Deschidere Electrica Portbagaj
![]() ![]() ![]() |
Deschidere Electrica Portbagaj
crick |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|||
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
Considerand ca atunci cand merge motorul, bateria este incarcata pe la vreo 14,4V, trebuie luata o valoare de la 15V in sus, oricat de sus. gasesti de cumparat de 16V dar eu as pune de 20 sau 22V, depinde de model.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Ion47 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 30 April 10 From: Râmnicu Sărat ![]() |
Eu inițial căutasem de 12V, mi-a zis individul de la magazin că avea electrolitic doar de 35V, n-am mai luat pentru că mi se părea prea mare diferența.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu iti recomand pe cel cu tensiunea mai mare ,diferenta de pret este nesemnificativa,dar atentie ,o sa inceapa sa creasca si in gabarit totodata.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
Ion47 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 30 April 10 From: Râmnicu Sărat ![]() |
Din nou cu întrebări de începător: am fost astăzi la dezmembrări să caut un actuator (am realizat montajul și l-am verificat: foarte bun) și mi-a zis individul de acolo că mașinile mai noi au închiderea centralizată integrată în yală. Așa e? Pare cam aiurea povestea.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ce ti se pare aiurea? e normal
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
crick |
![]()
|
Montajul a fost gandit pentru varianta de descuiere a portbagajului cu yala fixa cum este cea de pe usa(Solenza,Logan).Mai tarziu a aparut modelul cu yala tip buton care are un actuator pentru descuiere iar deschiderea se face prin apasarea butonului yalei.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
asa ceva se poate facesi la logan sau oricare alta masina prin apasarea butucului dupa ce s-a dezarmat din butonul de telecomanda de la alarma. Ganditi schema logic si gasiti cum se face .
This post has been edited by djasu82: 28 May 2010, 19:26 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Ion47 |
![]()
|
De ceva vreme m-am chinuit să montez un actuator. Schema lui crick am realizat-o, merge perfect, dar m-am lovit de ceva probleme cu tija. În primul rând, actuatorul meu nu "revine" la poziția inițială. Un actuator normal ar reveni? P'ăsta l-am luat de la dezmembrări, de Tigra, pare destul de vechi. Dacă nu, bănuiesc că ar trebui să îi pun un arc sub ureche?
Asta unu. Doi, din ce am văzut îmi împinge în pârghie foarte aiurea, adică îi dau două semnale, "regulamentar", el se acționează (rămâne în poziția "portbagaj deschis"), dar tija se duce aiurea, se învârte, nu știu să explic, și nu deschide. Am mai găsit acum o schemă de tijă acum vreo 10 pagini. Bănuiesc că e de la lipsa cuplorului... dar încă nu știu dacă el e de vină. În fine, tijele sunt foarte solide, le-am făcut din electrozi de sudură, iar actuatorul vine montat undeva în dreapta (aș încerca să îl montez în sus, dar nu vreau să dau găuri). Din ce aș putea improviza un cuplor? |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Te zgarcesti la tarate?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Ion47 |
![]()
|
La ce te referi? Dacă e de actuator, vreau întâi să văd dacă pot să mă descurc cu ăsta. Dacă e de cuplorul de pârghii, întreb fiindcă nu pare a fi genul de piesă care se găsește în târg.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
danielliviu |
![]()
|
![]() citesc mult si scriu putin... Group: Members Posts: 213 Joined: 2 August 06 From: Galati ![]() |
Pune poze cu montajul actuatorului s pozitia tijei in pozitia inchis si deschis ca sa te putem ajuta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006, 1,4 MPI LAPL
- xxx
|
|
Ion47 |
![]()
|
Pun vineri, când revin de la școală.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Un zevzec m-a lovit în spate și mi-a zdrelit ireparabil capota portbagaj. Cum Loganul e din 2005, încuietoarea e numai cu cheie, nu și cu buton, cum e la modelele mai noi (nu cele mai noi). Aveam actuator. Acum, vor să-mi pună capotă cu încuietoare cu buton. Mai mere actuatorul sau deschid doar cu cheia p-afară?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
mere si actuatoru, doar ca nu mai sare din prima, tot trebuie sa apesi butonul.
Dar de descuiat descuie actuatorul |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Aaa, bun, aia mă interesa, să descuie. Mulțumesc!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
ursamajor |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
adyprico |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 13 April 09 ![]() |
Salutare.
Stie cineva vreo firma sau cineva care monteaza deschide porbagaj model ph1 cel care se deschide doar din cheie, in bucuresti. Am cautat si pe bursa si prin alte parti si nu prea am gasit. Multumesc aniticipat |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Se poate face un montaj care la a doua apasare pe deblocare din telecomanda sau butonul de pe consola centrala sa descuie portbagajul. Atasez o schema gasita pe forum mai demult, foarte simpla si fiabila. Nu mai tin minte userul care a postat`o dar sper sa nu se supere.
Bafta. Attached thumbnail(s) Deschidere_portbagaj.jpg ( Size: 122.95k ) Number of downloads: 1831 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca desfintam butonul si punem actuatorul sa deschida portbagajul, nu e mai util?
Cred ca se poate face cel mai simplu, combinat cu montarea unei alarme. |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Black Line 1.6 16v euro4
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
alienu2006 |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 28 February 06 ![]() |
eu am scoasa incuietoarea de tot...
