Difuzoare ... need help :P
![]() ![]() ![]() |
Difuzoare ... need help :P
calleb_69 |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 31 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2004
- GL-05-xxx
|
|||
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
daca singur zici ca din fabrica sunt locurile de 10...
daca vrei mai mari, vorbeste cu Flexu' poate va intelegeti ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
inloculcelordinfabricade10arincapeaperfectunelede10.
invatasascriicorectsiapoimaivorbim. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
razv_an9 |
![]()
|
![]() Mandru Posesor de Dacie Group: Members Posts: 103 Joined: 14 February 05 From: Galati ![]() |
off : Domnule MAERSK .. ati inteles perfect ce vroia sa spuna omu`. daca aveti chef de bascalie mergeti pe la cafenea
![]() on: stiu pe cineva care si-a pus pe 13 .. da` nush ce modificari a facut, sau daca au intrat ca turnate. ma interesez si revin cu detalii |
--------------------
Dacia
Logan
2008, Laureate "Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE Regulamentul forumului 2. Mesajele d) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor. http://www.daciaclub.ro/index.php?act=boardrules |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Difuzoare de 13 dar cu modificari.Se taie din fata interioara de usa,se taie inclusiv protectia de apa.Daca pui mai mari de 13 nu intra, decat daca vrei sa restilizezi fata interioara de usa.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Merg de 13" dar trebuie sa tai putin din plasticul fetei de usa. Si mare grija la magnet sa nu fie de dimensiuni mai mari decat gaura.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
Sandrin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 5 February 06 From: Constanta ![]() |
am montat eu niste boxe sony xplod de 13 cm si cum au spus si cei de mai sus trebuie taiat imprejur din fetele de usi. Au un aspect mai placut decat cele stock.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 Solenza Confort 1.4 MPI '04
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Am si eu tot de 13 si le-am montat prin aceeasi metoda. Se aud mult mai tare si mai clar decat cele stok dar in schim basul l-am pirdut aproape de tot.... La cele stoc aveam un bas destul de adanc pentru respectivele difuzoare. Fara ceva costum cu fibra pentru etansare calumea si antifonare usi nu prea faci cine stie ce...
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
am pus de 13" cu taierea partii de plastic care sustinea difuzorul original de 10"
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu am pus 13 ... si mi`a taiat doar putin din plastic
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe fata merg puse fara adaptare de 13 , cu o taiere de 1 cm din marginea interioara a plasticului . Eu am de 16,5 cm pe fata si ovale de 6x9' pe polita .
Este o imbunatatire uimitoare de la 10 stock la 13 , dar la 16,5 ... este cu totul alta treaba . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
adicorbos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 720 Joined: 3 December 07 From: brasov ![]() |
eugen, cat ai taiat din fata de usa sa-ti incapa de 16.5?
|
--------------------
dacia
solenza
rapsodie 2003
- bv 87 car
|
|
smecheras |
![]()
|
![]() Tuning Fanatic ... Dacia rullz Group: Members Posts: 268 Joined: 18 September 06 ![]() |
eu am pus de 16.5 dar am batut cam 2 cm cu ciocanul unul din colturi....
am indoit un pic tabla si a intrat la fix:) mare grija insa in alegerea difuzoarelor(de verificat adancimea instalarii) riscati sa loviti cu magnetul geamul daca e prea mare ![]() cheers! |
--------------------
Dacia
Nova GTi
2000 1.6
- B 60 FGD
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Din tabla mai mult am indoit , din plastic ... cat a fost nevoie , ca le am de peste 1 an instalate pe masina . Bineanteles ca si un distantier sub unghi este ok daca stii sa-l instalezi corect .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
marius ce model de difuzoare ai ? sau cine mai are de 16.5 sa posteze modelul. o sa le schimb si eu si caut unele cu "modificari" minime la tabla ca la fata de usa stiu ce am de facut
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pai ... mai mari de 16,5 nu cred ca poti pune in usi , deci orice model de 16,5 iti merg , DAR trebuie sa masori magnetul sa nu loveasca in geam / macara . Eu am distantier orientat si nu am probleme cu grosimea magnetului .
Sa bagi de 16,5 ... nu va fi cu modificari minime , ci maxime . Daca vrei cu modificari minime , baga de 13 cm ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
vreau fix de 16.5. oricum o sa le prind cu inele de lemn pt rigidizare si in acest fel nu va atinge nici geamul. Din fata de usa va disparea tot plasticul exact cat tine grila difuzorului . la tabla ma interesa mai mult . oricum o sa desfac usa in weekend.
De 13 am bagat. nu prea ai ce sa scoti din ele oricat de bune ar fi. nu au nici un fel de joase. 10 Apr 2008, 09:24: am reusit sa desfac usa aseara. practic daca incerci sa montezi difuzoare de 16.5 si sa faci prinderea direct de tabla e destul de mult de ciocanit chiar taiat cu flexul. Dar cu ajutorul unui distantier de 2 cm poti sa departezi difuzorul de usa in acest fel trebuie sa ai grija doar sa nu loveasca magnetul de geam. Eu zic ca nu e asa complicat. 10 Apr 2008, 10:09: am gasit si un model de la Coustic CS602 cu un diametru de 15.2 cm . In acest fel poti sa pastrezi si grila originala. This post has been edited by iulian222x: 10 Apr 2008, 09:09 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
daca nu ai medii si joase cu 13 , nu rezolvi problema doar schimband difuzoarele !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
DoubleG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 6 August 07 From: Rosiori De Vede (TR) ![]() |
Imi cer scuze pentru off-topic dar am o intrebare scurta. Eu am Solenza Comfort, dotata mufe EURO la casetofon si boxe in usile fata. Din mufa EURO pleaca si fire pentru boxele spate (desi boxe nu are montate). Banuiesc ca firele merg undeva in spate. Imi poate spune cineva unde regasesc mai exact cele 4 fire pentru boxele spate? Nu de alta, dar ar fi pacat sa trag altele...
