DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Diagnoza Solenza si parametrii cititi, Ce stie sa spuna calculatorul masinii ?

kingviper
post 21 Dec 2013, 12:57
Post #1


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Vreau sa cumpar o interfata OBD originala ... obdlink mx (nu fake-uri de 50 lei) si nu stiu exact cati si ce parametri stie sa spuna calculatorul masinii.
Ma intereseaza in special daca stie sa spuna cantitatea de benzina din rezervor, in timp real, consumul instant si cel mediu.
Prin asta vreau sa stiu daca intr-adevar indicatorul de benzina e perfect functional sau cineva imi umbla la rezervor.



--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ostilu84
post 26 Dec 2013, 10:25
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 188
Joined: 16 December 07
From: Dragasani , Valcea , Romania




Eu cred sincer ca pentru solenza si fake-urile isi fac cu brio treaba.
In alta ordine de idei, in privinta consumului mediu, instant si a cantitatii de carburant din rezervor muuult mai indicate sunt ceasurile de logan, ca doar nu vei merge cu interfata si laptopul in masina sa vezi parametri astia in timp ce conduci, nu e safe.


--------------------
Dacia Solenza 2004 - VL-43-***
Sa te fereasca Dumnezeu de cei care au doar convingeri si nici o indoiala! (Tudor Octavian)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kingviper
post 27 Dec 2013, 19:04
Post #3


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Voi folosi telefonul cu android pe post de computer de bord smile.gif

Vreau sa stiu daca chiar stie ECU de pe solenza sa spuna aceleasi date precum cel de logan: cantitatea de carburant in momentul respectiv in rezervor, distanta parcursa cu acea cantitate de carburant ramasa, consum instant si mediu.

Ma cam bate gandu sa schimb si ceasurile...


--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Iulikk
post 27 Dec 2013, 19:07
Post #4


Fost Membru Solenzar


Group: Members
Posts: 9.907
Joined: 6 May 08
From: Litoral




Pai daca aceste functii pot fi accesate cu un bord de logan, nu e clar ca masina poate afisa acel tip de informatii?

UCE injectie si UCH cred ca sunt compatibile intre ele (cele de Logan cu cele de SLZ). Despre UCH stiu sigur ca merge... despre UCE... doar banuiesc.


--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdanmardare
post 27 Dec 2013, 20:13
Post #5


Un membru


Group: Members
Posts: 708
Joined: 24 May 07
From: Bucuresti




DDT2000 afiseaza consumul instant prin mufa OBD. Nu cred ca "face" si consumul mediu, poate pentru perioada cat DDT2000 primeste date. Autonomia si cantitatea de benzina nu sunt afisate, ECU nu are legatura filara cu sonda de carburant. Cantitatea de combustibil este citita de tabloul de bord la Logan. Consumul mediu, autonomia, viteza medie, etc sunt calculate tot de TDB. Daca ai un bord "potent" (adica cu computer de bord si consum instant), iti afiseaza acele informatii.


--------------------
Dacia Solenza 2004 Rapsodie - B 63 ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kingviper
post 27 Dec 2013, 21:27
Post #6


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Tocmai pentru asta vreau sa iau interfata OBD si m-am decis oarecum la OBDLink MX.
Iau asa, in completarea lipsei CB-ului de pe Solenza ... indiferent daca schimb sau nu ceasurile, oricum poti afla mai multe de la masina prin intermediul unei interfete OBD.


--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 28 Dec 2013, 13:13
Post #7


cj98czh - un moderator care face ABUZ !!!


Group: Members
Posts: 8.299
Joined: 9 December 05
From: Bucuresti




eu am ECU de Logan 1.4 nou , deci se potriveste 100% , doar ca softul din el este de SLZ !


--------------------
Renault si Dacia Reno 2003 - 2016
cj98czh - un moderator care face ABUZ !
Forumul = timp pierdut si nervi pentru utilizatori / bani pentru moderatori !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kingviper
post 28 Dec 2013, 15:16
Post #8


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Solenza indiferent de anul de fabricatie 2003 sau 2005 precum si varianta de echipare... de la cea mai ieftina la cea mai scumpa, oare are acelasi ECU ?

Eu am modelul produs in martie 2005

This post has been edited by kingviper: 28 Dec 2013, 15:18


--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdanmardare
post 29 Dec 2013, 19:40
Post #9


Un membru


Group: Members
Posts: 708
Joined: 24 May 07
From: Bucuresti




Chiar daca ar diferi fizic modelele de ECU (nu am informatii legat de acest aspect), mufa de legatura cu cablajul masinii este identica. Era parca o discutie odata demult ca la Solenza nu se poate resofta ECU, la Logan exista aceasta posibilitate. CU toate acestea, am vazut destule Solenza cu chip-tuning pe forum wink.gif.