![]() Attached thumbnail(s) DSC08239.JPG ( Size: 2.34mb ) Number of downloads: 2173 DSC08242.JPG ( Size: 2.64mb ) Number of downloads: 2116 DSC05891.JPG ( Size: 2.31mb ) Number of downloads: 2062 |
--------------------
dacia
logan
- bv-61-vde
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Lucratura in toata regula. Ma intrebam daca nu cumva puteai utiliza un singur actuator - dar ma gandesc ca ai studiat destul de bine problema. (o sa ma mai gandesc si eu la o solutie in genul asta)
Ai si inchidere pentru clapa de la busonul rezervorului de benzina? E o idee foarte buna. De unde ai luat butonul dublu din habitaclu? Merci! |
--------------------
Dacia
Logan
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
alienu2006 |
![]()
|
tinand cont ca am astupat incuietoarea... in caz ca se arde/defecteaza... sau ce stiu eu ce... sa am de rezerva inca unu... de siguranta
sunt alimentate separat... unu pe buton unu pe telecomanda la alarma... la rezervor am montat tot in afara de opritorul de la usita... o sa il montez dupa ce scot "umflatura" unde bagi degetul sa tragi de usita... ![]() butonul e cumparat de la un magazin din brasov... e de cielo si a costat 17 lei... |
--------------------
dacia
logan
- bv-61-vde
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Eu am Logan faza2 si la portbagaj am buton pentru deschidere si cheie pentru incuiat/descuiat.
Cand voi monta alarma, vreau sa fac urmatoarele modificari: - sa scot butonul de deschidere portbagaj si deschiderea/inchiderea sa o fac din telecomanda. In locul butonului voi monta un capac metalic. - la butucele usilor sa lipesc niste discuri metalice drept capace, ca sa nu imi forteze hotomanii butucele. Ce adezivi pentru metale imi recomandati. (nu vreau sa dau butucii jos, fiindca asta inseamna sa desfac fetele interioare ale usilor si nu vreau sa fac asta) |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
alienu2006 |
![]() ![]()
|
acoperind gaura unde intra cheia nu rezolvi nimic... butuci la logan din pacate se smulg usor...
iar la portbagaj poti scoate butucul de tot si astupat frumos sau se poate desface si bloca locasul unde intra cheia... si il poti apasa doar dupa ce ai deschis din centralina... Attached thumbnail(s) 22092008006.jpg ( Size: 163.96k ) Number of downloads: 1958 |
--------------------
dacia
logan
- bv-61-vde
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Ai dreptate - dar nu am deloc chef sa desfac interioarele de usi...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
X@by |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 8 June 08 From: Tg Mures ![]() |
QUOTE(alienu2006 @ 15 Jan 2011, 17:12) tinand cont ca am astupat incuietoarea... in caz ca se arde/defecteaza... sau ce stiu eu ce... sa am de rezerva inca unu... de siguranta sunt alimentate separat... unu pe buton unu pe telecomanda la alarma... la rezervor am montat tot in afara de opritorul de la usita... o sa il montez dupa ce scot "umflatura" unde bagi degetul sa tragi de usita... ![]() butonul e cumparat de la un magazin din brasov... e de cielo si a costat 17 lei... Poti pune poza cu rezervorul? |
--------------------
DACIA
LOGAN/SOLENZA
2008,Preference 1.5DCI 90CP/2003,Clima 1.4MPI GOD IS MY CO-PILOT!
|
|
alienu2006 |
![]()
|
usita de la rezervor inca nu e gata... zilele astea daca e cald alimentez la curent si actuatorul care deblocheaza usita dupa ce v-a fi montata...
poze cu ce e pe masina acum o sa fac zilele astea... sau mai bine zis cand e gata si functioneaza... (sa nu ma fac de ras:D ) |
--------------------
dacia
logan
- bv-61-vde
|
|
exuser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 12 October 10 From: Deva ![]() |
Buna,
Am si eu un logan din decembrie 2010, 1.2 16v, Laureate. Are inchidere centralizata, inclusiv usa portbagajului. De curind am avut o problema cu deschiderea portbagajului. Am deblocat usile din inchiderea centralizata si cind am apasat pe butonul de pe usa portbagajului, acesta a ramas blocat inauntru. Studiind conditiile de garantie, am vazut ca nu se acorda garantie pentru "comenzi manuale ale usilor si geamurilor". Intrebare: Cum as putea sa imi montez o deschidere din telecomanda sau dintr-o maneta din interior a portbagajului astfel la ca actionarea comenzii de deschidere sa se deschida si sa se ridice usa portbagajului? Va multumesc. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2010, 1.2 16V Laureate
- HD08PCL
|
|
alienu2006 |
![]()
|
o poza cu usita la rezervor fara locasul de unde se trage sa se deschida....
si apropo, cineva ma intreba mai sus de ce am pus 2 actuatoare.... ete azi ii dau raspunsul concret... pentru ca unul s-a ars azi dimineata si daca nu aveam 2 acum nu aveam acces in portbagaj... o sa ziceti ca pot da bancheta la o parte... nu se poate da pentru 3/4 din portbagaj reprezinta cutia de la subwoofer ![]() ![]() (s-a ars cel legat la telecomanda la alarma...) Attached thumbnail(s) P100211_18.43.jpg ( Size: 677.1k ) Number of downloads: 813 P120211_14.41.jpg ( Size: 363.52k ) Number of downloads: 681 |
--------------------
dacia
logan
- bv-61-vde
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 11:19 |