DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 22 23 24 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> GPS... de care?, merita?

IRONICK
post 13 Aug 2015, 15:24
Post #691


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




QUOTE(torquemada @ 12 Aug 2015, 21:56)
Te contrazici singur:
El trebuie sa functioneze scos din cutie.
Una este sa folosesti diferite skinurii


Dacă știi că hardware-ul e limitat, optimizezi aplicația nu încarci memoria cu skinuri
@ironick
ROad-ul - are cea mai bună protecție, care se pare că a fost împrumutată de toți dealerii Garmin din SE europei

Momentan hărțile 7ways pentru RO(480MB)  sunt destul de apropiate de ROad comparate cu cele de la Here(30MB) și Navitel(120MB).
*


Au protejat-o foarte bine chiar si de utilizatori. smile.gif
Skin-urile nu-s principale, eu de exemplu am multe ux-uri. Daca ramaneam pe dedicat, nici vorba de asa ceva.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 13 Aug 2015, 16:22
Post #692


Membru plictisit


Group: Moderatori
Posts: 5.490
Joined: 19 May 08
From: Timisoara




QUOTE(Ake @ 13 Aug 2015, 15:23)
- la capitolul informatii afisate cu carul Igo e clar superior, dar asta se transforma intr-un dezavantaj cand te uiti la display cu coada ochiului
*



E configurabila treaba asta.

Ce mi s-o parut un mare avantaj la igo fata de alealate, e ca nu decide singur ca ai ajuns la destinatie. Ca am patit cu here sa fiu nevoit sa trec de doua ori razant pe langa destinatie si sa nu pot sa intru (un hotel pozitionat foarte distractiv prin oradea), si dupa fiecare drive-by, o trebuit sa reintroduc destinatia, ca el si-o gatat treaba. Din cate stiu, si guglemaps face la fel, dar nu am testat.

Dezavantajul cu hartile online la google maps va disparea in viitorul apropiat (toamna asta, daca tin bine minte din prezentarea de la google I/O), banui ca va ramane doar comunicare pentru info trafic in timp real, dar aia nu cred ca-i asa tragica.


--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 13 Aug 2015, 16:41
Post #693


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.131
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Mda, apropo de ajuns la destinatie...Igo e clar mai destept si cel putin acolo unde am vazut eu cu harti mai atent facute. De exemplu: am introdus la destinatie un hotel, si spre deosebire de celelalte programe care te dirijau pana la usa hotelului ca pe un taxi, Igo te ducea pana in parcarea acestuia in care se intra de pe o strada paralela pana la care se facea destul de mult datoria unor sensuri unice. Eu nu am fost multumit de igo in primul pentru ca e mare consumator de resurse si pentru ca se misca in reluare - cel putin in variantele pe Android. Cum spuneam igo-ul vechi ala pe windows se misca perfect.


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 13 Aug 2015, 16:53
Post #694


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




Ai avut bifa sa iti ofere parcare la destinatie.
Referitor la resurse, cred ca este ceva in neregula la tine. Pe Android iti calculeaza un traseu de mii de km in cateva secunde. Pe Win nu o sa vezi niciodata asta. In trafic nu ai intreruperi, merge tts-ul fara probleme, recalculeaza rapid, etc

This post has been edited by IRONICK: 13 Aug 2015, 16:55


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mihai60
post 13 Aug 2015, 20:04
Post #695


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 15 May 07
From: Bagshot, Surrey, UK




QUOTE(Ake @ 13 Aug 2015, 17:41)
Mda, apropo de ajuns la destinatie...Igo e clar mai destept si cel putin acolo unde am vazut eu cu harti mai atent facute. ......  Eu nu am fost multumit de igo in primul pentru ca e mare consumator de resurse si pentru ca se misca in reluare - cel putin in variantele pe Android. Cum spuneam igo-ul vechi ala pe windows se misca perfect.


Poate te referi la i-GO-ul de pe WinCE ca se misca in reluare.
Nu cred ca la Android se intampla asa ceva.
Am doua GPS-uri WinCE 6.0 ( 128 si al doilea cu 256 ), ambele cu 800Mhz.
Alte trei dispozitive ( SG2, i9082, DG-310 ). Doua fiind cu 1.2 si DG-ul cu 1.3Ghz.
Nu exista comparatie cele doua fata de cele trei !
Viteza de calcul, luminozitatea ecranului, se pot folosi si ca telefoane ca doar asta sunt :-), timpul de lucru pe acumulatorul intern, posibilitatea de a instala si alte softuri, ........
In 2007 in prima iesire su masina noua si fiind in Austria am achizitionat un GPS dedicat ( Becker ). Normal ca am facut proba sa vad daca functioneaza bine in spatele parbrizului atermic. Perfect. Dupa 2 ani vazand ca nu apar update-uri de harti la el a fost vandut. Avea si TV incorporat.

