DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Buton cu impuls pentru geamuri electrice, Cu functie de inchidere geamuri din telecomanda

marian_ariciuc
post 2 Jun 2014, 18:35
Post #31


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




codul publicat de tine este o frantura si se refera doar la impulsul de ridicare geamuri la incuierea autovehicului.
lipsesc multe, cum ar fi: declaratiile variabilelor, tratarea adc-ului, declararea/interogarea intrarilor.

nu sunt specialist programator, sunt doar un electrician. multumita unui alt user, am reusit cu flowcode sa-mi fac cateva programe pentru 675.

intrebari bonus:
de ce ai utilizat 16f684?
cu cati pini are, nu se putea cu un microcontroler sa comande ambele geamuri? smile.gif


2 Jun 2014, 18:51:
QUOTE(psychoo @ 2 Jun 2014, 17:54)
P.S: pentru geamurile spate de logan si cele de pe solenza exista hex separat, se afla in arhiva, nu trebuie sa faci calibrarea pe dos (la deschiderea geamului). Acele montaje nu vor inchide geamul la blocarea usilor ci il vor deschide...

m-am prins si eu, dar, dar mai tarziu
stii vorba aia: mai bine mai tarziu decat niciodata! biggrin.gif

This post has been edited by marian_ariciuc: 2 Jun 2014, 18:51


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 2 Jun 2014, 19:20
Post #32


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Pai si eu ce ziceam?
Fiecare controller are registrii setati pentru pinii si configuratia sa individuala.
Cu ce te ajuta pe tine declararea TRISC sau ADCON0 pentru acest controller daca nu seamana cu ce ai tu? Care e input, digital sau analog, ce fel de conversie vrei in functie de fosc, etc
Trebuie luata documentatia si setat conform cu ce vrei si ce ai la indemana.

Uite functia de conversie:
//functie pentru realizarea conversiei analog-digitale
//returneaza valoarea pe 10 biti (0 - 1023)
//functia realizeaza 64 de citiri succesive si calculeaza media
//in acest fel eliminandu-se posibilele erori
unsigned int a2d_convert(void)
{
unsigned int jj;
ras=0;
for(jj=0;jj<64;jj++)
{
delay1_4us(2);
GODONE=1; //coneversion status bit; when 1 start or conversion in progres
while(GODONE) continue; //while conversion in progres continue
ADIF=0; //interrupt flag bit made 0, this way no interrupt may apear
delay1_4us(2);
tempstruct.tempbytes.temphigh=ADRESH;
tempstruct.tempbytes.templow=ADRESL;
auxa=tempstruct.tempint;
ras=ras+auxa;
}
ras=ras>>6;
return ras;
}
La calibrare trebuie setat pragul la 80% din maxim, altfel patesti treaba aia cu inrositul rezistorilor...

Raspunsuri bonus:
- disponibilitate, pret bun, posibilitati de dezvoltare in viitor
- nu toti care cumpara module sunt electricieni si le e frica de fire. Sau nu le e frica si isi dau foc la masina pt ca nu izoleaza corespunzator legaturile...sau rasucesc fire in loc sa le cositoreasca/papuci electrici. Pentru restu` lumii plug&play e cel mai safe.
Daca o sa cauti dupa topicurile mele, am facut un al doilea "UCH" care comanda si geamuri, si semnalizari, si alarma si portbagaj. Este montat pe masina mea si functioneaza perfect si azi. Munca a fost pe masura, comercializarea nu merita deoarece costurile cerute au fost prea mari, iar sub ce am cerut nu merita deranjul meu.
Din aceasta cauza nu am mai continuat "productia" de module. Profit prea mic pentru deranj.


