Dacia recheama in service berlinele noastre, Motiv: probleme coroziune
![]() ![]() ![]() |
Dacia recheama in service berlinele noastre, Motiv: probleme coroziune
testike |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|||
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Am un ordin de reparatie OTS-OAZQ (pasaj roata stg-dr (vopsea sarita).. Ce inseamna practic chestia ast OTS-OAQZ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
In urma operatiei cu ceara au gasit rugina in portbagaj stanga /dreapta.......M-au programat la mioveni undeva pe Bd. Dacia la centrul national dacia...daca imi aduc bine aminte....la inceputul lui octombrie. A mai fost cineva acolo? stie cineva cum se desfasoara operatiunea respectiva? se lasa acolo masina mai multe zile?...in tichetul cu programarea primit de la dealerul Dacia din Bucuresti scrie ca trebuie sa ai portabagajul gol cand prezinti masina si ce acte trebuia sa aduci si cam atat....
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
sunt programat maine sa las masina la ei, intre 08-16 pentru verificare anticoroziune si injectare ceara in cavitati.
sper sa fie de bine, sa nu-mi para rau ca am dus-o. la verificarea ochiometrica in portbagaj nu am rugina la acele dopuri. ceva sfaturi de ultima ora aveti pentru mine? oricum...ma gandesc sa golesc bine prtbagajul si tot ce mai am prin masina, sa nu am surprize sa-mi dispara ceva. sper sa lucreze curat, sa nu stropeasca cu ceva pe tapiterie , tavan, etc. ce sa mai zic....va dau maine seara un feedback. ps: sa ma contrez cu ei pentru acele aparatori de plastic? sunt bune sau nu? |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai fi citit un pic mai sus, ai fi vazut si sfaturile: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1439528
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
astazi intre orele 8-15, masina a fost la ei. au injectat ceara in stalpi, praguri si lonjeroane. degeaba am golit portbagajul, cica nu face obiectul programului respectiv.
au lucrat curat, nici o urma prin masina...doar mirosul si picaturile de lichid galbui ce mai cad din praguri. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai derulat centurile, nu e parafina pe ele?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Am fost ieri la Caremil Iasi pentru chestia cu pragurile. Au fost destul de amabili in sensul ca mi-au dat masina azi (bine, a trebuit sa le precizez ca sunt din PNt si mi-e greu sa stau 2 nopti in Iasi si le-am promis si o cafea pe care le-am dat-o la urma...wherever, 9 lei). Concluzii:
- mi-au vopsit aripile din dreptul mijlocului portierei spate pana la curbura caroseriei si pe dedesubt . - mi-au montat aparatori de pietre (sau cum le spune) pe fata si pe spate. Minusuri: calitatea vopsirii cam lasa de dorit, in sensul ca sunt destule "buburuze" unde s-a vopsit iar la imbinarea dintre vopsele se "vede"... Altfel, ca in orice service Dacia....destul de multumit....da parca astia de la noi de la AutoMoldova sunt ceva mai saritori si mai amabili...Astept sugestii, oare sa-i pun sa revopseasca aripile? This post has been edited by johnnybegoode: 24 Sep 2008, 16:16 Attached thumbnail(s) DSC00019.JPG ( Size: 120.56k ) Number of downloads: 791 DSC00018.JPG ( Size: 245.96k ) Number of downloads: 818 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Mich@el |
![]()
|
QUOTE(Bujor Stefan @ 24 Sep 2008, 08:54) nu le-am cercetat macro, nu am observat sa fie vreo pata...voi fi atent maine la ele. ce e mai nasol e ca pute a insecticid in masina acum. sper sa nu tina mult... This post has been edited by Mich@el: 24 Sep 2008, 20:15 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
2 zile a tinut la mine - fix
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Chiar nu a mai fost nimeni programat la Mioveni pentru remediat rugina din portbagaj constatata in urma injectare ceara?Poate ma juta si pe mine cu niste informatii...