This post has been edited by Mihai60: 13 Aug 2015, 20:10


--------------------
Renault Scenic II Dynamique 2007, 1.5dci, 101cp, E3 :-(
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lex Luthor
post 13 Aug 2015, 22:17
Post #696


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.136
Joined: 25 April 05




Nu pot sa fiu de acord cu faptul ca Win CE este un sistem prost. Totul depinde de capabilitatile hardware ale dispozitivului.

Eu am la masina o navigatie la care, din pacate, producatorul (Navteq) nu face harti pentru decat pentru Europa de Vest (pana la Austria).

Asa ca, de voie, de nevoie, a trebuit sa adopt un sistem aftermarket. Si am instalat un modul de navigatie (destul de destept), care se leaga la monitorul masinii, telecomada touch RF, etc...

audiomedia-nav108-am_335.jpg

Are pe el Win CE (cred ca 5.0), nu mai stiu cat RAM (dar, foarte posibil 64 sau 128 MB) si un procesor Samsung 2440 ARM9 400MHz.
Nu a facut niciodata figuri, inclusiv cu actualul soft de pe ea (IGO Primo). Nu facea nici cu IGO 8.3 avut inainte. Calculeaza traseul in cateva secunde, face reconfigurarile instant, ...

Dar inauntrul cutiutei aceleia este o uzina .... Pe cand la un GPS normal, cu un integrat au facut totul. Cu pretul scaderii performantei.

This post has been edited by Lex Luthor: 13 Aug 2015, 22:18


--------------------
---- ---- ----
---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 14 Aug 2015, 10:06
Post #697


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.666
Joined: 1 May 04
From: TM




Si cam cat fu investitia per total piese si adaptari?Ca sa butonezi folosesti displeiu de la ala original sau tot felul de telecomenzi ?Basca gpsu din dotare care zici ca e mai mult pentru inventar.

This post has been edited by bion: 14 Aug 2015, 10:24


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 10:22
Post #698


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




QUOTE(Lex Luthor @ 13 Aug 2015, 21:17)
Calculeaza traseul in cateva secunde, face reconfigurarile instant, ...
*

Nu cred (sunt rezervat in a crede ca dureaza cateva secunde calculul unui traseu), poti sa pui un film cu calculul unui traseu de minim 2000km in tari vestice cu si fara puncte intermediare?

This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2015, 10:23


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 14 Aug 2015, 10:55
Post #699


Membru autentic


Group: Members
Posts: 5.476
Joined: 3 July 06
From: Bucuresti-Rahova




eu folosesc waze pe mobil.... cu cat creste comunitatea care posteaza detalii pe traseu cu atat mai bine... nu am simtit in 1000 km prin ro nevoia de statie sau detector radar...


--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
A trecut vremea cand comunistii ni se kkau in cap...acum avem si noi gura!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lex Luthor
post 14 Aug 2015, 10:57
Post #700


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.136
Joined: 25 April 05




@bion: Investitia n-a fost chiar atat de mare pe cat pare. Sub 1.000 RON per total (pentru ca am gasit unitatea centrala la un pret de chilipir, altfel ar fi fost vreo cateva sute de EUR). A meritat toti banii pana acum.

Navigatia originala a masinii (construita de Siemens si Microsoft, cu harti Navteq) nu a putut fi modificata deloc pentru alte harti. Plus ca este integrata in unitatea centrala info-telematica a masinii, cu sistem SOS, apelare telefonica asistenta si tot tacamul... La un moment dat s-au putut utiliza niste harti de Opel, dar nici acelea nu aveau Romania. Asa ca da, e mai mult de inventar (sau poate fi folosita cand treci de granita cu Austria, pentru ca e mai convenabila, apar indicatii atat pe display-ul de 7" cat si pe afisajul multifunctional dintre cadrane).