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 2 Jun 2014, 20:19
Post #33


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




Ai dreptate in privinta profitului si a muncii depuse...
Plus ca cu(cacofonie) SMD, f**i ochii intr-un mare stil, nu trebuie sa lucrezi in stare de matoleala ca nu reusesti lipituri neam!
De fapt eu reintrasem ca ma gandeam ca la 12f675 registrul IO este GPIO nu TRIS...
N-ai raspuns la intrebarea: de ce 12f675?
Treaba cu inrositul rezistorilor si arderea lor dupa putine utilizari se cam intampla cu proiectul ce-ti spuneam pe pm.

Da, am vazut cel de-al doilea uch al tau, cam aceleasi idei le-am avut si eu cam acum un an cand am facut ceva similar, la al doilea click al fiecarui buton de pe telecomanda loganului sa faca cate ceva dar din lipsa timpului(in ultimul an am avut experiente reale de viata reala), dar si din lipsa de incredere in electronistul din mine, proiectul respectiv a ramas la stadiul de simulare si un hex beta.
Oricum, tu ai avut ideea inaintea mea cu vreo 3 ani asa ca daca tot ti-am gasit topicul, iti voi fura o idee doua. Dar pe topicul dedicat.

This post has been edited by marian_ariciuc: 2 Jun 2014, 20:30


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 14 May 2015, 07:28
Post #34


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




chiar daca n-a cerut nimeni, urc o varianta de module inspirata din cele ce au fost pana acum(psychoo, bericioiu Mythyca),
hexurile se vor putea pune pe hardwareul existent, desenat de psychoo.
in arhiva se gaseste un cablaj desenat de mine, poate e util cuiva.
diferenta intre cele doua hexuri, este faptul ca unul este cu un click la incuiere, celalalt cu doua clickuri pe butonul de incuiere in vederea ridicarii geamului la incuierea automobilului.

hexurile sunt testate si intens utilizate, functionarea lor se va vedea pe blogul lui Cristi Streulea.
aceste hexuri au debounce pe intrare!

in lucru am si un hex cu doua click-uri pe butonul de incuiere pentru hardwareul lui Mythica.
doar ca va trebui sa facem un strap pe cablaj.

atentie! se va inlocui extensia din pdf in RAR!!

This post has been edited by marian_ariciuc: 14 May 2015, 07:34

Attached File(s)
Attached File  modul_impuls_geam_HW_Psychoo___logan_fata.pdf ( 99.43k ) Number of downloads: 145


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 14 May 2015, 07:57
Post #35


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Salut.
Si varianta mea avea debounce software pe intrare. Ce-i drept, se putea imbunatati...
Ca si sfat, la PCB sa scoti cuprul dintre pinii de putere. Nu au nici o legatura electrica si maresc riscul unui scurt circuit.
Bafta.


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 14 May 2015, 12:09
Post #36


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




Ai dreptate, dar la 12V rezistenta de izolatie nu-i chiar asa mare of...
Intre pinii de putere si in spatiile libere am ales sa las acea portiune necorodata pentru ca asa se corodeaza mai rapid... da, am zis bine, nu m-am incurcat! Se corodeaza mai rapid un circuit subtire fata de o portiune mai mare... nu stiu de ce,

Varianta ta, am imbunatatit-o hardware! Adica deja eliminasem parazitii cu condensatoare in anumisi de vreo jumatate de an, am pus dioda transil in locul suf4007.

Io m-am confruntat de multe ori cu problema parazitilor, descuiam masina si se deschideau geamurile... claxonam, apasam frana, de ridicau/coboram geamurile.
Am luat problema mai in serios si s-a rezolvat...