QUOTE(michou @ 12 Sep 2008, 12:43) In urma operatiei cu ceara au gasit rugina in portbagaj stanga /dreapta.......M-au programat la mioveni undeva pe Bd. Dacia la centrul national dacia...daca imi aduc bine aminte....la inceputul lui octombrie. A mai fost cineva acolo? stie cineva cum se desfasoara operatiunea respectiva? se lasa acolo masina mai multe zile?...in tichetul cu programarea primit de la dealerul Dacia din Bucuresti scrie ca trebuie sa ai portabagajul gol cand prezinti masina si ce acte trebuia sa aduci si cam atat.... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
|
|
Mich@el |
![]()
|
QUOTE(leinad @ 24 Sep 2008, 21:08) ei zic ca nu mi-au gasit rugina pe nicaieri, dar nici nu cred ca au cautat-o. la verificarea ochiometrica facuta de mine in portbagaj, cu lanterna, nu am gasit rugina in jurul acelor dopuri.... atunci cand le-am dus masina si le-am spus ca am golit portbagajul pentru ca ei sa aiba spatiu de miscare, unul dintre ei mi-a spus " nu trebuia, nu avem treaba cu portbagajul". cand le-am zis ca am citit pe forumuri ca sunt probleme in acele zone (pasajele rotilor spate) din portbagaj au dat din umeri a nepasare. cica ordinul spune ca se injecteaza ceara in stalpi, praguri si lonjeroane, fara a avea posibilitatea de a verifica in prealabil daca este coroziune. injectarea se face prin niste orificii din cate am inteles...munca de robot, fara a-i interesa ce se afla acolo in "cavitati". toate acestea s-au intamplat la autoeuropa tm. LE: culmea, la o zi dupa operatiune ma suna o duduie care cu o voce orgasmica ma intreaba "ati fost FOARTE multumit de prestatia din service?" la care eu raspund-"aceasta este o intrebare grila cu o singura varianta de raspuns?" dupa care i-am explicat ca nu sunt sigur ca mi s-a efectuat acea verificare anticoroziune. This post has been edited by Mich@el: 27 Sep 2008, 20:08 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Mich@el @ 27 Sep 2008, 21:04) ei zic ca nu mi-au gasit rugina pe nicaieri, dar nici nu cred ca au cautat-o. atunci cand le-am dus masina si le-am spus ca am golit portbagajul pentru ca ei sa aiba spatiu de miscare, unul dintre ei mi-a spus " nu trebuia, nu avem treaba cu portbagajul". cand le-am zis ca am citit pe forumuri ca sunt probleme in acele zone (pasajele rotilor spate) din portbagaj au dat din umeri a nepasare. toate acestea s-au intamplat la autoeuropa tm. Mda, se fac ca ploua. Uita ca inainte de aparitia OTS-ului am fost calare pe ei cu problema ruginei la dopurile din pasaj. Si bineinteles ca au facut treaba de mantuiala prima data, crezand ca daca imi arata rezolvarea din portbagaj o sa scape. Cand m-am uitat si in pasaj, nu era mastic pus peste dopuri. Le-am mai lasat masina inca o zi. Sa fie sanatosi, n-am de gand sa-i mai caut; revizia a 4-a o voi face in alta parte (daca mai apuca revizia a 4-a ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Surogat de masina, surogat de comportament al uzinei Dacia/Renault.
Sa o spunem pe sleau - problemele cu rugina sunt cele mai grave (dupa cele de franare/directie) care pot aparea la o masina in garantie. De ce? Pentru ca se remediaza cel mai greu. Nici unul dintre service-urile Dacia nu pot vopsi masina la aceeasi calitate precum o face fabrica, asta e marea problema. Daca aveti o floare de rugina pe capota, va convine sa v-o vopseasca Nea Vasile vopsitoru' de la reprezentanta? Oricat de artist este el nu poate egala treaba facuta de roboti, in mediu izolat si la prima aplicare pe tabla curata (dupa tratare). Diferente se vor vedea. Sfatul meu: Loganul tre protejat de rugina la fel cum se facea cu batrana berlina: ulei si vaselina in toate tablele si semilonjeroanele. Ridicol pentru o masina conceputa in sex. XXI. This post has been edited by Twister: 27 Sep 2008, 21:03 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Pe topicul reviziei a doua spuneam amu vreo luna asta:
