DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce tipuri de Dacia ați dori pe viitor ?, Sport, Limuzină, Hibridă, Electrică ?

Ce tipuri de Dacia ați dori pe viitor ?
 
Variante sport ale modelelor curente - Logan, Sandero, Duster [ 5 ] ** [16.67%]
O limuzină de clasă superioară, la un preț abordabil, tipic Dacia [ 4 ] ** [13.33%]
O mașină super-sport de mare performanță, la un preț abordabil, tipic Dacia [ 6 ] ** [20.00%]
O mașină de oraș hibridă [ 10 ] ** [33.33%]
O mașină de avangardă complet electrică [ 5 ] ** [16.67%]
Total Votes: 30
Guests cannot vote 
address
post 2 Feb 2018, 04:27
Post #1


..... Dacia 13OO (1972) .....


Group: Members
Posts: 578
Joined: 19 May 12
Dragi colegi de forum pasionați ai mărcii Dacia,

Iată că marca noastră națională a ajuns printre cele mai apreciate și mai vândute în lume.
Nu trebuie însă să ne culcăm pe lauri. Viitorul vine cu noi cerințe ale automobiliștilor, iar ziua de mâine se pregătește de azi.
Marca Dacia a fost, și probabil va fi și pe viitor, un simbol al calității la preț competitiv.
Ceea ce nu înseamnă neapărat o limită a posibilităților de extindere a gamei. Mai ales că noile cerințe de protejare a planetei tind să modifice modul în care privim automobilul. Motoarele Diesel se apropie de sfârșitul carierei, în pofida randamentului lor specific. Motoarele Otto, pe benzină, sunt din ce în ce mai mici și mai puternice, pentru a avea un randament cât mai mare. Cu toate acestea, fascinația pentru mașini deosebite, ca limuzine de lux și mașini super-sport, va rămâne mereu în sufletele automobiliștilor.

Marca Dacia a fost mereu una de gamă medie, din necesitate în anii comunismului, și din opțiune de segment de piață ulterior.
Însă dorințele clienților Dacia au fost bineînțeles mai extinse decât oferta, într-o epocă sau alta.
Motoarele Daciei "clasic" au evoluat treptat, ca cilindree și performanțe. Motoarele actuale sunt printre cele mai fiabile din lume. Dar cerința unor performanțe mai mari decât ale modelelor de serie a existat dintotdeauna. Deși niciodată satisfăcută pe deplin, în pofida unor Dacia 1100 S, sau Dacia 1410 Sport. Ceea ce a fost paradoxal este că modelele de competiție ale firmei Dacia au avut performanțe remarcabile, însă nu au fost puse la dispoziția publicului. Iar toată munca departamentului de competiții a fost data uitării. Foarte mulți posesori de Dacia, pasionați de tuning, ar fi preferat să plătească ceva mai mult pentru o Dacia preparată direct în uzină, cu opțiuni la cerere, ca motor turbo, carburatoare multiple, axe cu came sport, admisie și evacuare performante, suspensie sport. Toate acestea au existat în uzina Dacia, însă nu au ajuns pe banda de montaj pentru producția în serie. Deși cererea publicului a existat mereu.
Astăzi, modelele sport pot fi obținute mai ușor, cel puțin în privința motorizării, prin chip-tuning, mărirea presiunii turbo fără pericol datorită gestiunii electronice a motorului. Cu o suspensie mai rigidizată, pneuri mai late și mici accesorii estetice, modelele de serie pot fi transformate în versiuni sport. Cu mult succes la public, fără îndoială.
În altă ordine de idei, marca Dacia nu a avut încă o mașină din categoria superioară. În anii '80 se preconiza asimilarea modelelor Renault 20 și Renault 30, care a rămas în stadiul de simplu import și rebotezare ca Dacia 2000 a câtorva Renault 20.
Astăzi, oare Dacia poate ataca segmentul superior? Bineînțeles că da. Mai ales în condițiile în care Dacia este simbolul celui mai bun raport calitate/preț. O limuzină de gamă înaltă, cu dotări pe măsură, însă nu exhaustive, și la un preț cu 40-50℅ mai mic ca al altor fabricanți (cum este Duster în segmentul său), este un deziderat nu numai al Românilor, ci al oricărui automobilist din lume. Prin intermediul grupului Renault, Dacia poate avea acces la motorizări performante și în categoria de cilindree mai mare, necesară unei limuzine.
Crearea unui model Dacia super-sport, având în vedere recentul exemplu al unui producător asiatic de mașini de clasă medie, Kia, care a construit modelul sport Stinger, este foarte posibilă. Tehnologia și ingineria europeană sunt superioare celor coreene. De altfel, Stinger a fost proiectat în Europa, de un... francez. Deci este o chestiune de voință și de cerere a publicului.
Mașinile hibride sunt aproape omniprezente. Necesitatea unui motor electric adăugat unui motor clasic mic și economic, pentru trafic urban, este evidentă.
Ca și a unui automobil integral electric, care să satisfacă cerintele protejării mediului de noxele asociate motoarelor cu combustie internă. Se ridică întrebarea: oare Dacia nu ar fi cu un pas înainte realizând un automobil de avangardă, complet nepoluant, înglobând cerințele zilei de mâine? În capitalele europene, se preconizează eliminarea din trafic totală a motoarelor Diesel in următorii 10 ani, și a oricaror motoare cu combustibili fosili în următorii 20. Noxele sunt o mare problemă pentru sănătate. De încălzirea globală, presupusă a fi ca urmare a poluării, nu aș garanta că este direct legată de era industrială. În urmă cu milioane de ani, a existat era glaciară, și omul era în peșteră, nu putea provoca răcirea planetei. Mai degrabă era industrială și agitația ultimelor secole este efectul tranziției pământului, sistemului solar, etc., printr-o stare energetică ridicată. Dar, oricum, vehicule nepoluante înseamnă sănătate.