This post has been edited by marian_ariciuc: 14 May 2015, 12:14


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kkkabuu
post 6 Aug 2015, 10:09
Post #37


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 5 August 15




sal tuturor. poate incarca cineva PCB la montaju lui psychoo?
Multumesc


--------------------
Dacia sandero 2009 - is 60 vik
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kkkabuu
post 8 Aug 2015, 14:25
Post #38


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 5 August 15




Sal psychoo.Mam apucat de construit montajul tau.in lista de pese necesare apare o bobina (L1 100uH (1812) NL322522T-101K ) Care nu se regaseste in schema.Unde trebue montata in locu la R7 care apare in scema da nu si pe PDF unde sunt toate componentele.
Poti sa ma ajuti cu un raspuns sau cu un PCB
Cu stima Ionut


--------------------
Dacia sandero 2009 - is 60 vik
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 8 Aug 2015, 16:06
Post #39


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Nu mai exista bobina, a fost inlocuita de o dioda (D3), dar am uitat sa modific si in lista de piese.

R7 este shunt THD si e obligatoriu sa fie montat. Ori shunt ori cele 6 rezistoare de 0.1 ohmi SMD0805

This post has been edited by psychoo: 8 Aug 2015, 16:09


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kkkabuu
post 8 Aug 2015, 17:31
Post #40


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 5 August 15




Mulltumesc mult
Multa stima si respect


--------------------
Dacia sandero 2009 - is 60 vik
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dincaionclaudiu
post 12 Sep 2015, 03:59
Post #41


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 13 August 12




Buna ziua!

psychoo Îmi poți da un PM cu adresa ta de mail? Am nevoie de putin sprijin, eu nu pot da PM
Am o solenza si doresc să o înbunătățesc


--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie 1,4 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 13 Sep 2015, 14:07
Post #42


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Salut,
Informatiile le pot oferi pe acest topic ca sa beneficieze si altii de ele, nu pe mail.


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 14 Sep 2015, 05:08
Post #43


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




Buna seara,


SUNT NOVICE,ASA CA VA ROG SA TRATATI CU INDULGENTA INTRBARILE MELE.
Se poate inlocui Pic16F684 cu PIC16F628A-I/P?iMPLICA MODIFICARI MAJORE?

vVA MULTUMESC


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 14 Sep 2015, 06:59
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 899
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




NU, nu se poate inlocui 16F684 cu 16F628A...ultimul neavand modul ADC (analog-digital converter).
Se poate porta codul pe un alt PIC, cu ADC si suficienta memorie program ...dar nu are rost ! Schema, asa cum este ea, a fost gandita pentru maximum de eficienta. Asa ca procurati-va PIC-ul din schema (exemplu : http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&search...eanParameters=1 )


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 14 Sep 2015, 21:50
Post #45


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




Multumesc pt.raspuns.Dar 2 buc. ma duc undeva pe la 35 ron.Am sa incerc varianta @djasu82 cu pic12f675.
stima,


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 22 Sep 2015, 06:55
Post #46


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




16F684, merge inlocuit cu succes cu 16F688...cu acelasi hex.
dar la TME au stoc >1000buc de 684...deci?

vezi ca varianta cu 684, are unele neajunsuri soft care trebuie suplinite hardware:
conzi 100nF pe pinii de intrare de la RC4 si 5,
niste diode cu k-ul spre A1 si A5,
condul de 100nF trebuie lipit inainte de acesta,
dioda dinainte de stabilizator trebuie una mare ca si curent, nu merge ll4148, eu am folosit GL1B, GL1A,
in loc de suf4007 am pus un transil de 15V
stabilizatorul veaparat LP2950.
merge si fara chestiile de mai sus doar ca te vei trezi cand claxonezi ca ti se ridica geamul, apesi frana coboara....din cauza ca in instalatia auto sun muuuuulte perturbatii...tocmai de-asta trebuie protejate circuitele electronice.

astea fiind spuse, merge tun! blush.gif
bafta la executie!
PS: si joaca mea de-a electronica, tot de la aceste module a plecat biggrin.gif

LLE: releele, ia linistit LEG-12F, teoretic au 15A pe contacte. am testat unul din pura curiozitate, si am vehiculat prin contactele lui 8-9A, timp de 2-3 minute....s-a incalzit dar nu s-a topit nimic.

