curentului pe motorul geamului se foloseste un shunt. In schema si pe cablaj exista si un shunt si 6 rezistori SMD care pot inlocui shunt-ul. Se va monta ori shunt-ul ori rezistorii, altfel tensiunea citita pe acesta va fi prea mica si nu garantez corectitudinea functionarii montajului. Tensiunea care trebuie citita de controller este in jur de 125 milivolti la un curent pe motorul geamului de 10A.
Redenumiti fisierul din pdf in RAR. (nu imi da voie forumul sa atasez arhive rar)
Bafta!

L.E. atasez si un excel cu lista de piese, cod de comanda si furnizor

This post has been edited by psychoo: 27 Oct 2010, 20:15


Attached File(s)
Attached File  impuls.pdf ( 2.59mb ) Number of downloads: 3412
Attached File  Lista_piese.xls ( 17k ) Number of downloads: 1566


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 28 Oct 2010, 20:59
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Nu mai pot edita mesajul anterior.
Uitasem sa adaug niste poze cu explicatii pentru conexiuni.
Este si o vedere de ansamblu al modulelor pentru a vedea unde se monteaza fiecare piesa.
Bafta!

This post has been edited by psychoo: 28 Oct 2010, 21:05

Attached thumbnail(s)
Img1254.jpg ( Size: 707.09k ) Number of downloads: 7316
Img1255.jpg ( Size: 577.23k ) Number of downloads: 7957


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 29 Oct 2010, 15:14
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.059
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




multumesc sa vedem daca pot face si eu blush.gif

This post has been edited by bygy007: 29 Oct 2010, 15:25


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
X@by
post 3 Nov 2010, 15:04
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 260
Joined: 8 June 08
From: Tg Mures




Salut. multumim pentru tutorial. Pot sa pui schema altcumva ca eu nu am OrCAD? mersi


--------------------
DACIA LOGAN/SOLENZA 2008,Preference 1.5DCI 90CP/2003,Clima 1.4MPI
GOD IS MY CO-PILOT!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 3 Nov 2010, 19:08
Post #5


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Schema este in format PDF. Cred ca te refereai la cablaj.
Am listat in PDF si cablajul. Partea bottom este pentru componentele SMD (surface mount device). Pentru fiecare parte am pus cate 2 pdf-uri, una cu layout-ul (cupru care trebuie sa ramana pe cablaj) si una cu pozitia componentelor.
Pe layer-ul de TOP exista un strap care se realizeaza tot pe bottom cu ajutorul unui fir. Aceasta este comanda de la microcontroller la un tranzistor. Este singura chestie relevanta de pe layer-ul TOP, motiv pentru care am listat si layout-ul de TOP. Practic, trebuie cablaj cu un singur strat (bottom) care se decapeaza conform fisierului layout_bottom.pdf, apoi strap-ul (conexiune electrica printr-un fir izolat) de pe top se leaga intre punctele specifice pe partea bottom.
Am printat 1:1 ca sa se poata lista pe o folie transparenta, iar decaparea cablajului sa se faca cu lumina UV acolo unde este cazul.
Spor la lucru smile.gif

Attached File(s)
Attached File  components_bottom.pdf ( 4.96k ) Number of downloads: 1113
Attached File  layout_bottom.pdf ( 21.2k ) Number of downloads: 980
Attached File  components_top.pdf ( 4.35k ) Number of downloads: 979
Attached File  top_layout.pdf ( 2.31k ) Number of downloads: 1134


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claub
post 7 Nov 2010, 19:29
Post #6


A.T.I. -S.M.U.R.D.


Group: Members
Posts: 33
Joined: 31 October 04
From: Arad




Salut , daca te rog mai atesezi odata hexurile si pdf impuls din primul post ca nu se poate deschide. Multumesc


--------------------
Dacia LOGAN 1.4.MPI 2008 - AR-xx-BEB
Sa gresesti este uman, dar sa dai vina pe altcineva este si mai uman!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 7 Nov 2010, 19:41
Post #7


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Ciudat...la mine merge. Trebuie schimbata extensia fisierului din PDF in RAR deoarece este o arhiva (forumul nu imi permite atasarea de fisiere RAR, nici HEX).
Atasez totusi fisierul de data aceasta se numeste impuls.rar.doc
Trebuie click dreapta pe fisier, save link as, se selecteaza "All files" si se modifica extensia dupa care se apasa pe Save.
Bafta.