--------------------
Dacia Solenza 2004 Rapsodie - B 63 ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kingviper
post 30 Dec 2013, 12:17
Post #10


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Chiar si a mea biggrin.gif, e un pic mai vioaie acum

This post has been edited by kingviper: 30 Dec 2013, 12:18


--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 30 Dec 2013, 17:52
Post #11


cj98czh - un moderator care face ABUZ !!!


Group: Members
Posts: 8.299
Joined: 9 December 05
From: Bucuresti




In momentul in care mi-am facut flach-tuning la a mea si mi-am schimbat bordul , adica acum muuuulti ani ( 2006 parca) , ECU-ul original al masinii era de tip SuperNova si NU se putea flash-ui . Din acel motiv l-am schimbat cu unul de Logan 1.4 . Am inteles ca din 2004 ( probabil ca odata cu introducerea scrisului MPI si a restului de diferente si la UCH/UCE...) se puteau flash-ui prin portul de diagnoza OBD.
Deci NU au toate ECU-ul la fel , dar in prezent de poate rezolva problema chiar prin ultima varianta si anume inlocuirea ECU-ului ! Asta daca mai renteaza pentru doritori .


--------------------
Renault si Dacia Reno 2003 - 2016
cj98czh - un moderator care face ABUZ !
Forumul = timp pierdut si nervi pentru utilizatori / bani pentru moderatori !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kingviper
post 30 Dec 2013, 19:18
Post #12


-


Group: Members
Posts: 302
Joined: 4 May 08
From: Bucuresti, Berceni




Uite ca acum m-ai facut curios... Pana in 2004 nu scria MPI ohmy.gif

La mine a fost simplu, prin mufa obd, maxim 15-20 min a durat totul, nici nu m-am uitat la ceas, dar oricum nu am stat mult.

Oricum, habar nu am ce ECU are smile.gif .
Din ce am inteles, ECU de pe solenza ar fi Siemens Sirius 32, fie Siemens EMS 3132, ultimul fiind cel prezent si pe logan.


--------------------
Dacia Solenza 2005, Confort - B 4* ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sacazzz
post 9 Jan 2015, 15:22
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 8 February 09
From: Bucuresti




Scuze ca deranjez abia in 2015, dar clar ce mi poate citi computerul la Solenza? Multumesc


--------------------
Dacia Solenza 3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdanmardare
post 9 Jan 2015, 18:09
Post #14


Un membru


Group: Members
Posts: 708
Joined: 24 May 07
From: Bucuresti




@kingviper: inscriptia cu MPI a aparut odata cu motorizarea Diesel, pentru diferentierea modelelor.
@Sacazzz:
- viteza
- turatie motor
- temperatura apa injectie, aer admisie
- presiunea pe admisie, presiune atmosferica (ultima citita doar la pornire; se citeste din nou cand se apasa acceleratia la podea)
- pozitia potentiometrului clapetei acceleratie
- daca este apasata pedala de acceleratie sau nu
- consumul instantaneu (in litri pe ora, dar nu se calculeaza litrii consumati)
- tensiunea incarcare alternator
- defecte memorate in ECU injectie (bobine de injector intrerupte sau in scurt-circuit, senzori cu probleme, pene catalizator, etc)
- rateuri aprindere (se specifica pe care cilindru este problema)
- diversi parametri si stari ale ECU
- datele pe care le trimit senzorii la ECU
- starea iesirilor ECU (de ex. daca s-a comandat pornirea ventilatorului de racire si pe ce viteza)
- avans aprindere
- timpi de injectie
- informatii despre recunoasterea cilindrului 1, anti-poluare, imbogatirea amestecului, sonda lambda
... (asta este ce imi vine in minte acum, nici eu nu le retin pe toate, mare parte din ele nu sunt de folos pentru un ne-specialist).
Aici te poti documenta mai serios si poti vedea in poze diverse informatii citite cu ajutorul diagnozei prin PC. Motorul este de SuperNova, foarte asemanator cu cel de pe Solenza, inclusiv la ECU injectie.
Sper ca te-ai lamurit in mare.


--------------------
Dacia Solenza 2004 Rapsodie - B 63 ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 9 Jan 2015, 19:13
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.283
Joined: 16 April 09




dupa un an o fi aflat si king viper... rolleyes.gif wink.gif


--------------------
*** ... ...
Daca stii sa pretuiesti timpul nu te vei plictisi niciodata!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sacazzz
post 9 Jan 2015, 20:23
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 8 February 09
From: Bucuresti




Multumesc. Ma interesa pentru ca imi porneste in 3 si dupa 10-15 secunde isi revine. Ma gandesc sa nu fie vre un injector.