This post has been edited by marian_ariciuc: 22 Sep 2015, 07:06


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 22 Sep 2015, 07:17
Post #47


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




De acord cu ce ai spus mai sus, mai putin cu dioda de curent mare pentru intrarea in stabilizator.
Acel stabilizator (low drop-out voltage regulator) are scopul de a alimenta pic-ul. Curentul normal de lucru al acestuia nu va depasi 40mA niciodata in acest montaj.
Acesti 40mA sunt pe 5V -> P=0.2W
La intrarea in stabilizator avem 12V..14.4V. La aceeasi putere ne rezulta un curent intre 13.8mA si 16mA. LL4148 poate cara 100mA, avantajul fiind ca e dioda rapida. Nu ar trebui sa faca probleme, si in montajele mele nu au facut figuri.
Despre relee nu stiu ce sa zic, singurele pentru care bag mana in foc sunt cele care le-am folosit si care inca nu dau semne de oboseala la o utilizare destul de serioasa (minim 4 actionari zilnice).
Bafta.

Edit: Uitasem, pana si regulatorul are output de maxim 200mA la 5V adica 1W ceea ce inseamna curent maxim de 83mA la 12V si 69mA la 14.4V, sub limita diodei LL4148.

This post has been edited by psychoo: 22 Sep 2015, 07:44


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paul_p
post 22 Sep 2015, 09:02
Post #48


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.226
Joined: 1 April 06
From: psd=evil




Daca stabilizatorul de 5V este liniar, curentul pe intrare are aceeasi valoare cu cel de iesire, plus consumul propriu.

This post has been edited by paul_p: 22 Sep 2015, 09:04


--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_ariciuc
post 23 Sep 2015, 08:34
Post #49


User


Group: Members
Posts: 329
Joined: 6 May 10
From: de obicei, acasa




s-a intamplat sa se intrerupa acea dioda, de cateva ori... singura explicatie care am gasit-o a fost condensatorul electrolitic care cred ca avea curent mare de incarcare...mai mare ca 400ma cat ar fi maximul printr-un ll4148(trebuie verificat in foaie de catalog dar mi-e lene)...
preventiv, nu am mai folosit in acel punct ll4148 biggrin.gif .

releele leg-12F, le recomand cu incredere!
facand o paralela, am inlocuit un releu care avea 8A pe contacte, cu leg12F; in acel circuit, releul care l-am inlocuit s-a topit!....acel releu inchidea circuitul unei bobine de declansare(are ceva curent de magnetizare), dintr-un releu de supraveghere temperatura trafo; am legat provizoriu un astfel de releu si provizoriu definitiv a ramas...

This post has been edited by marian_ariciuc: 23 Sep 2015, 08:44


--------------------
DACIA Logan 1.6 16V E5
Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 2 Oct 2015, 21:26
Post #50


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




@psychoo sau oricine poate sa:
ma ajute cu o updatare a softului (calibrare) pt softul propus de varianta @djasu82 cu pic12f675.

Multumesc


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 3 Oct 2015, 13:04
Post #51


Membru autentic


Group: Members
Posts: 899
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




Pentru varianta cu 12F675 doar autorul te poate ajuta ....


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 3 Oct 2015, 15:31
Post #52


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Sau cel care a propus modificarea smile.gif


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 5 Oct 2015, 23:58
Post #53


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




QUOTE(FRATELLO @ 3 Oct 2015, 13:04)
Pentru varianta cu 12F675 doar autorul te poate ajuta ....
*



"fratello

Membru avansat


Postat 15 noiembrie 2013 - 01:22
@avio81 : Montajul la care faci referire este realizat cu microcontroler (12F675) ca si celelalte prezentate in acest topic ; este "ala mic si negru", cu 8 pini, SMD, montat pe verso cablaj. Alimentarea microcontrolerului se face cu 5 volti, printr-un regulator 78L05 (sau similar) care arata ca un tranzistor (il poti vedea in pozele 1 si 2 de pe blogul mentionat).
Microcontrolerul permite calibrarea software a curentului de limitare al motorului geamului ; optional se poate implementa si o limitare hardware, printr-un semireglabil.
Ante-vorbitorii mei au dreptate ; daca te pricepi la electronica, fa unul din montajele prezentate, daca nu - cumpara !
Numai bine !
PS : Eu am renuntat la comercializare din cauza raportului costuri+munca/castig total nesatisfacator !!! "


Ma puteti ajuta?