Attached File(s)
Attached File  impuls.rar.doc ( 2.59mb ) Number of downloads: 1278


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claub
post 7 Nov 2010, 20:32
Post #8


A.T.I. -S.M.U.R.D.


Group: Members
Posts: 33
Joined: 31 October 04
From: Arad




Mersi, am sarit din viteza peste partea in care ziceai sa redenumesc extensia fisierului in rar smile.gif greseala mea...


--------------------
Dacia LOGAN 1.4.MPI 2008 - AR-xx-BEB
Sa gresesti este uman, dar sa dai vina pe altcineva este si mai uman!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
X@by
post 2 Dec 2010, 13:47
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 260
Joined: 8 June 08
From: Tg Mures




Poate sa faca cineva schema cu eagle sau proteus? Mersi


--------------------
DACIA LOGAN/SOLENZA 2008,Preference 1.5DCI 90CP/2003,Clima 1.4MPI
GOD IS MY CO-PILOT!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 4 Dec 2010, 11:28
Post #10


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




alta schema pe care am conceput si pus in practica e cu pic 12F675 , se observa circuitul de proba si montajul realizat , daca il realizam total in smd era foarte mic .
Hexul din pdf in rar.

This post has been edited by djasu82: 4 Dec 2010, 11:35

Attached thumbnail(s)
buton_impuls.JPG ( Size: 104.91k ) Number of downloads: 7431
SANY0902.JPG ( Size: 2.49mb ) Number of downloads: 6870


Attached File(s)
Attached File  hex.zip ( 456bytes ) Number of downloads: 424


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 7 Dec 2010, 16:10
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




Laudabila initiativa ! Un user (psychoo) extrem de serios, foarte bun cunoscator al microcontrolerelor, care m-a ajutat cu multe sfaturi bune ! Multumesc si pe aceasta cale !
Un bun exemplu atrage un altul dupa sine ! Bravo si userului djasu ! Pentru acesta : poti detalia un pic functionarea modulului tau ? Face calibrare la prima montare ? Se poate aceasta modifica ulterior ? Cum se face citirea curentului de suprasarcina (algoritmul software intreb, hardware-ul este evident) ? Multumesc anticipat !

This post has been edited by FRATELLO: 7 Dec 2010, 16:11


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 7 Dec 2010, 21:19
Post #12


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




se observa din desen direct de pe grupul de rezistente cu care se inseriaza motorul .
Modulul lucreaza precum cele straine ai dai un impuls urca sau coboara ma rog in functie de cum apesi pe buton. In timp ce urca daca mai apesi pe buton se opreste apesi din nou urca sau coboara. Se putea face si mai complex dar nu e nevoie .
Simplu si eficient.
Desenul e in isis.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 7 Dec 2010, 23:07
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




@djasu82: Din pacate nu reusesc sa vad schema pe care ai "conceput-o", dar hexul pe care l-ai postat sigur nu e "conceptia" ta. Daca ar fi fost asa, ai fi stiut sa raspunzi la intrebarile puse de Fratello. Asa ca o sa-i raspund eu: nu face calibrare la montare si nu se poate modifica decat prin modificarea valorii shuntului. Citirea curentului de suprasarcina se face prin conversie AD, iar valoarea din ADRESH (left justified) e comparata cu 10H (asa cu a zis si psychoo, circa 125mV)

This post has been edited by Mythica: 7 Dec 2010, 23:09


--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 8 Dec 2010, 10:32
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




@ Mythica : evil5.gif Hexul semana "izbitor" cu cel pe care il primisem mai demult de la Dvs (multumiri, din nou !) !
Eram curios ce schimbari ar fi putut interveni...



