DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cablaj topit ceasuri de bord Sandero 2 Stepway

Stanciu_Paul
post 23 Jun 2018, 14:23
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Buna ziua, as vrea sa aflu semnificatia cablurilor din mufa care se conecteaza la ceasurile de bord deoarece 3 dintre acestea s-au topit si au ars si cablajul pinilor de pe circuitul bordului( nu am poze ale bordului desfacut).
Este vorba de cablurile de la pinii 3, 15 si 16.
Poate nu m-am exprimat bine dar atasez poze pentru lamuriri.


Attached thumbnail(s)
20180619_071107.jpg ( Size: 2.01mb ) Number of downloads: 224
20180619_072005.jpg ( Size: 2.09mb ) Number of downloads: 231
20180619_071124.jpg ( Size: 2.87mb ) Number of downloads: 230
20180623_152119.jpg ( Size: 2.12mb ) Number of downloads: 226


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 23 Jun 2018, 14:43
Post #2


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Topiți pinii de masă al TdB și al sondei de nivel combustibil - normal dacă s-a jucat vreun deștept pe acolo


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 23 Jun 2018, 14:45
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Masina o am de noua (2013), nu a umblat nimeni acolo.


23 Jun 2018, 14:48:
ca prime simptome pana sa se arda: Acul de la vitezometru oscila intre 0-10km/h in stationare si indicatorul nivelului de combustibil palpaia.

This post has been edited by Stanciu_Paul: 23 Jun 2018, 14:48


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 23 Jun 2018, 14:54
Post #4


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Acolo = ansamblul pompă carburant + sondă nivel

Dacă nu ai umblat niciodată acolo și mașina nu are GPL cu emulator, atunci e posibil să ai sonda de nivel carburant varză


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 23 Jun 2018, 15:03
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




La sonda de combustibil s-a umblat anul trecut, prin ianuarie, de catre un electrician de la Meridian Vest deoarece,dupa o saptamana de mers in Bucuresti, nu scazuse nicio liniuta. Au dat de cateva ori resetare CdB si tot plin arata. A desfacut rezervorul si a observat ca benzina se afla pana in buza. A scos vreo 5l de carburant si atunci a scazut cu o liniuta. Sa fi cauzat ca a umblat acolo? Dar v-am zis...a fost facuta la Meridian Vest si desi masina se afla in garantie, m-au pus sa platesc faptul ca au umblat la rezervor.
Eu m-am referit ca la bord nu s-a umblat deloc.


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 23 Jun 2018, 21:31
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.082
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




totusi la cum arata mufa aia sa nu fie problema in tabloul de bord


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 24 Jun 2018, 12:31
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




La o examinare mai atenta a cablajului care pleaca din mufa sondei nivel combustibil, am gasit camasa conductorului albastru ciupita. banuiesc ca da acolo a plecat scurtul spre TdB. Daca stie cineva mai multe chiar il rog sa ma ajute cu informatii. Un ajutor in plus ar fi si daca mi s-ar spune ce reprezinta fiecare cablu din mufa TdB.

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20180624_132744_Gallery.jpg ( Size: 1.98mb ) Number of downloads: 190


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 24 Jun 2018, 12:59
Post #8


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Aici scriai altceva>

QUOTE(Stanciu_Paul @ 23 Jun 2018, 15:45)
Masina o am de noua (2013), nu a umblat nimeni acolo.
<span class='edit'>23 Jun 2018, 14:48:</span>
ca prime simptome pana sa se arda: Acul de la vitezometru oscila intre 0-10km/h in stationare si indicatorul nivelului de combustibil palpaia.
*



Alea prăjite sunt masă, celălalt e "alimentarea" sondei, scrie în mesajul #2

This post has been edited by torquemada: 24 Jun 2018, 13:01


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 24 Jun 2018, 13:11
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Am spus ca la rezervor,in interiorul masinii, s-a umblat acum 1 an pentru ca nu intelegeam de ce nu scade nivelul carburantului si interventia s-a facut la meridian vest. La TdB nu s-a umblat niciodata.


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 24 Jun 2018, 21:37
Post #10


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Asta am scris și eu în primul mesaj, intervenție/avarie la jojă cu propagare spre TdB

Ai garanție, folosește-o


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 24 Jun 2018, 21:52
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.082
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




eu iti vorbesc acuma din punctul de vedere al unui electrician (NU AUTO) verifica firul ala ros sa nu fie incins izolatie topita , etc, daca nu e incins il poti izola cu banda , daca are izolatia topita trebuie obligatoriu verificat pe toata lungimea lui inclusiv conectori
la mufa tabloului de bord firele incinse daca culoarea sirmei nu este schimbata si doar izolatia topita se poate pune tub termocontractant , obligatoriu schimbata mufa plastic si resertizat cele doua fire in mufa
daca sint incinse inlocuite pe portiunea incinsa, cositorite tub contractant , obligatoriu scimbat plasticul mufei


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 25 Jun 2018, 06:21
Post #12


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Cablurile din 15 și 16 se duc direct la jojă, nu ai mufe pe parcurs.

Soluție de avarie:
-inspectat joja (demontare!!)
-mufă nouă
-recablată joja cu alte fire (atenție trebuie dat bordul jos, dacă vrei de fabrică)
-scoase firele din mufa veche și repopulată noua mufă
-reparat/inlocuit firul de masa al TdB


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 25 Jun 2018, 09:44
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Garantie nu mai am de 1 an de zile. Saptamana viitoare ma duc la servis cu ea. Trebuie sa gasesc sa cumpar un TdB nou, cel existent are cablajul ars la pini.
Multumesc amandurora pt sfaturi!

This post has been edited by Stanciu_Paul: 25 Jun 2018, 09:47


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 25 Jun 2018, 10:46
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 9.368
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




deci mergi o saptamana cu masina in bucuresti si la demontare ai benzina pana in buza gaurii de joja? Curat masina lui argon asta, produce benzina.


--------------------
membru Folding @home din 2008 - verde
Membru satul de gasca vesela de pe forumul atasat cafenelei Dacia Club.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 25 Jun 2018, 11:41
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Asa am crezut si eu. dar se pare ca de vina a fost geografia statiei peco. La Petrom-ul din Barbu Vacarescu terenul este inclinat spre stanga si cand am facut plinul mi s-a parut ciudat ca, desi aveam aproape jumate de rezervor plin, au mai intrat inca 40 de litri. Am crezut ca fura la pompa aia, dar se pare ca fiind intr-o parte masina a intrat benzina si in zona de rezerva sau expansiune( nu stiu cum se cheama exact). Am facut proba dupa o luna la aceiasi benzinarie doar ca m-am dus cu rezervorul gol, aparuse martorul de benzina, si cand am ajuns la 57 de litri m-am oprit.


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 25 Jun 2018, 18:12
Post #16


torquemada


Group: Members
Posts: 1.093
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Ai dezasamblat TdB-ul și ai constatat ceva probleme la cablaj, sau doar ai inspectat vizual mufa?

Un TdB nou implică niște detalii mai sensibile.

Dacă ești din București, te pot ajuta PM pentru detalii


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st November 2018 - 16:12
Forum Renault Server hosting