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
wind |
![]()
|
daca mai are cineva dif de 16.5 pe fata , ce modele aveti ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mid-basii de la sistemul asta: http://www.ground-zero-audio.com/english/04_uc16sq.htm
Initial am avut http://www.ground-zero-audio.com/english/04_tc16mk.htm , am fost foarte multumit de ele dar a trebuit sa trec la alt nivel pentru ca pur si simplu nu mai faceau fata ... ![]() |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
smecheras |
![]()
|
![]() Tuning Fanatic ... Dacia rullz Group: Members Posts: 268 Joined: 18 September 06 ![]() |
QUOTE(DoubleG @ 12 Apr 2008, 07:33) Imi cer scuze pentru off-topic dar am o intrebare scurta. Eu am Solenza Comfort, dotata mufe EURO la casetofon si boxe in usile fata. Din mufa EURO pleaca si fire pentru boxele spate (desi boxe nu are montate). Banuiesc ca firele merg undeva in spate. Imi poate spune cineva unde regasesc mai exact cele 4 fire pentru boxele spate? Nu de alta, dar ar fi pacat sa trag altele... e simplu te uiti ce culoare au...apoi te duci in spate la usa din spate si desfaci plasticul de jos...pe lateral...nu il scoti de tot...si pe stanga si pe dreapta te uiti...si apoi usor ii urmezi cursul asta ca sa nu incepi sa cauti cursul firelor de la casetofon |
--------------------
Dacia
Nova GTi
2000 1.6
- B 60 FGD
|
|
DoubleG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 6 August 07 From: Rosiori De Vede (TR) ![]() |
Pai ma gandeam ca toate solenzele vin fara boxe spate si ca cineva stie clar unde dau de ele. Banuies ca sunt ascunse pe undeva capetele, care se temina cu o mufa sau ceva. Culorile sunt standard pentru toate mufele euro, deci si pentru solenza... Asadar, intrebarea ramane valabila:
Unde se gasesc capetele de fir pentru boxele spate? |
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Cauta mai intai sub bancheta din spate si vezi ce fire ai , mai ales daca ai unele subtiri , grupate cate doua , apoi cauti imediat sub polita , langa prinderea centurilor de siguranta din spate . Daca nu au ajuns acolo , atunci inseamna ca sunt prinse undeva pe traseu si ami bine schimbi tot traseul , cel original fiind oricum prea subtire .
Puteti pune orice difuzoare de 16,5 cm , dar cu distantier si o indoire a tablei in spatele difuzorului ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
DoubleG |
![]()
|
Firele rezista lejer la 50 Watti si nici nu am nevoie de mai mult, in plus nici locasul original nu e facut pentru boxe prea mari. M-am uitat sub bancheta si mi-as fi amintit daca erau fire pe acolo. O sa fac pe detectivul si le gasesc eu.
Multumesc mult pentru ajutor. |
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Daca te uitai cu atentie vedeai cel putin un manunchi de cabluri in partea stanga a banchetei care se duce in spate la stopuri . Mai mult ca sigur in acel manunchi se afla si cablurile pentru difuzoare !
P.S. Lejer ? ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 18 Apr 2008, 10:26 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
cei 50W de care vorbeste orice producator de Head Unit-uri sunt de fapt vreo 23W REALI pe difuzor de 4 ohmi (in conditii ideale 25W). Firele existente pe solenza sunt suficiente pentru HU si difuzor fara alta amplificare.
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
DoubleG |
![]()
|
50 de Watti (declarati de producator), 20 reali (puterea reala pe care difuzorul o poate suporta o perioada nelimitata). Daca intram la teorie, atunci amintim ca suportul de cauciuc de pe margineam membranei oboseste in timp si rezulta distorsiuni. Tot la capitolul teorie ajungem sa calculam ca firul ala de 0.5 mm rezista la 2 amperi si inmultind cu 14 volti, ajungem la 28 de watti reali pe care firul ii poate suporta fara pierderi termice insemnate.
Dar lasam teoriile ca nu isi au rostul. Eu defapt eram interesat sa ascult o muzica in masina la aproximativ 4 x 10Watti cu o fidelitate deosebita, astfel incat sa aud si claxoane si sirene si motorul masinii mele. Nu ma intereseaza amplificatoare separate de sute de watti sau tub de bass. Dacia nu a montat difuzoare pe spate pentru ca probabil in pretul de 5000 de euro al masinii, nu puteau fi incluse asa mofturi deosebite. Numai bine la toata lumea. |
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
tocmai vin de la masina, m`am uitat sa vad exact pe unde vin firele pentru boxele spate. daca te uiti la podea in dreptul banchetei spate pe partea stanga si dai la o parte mocheta o sa vezi niste fire infasurate in banda adeziva neagra, un manunchi pleaca pe partea stanga pe langa bancheta si urca pe langa spatarul banchetei spate si merge pe sub suportul de difuzor spate (la mine de acolo ies cele 2 fire pentru difuzorul spate stanga), iar celalalt fir merge prin fata banchetei spate pe sub mocheta pana in partea dreapta unde se repeta traseul ca in partea stanga. se poate sa fie trase firele doar pana la bifurcatia aceea daca nu le gasesti sub plasticele in care se prinde difuzorul.
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:07 |