DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Consum instantaneu

mmkelemen
post 9 Sep 2010, 21:06
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 23 June 10
From: Bucuresti




Salutare colegi!
Ma poate lamurii si pe mine cineva cum se poate face sa indice consumul instantaneu.
La ce trebuie umblat?
Cine poate face asa ceva?


--------------------
DACIA LOGAN Laureate 2010 1,4MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 9 Sep 2010, 21:40
Post #2


...........................


Group: Members
Posts: 7.853
Joined: 27 January 06
From: Mangalia




Cumpara din vitan TB cu Ci sau contacteaza un user de la anunturi care se ocupa cu asa ceva.Simplu...


--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jagoman
post 9 Sep 2010, 21:40
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 613
Joined: 8 February 05
From: jud. Satu Mare




Nu se poate.
La primele modele a fost, dar apoi s-a scos datorita multor compatrioti care erau revoltati de cifrele consumului instant, si nu intelegeau ca consumul mediu nu va fi de ordinul a zeci de litrii la 100 km.


--------------------
Renault 11 1985 TL, Skoda Fabia 2002 Comfort , - SJ-02-XLK
R11 TL 1,4 44kw 1985
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
campean_cristian
post 10 Sep 2010, 08:29
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 15 June 06




Se poate, daca isi schimba tabloul de bord, cu unul care stie de consum instant...
KM se pot rescrie... asa ca...
Bafta


--------------------
Dacia Logan 1.4MPI 2006 Ambiance - AB-::-:::
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 10 Sep 2010, 10:39
Post #5


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




QUOTE(mmkelemen @ 9 Sep 2010, 21:06)
Salutare colegi!
Ma poate lamurii si pe mine cineva cum se poate face sa indice consumul instantaneu.
La ce trebuie umblat?
Cine poate face asa ceva?
*


1.din ce an este masina
2.vreau sa stiu ce scrie pe procesor la tine
3.daca este codul pe care il stiu pentru soft 6002 cu CI este de schimbat decit un eeprom la el
4.daca nu ai procesorul pentru CI atunci trebuie schimbat ceasul cu unul care are softul 6002...


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 11 Sep 2010, 11:59
Post #6


...........................


Group: Members
Posts: 7.853
Joined: 27 January 06
From: Mangalia




Sunt sigur ca dydycom il poate ajuta pe initiatorul topicului si nu numai el.
http://www.daciaclub.ro/Computer-de-bord-c...ml#entry2610269


--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 11 Sep 2010, 14:18
Post #7


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




scuze ca te contrazic colegule...dar softurile scrise de dydycom nu sint cu computer de bord...adika ce spune el""Computer de bord pentru toata gama dacia : Logan, Mcv, Sandero, Duster orice versiune de bord 6001, 7101, 81101, 92011""...mai intereseazate inainte de a posta numai prostii pe forum...softurile pentru computer de bord sa iti arate cita benzina ai consumat cita mai ai si cit la % au softuri cu versiunile 6002,7112,81102,92012 etc...deci astea sint softurile pentru computer de bord...cele mai bune softuri mie unul mi se pare ca sint pentru consum instant 6002 si pentru consum mediu 7112...fara suparare...


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 11 Sep 2010, 16:06
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.205
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Si 7102 ce are?


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
campean_cristian
post 11 Sep 2010, 19:23
Post #9


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 15 June 06




QUOTE(ramsen @ 11 Sep 2010, 14:18)
softurile pentru computer de bord sa iti arate cita benzina ai consumat cita mai ai si cit la % ...

deci sa inteleg ca exista softuri care iti arata si cata benzina mai e in rezervor?


--------------------
Dacia Logan 1.4MPI 2006 Ambiance - AB-::-:::
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 11 Sep 2010, 20:22
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.205
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Nu exista, dar el recomanda altora "mai intereseazate inainte de a posta numai prostii pe forum"

This post has been edited by $$ilvviu: 11 Sep 2010, 20:22


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 11 Sep 2010, 21:28
Post #11


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




toate ceasurile de logan arata cita benzina mai ai in rezervor...7102 nu am lucrat cu el deloc...eu lucrez numai cu soft 6002 si 7112... este un soft ca si cele de mai sus scrise de mine cu compuetr de bord...deci sa fiu de inteles...eu nu recomand nimik doar spun celor care nu stiu care softuri pina in prezent sint cu computer de bord...cine stie este ok...cine nu sa mai intrebe pe alti mai luminati...
deci toate ceasurile logan au functia care iti arata cita benzina ai in rezervor...functiile computerului de bord este altceva...pentru ele trebuie un soft compatibil cu procesorul de pe placa de baza a ceasului...sper ca m-am inteles acum


