DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

34 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Generatorul de Hidrogen, scheme, experimente, rezultate

djasu82
post 25 May 2008, 16:11
Post #31


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Puneti toate schemele si care se arunca dupa ele sa le si probeze ?
&feature=related si imagini ... cacica nu a mers ce sa porneasca dintr-o celula de HHO.
&feature=related
facem hidrogen dupa schemele puse mai sus pe forum .
&feature=related

This post has been edited by djasu82: 25 May 2008, 17:19


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
n3m0
post 25 May 2008, 18:17
Post #32


Membru sadic


Group: Members
Posts: 298
Joined: 3 February 07
From: Campina
Aceeasi Marie cu alta palarie :

Attached File(s)
Attached File  Effect_of_water_alcohol_injecton.pdf ( 474.48k ) Number of downloads: 2296


--------------------
Dacia,Toyota Avensis L 1998/2007 - PH-04-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 26 May 2008, 09:12
Post #33


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
QUOTE(djasu82 @ 25 May 2008, 13:57)
Nu prea vor fi rateuri in fine nu mai vorbim aiurea pana cand nu experimentam . Din experienta se vor spune multe dupa aceea si una e GPL si alta e hidroxil . In gpl gasesti carbon hidrogen si compusi de sulf in hidroxil doar hidrogen si oxigen sub forma de gaz .
*Fara suparare, dar aici faci pe desteptul. Nu imi dau seama daca vrei sa ma jignesti sau nu, dar am senzatia ca te iei de sufletul meu fara sa gandesti, la fel cum ai mai facut-o si cu altii.
Cand reglezi motorul, se intampla sa mai dea rateuri pe galeria de admisie, si momentul ala te asigur ca nu-l controlezi.
GPL e gaz, la fel si amestecul de hidrogen si oxigen. Numai ca asta din urma are oxidantul inclus!!!
As prefera sa gandesti un pic inainte sa te arunci pe taste. Kinetix a postat o schema de hidrolizor; rezultatele sunt oxigen si hidrogen. Chimie de clasa a 8-a!

Iti garantez ca indiferent cum faci reglajele, in momentul in care strici echilibrul amestecului introducand ceva nou, trebuiesc refacute sa mearga ok, ca doar vrem optimul de la motor. Sunt deschis spre experimente, dar nu inconstient! Stii tu din start cum se vor comporta pe motorul tau? Stii din start daca e nevoie sa se modifice sau nu avansul? Iti garantez ca nu! Si, evident, experimentezi din reglaje. Pentru ca sa prevezi asa ceva nu trebuie sa faci kaboom inainte!!!

Pe de alta parte, sper sa nu fi inteles gresit ce dorea Kinetix. Parca dorea asa:
- la relanti motorul sa functioneze exclusiv pe hidrogen si oxigen (teoretic, n-ar mai avea nevoie de aer suplimentar)
- in sarcina, sa inceapa sa foloseasca combustibil suplimentar (benzina, GPL etc)

Am scris de GPL pentru ca e cel mai apropiat exemplu de gestionare a unui mediu gazos si o serie de masuri de siguranta simple sunt deja implementate acolo; n-ar mai trebui sa ne chinuim cu ele.

Mi-as pune in schimb problema obturarii cumva a traseului de relanti din carburator; doar vrem sa inlocuim tipul de combustibil pentru relanti, nu?

L.E.: avand ceva timp la dispozitie, am facut un mic calcul.

1. Un motor de 1400 cmc, care se roteste cu 850 rpm, consuma 1400/4*850=297.500 cmc/minut = 4,95l/secunda de amestec.

2. Un motor de 1600 cmc, care se roteste cu 850 rpm, consuma 1600/4*850=340.000 cmc/minut = 5.67l/secunda de amestec.

Deci hidrolizorul ar trebui sa produca minim debitul asta de gaze, la presiune atmosferica si temperatura din compartimentul motor ca sa poata sustine macar regimul de relanti. Calculele au aproximari, dar valorile sunt cam pe-acolo.

La o prima vedere, pentru un debit de genul asta, la un hidrolizor clasic, volumul componentelor din care e alcatuit e cam mare si nu stiu nici consumul energetic.