2007-lancia-thesis-28_600x0w.jpg

Sistemul after market foloseste monitorul integrat in oglinda retrovizoare interna (cel folosit de obicei pentru camera de mers-inapoi).
Ca si comanda, deoarece monitorul respectiv nu are touch-screen, se foloseste o telecomanda RF (2.4 Ghz) cu trackpad. destul de usor de folosit.

f-audiomedia-nav108e-zestaw-do-podlaczenia-nawigacji.jpg

@ Ironick: Daca nu crezi este problema ta. Chiar nu am timp de filme si alte prostii din astea.
Eu stiu ca ultimul traseu pe care l-am facut (Ro-Bg-Gr), destul de intortocheat cu multe puncte intermediare (ca nu-mi sugera alternativa de traseu pe care o voiam eu) mi l-a calculat in cca 30sec.

iar reconfigurarea traseului cnd te abati de la el o face instant, asa cum am spus mai inainte.


--------------------
---- ---- ----
---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 11:02
Post #701


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




QUOTE(Lex Luthor @ 13 Aug 2015, 21:17)
Calculeaza traseul in cateva secunde, face reconfigurarile instant, ...
*
QUOTE(Lex Luthor @ 14 Aug 2015, 09:57)
@ Ironick: Daca nu crezi este problema ta. Chiar nu am timp de filme si alte prostii din astea.
Eu stiu ca ultimul traseu pe care l-am facut (Ro-Bg-Gr), destul de intortocheat cu multe puncte intermediare (ca nu-mi sugera alternativa de traseu pe care o voiam eu) mi l-a calculat in cca 30sec.

iar reconfigurarea traseului cnd te abati de la el o face instant, asa cum am spus mai inainte.
*
Deci de fapt acum nu mai sunt cateva secunde, ci 30 secunde. Este ok, atat am vrut sa stiu. Se comporta ca orice device cu WinCE. In mod sigur nici nu ai multe functii activate pe el.

This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2015, 11:02


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lex Luthor
post 14 Aug 2015, 11:09
Post #702


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.136
Joined: 25 April 05




daca tie 30 de sec ti se par multe la un traseu international cu peste 10 puncte intermediare atunci succes sa gasesti un device mai rapid.

Sunt telefoane si tablete Android carora le trebuie mult mai mult tipm sa calaculeze asa ceva.
Asta nu spune insa nimic despre slabiciunea sistemului Windows CE vs Android. Si WinCE cu un harware bun se descurca bine.


--------------------
---- ---- ----
---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 11:17
Post #703


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




QUOTE(Lex Luthor @ 14 Aug 2015, 10:09)
daca tie 30 de sec ti se par multe la un traseu international cu peste 10 puncte intermediare atunci succes sa gasesti un device mai rapid.

Sunt telefoane si tablete Android carora le trebuie mult mai mult tipm sa calaculeze asa ceva.
Asta nu spune insa nimic despre slabiciunea sistemului Windows CE vs Android. Si WinCE cu un harware bun se descurca bine.
*

mult, nemult, o data spui una, pe urma te contrazici

wince este depasit (inclusiv hw) la mai toate capitolele, daca nu vrei sa accepti este treaba ta
pe nici un android nu dureaza atat calcularea unui traseu cu igo
aaa, daca ai instalate tot felul de programe care ruleaza si nu mai ai resurse, este normal sa calculeze mai greu pe android, am vazut destule telefone pline de tampenii

This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2015, 11:18


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eurocristi
post 14 Aug 2015, 15:15
Post #704


Membru autentic


Group: Members
Posts: 209
Joined: 16 May 07
From: Oradea




Am testat in paralel un Wayteq 980bt si un Galaxy Note 4, ambele cu Igo Primo, kituri full option.

Calculare ruta de 2500 km:
- Wayteq 22 s.
- Galaxy 7 s.
Testat in trafic cu deviere intentionata de la traseu pentru recalculare. Diferenta de timp intre ele este nesemnificativa.

Preturi:
- Wayteq 300 RON
- Galaxy 2200 RON.
Strict din punct de vedere al navigatiei, diferenta de pret dintre un telefon mobil cu android sau WinCE si un dispozitiv de navigatie dedicat cu WinCE nu se justifica. Daca vreau un dispozitiv pentru navigatie imi iau un GPS dedicat din gama de pret a Wayteq.

IGO vs Here.
Hartile folosite sunt aceleasi.
Algoritmii de rutare sunt in favoarea IGO. In trafic IGO o sa ofere oricand solutii mai bune decat Here. Despre grafica si customizare la Here nu poate fi vorba.
Personal prefer IGO chiar si pe telefon iar telefonul il folosesc pentru navigatie numai atunci cand sunt pieton.