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariuscond
post 11 Sep 2010, 23:21
Post #12


Membru incomod


Group: Members
Posts: 1.573
Joined: 3 November 05
From: Bucuresti




QUOTE(ramsen @ 11 Sep 2010, 22:28)
...sa mai intrebe pe alti mai luminati...
...functiile computerului de bord este altceva...
...sper ca m-am inteles acum
*
Tu te-ai inteles...
S-au luminat altii cu mult inaintea ta, stai fara grija si daca crezi ca oferi informatii, fa-o corect si fara "aroganță".
De fapt cred ca tu stii ceva, da' e mai greu cu "esprimarea"... tongue.gif


--------------------
dacia Logan dizăl - B52
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mmkelemen
post 12 Sep 2010, 08:26
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 23 June 10
From: Bucuresti




Masina este din 2010.
Cum aflu ce scrie pe procesor (unde se afla el?)


--------------------
DACIA LOGAN Laureate 2010 1,4MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 12 Sep 2010, 11:01
Post #14


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




simplu ti apasat pe reset si pui contact dupa ce incepe sa-ti baleeze acele adica urca si coboara iei degetul de pe reset si iti apare versiune .
Daca vrei sa derulezi meniul apesi scurt pe reset si vezi si cati litri ai in rezervor bineinteles daca pornesti si motorul la unele da abateri.
Oricum e un moft cu consumul instant , iti afiseaza si consumul mediu la 100km cea ce e mult mai important cel instant te poate duce la 20L si te poti speria atunci cand accelerezi biggrin.gif de aceea s-a renuntat la el la softurile cu numere mai mari.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GBC
post 12 Sep 2010, 13:26
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 72
Joined: 29 May 06




"Oricum e un moft cu consumul instant , iti afiseaza si consumul mediu la 100km cea ce e mult mai important cel instant te poate duce la 20L si te poti speria atunci cand accelerezi biggrin.gif de aceea s-a renuntat la el la softurile cu numere mai mari."


Nu te contrazic, dar depinde de cel care foloseste masina. Mie consumul instantaneu nu mi se pare un moft. O problema care duce la cresterea consumului o poti observa rapid daca ai consum instantaneu, te ajuta si sa iti adaptezi stilul de condus pentru mers economic etc.
"Consumul mediu la 100km" e afisat tinand cont de media valorilor de cand ai resetat contoarele. Deci daca ai mers mult fara sa resetezi contoarele, consumul mediu se va modifica foarte lent. Imediat dupa resetare daca te uiti pe consumul mediu vezi ca se modifica de zici ca e cel instantaneu. Pe masura ce se creste numarul de km pe care se face media, consumul mediu variaza tot mai lent si consumul mediu afisat e tot mai putin relevant pentru ultimii km parcursi-deci pentru starea curenta a masinii.
De exemplu pe o Skoda Octavia am vazut ca aveam un consum instantaneu inacceptabil de mare si de vina era sonda lambda. Fiind o masina de firma, condusa de mai multi nu cred ca am fi remarcat asa de repede defectiunea.
Ca fabrica a eliminat afisarea consumului instantaneu e pana la urma decizia lor, dar eu unul cred ca e o eroare si voi lua asta in considerare cand voi schimba masina.
Daca ei gandesc masina pentru cei care nu pot interpreta corect niste informatii corecte tehnic...foarte bine. Era o vorba care spunea ca daca scrii o carte pe care sa o poata intelege orice prost atunci numai prostii o vor citi! Sa inteleg ca e cazul sa-i parafrazam pe cei de la Catavencu si sa spunem ca din punct de vedere al "Dacia" (by Renault) clientii nostri sunt mai putin inteligenti decat ai lor?
Nu pretind ca am 100% dreptate. Ca dovada ca accept ca afirmatiile mele anterioare pot fi gresite am o sugestie pentru Dacia. Deoarece cand se franeaza pe polei vitezometrul arata zero desi masina se misca, poate ca ar fi bine sa desfiinteze si vitezometrul, pentru ca astfel nu vor mai aparea informatii care pot deruta sau speria clientii Dacia. radmasa.gif radmasa.gif


--------------------
Dacia Logan 2004, Ambition - B xy xyz
In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
campean_cristian
post 12 Sep 2010, 17:23
Post #16


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 15 June 06




QUOTE(ramsen @ 11 Sep 2010, 21:28)
toate ceasurile de logan arata cita benzina mai ai in rezervor

Daca asa zici... da-ne si noua softul care iti arata si cata benzina ai in rezervor...