--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tiberiu2006
post 13 Nov 2011, 13:05
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 29
Joined: 26 June 07
From: Bucuresti




Stiu ca a trecut mult timp de la ultimul post in acest topic, dar am o rugaminte pentru psychoo (eu nu pot da pm-uri...): poti sa-mi dai un pm cu datele de contact (o adresa de mail...) , sau pe mail tiberiu_rosu@yahoo.com.

Multumesc.


--------------------
Renault Clio Symbol 2007 1.4 8V - B --- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 21 Dec 2011, 21:56
Post #16


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




eroare.jpg ( Size: 173.11k ) Number of downloads: 5365

ambele hex-uri au o problema, atasez o poza ca asa e mult mai bine...


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 23 Dec 2011, 22:09
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




Cam tarziu raspunsul dar...
NU este nicio eroare in hex. Dupa cum se poate vedea, codul este protejat la citire (CODE PROTECT ON) si, cand se verifica scrierea, se citeste "00" in loc de valorile inscrise in PIC.


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 26 Dec 2011, 11:45
Post #18


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




Da, dupa cum am lamurit pe elforum, trebuie sa scriem raspunsul si aici...
nu este nici o eroare in hex-urile de mai sus, sunt protejate la citire si de aceea nu pot fi verificate...
am scris hex-ul pentru buton fata in uc, am facut montajul doar ca are o functionare cam ciudata(l-am alimentat pe masa de lucru cu sarcina un motoras de 12V) trebuie sa il probez pe masina...
nelamuriea mea este unde vine lipita bobina L1?
nu am reusit sa-mi dau seama din documentele postate aici...
poate are cineva Orcad instalat si deschide fisierul .max, poate este specificat acolo...
Sarbatori Fericite!


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 26 Dec 2011, 18:29
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




Modulul functioneaza FOARTE bine ! Ai tinut motorasul blocat cand ai alimentat montajul ? La prima alimentare se face calibrarea/memorarea curentului de suprasarcina ...
Daca il pui pe masina, trebuie sa-l recalibrezi !
Care L1 ?!


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 26 Dec 2011, 22:50
Post #20


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




eu m-am jucat cu modulul pe 'standul de lucru', l-am alimentat cu 12V, sarcina am un motoras de 12V de bormasina cu acumulatori, ia cam 1A in functionare in gol...foarte puternic motorul...in fine, l-am alimentat cu 12V am dat click sa urce/coboare si face cursa completa, adica nu urca/coboara jumatate de cursa la alegerea unei comenzi...face cursa completa...ba chiar daca-i aleg sa coboare in timp ce urca, face asta instant...schimba sensul imediat...dar nu pot face sa urce-coboare doar putin din cursa...

despre calibrare, face mereu cand il alimentez cu tensiune...adica porneste scurt intr-un sens de fiecare data de 3 ori...
o seara placuta!


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 27 Dec 2011, 15:04
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




Calibrarea inseamna citirea si apoi memorarea curentului de suprasarcina (de "taiere"). Daca nu tii motorasul blocat cand se face calibrarea, atunci valoarea folosita ca maxima referinta in celelalte actionari este eronata !!!
Repet : montajul functioneaza CORECT !


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 24 Jan 2012, 11:24
Post #22


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




Tind sa cred ca softul postat aici este unul gresit sau poate intentionat gresit?
am testat doua module pe doua masini(una ph1 si alta ph2). ambele teste acelasi rezultat! la prima alimentare, montajul isi face calibrarea, apoi functioneaza destul de normal. dar destul nu e deajuns, in sensul ca daca vreau sa deschid geamul se deschide, sa il inchid , se inchide, dar de tot! si daca vreau sa deschid geamul doar putin? varianta ca daca tii apasat maxim 250ms geamul va efectua comanda completa si daca tii mai mult de atat va efectua comanda cat tin apasat pe buton, este vrajeala!
plus ca rezistoarele de shunt se cam incing, si cam iese fum din ele...

nu este atac la userul psycoo sau ceva de genul, dar scriu asta ca sa nu mai greseasca si altii.
STIMA!