Având în vedere aceste considerente, vă rog să vă exprimați preferințele dintre posibilitățile din acest sondaj. Dacă cerința clienților există, fabricanții se mulează pe ea. În domeniul auto, orice se poate realiza. Bugatti a construit primul său bolid într-un grajd cu ușa prea mică că să-l poată scoate, primul "Mercedes" a ieșit pe șosea doar datorită curajului d-nei Benz, Koenigsegg a fost construită într-un hangar dezafectat, care a luat și foc, marca salvată fiind de o singură mașină care a mai putut fi scăpată și vândută. Ceea ce vreau să spun este că și alții au avut începuturi grele. Iar Dacia, ca producător cu posibilități inginerești și tehnologice deosebite, poate pune cu succes în practică dorințele publicului de mâine.

Fiți deci, vă rog, pe parcursul celor câteva minute în care vă exprimați alegerea, patronii industriei auto din România.

This post has been edited by address: 2 Feb 2018, 05:18


--------------------
Dacia 1300 1972 - B01XYZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 2 Feb 2018, 16:25
Post #2


o companie Sanyo-Lynch


Group: Members
Posts: 5.499
Joined: 1 November 04
From: țară
Eu am votat pentru o hibirida de oras, ca asta ma intereseaza acum. As merge si pe o electrica, dar inca sunt foarte scumpe si cred ca solutia hibrida e mai accesibila.


--------------------
Polizor si Tractor , ambele turbo 2019/2008 - negru
România nu se mai vindecă decât cu ADM-uri.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 2 Feb 2018, 19:39
Post #3


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 3.375
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti capitala Cârcostan
un Sandero hybrid sub 15000oiro


--------------------
Ford Kuga 2015 ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
If you want perfection buy a Mercedes, or marry an accountant - Jeremy Clarkson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 5 Feb 2018, 08:39
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 10.366
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti
Ceva cu o hibridizare ca a lu citroen, cu baterie de 80Ah ar fi o treaba


--------------------
membru Folding @home din 2008 - verde
Mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 5 Feb 2018, 14:12
Post #5


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 4.124
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic
Votat "super-sport", da' mi-as dori sa fie o clasica. Odata raspandit microbu', se imprastie repede, iar clasicul nu moare, rezist (cu sau fara diez in fata icon_mrgreen.gif ).


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 21 Feb 2018, 22:50
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.010
Joined: 10 March 06
From: GL
QUOTE(address @ 2 Feb 2018, 05:27)


Motoarele Daciei "clasic" au evoluat treptat, ca cilindree și performanțe. Motoarele actuale sunt printre cele mai fiabile din lume. .......
O limuzină de gamă înaltă, cu dotări pe măsură....
*
Ca fost posesor de vreo 3 dacii 1300/10 si posesor actual a doua masini dacia ca noi n-am inteles cum vine asta ..... huh.gif adica ce evolutie a fost asa mare de la 810-99 pana la 104-14 /4( pe injectie) ? vreo 20 de ani dacia a batut pasul pe loc.....ce limuzina e dacia acum ?