Stiu ca acest lucru se poate afla daca intri in meniul "secret"... dar din cate inteleg de mai sus, acest lucru ti-l arata in timp ce motorul e pornit... sau am inteles eu gresit?

Rog... lumina-ti-ma si pe mine.... smile.gif se poate afisa pe langa consumul mediu (sa zic asa) si cati L mai sunt in rezervor?
Va multumesc anticipat...


--------------------
Dacia Logan 1.4MPI 2006 Ambiance - AB-::-:::
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 12 Sep 2010, 20:25
Post #17


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




QUOTE(mariuscond @ 11 Sep 2010, 23:21)
Tu te-ai inteles...
S-au luminat altii cu mult inaintea ta, stai fara grija si daca crezi ca oferi informatii, fa-o corect si fara "aroganță".
De fapt cred ca tu stii ceva, da' e mai greu cu "esprimarea"...  tongue.gif
*


deci sa recapitulez pentru tine aparte...nu ma "esprim "cu aroganta...dar cind vad pe alti ca stiu ei ca softurile respective au computer de bord si practic sint softuri fara computer de bord mor pe ei ca nu se intereseaza si dupa sa scrie ...asa pot spune si eu baliverne si postez aici...si cine nu il duce mintea o ia de buna...nu se procedeaza asa...trebuie sa explicam corect ce sintem intrebati...OK...
QUOTE(mmkelemen @ 12 Sep 2010, 08:26)
Masina este din 2010.
Cum aflu ce scrie pe procesor (unde se afla el?)
*


prima data...cum spune si djasu82... tii apasat pe butonul negru de pe ceas ala de reset si pui contactul... dupa citeva secunde acele incep singure sa se plimbe pe ceas...tii apasat pe buton pina apare un cod...codul ala indica numarul softului tau...
a doua ...trebuie desfacut ceasul si citit ce scrie pe procesor...acolo pe el este un alt cod care in functie de el se poate schimba eeprom-ul cu unul de consum instant...asta numai daca este codul bun...cea ce cred ca la anul logan-ului tau 2010 nu are cum sa fie procesor pentru consum instant...consum instant a existat pe ceas-uri decit in anul 2006
QUOTE(campean_cristian @ 12 Sep 2010, 17:23)
Daca asa zici... da-ne si noua softul care iti arata si cata benzina ai in rezervor...

Stiu ca acest lucru se poate afla daca intri in meniul "secret"... dar din cate inteleg de mai sus, acest lucru ti-l arata in timp ce motorul e pornit... sau am inteles eu gresit?

Rog... lumina-ti-ma si pe mine.... smile.gif se poate afisa pe langa consumul mediu (sa zic asa) si cati L mai sunt in rezervor?
Va multumesc anticipat...
*


chiar nu stii sa afli cita benzina mai ai in rezervor???la fel cum am explicat lui mmkelemen mai trebuie sa apesi inca de 2 ori pe buton dupa ce iti apare versiunea de soft pe care o ai pe ceas...simplu ca buna ziua...bafta...

<span class='edit'>12 Sep 2010, 20:26:</span>
eeprom cu soft 6002 si consum instant am ...cine il doreste ma poate contacta pe privat...

This post has been edited by ramsen: 12 Sep 2010, 20:27


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGDBZ
post 12 Sep 2010, 20:37
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.604
Joined: 8 July 09
From: BZ




Mi-a aratat si mie cineva asta cu cati litri sunt in rezervor , functioneza .


--------------------
Dacia 1310 Li - GPL / 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
campean_cristian
post 13 Sep 2010, 06:25
Post #19


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 15 June 06




QUOTE(campean_cristian @ 12 Sep 2010, 17:23)
Stiu ca acest lucru se poate afla daca intri in meniul "secret"... dar din cate inteleg de mai sus, acest lucru ti-l arata in timp ce motorul e pornit... sau am inteles eu gresit?


Stiu cum se verifica cati litri ai in rezervor, acolo unde iti arata ce ver de soft ai....
Asta iti arata si inainte de a-mi pune CB-ul...

Credeam ca exista "vreun soft" mai special de CB care sa iti arate acei litri din rezervor si cand mergi cu masina, la fel cum iti arata consumul mediu, viteza medie....
nu sa opresti masina, sa intri in meniul ala... si asa mai departe...