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 29 Jan 2012, 14:30
Post #23


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




am descoperit cauza functionarii anormale a montajelor....totul consta in calibrare: se inchide geanul la care se doreste calibrare, se mentine apasat up pe buton, se porneste motorul, se elibereaza butonul si veti observa ca geamul coboara putin. se opreste motorul si se va observa ca totul functioneaza conform descrierii.
cea de-a doua problema a unuia dintre montajele mele a fost lipsa condensatorului electrolitic C6, dupa lipirea lui, nu au mai fost nici o problema, modulele funtioneaza la temperatura -10C fara probleme.
ramane sa va tin la curent cu eventualele anomalii in functionarea lor.

presupun ca problema persista pe ambele masini din cauza ca am facut probele iarna cu temperaturi scazute si ambele masini au bateria mica( a mea este de 40Ah si cealalta masina are baterie de 55Ah)...ambele cu motor benzina.


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdanel88
post 29 Jan 2012, 19:39
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 504
Joined: 17 October 09




cine imi face si mie un dispozitiv din asta contra cost?pls


--------------------
dacia solenza/scala 2003 noiembrie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 4 Feb 2012, 13:59
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 900
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




In documentatia, cu generozitate pusa la dispozitie de Psychoo, scrie : "Pentru o functionare optima, montajul trebuie calibrat pentru fiecare geam individual. Calibrarea se face fortand geamul pe inchidere si citind curentul de "blocat" al motorului electric ce actioneaza geamul.
Pentru a efectua calibrarea se for efectua urmatorii pasi:
- Inchideti geamul la care doriti o calibrare
- Opriti alimentarea cu tensiune a montajului (puneti contactul masinii pe 0, sau daca geamurile sunt legate pe alimentare permanenta, scoateti siguranta geamului)
- Apasati si mentineti apasat butonul pentru a inchide geamul
- Alimentati cu tensiune montajul (puneti contactul pe pozitia ACCESORII, sau puneti siguranta geamului inapoi)
- Eliberati butonul
Montajul isi va efectua calibrarea. La sfarsitul acesteia, geamul se va deschide automat timp de o secunda dupa care se va opri.
Se poate efectua oricand o recalibrare repetand pasii de mai sus.
Initial montajul are memorata in eeprom o valoare a pragului de curent pentru motorasele geamurilor. Daca geamurile fac cursa completa si daca se opreste comanda lor la capat de cursa, nu este necesara calibrarea."
Deci ...aviz amatorilor !!!

This post has been edited by FRATELLO: 4 Feb 2012, 14:00


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 19 Jul 2012, 18:34
Post #26


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




Atentie cei cu renault clio/simbol:
am montat un astfel de modul unui prieten cu un renault symbol(clio)...doar pentru geamul din stanga s-a potrivit si de mentionat ca in acest caz calibrarea se face in oglinda: se deschide geamul de tot, se pune contactul pe 0 sau se scoate alimentarea permanenta si se tine apasat invers in aceasta situatie adica in jos. se mentine apasat butonul pe deschis(geamul fiind deja deschis maxim) se elibereaza butonul, geamul va urca maxim 10cm din cursa si se va opri. se memoreaza curentul de capat de cursa si atat... in rest functioneaza la fel.
cred ca aceeasi situatie este si pentru solenza...

This post has been edited by marian_ariciuc: 19 Jul 2012, 18:45


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 1 Jun 2014, 19:25
Post #27


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




@psychoo,
Vrei sa urci aici fisierul necompilat?