--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 6 Oct 2015, 09:48
Post #54


Membru autentic


Group: Members
Posts: 899
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI






--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 6 Oct 2015, 12:24
Post #55


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




Multumesc pt ajutor. Daca atunci cand a-ti incercat sa construiti butonul,ceilalti useri,v-ar fi tratat,cu aceleasi sfaturi pe care le dati acum, a-ti fi reusit sa ajungeti sa realizati butonul?
Oare asa suntem noi romanii?"orbul de la toti si de la el la nimeni"
Am crezut ca forumul este sa ne ajutam intre noi ,sau asta era valabil prin anii 2006-2009
Cu stima


"fratello

Membru avansat


Locatie:Ploiesti

Postat 20 mai 2008 - 11:55
Ca (mindru !) posesor de Logan, am studiat cu interes contributia unora (felicitari !) la constructia unui modul de ridicare a geamurilor. Recent un amic mi-a activt alarma din UCH si mi-a sugerat ca ar fi bine daca mi-as monta si eu un modul de ridicare geamuri; dupa studierea ofertelor de pe piata si petrecerea muuuultor ore pe net (cautind scheme !) am ajuns la concluzia ca ar trebui sa construiesc singur modulul....asa ca supun atentiei Dvs urmatoarea schema (proiect, inca nerealizata !!!), la care fac urmatoarele precizari :
- schema va primi impuls pozitiv scurt (cred ca 0.5 - 1 sec) de la UCH
- ar trebui sa citeasca suprasarcina pe motor si sa decupleze releul de actionare al acestuia
- impulsul generat prin ajungerea la capat de cursa a primului motor ar trebui sa declanseze funtionarea celui de al doilea monostabil, care la rindul sau ar fi resetat de impulsul dat de ajungerea la capat a motorului 2.
Dar, pentru ca nu am suficiente cunostinte in electronica, nu stiu daca :
- este corecta partea din schema care citeste suprasarcina si nu stiu polaritatea impulsului aparut in baza celor 2 tranzistori
- este corecta 'ducerea' acestui impuls la intrarea celui de al doilea monostabil.
Va solicit deci ajutorul ! Schema nu am realizat-o practic pentru ca : nu am la dispozitie un motor de genul celui care actioneaza geamul si, sincer, mi-e cam frica sa 'experimentez' direct pe masina !
Stiind ca pe acest forum sunt persoane cu MULT mai multa experienta si cu MULT mai multe cunostine decit mine, am ales aceasta cale :smt100. Cu multumiri anticipate pentru orice sugestie va doresc tuturor numai bine ! "


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FRATELLO
post 6 Oct 2015, 14:12
Post #56


Membru autentic


Group: Members
Posts: 899
Joined: 7 November 06
From: PLOIESTI




N-am inteles ... ma critici cumva ?!?
Sfaturi dau cu placere ... Dar nu intreaga schema si softul realizate de mine. Ai mai sus, in topic, prin generozitatea lui psychoo o schema si un soft perfect functionale.Nu trebuie decat sa cumperi componentele.
Daca nu-ti place aceasta schema, ar trebui si tu sa ajungi la concluzia ca trebuie sa-ti construiesti singur, de la zero, un asemenea modul.
...cu titlu informativ, nu am primit raspunsuri la intrebarile puse de mine ; doar citind si experimantand am reusit sa-mi fac propriul modul. Doar psychoo m-a ajutat cu sfaturi foarte bune si ii multumesc mult, din nou !
Asa ca repet : daca ai nevoie de sfaturi ... cu placere !