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 22 Feb 2018, 10:13
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04
Singurele modele care pot fi numite limuzine, cat de cat, au pe ele un romb.
Si, de fapt, "singurele e unul", Talisman-ul.
In rest...

La fel cu varianta sport, e tot un romb pe ea.

Si cum astea sunt la un alt pret, nu vad de ce Renault ar comercializa asa ceva sub marca Dacia. Ar face concurenta intre marcile din grup, ceea ce e o tampenie.

De asemenea, daca eu, ca utilizator, vreau limuzina sau masina sport, voi lua cu incredere un Renault, nu simt nevoia sa scrie Dacia pe ea (asta in contextul in care intr-o Dacia avem, de fapt, componente Renault, in special la motorizare).


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 22 Feb 2018, 10:19
Post #8


Academician doctor inginer, savant de renume mondial


Group: Moderatori
Posts: 7.302
Joined: 11 November 03
From: Bucuresti
hibrida ieftina


--------------------
Dacia 1300/1300 break/2000/Sport ... si altele
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 22 Feb 2018, 10:34
Post #9


sunt un om bun


Group: Members
Posts: 7.917
Joined: 19 November 07
From: când în când
Un sandero in 3 usi, cu 1.2 sau 1.6 tce, cutie manuala, a\c, supensia de pe clio 2 rs. Fara dotari "de lux".


--------------------
bemveu 3-er E30 Touring 1991, 2.5l 12v cu număr dăbuzău
Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.
Respir, deci mi-e foame.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 22 Feb 2018, 10:45
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.890
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti
Misto exercitiu... Daca as fi sef la Dacia... biggrin.gif

- As mentine Dusterul ca nava amiral. Ia-s da mai multi muschi, un tren de rulare mai bun si o caroserie mai bine tratata cu un pachet de dotari mediu - superior in standard. As trece la optionale diversele gadgeturi electronice si de confort - cine vrea isi pune pe el

- Berlina Logan as mentine-o cat mai ieftina, fara multe optionale ca sa nu complicam productia, in genul categoriilor laureate, ambition etc de la lansare. Iti iei a, b, c, d eventual cu jante si vopsea metalizata. As face si o varianta superioara in genul Octavia RS cu 2.0 lui Renault de 200 cp, jante misto, frane grozave si interior Recaro, sa dea bine pe posterele de prezentare si in brosuri. Asa cred ca ar creste imaginea marcii.

- Sandero l-as face de gagici, cu toate prostiile la interior, motoare economice si culori vii. Concentrat pe look.

- MCV-ul - As reveni la usile de la primul model, interior rezistent la carat, motorizari bune.

- as scoate Lodgy din productie si as face Doker in versiune pasageri, duba, camioneta. Ieftine, sa si le permita toti, sa umplu curierii, zidarii, pietarii. Intretinere ieftina, heavy duty, sa stea cat mai putin prin service.

- As infiinta un tuner de casa care sa scoata performance parts pentru amatori, dar la preturi decente ( nu ca body kit-ul de la Logan 1). De la abtibilde cu "I'm 2 fast 4 you", cromuri de Vitan pana la admisii si etrieri sport. Sa bag groaza in chinezi.

- As incuraja piesele OE prin calitate si disponibilitate, le-as baga pe la toti distribuitorii de piese. Uleiul Dacia ar trebui sa fie si la Kaufland, filtre, cauciucuri etc.

Deocamdata nu as baga bani in cercetare hibride, electrice, nucleare. L-as lasa pe fratele mai mare Renault si peste cativa ani as folosi tehnologiile deja amortizate... biggrin.gif

This post has been edited by YRX: 22 Feb 2018, 10:53


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bicicleta galbena
post 22 Feb 2018, 14:05
Post #11


Sunt nembru, domnule!


Group: Members
Posts: 943
Joined: 29 January 13
From: Bucuresti
YRX - imi place cum gandesti! biggrin.gif
Si Lodgy deja e istorie, iese din productie.
--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
____________________________
"Nu lasa nimic sa-ti stea in cale. Nici macar matreata!" - reclama H&S.

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 23 Feb 2018, 21:36
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.010
Joined: 10 March 06
From: GL
QUOTE(YRX @ 22 Feb 2018, 11:45)
- MCV-ul - As reveni la usile de la primul model, interior rezistent la carat, motorizari bune.