--------------------
Dacia Solenza 3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdanmardare
post 9 Jan 2015, 21:17
Post #17


Un membru


Group: Members
Posts: 708
Joined: 24 May 07
From: Bucuresti




@george_scala2004 asa este, ai dreptate. Lol si scuze.
@Sacazzz: Eu as verifica intai bobina (cu alta la schimb, de la un amic), mai ales daca e cea originala a masinii. Se crapa in partea inferioara si pierde curent. Daca stii ca au ceva km, poti schimba bujiile, nu costa mult cele "de origine" si motorul merge bine cu ele. Incearca si alte fise, posibil sa fie de la una din ele. In general Solenza nu are aceleasi probleme cu injectoarele ca SuperNova. La SN rezervorul este din tabla, in timp rugineste si resturile de rugina infunda injectoarele (problema destul de comuna). La Slz rezervorul este din plastic, s-a rezolvat problema.


--------------------
Dacia Solenza 2004 Rapsodie - B 63 ***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sacazzz
post 9 Jan 2015, 22:54
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 8 February 09
From: Bucuresti




Bujiile sunt noi, bobina si fisele le am avut la un amic pe alta solenza si au mers perfect. Cand am schimbat bujiile, 3 ul era carbonizata. Acum vad ca mi pierde si antigel si banuiesc ca l pierde pe la pompa de apa ca se vede pe capota. O sa merg la mecanic sa i dea si el cu parerea. Multumesc oricum


--------------------
Dacia Solenza 3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladut88
post 10 Jan 2015, 20:40
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.057
Joined: 22 May 09
From: Beius judetul bihor




Urmareste nivelul de antigel , mie imi pornea in 3 cand aveam garnitura de chiulasa arsa tot asa 10 15 secunde mergea in 3 apoi revenea la normal , si la antigel sau ulei nu era nimika suspect , am scos toate bujiile afara ,si una era uda si dulce amaruie , si am scimbat garnitura , sa rezolvat


--------------------
dacia ARO SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA 2004 1994 - bh 10 twa
I hate BMW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andri1940
post 11 Jan 2015, 00:37
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.816
Joined: 23 March 08
From: Pitesti




Sacazz vezi bobina, ai simptomele ca ar fi pe duca. Se poate verifica si cu un multimetru.

This post has been edited by andri1940: 11 Jan 2015, 12:33

Attached thumbnail(s)
Capture.JPG ( Size: 98.27k ) Number of downloads: 342
Capture1.JPG ( Size: 73.01k ) Number of downloads: 358


--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
flavyus1987
post 12 Feb 2016, 20:40
Post #21


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 31 May 15




Ecu de pe ele este sirius 32n si ems3132.sunt interschmbabile intre ele dar sa aiba informațiile corecte.se pot lua de pe orice renault si indiferent de model dar trebuie scrisă informatia corecta.
Scrierea sau citirea intregii memorii dureaza 75secunde.


--------------------
dacia 1310 1989 - CT-05-SZL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dj_sweat
post 16 Jul 2016, 11:33
Post #22


Solentar


Group: Members
Posts: 261
Joined: 20 February 07
From: Bucuresti (Militari)




Daca scoti fisa de la bujia cilindrului cu pricina motorul are o schimbare de turatie? banuiesc ca pot fi probleme la aprindere sau injector. Daca sunt probleme la aprindere scoaterea fisei nu ar trebui ca modifice tremuratul motorului. Daca este din injector probabil ca are momente cand nu lucreaza deloc si momente cand lucreaza rau, o modificare a tremuratului motorului este simtita. Sunt curios cum s- a rezolvat


--------------------
Dacia Solenza 2004 - Clima
0720 276 400 / Adrian
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claudiuc
post 12 Sep 2016, 14:34
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 10 April 08




Salutare, e cineva de prin apropiere de Ploiesti care sa-mi faca si mie o diagnosticare Clip?
Imi porneste greu (a 3-a sau a 5-a cheie) solnita in diminetile reci si as vrea sa vad de unde vine buba.
Mersi!


--------------------
Dacia Solenza 1.4 Confort 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 12 Sep 2016, 17:33
Post #24


Membru


Group: Members
Posts: 1.661
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Senzorul de turatie, motorasul pas cu pas, bobina de inductie crapata sau releul pompei de benzina.
Indiferent care din cele de mai sus e cauza, pe tester nu va aparea informatie relevanta pentru a descoperi cauza exacta.
Ia-le in ordine, verifica-le pe toate si pana la urma va porni.
Bafta


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th November 2018 - 07:30
Forum Renault Server hosting