--------------------
Dacia Logan 1.4MPI 2006 Ambiance - AB-::-:::
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tkx
post 17 Sep 2010, 07:18
Post #20


Armwrestler


Group: Members
Posts: 1.009
Joined: 20 April 07
From: Pitesti




daca ai cb poti afla cati litri mai ai in rezervor pe baza consumului mediu si a autonomiei. eu asa fac. nu am folosit niciodata meniul "secret"


--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 17 Sep 2010, 20:13
Post #21


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




da merge sa il afli...tinind minte cita benzina ai bagat ultima data...asa afli citi litrii ai in rezervor fara sa actionezi meniul secret...


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teleii07
post 23 Sep 2010, 23:36
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 66
Joined: 18 February 06




Eu nu am computer de bord si asi dori sa aflu la ce viteza si exact la ce turatie a motorului si in ce treapta de viteza consumul instantaneu este cel mai putin la un logan de 1.4MPI la mers constant in oras in jurul vitezei de 50km/h, si afara pe drum national in jur de 90 km/h si daca se poate si pe autostrada intre 100-130 km/h?

This post has been edited by teleii07: 23 Sep 2010, 23:37


--------------------
Dacia 1300, Logan 1.4 ABS+ '07-'16, Lodgy 1.6 8V GPL GFI '16- - TM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Imparatul
post 25 Sep 2010, 18:41
Post #23


Imparatul


Group: Members
Posts: 199
Joined: 2 December 05
From: Iasi




Consumul instantaneu este o mare bataie de cap. Nu reprezinta decat o problema, uneori psihologica, care ii pune pe zdruncini pe unii soferi.
Poate sa-mi arate instantaneu oricati litri vrea, si 30 si 50 si 100, ca la finalul sutei de km tot 5,5 sau 5 sau 6 litri imi vor lipsi din rezervor.

Asa ca mai bine sa fim atenti la trafic si la pietoni, ca e foarte bine ca au scos consumul instantaneu.

Mie mi se pare ca e o functie complet inutila.


--------------------
La misto de misto Nhgfbnn Htdcjjj - IS 12345678910
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 26 Sep 2010, 20:13
Post #24


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




corect...eu pe solenza am ceas logan acum cu CI ,dar nu stiu daca de cind l-am montat am actionat functia de CI de 3 ori pina acum...numai daca sint cu cineva care vrea sa stie atit o actionez...in rest il las pe el sa isi faca meseria...
teleii07...consumul la masina il faci tu in functie de cit porti la picior...totul depinde de cum joglezi pedala cu piciorul...daca te uita d-zeu cu piciorul pe pedala de acceleratie atunci ai si consumul mare...asa ca ai grija cu piciorul...


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 26 Sep 2010, 20:29
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.368
Joined: 23 June 06
From: Bucuresti




QUOTE(teleii07 @ 24 Sep 2010, 00:36)
Eu nu am computer de bord si asi dori sa aflu la ce viteza si exact la ce turatie a motorului si in ce treapta de viteza consumul instantaneu este cel mai putin la un logan de 1.4MPI la mers constant in oras in jurul vitezei de 50km/h, si afara pe drum national  in jur de 90 km/h si daca se  poate si pe autostrada intre 100-130 km/h?
*




Adica in ce treapta te-ai putea afla la peste 90km/h? Si la 100km/h si la 130km/h? Evident a 5-a. Deci nu pricep intrebarea.. In o anumita treapta la o anumita viteza vei avea in totdeauna aceeasi turatie. Este un raport fix de transmitere. Deci, la ce se refera intrebarea? Iar la 50km/h nu poti fi decat ori in treapta 3 ori in treapta 4...


--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vi_escu
post 26 Sep 2010, 23:27
Post #26


Membru somnambul


Group: Members
Posts: 2.067
Joined: 13 November 04
From: republica procurorilor




QUOTE(PaulT @ 26 Sep 2010, 21:29)
Iar la 50km/h nu poti fi decat ori in treapta 3 ori in treapta 4...
*


Ce-i asta, postulat?


--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 26 Sep 2010, 23:59
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.368
Joined: 23 June 06
From: Bucuresti




Nu, dar se referea la mers constant... biggrin.gif


--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teleii07
post 27 Sep 2010, 09:43
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 66
Joined: 18 February 06




QUOTE(PaulT @ 26 Sep 2010, 20:29)
Adica in ce treapta te-ai putea afla la peste 90km/h? Si la 100km/h si la 130km/h? Evident a 5-a. Deci nu pricep intrebarea.. In o anumita treapta la o anumita viteza vei avea in totdeauna aceeasi turatie. Este un raport fix de transmitere. Deci, la ce se refera intrebarea? Iar la 50km/h nu poti fi decat ori in treapta 3 ori in treapta 4...
*


Intrebarea era pt. ca sa aflu in tr.4 sau in tr.3 consuma mai putin la 50 km/h..
Sau daca merg cu 45km/h in a 3 a oare nu consuma mult mai putin decat in a 4-a la 50 km/h.....