"...eu (lot 2006, luata in vara, iunie-iulie), intru la programul de ceruit; asa ca mers la o alta hala, urcata pe elevator si umpluta cu ceara: usi, lonjeroane (cred) sub masina, poate si alte zone ca m-am dus sa manc; apoi asteptat (vreun ceas juma') sa se usuce, cand am luat-o mai picura ceva ceara, desi le-am zis ca nu ma grabesc; mi-au spus ca spre iarna ma cheama si la revopsit aripa/aripi (am observat amu' vreo luna juma', la o pana, ca se decojeste usor aripa dreapta spate, bucati de cca 1-3 mm max, chiar la muchie, greu de observat); si cica programul include si aparatori de aripa, pe cheltuiala fabricii in acel moment; si daca vreau mai repede, sa iau legatura cu Brasov, Bacau, unde au mai liber la vopsitorie." N-am observat ca inainte sa vare ceara sa fi facut alte operatii, desi nu e exclus sa fi curatat sufland cu aer zonele? Nu-mi mai amintesc. Amu prin "vopsire aripa" nu stiu daca sa inteleg toata sau zonal... Si nici nu-mi amintesc sa se fi uitat in portbagaj. De doua saptamani e o vreme ploioasa, dar intr-o zi cu soare (de or mai fi) si mai libera (weekend) dau cu ochiometrul peste tot sa depistez rugina... si asa o sa raman fara buna dispozitie? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
michou |
![]()
|
Asa arata reparatia dupa ce au fost inlocuite doapele cu rugina. Operatie efectuata in Mioveni la Dacia Center
Imag003.jpg ( Size: 231.15k ) Number of downloads: 1019 Imag005.jpg ( Size: 218.8k ) Number of downloads: 964 This post has been edited by michou: 8 Oct 2008, 16:59 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
QUOTE(mikeb @ 27 Sep 2008, 22:26) Nu se vopseste toata aripa (ar fi fost frumos da inestetic penca ce nu-i vopsea originala din fabrica nu mai e ce-a fost)..Am pus eu niste poze mai sus, da mai pun odata sa intelegeti mai bine ce s-a vopsit la aripa si ce nu mi-a placut.....Chestiile care se lipesc pe la marginile aripilor nu stiu daca sunt 100% convins ca-s bune, ele au avut pe langa suruburi si un clei care s-a prins oarecum de aripa da vad ca de la o vreme a inceput sa se desprinda si acolo se acumuleaza noroi...Am sa incerc s-o prind la loc cu niste silicon sanitar sau superglue sau prenandez-ul clasic (asta cred ca e cel mai bun in acest caz) Attached thumbnail(s) DSC00018.JPG ( Size: 139.03k ) Number of downloads: 742 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
QUOTE(michou @ 8 Oct 2008, 17:59) Asa arata reparatia dupa ce au fost inlocuite doapele cu rugina. Operatie efectuata in Mioveni la Dacia Center Imag003.jpg ( Size: 231.15k ) Number of downloads: 1019 Imag005.jpg ( Size: 218.8k ) Number of downloads: 964 Pare sa fie turnesol, la fel cum sunt protejate pragurile la exterior. Daca e asa si au curatat foarte bine zona inainte de aplicare au facut treaba buna. Nu cred ca vei mai avea probleme cu rugina in acea zona. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-a povestit cineva care a fost la Mioveni pentru respectivele OTS-uri legate de rugina cum au decurs lucrurile, cel putin cele la care a asistat.
Treburile, desi se desfasoara la vedere, par cam de mantuiala. In camera in care se asteapta, ruleaza la nesfarsit un filmulet in care Dacia se bate cu caramida in piept cat de responsabil si, mai ales, cat de GRATUIT trateaza problema: 1. masina este spalata integral cu aparat sub presiune (de fapt, un furtun legat la o chiuveta, cu care masina este spalata cu apa chioara doar in zona pasajelor); 2. masina este uscata cu aer comprimat pentru o mai usoara identificare a zonelor corodate (de fapt, se sterg pasajele cu hartie igienica); 3. se demonteaza roata de rezerva (de fapt, nu se scoate); 4. se controleaza vizual, la lumina unei lampi speciale interiorul portbagajului (de fapt, se uita pe intuneric, hala e destul de bine luminata dar nu stiu ce se poate vedea intr-un portbagaj de culoare albastra); 5. se demonteaza bancheta (de fapt, nu); 6. se demonteaza ceva pe sub puntea spate (de fapt, nu). etc. In principiu, grija lucratorilor este ca nu cumva zonele supuse verificarii sa nu fi fost lovite si/sau reparate, caz in care le reaminteau clientilor ca Dacia nu acorda garantia anticoroziune decat reperelor originale, din fabica. Cine a reparat ceva la service (autorizat sau nu), la aia sa se duca daca e vreo problema, Dacia ii pupa din mers. Ma rog, in general lumea stia unde erau probleme, toti veneau trimisi