-
*up.gif si +

This post has been edited by sobolan: 23 Feb 2018, 21:36


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 24 Feb 2018, 07:46
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.890
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti
Pai ziceti voi ca n-am dreptate...
Cand am cumparat primul Logan am dat pe el 8400 de euro, versiunea de top, ambition. Jante, 4 geamuri electrice, ABS, proiectoare etc.
La vremea aia era best buy de departe, nu avea nici un fel de concurenta, tin minte ca m-am dus sa vad si Megane Sedan si mi-a iesit ce vroiam eu la 16.000, deci dublu.
Pozitionarea pe piata atunci era deosebita, nu misca nimeni in front, de aia a avut si succesul ala imens.
Cand a aparut MCV-ul am dat pe el vreo 13.000, tot echipare de top, cu toate optionalele. Pret mult mai mare dar mai spatioasa, mai bine motorizata. Tot era singura in segment.
Ulterior s-a mai trezit si concurenta si Dacia a incercat marea cu sarea, dar preturile modelelor au crescut constant, motorizarile s-au micsorat, au aparut tot felul de dotari dubioase la preturi uriase si usor usor au ajuns din urma alte marci. Cum romanul e amator de "altceva" au pierdut piata in fata Suzuki, Skoda si altii.
Eu zic ca si programul rabla nu i-a ajutat prea mult, mai degraba pe importatori, ca a adus alte modele in bugetul romanului. Nu stiu statistica oficiala, dar ma uit prin parcarile din jur si apar masini noi numai straine.
De asemenea cred ca si taxa de mediu i-a blocat, era la un moment dat o mie si ceva de euro sa vand Logan-ul, asa ca am ramas cu el si nu mi-am mai luat altul.


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 24 Feb 2018, 20:28
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.893
Joined: 1 May 04
From: TM
Ca urmare acum ai lust masina lowcost biggrin.gif biggrin.gif
Asa la cspitolul oniric dacia,, :Sandel stepuei4x4
Real dream:postul lasat vacant de Heffner wub.gif


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 25 Feb 2018, 07:20
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.890
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti
Nu prea inteleg ce ai scris acolo, cred ca e legat de vin si carciumari care NU toarna apa in vin... biggrin.gif ... dar incercam sa zic ca pe vremuri Dacia nu iti prea lasa alegerea asa libera, era mai bine pozitionata masina/pret decat acum fata de concurenta. Vorbesc binenteles de piata romaneasca. Am avut pana acum numai masini noi Dacia, dar cand am vazut ce pot sa-mi iau cu jumate din pretul unui Logan bine dotat, nu mai vorbesc de Duster, am actionat in consecinta.
De aia zic de o revenire, totusi, la filosofia veche, care i-a consacrat, cel putin pe piata romaneasca. A, si n-as face Sandero Stepway 4x4, ar iesi prea scump si ar avea concurenta serioasa, sx4 de ex.

Parerea mea!

Cam putine pareri totusi on topic, nu vrea nimeni sa fie sef la Dacia? biggrin.gif


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 25 Feb 2018, 12:51
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.010
Joined: 10 March 06
From: GL
QUOTE(YRX @ 25 Feb 2018, 08:20)
Am avut pana acum numai masini noi Dacia, dar cand am vazut ce pot sa-mi iau cu jumate din pretul unui Logan bine dotat, nu mai vorbesc de Duster, am actionat in consecinta.
*N-ai dat de masina care "trebuie" si de aia zici asa....s-a dus cu mitul masinilor din germania putin rulate si cu reviziile la timp,masina noua tot noua ramane....la loganul dci la 75ookm s-a dus dracului alternatorul,garantia si-a facut treaba,ma doare in pix......am avut un ford din germania,am mers cu ea 45ookm in Ro si au inceput problemele si aici nu era vorba de chestii marunte era vorba de injectoare si alte mici dracii......
Daca ar scoate astia un sandero cu 2 usi si ar pune pe el un motor gen 1400TCE eu as fi abonat la una de asta noua.....ar fi ceva de gen clio rs in varianta de la dacia si cu pret de dacia.
De usile spate de pe mcv/van si mie imi e dor,hayonul existent mi se pare un mare downgrade,la fel si butonul portbagajului de pe berlina modelele e5/e6,tabla mai subtire etc....