.. am avut ocazia sa conduc extraurban o masina cu motor ecotec de 1l.. cu acelasi stil de condus ce am pe logan am obtinut lejer 5.3 l/100km...iar masina nu avea nici turometru, intradevar la demaraje este mai puturoasa putin, dar la mers constant nu era nici o diferenta intre cele doua masini....deci tin sa cred ca pot sa imi modific stilul de condus in sute de feluri dar loganul nu o sa aiba consumul dat de producator in veci...
La logan e o adevarata arta sa obtii un consum apropiat de cel dat de producator 5.5 l/100km sad.gif ..

Asi dori sa aflu de la cei care au logan cu "consum instantaneu" de 1.4 ce turatie si in ce treapta de viteza sa circul in jurul vitezelor legale ca sa aiba masina cel mai mare randament...

Am incercat varianta de a apasa cat mai putin pedala de acceleratie de a conduce cu un stil de mers economic, diferenta este nesemnificativa la consum intre mers normal si cel economic..

This post has been edited by teleii07: 27 Sep 2010, 09:48


--------------------
Dacia 1300, Logan 1.4 ABS+ '07-'16, Lodgy 1.6 8V GPL GFI '16- - TM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 27 Sep 2010, 10:03
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.368
Joined: 23 June 06
From: Bucuresti




Pentru mers constant cu 50-60km/h in localitati treapta 4. Pentru orice viteza peste 80km/h mers constant pe drum relativ plan treapta 5. Eu nu am avut probleme mari in a obtine consumul declarat in oras si in localitate. Dupa ce am schimbat pinioanele treptei 5 am reusit sa scot consumuri sub ce a declarat constructorul(pe extraurban) la viteze decente. Eu am motor de 1.6 8v. Pentru a obtine 5,5l/100km tot ce trebuie este sa mergi cat mai constant, apasand cu grija acceleratia si cu viteze de 80-100km/h. Frana de motor cat mai multa si in oras si in afara lui... E normal sa obtii un consum mai mic cu un motor de 1l 16v decat cu unul de 1,4 8v... Asta la mers cuminte. Altfel se pot inversa lucrurile.


--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 27 Sep 2010, 20:05
Post #30


My Solenza


Group: Members
Posts: 3.698
Joined: 15 May 08
From: Pitesti - ARGES




QUOTE(teleii07 @ 27 Sep 2010, 09:43)
Intrebarea era pt. ca sa aflu in tr.4 sau in tr.3 consuma mai putin la 50 km/h..
Sau daca merg cu 45km/h in a 3 a  oare nu consuma mult mai putin decat in a 4-a la 50 km/h.....

.. am avut ocazia sa  conduc extraurban o masina cu motor ecotec de 1l.. cu acelasi stil de condus ce am pe logan am obtinut lejer 5.3 l/100km...iar masina nu avea nici turometru, intradevar la demaraje este mai puturoasa putin, dar la mers constant nu era nici o diferenta intre cele doua masini....deci tin sa cred ca pot sa imi modific stilul de condus in sute de feluri dar loganul nu o sa aiba consumul dat de producator in veci...
La logan e o adevarata arta sa obtii un consum apropiat de cel dat de producator 5.5 l/100km  sad.gif ..

Asi dori sa aflu de la cei care au logan cu "consum instantaneu" de 1.4 ce turatie si in ce treapta de viteza sa circul in jurul  vitezelor legale ca sa aiba masina cel mai mare randament...

Am incercat varianta de a apasa cat mai putin pedala de acceleratie de a conduce cu un stil de mers economic, diferenta este nesemnificativa la consum intre mers normal si cel economic..
*


daca ti-as spune ca in tr a5 la 100 km/h si la 2000 ture ai un consum de 5l% te incinta cu ceva???asta depinde numai dupa tine cum apesi de tare pe pedala de acceleratie...eu cum am spus am consum instant pe solenza la ceasul de logan si niciodata nu corespunde acelasi consum instant de azi cu cel de ieri...totul depinde de picior...asa ca nu te mai gindi la treaba asta...decit sa patesti ceva mai bine puneti un soft cu computer de bord pe ceasul tau si gata problema...ce an este masina???

This post has been edited by ramsen: 27 Sep 2010, 20:07


--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd September 2018 - 08:46
Forum Renault Server hosting