--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 15:27
Post #705


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




Wayteq nu este gps dedicat, este o clona chinezeasca


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eurocristi
post 14 Aug 2015, 15:31
Post #706


Membru autentic


Group: Members
Posts: 209
Joined: 16 May 07
From: Oradea




Important este ca face foarte bine treaba pentru care este construit. smile.gif


--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 14 Aug 2015, 15:58
Post #707


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.131
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




QUOTE(IRONICK @ 13 Aug 2015, 16:53)
Referitor la resurse, cred ca este ceva in neregula la tine. Pe Android iti calculeaza un traseu de mii de km in cateva secunde. Pe Win nu o sa vezi niciodata asta. In trafic nu ai intreruperi, merge tts-ul fara probleme, recalculeaza rapid, etc
*


Nu e vorba de calculat un traseu cap coada, oricum asta dureaza dar cateva secunde la orice dispozitiv.
E vorba ca pe prestigio dedicat (cu Igo pe Android) imi arata o curba cu 1, 2, 3 secunde dupa ce-am trecut de ea. Asta n-ar fi o problema in general la drum lung, , dar am avut mari probreme pe-afara acolo unde intersectiile de autostrazi aratau ca o farfurie cu spaghete scapata pe podea, unde ai extrem de putin timp sa te decizi pe care iesire sa o iei.
La fel si Igo pe telefon (SGNote 3 si SG4), intarzie cu afisarea cel putin o secunda, si mai are si prostul obicei sa ma replaseseze pe o strada paralela asa din senin, de parca as putea sari peste parapetii de pe autostrada
HERE si Maps pe acelasi telefoane arata traseul absolut in timp real, fara nici un fel de delay. La fel si batranul Igo 2006 pe PDA.
O chestie simpatica e ca IGO indiferent de platforma, arata mereu viteza cu 1km/h mai putin decat Here


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eurocristi
post 14 Aug 2015, 16:10
Post #708


Membru autentic


Group: Members
Posts: 209
Joined: 16 May 07
From: Oradea




Cred ca nu sunt optimizate softurile IGO puse pe aparate.
Banuiesc ca, cel putin pe telefoane, nu au venit cu softuri IGO din fabrica. biggrin.gif


--------------------
logan ambition 2005
membru proaspat dar experimentat in auto
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 16:13
Post #709


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




Am vazut ce hw are, nu trebuia sa ai probleme cu el. Plasarea pe alta strada este de la receptorul gps, pe igo setarea default este sa te arate pe strada. Dar iti face un punct pe harta unde este pozitia reala. Sa te uiti in cazurile respective.
Eu il am extrem de personalizat/cu multe ux-uri/in mod 3d si nu am avut absolut niciodata probleme cu el. Iar afisarea unei intersectii depinde de niste setari de inclinare a hartii si zoom.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 14 Aug 2015, 17:37
Post #710


Membru autentic


Group: Members
Posts: 10.855
Joined: 5 October 06
From: Bucuresti




iegzista IGO oficial pt handroid? ca adaptarile merg dupa cum vrea "spartu".


--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
huawei P20 lite cu here, maps, viamichelin, waze.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Aug 2015, 18:10
Post #711


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




sunt cateva variante oficiale, inclusiv pentru next
da nu cred ca din cei care se plang au versiune oficiala sau sparta si buna

This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2015, 18:10


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 17 Aug 2015, 13:11
Post #712


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.131
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




E drept ca nu mi-am pus eu igo-ul, mi l-a instalat un "binevoitor "priceput" ". Cum problema pe telul meu pare a fi de la afisajul intarziat, ma gandesc sa nu fie vreo duda de la rezolutie, Note-ul meu avand o rezolutie de fo patru ori mai mare decat avea ala pe telefonul lui de pe care a facut copia.


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 17 Aug 2015, 17:59
Post #713


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.666
Joined: 1 May 04
From: TM




De pe vremea cand ma chinuiam cu igo tin minte ca parca trebuia sa iau de la cherhana un produs care sa aiba rezolutia corespunzatoare altfel imaginea era prea mare sau prea mica.
Navigon si Sygic rulz.


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

24 Pages « < 22 23 24
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th November 2018 - 10:53
Forum Renault Server hosting