This post has been edited by sobolan: 25 Feb 2018, 12:52


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 26 Feb 2018, 12:02
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.893
Joined: 1 May 04
From: TM
Lasa omu sa viseze frumos. Vedem dupa ce face freo 30k km cum mai canta. biggrin.gif


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 26 Feb 2018, 12:06
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.890
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti
QUOTE(sobolan @ 25 Feb 2018, 13:51)
....la loganul dci la 75ookm s-a dus dracului alternatorul,garantia si-a facut treaba,ma doare in pix....

Garantie, garantie dar nu prea e frumos din partea lui, la 7500 de km... blink.gif
Cand n-o sa mai fie in garantie o sa cam injuri...

This post has been edited by YRX: 26 Feb 2018, 13:39


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 26 Feb 2018, 13:23
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.893
Joined: 1 May 04
From: TM
La Jiipu lu patronu de plantatie model din ala de 70k euroi a crapat dupa doi ani cutia de viteze. Pret de catalog 7k euro. Noroc ca avea garantie suplimentara de la dealeru din D si a platit ala.In vara i-a fiert motoru si a dus-o pe platforma in A la reparat.Asa ca...

This post has been edited by bion: 26 Feb 2018, 13:31


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 26 Feb 2018, 13:34
Post #20


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 4.124
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic
Pai deh, daca nu se mai fac dacii vechi*, care sa te tina "o viata"... tongue.gif
*fiind plin de oameni inteligenti p-aici, nu tre' sa traduc. Inainte era "s.s.m.d."; acum e societate de consum, fraieru' trebuie convins prin toate mijloacele sa-si ia un plastic nou. Cum vreti sa mai faca producatorul, dealerul, etc. profituri mari?


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 26 Feb 2018, 13:38
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.890
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti
Atunci recomanda-i lui dom' patron un curs de conducere si o lectura a instructiunilor masinii, stii tu, ce face butonul ala, ce inseamna termometrul rosu aprins pe bord etc. Pe bune, am auzit si eu de din astia, ori fac banii prea usor ori sunt atehnici.
Dar sa ramanem la sefia Dacia, matale ce masina ai vrea sa-ti faca? Duster cu hayon de Solenza? biggrin.gif


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 26 Feb 2018, 23:08
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.893
Joined: 1 May 04
From: TM
Sa faca vw sh din fabrica tongue.gif biggrin.gif

<span class='edit'>27 Feb 2018, 00:12:</span>
Io am zis ce cred ca ar fi um model cu ceva succes cu ceva posturi mai sus.
Exemplul cu patronul e ca si la limouri de lux calitatea e deja un deziderat. Mitul fiabilitatii masinilor scumpe se cam darama. Si patronul chiar le are cu covrigu.

This post has been edited by bion: 26 Feb 2018, 23:17


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 27 Feb 2018, 12:33
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.010
Joined: 10 March 06
From: GL
QUOTE(YRX @ 26 Feb 2018, 13:06)
Garantie, garantie dar nu prea e frumos din partea lui, la 7500 de km...  blink.gif
Cand n-o sa mai fie in garantie o sa cam injuri...
*Cand n-o sa mai fie garantie e posibil sa am multi km,e posibil ca acea masina sa-si fi scos banii/sa-si fi facut treaba,asa gandesc eu.....dupa 5 ani o "trantesc" pe olx la pretul pietei si iau alta noua iar,cum a scis si maho mai jos "societate de consum" sau cum zic americanii cand vad o masina veche "they won't do things like that anymore".....nu zic de dacia,dar am un amic ce are un bemveleu 3 din 2014,e conserva la tabla,la fel ca si logan-ul,ce pretentii sa mai ai la 14ooo coco/masina noua ?
Deocamdata i-am facut o ceruire corecta prin cavitati/lonjeroane/usi cu gravit 640 la pistol ca sa fiu sigur de ea,aia din 2006 a avut din fabrica,la astea noi cica nu mai e nevoie sad.gif