de unde isi facusera reviziile. Unora le mai baga si ceara, dar toti plecau cu aparatorile de pasaje fie montate, fie in portbagaj. Un aspect interesant de mentionat ar mai fi ca nu toti posesorii chemati acolo beneficiau de vreo compensare gen paravanturi, pavilioane, presuri etc. Acest lucru nu era decis de Dacia, ci unitatea de service care trimisese clientul la ei. Lumea era foarte desumflata, dar si naiva, celor mai multi nu le venea sa creada ca "masina la care am de plata 7 ani" are rugina inca de la 3 ani iar clientul va trebui sa o lase la vopsit 2 zile. Gradul de corodare nu parea sa fie legat de vechimea masinii: erau si din 2005 in stare buna, dar si din 2006 carora era necesar sa li se vopseasca pasajele si interiorul portbagajului. Fiecaruia i se da o hartie pe care sunt 4 tipuri de OTS, cunostinta mea are bifat numai unul, nu a intrebat de restul. This post has been edited by vijelie: 13 Nov 2008, 21:18 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
m-au sunat azi de la Motor Service .... ca cica sa trec pe la ei sa-mi faca programare la Mioveni, cand le-am spus ca eu sunt din Bucuresti si ca tot de aici am cumparat masina si ca nu am chef si timp de pierdut cu excursii la Mioveni au spus ca o sa vina programul la Bucuresti dar mai incolo la primavara si ca or sa ma treaca pe lista de asteptare
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Si eu cand povesteam pe aici ca in loc sa foloseasca un extractor de rotula (sau cum ii zice), baietii folosesc un ciocan mai maricel....
I-am intrebat daca li se pare normal si mi-au ras in fata. Cand le-am zis ca autorizarea Dacia poate fi si restrasa, au avut bunul simt sa nu ma puna sa platesc manopera pentru ceva ce era oricum in garantie.. ![]() Felul cum se efectueaza operatiile in service e dezastruos. Daca nu stai sa vezi tu ce-ti fac la masina, ai sanse sa mai ai rate de platit la ea si masina sa fie numai buna de programul "Rabla". |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@tarzy
Ia zi-le sa sara cu banu' pentru deranj, ca in contractul de garantie nu scrie ca te angajezi sa te plimbi prin tara fiindca IN REALITATE reteaua lor autorizata e varza cu carne si nu au incredere in ceea ce fac aia acolo. Daca locuiai la Satu Mare sau la Suceava cum pica invitatia? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma intreb, pe aia din rusia care au luat loganul cam pe la Moscova, asa, tot la mioveni ii invita?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Mich@el |
![]()
|
eu le-am dus masina cu portbagajul gol si nici macar nu l-au deschis, cica nu face obiectul actiunii.
doar stalpi, lonjeroane, praguri. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
La aia din Rusia oricum au note tehnice chiar si pentru furtunasele de la spalat parbrizul ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Mich@el @ 14 Nov 2008, 20:43) eu le-am dus masina cu portbagajul gol si nici macar nu l-au deschis, cica nu face obiectul actiunii. doar stalpi, lonjeroane, praguri. Ca data viitoare cand mai treci pe la ei sa le poti spunea: sa muriti voi infipti? (da, stiu, limba e cam naspete, dar cred ca se intelege) Attached File(s) ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Klaus, vezi ca sunt mai multe. Pune nt-ul cel mai complet ...
STRUCTURA INFERIOARA SPATE - Planseu spate parte spate CONTROL 1 Deschideți capota portbagajului. Demontati: – covorul portbagajului – garniturile de pasaje de roti spate, daca vehiculul este echipat cu acestea Verificati prezenta oxidarii în zonele bla, bla ... In alta ordine de idei, sa vezi veselie luni dimineata ... This post has been edited by IRONICK: 15 Nov 2008, 00:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Astia ii cheama la Mioveni, ca daca tot linia de montaj sta degeaba, mai baga si ei o ceara , o treaba din astea..
![]() Stiu ca nu e de glumit, dar facem si noi haz de necaz. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
urmeaza sa fac revizia de 1 an si ma intreb daca sa le spun sa vrifice rugina si sa faca ceruire??
am masina din 2007 ianuarie. |
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:36 |