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 1 Jun 2014, 22:12
Post #28


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Dupa cum am spus si pe privat, am facut disponibil proiectul "as is" pentru uzul personal al utilizatoruilor acestui forum.
Daca dau o cautare pe okazii o sa vad ca sunt cel putin 3 persoane care comercializeaza aceste montaje produse de mine, fara sa mi se ceara acordul (nu ca as avea copyright).
Daca cineva ar fi dorit sa inteleaga modul de functionare ar fi putut sa citeasca fisierul doc, care mentioneaza aspecte legate de calibrare, diferente intre solenza si logan si multe altele.
Nu cred ca am vreo obligatie sa fac public si codul sursa. Din punctul meu de vedere am fost foarte "de treaba" ca sa zic asa si pentru ce am postat.
Daca vroiam sa fac ceva intentionat gresit nu as fi mentinat faptul ca trebuie avuta mare grija sa se monteze toate diodele deoarece aici este vorba de intreruperea unei sarcini inductive care produce o tensiune alternativa care depaseste ocazional 120V varf la varf si poate distruge montajul. Prima data se distrug tranzistorii de comanda ai releelor, apoi va iesi fum din controller, cand ajunge tensiune mare pe pinii de output ai acestuia.
Recomand folosirea componentelor mentionate in documente, sau echivalente care sa aiba cel putin aceleasi caracteristici electrice, daca nu mai bune.
Bobina L1 este o scapare a mea, in varianta finala a fost inlocuita cu o dioda -> nu trebuie montata (se vede pe component layout).


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 2 Jun 2014, 16:55
Post #29


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




QUOTE(psychoo @ 1 Jun 2014, 22:12)
Nu cred ca am vreo obligatie sa fac public si codul sursa.

nu incape discurția despre obligatie.
spun public ca nu are sens sa ma ascund dupa deget, da, sunt unul dintre cei ce ti-au comercializat fara acord montajul. tocmai de-asta ti-am cerut contra cost fisierul necompilat.
imi pare rau ca oferta mea nu ti-a fost atractiva.

asa cum am facut si pe privat, spun si public: mica mea oferta ramane deschisa,
chiar imi pare rau sa stiu ca "ma privesti" cu negativism; intr-un fel sau altul, vreau sa ma revansez.


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 2 Jun 2014, 17:54
Post #30


Membru


Group: Members
Posts: 1.607
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Ceea ce vrei (transpunerea codului pe un alt controller 12F) nu tine doar de o recompilare.
Daca stii sa faci modificarile respective, restul codului ar trebui sa fie floare la ureche:
if(close)
{
while(close);
timer=6;
cmdown=0;
delay_ms(10);
cmdup=1;
delay_ms(10);
while(timer)
{
if(a2d_convert()>=curent)
{
cmdup=0;
timer=0;
}
if(close)
{
cmdup=0;
timer=0;
while(close);
}
}
cmdup=0;
}
Variabila curent si timer sunt tratate in sectiunea de intreruperi: adc, respectiv timer, care trebuiesc setate in functie de controllerul folosit, de oscilator, etc.

Butonul este input, cmdup output ridica geamul, cmdown output coboara geamul - configurat ca atare din registrii TRIS (care difera de ce e setat pt controllerul folosit de mine).
Pentru a nu da input fals in caz de perturbari pe liniile butoanelor se face o functie care sa interogheze portul de X de ori si daca in >80% din cazuri ai 1 returnezi 1 in variabila close (inchide). Atentie cat iti sta programul in acele rutine, ca vrei sa si raspunda prompt la apasare, nu sa piarda vremea.

P.S: pentru geamurile spate de logan si cele de pe solenza exista hex separat, se afla in arhiva, nu trebuie sa faci calibrarea pe dos (la deschiderea geamului). Acele montaje nu vor inchide geamul la blocarea usilor ci il vor deschide...

Nu am nevoie de "despagubiri" deoarece eram constient de faptul ca se vor comercializa aceste montaje de cand am facut publice fisierele.

Despre oferta:
1: pe bune?
2: nu te va ajuta cu nimic codul deoarece nu il vei putea folosi si ma indoiesc ca stii sa faci restul de modificari pentru a face acel cod functional. Dupa cum am scris mai sus, daca stii sa setezi controllerul ca sa faca conversia, sa scrii in eeprom, sa setezi porturile si timerul, restul e o joaca ce tine de imaginatie.
3: ti-am dat o parte din cod, care ar trebui sa iti fie de folos. Daca tot nu te descurci eu zic ca mai ai de studiat...

Spor la treaba.


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th September 2018 - 09:05
Forum Renault Server hosting