This post has been edited by FRATELLO: 6 Oct 2015, 14:12


--------------------
DACIA LOGAN old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 6 Oct 2015, 14:41
Post #57


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10




@psychoo
Multumesc pt schemele atasate.
Scuze pt. poluarea Threadului.

Cu stima

PS Pacat ca unii uita de unde au plecat.
"
fratello

Membru avansat

Locatie:Ploiesti

Postat 08 iunie 2008 - 08:56
Multumesc pentru raspuns ! Nu ma pricep destul de mult la electronica a.i. sa pot realiza o detectie de curent reglabila ; testele facute cu un modul facut dupa schema D.lui niq au dat - intr-un final ! - rezultat, dupa ce am inversat acea dioda din colectorul primului tranzistor...Schema, asa realizata, este ok, realizeaza foarte bine oprirea geamurilor la capat de cursa. Voi mai incerca un montaj pentru 2 geamuri alternativ, dupa schema de mai jos. ASTEPT SUGESTIILE DVS. ! Oricum, multumesc tuturor celor ce au avut macar intentia sa ma ajute ! Numai bine ! "


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 6 Oct 2015, 14:51
Post #58


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Ceea ce se cere, desi la o privire pare banal, implica o rescriere de soft si o modificare de hardware.
Celalalt controller are alta configuratie. Trebuie luata documentatia si reconfigurat conform cu legaturile hardware pe fiecare pin (alt cablaj, alta schema electrica), apoi trebuie inlaturata si functia de inchidere din telecomanda (ca nu mai exista pinul) si trebuie verificate timerele (in caz de diferenta frecventa oscilator intern) precum si modulul ADC care face citirea curentului necesar motorului geamului electric.
Cu alte cuvinte, e ca si cum ai face din nou proiectul.
De ce sa fac din nou munca facuta deja?
Nu e asa usor cum suna sa schimbi intre ele 2 microcontrollere doar ca unul e mai ieftin/scump cu 1 leu...


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
genose
post 6 Oct 2015, 16:37
Post #59


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 14 June 10





@psychoo
Va multumesc pt,explicatii.Am specificat de la inceput ca sunt novice.
Am apreciat ca sunteti printre putinii care ne-au dat totul mura-gura,pt care inca odata va mulrumesc.
Eu am cerut ajutorul celor care au folosit 12f675 ,cu calibrarea automata a curentului la capat de cursa.(Am crezut ca este vorba de schimbarea catorva linii de cod)
In ceia ce priveste costul +,-1 leu,imi permit sa sa va cotrazic.La un venit de 950ron,diferenta dintre 4,3ron si 17.5ron este ceva.

Cu stima


--------------------
dacia logan dci 2007 - dj47ycl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 6 Oct 2015, 19:05
Post #60


Membru


Group: Members
Posts: 1.606
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




http://www.tme.eu/en/details/pic12f675-i_s...hip-technology/
12f675:
Price range
Amount [pcs] Net price
1+ 3.72 lei
10+ 3.64 lei
25+ 3.60 lei
100+ 3.45 lei


http://www.tme.eu/en/details/pic16f684-i_s...hip-technology/
16f684:
Price range
Amount [pcs] Net price
1+ 4.74 lei
10+ 4.62 lei
25+ 4.58 lei
100+ 4.54 lei

4.74-3.72 = 1.02 lei diferenta

Chiar daca era diferenta de 13.02 lei, la o investitie legata de confort eu tot zic ca nu e mult. Putin sub 3 litri de benzina sa fie asa un cost de nesuportat? Atunci nu vad necesitatea acestuia, sincer.
Apoi si montajul meu face calibrare automata, trebuie doar initiata procedura care e descrisa in fisierul doc.

This post has been edited by psychoo: 6 Oct 2015, 19:10


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th September 2018 - 12:56
Forum Renault Server hosting