QUOTE(maho @ 26 Feb 2018, 14:34)
Pai deh, daca nu se mai fac dacii vechi*, care sa te tina "o viata"... tongue.gif
*fiind plin de oameni inteligenti p-aici, nu tre' sa traduc. Inainte era "s.s.m.d."; acum e societate de consum, fraieru' trebuie convins prin toate mijloacele sa-si ia un plastic nou. Cum vreti sa mai faca producatorul, dealerul, etc. profituri mari?
*maho up.gif ,e corect si una si alta dar totusi suntem in 2018,mai mult confort ai intr-un plastic nou decat intr-o tabla veche + siguranta,personal am copil mic,e riscant in dacie mai ales cu un milion de tampiti/drogati/betivi care circula pe strazile de azi,daca aveam o camera la bord si postam pe aici va speriati cu totii de tampitii cu care ma intalnesc si asta pentru ca circul mult...la dacie e pericol cu locurile din fata,te zguduie rau la impact + volanul pe care-l ai tu in dotare,identic cu cel de pe troaca mea din 84(fosta),ala rupe pieptul/coastele,sa n-ai parte de asa ceva.....mai e si nostalgia/pasiunea si atunci pentru asta unii mai avem si cate o "tabla" in dotare dar n-ai cum sa le compari si nici ca daily drive nu prea mai merge,e mai cu virgula...actuala mea "tabla" aka jucarica are 4 airbag-uri ceea ce nici loganul din 2007 nu are......nu poti compara o dacia 1310 de 30 de ani cu alta masina straina tot de 30 de ani,n-ai cum dar fiinca toti avem cate o pasare/stol asa se intampla.....
Am avut Dacia 1300 78,dacia 1310 98,dacia 1310 2002,dacia logan dci/mpi 2006,dokker 2016,logan 2 2017...asta din dacii....cred ca oarecum am trecut prin evolutia lor,stiu cam ce zic.....

This post has been edited by sobolan: 27 Feb 2018, 12:40


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 27 Feb 2018, 12:45
Post #24


sunt un om bun


Group: Members
Posts: 7.917
Joined: 19 November 07
From: când în când
Vad ca nimeni nu a spus ca vrea o dacie care sa nu rugineasca smile.gif


--------------------
bemveu 3-er E30 Touring 1991, 2.5l 12v cu număr dăbuzău
Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.
Respir, deci mi-e foame.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 27 Feb 2018, 12:50
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.010
Joined: 10 March 06
From: GL
asta ar fi o "optiune" de lux la dacia....si mercedes-ul c mai vechi rugineste la aripile fata(care-s de aluminiu),face un fel de "cocleala" alba,umfla vopseaua,arata ca dracu'....tabla o mai peticesti da' cu aluminiul e mai greu,trebuie scule "profesionale" caz in care ajungi mai "eftin" cu aripi noi.

This post has been edited by sobolan: 27 Feb 2018, 12:51


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 28 Feb 2018, 10:55
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.893
Joined: 1 May 04
From: TM
QUOTE(MuciX @ 27 Feb 2018, 13:45)
Vad ca nimeni nu a spus ca vrea o dacie care sa nu rugineasca smile.gif
*


Zise unu care carpeste de o viata o caroserie coapta de bmw radmasa.gif

28 Feb 2018, 11:57:
QUOTE(MuciX @ 27 Feb 2018, 13:45)
Vad ca nimeni nu a spus ca vrea o dacie care sa nu rugineasca smile.gif
*


Rugina si plouatul inauntru e brand Dacia.

This post has been edited by bion: 28 Feb 2018, 10:57


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 28 Feb 2018, 11:05
Post #27


sunt un om bun


Group: Members
Posts: 7.917
Joined: 19 November 07
From: când în când
Pai da ba sarakilor, dar altfel suna cand e bemveu.


--------------------
bemveu 3-er E30 Touring 1991, 2.5l 12v cu număr dăbuzău
Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.
Respir, deci mi-e foame.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Muttley
post 2 Mar 2018, 21:51
Post #28


__________________


Group: Members
Posts: 8.946
Joined: 4 September 04
From: -
Absolut niciuna dintre variante nu e realista. Poate ultima totusi, un tuizi cu embleme dacia, cu lumanari in faruri, o lada de bere in loc de scaun si o umbrela ursus in loc de plafon?


--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
"Doamne ce bun este internetul,muzica,informatie,tot ce-mi trebuie pentru minte,insa fara sa fiu nevoit sa interactionez cu oameni. E perfect!"- Pilif
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 2 Mar 2018, 22:43
Post #29


Membru


Group: Members
Posts: 1.729
Joined: 23 August 07
From: Timisoara
Nu.i bine ca nu ai ce bricola la umbrela sau lada. Sunt perfecte din fabricatie


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 27 May 2018, 09:54
Post #30


...........................


Group: Members
Posts: 7.209
Joined: 27 January 06
From: Mangalia
O masina hibrida, nu de oras in mod special.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th June 2019 - 15:52
Forum Renault Server hosting