This post has been edited by emircea: 26 May 2008, 10:53


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kinetix
post 26 May 2008, 10:55
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 833
Joined: 26 February 06
From: Iasi
emircea, apreciez modul prudent si rational in care pui problema. Doar asa putem aborda construirea si experimentarea unui sistem hidrolizor.
Cu privire la dezideratul meu...
- da, se poate alimenta motorul doar cu hidroxi la ralanti si progresiune si cu benzina in rest, dar trebuie reglaje diferite la avans pentru fiecare circuit (benzina are nevoie de aparitia scanteii inainte de PMS, iar hidroxi - dupa).
- poate e mai fiabil sa reducem cantitatea de benzina si sa suplimentam (in proportie constanta, daca ar fi posibil) cu hidroxi. In felul acesta putem face un singur reglaj pentru avans.
- sigur ca situatia ideala ar fi sa alimentam toate circuitele numai cu hidroxi, dar asta presupune un generator foarte eficient si reglaje total diferite la motor. Poate ca se va ajunge si la asta, dar pana atunci cred ca e bine sa facem cate un singur pas odata.

Blocarea circuitului de ralanti pentru benzina la Carfil se poate face foarte usor: se scoate jiclorul de ralanti cu tot cu portjiclorul sau si se strunjeste, la cote precise, un alt jiclor de benzina, dar fara gauri (eventual se poate infunda un jiclor obisnuit cu ceva). Cea mai simpla modalitate e sa bagam o scobitoare ascutita (sau o bucata de frigaruie de bambus) cu varful in locasul unde intra capatul calibrat al jiclorului de benzina ralanti, si sa o taiem la o lungime potrivita, astfel ca portjiclorul de ralanti sa o acopere si chiar sa o preseze putin la strangere maxima.
Cred ca trebuie micsorat sau infundat si jiclorul de franare aer ralanti (e acea bucsa mica de bronz care e vizibila deasupra portjiclorului de ralanti, dupa scoaterea capacului carburatorului.
Admisia de hidroxi se poate face printr-un surub de reglare amestec ralanti modificat (inafara sa aiba un stut petru furtun, iar inauntru sa fie gaurit axial cu burghiu de 1.5-2-5mm). Astfel, la ralanti si progresiune, motorul va trage doar hidroxi prin orificiile corespunzatoare.

Mult succes si atentie la protectie!


--------------------
Dacia 1410/'93 berlina / Tico E2 2000 - IS-##-###
Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 26 May 2008, 11:17
Post #35


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
QUOTE(Kinetix @ 26 May 2008, 10:55)
[...]trebuie reglaje diferite la avans pentru fiecare circuit (benzina are nevoie de aparitia scanteii inainte de PMS, iar hidroxi - dupa).[...]
*Poti, te rog, sa detaliezi un pic partea asta?
Nu prea pricep... la H+H+O nu trebuie un timp de ardere, ca la orice amestec combustibil? De ce trebuie scanteia dupa PMS? Ma asteptam sa fie timpul de ardere diferit, dar nu e cam mult?

Pana-n momentul de fata, sunt 2 directii:
1. producerea unui debit suficient de mare de H+H+O, cu un consum energetic convenabil
2. introducerea lui, pe langa combustibil.

Pentu inceput, cam tot ce se produce intra in motor, fara restrictii; presupun ca debitul hidrolizorului e constant si n-as crea presiune in instalatie nici prin surub care sa-l gatuie, nici printr-un regulator. Traseul l-as alege cat mai scurt, desi un debit de gaze de 4-6l/secunda ar sustine linistit un incendiu.

A, apropos... sper sa nu se faca aici confuzii. Daca apa nu e descompusa in H2 si O2, ea nu arde. Nu de alta, dar water mist e cu totul altceva, nu-si are locul aici in topic.

This post has been edited by emircea: 26 May 2008, 12:04


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kinetix
post 26 May 2008, 12:09
Post #36


Membru autentic


Group: Members
Posts: 833
Joined: 26 February 06
From: Iasi
In PDF-urile atasate cred ca se explica de ce trebuie modificat avansul in cazul alimentarii cu HHO:
- dupa compresie, inainte ca vaporii de benzina sa explodeze si sa impinga in piston, exista un timp de "inflamare" (frontul de flacara de la bujie se intinde in masa amestecului gazos si produce fragmentarea moleculei mari de benzina in molecule mai mici); aceasta fragmentare dureaza cam cat dureaza pana arborele cotit face acele cateva grade de avans de dinainte de PMS
- la HHO, moleculele sunt deja mici, astfel ca scanteia determina direct explozia si va prinde pistonul in cursa de ridicare, dandu-i "in cap", daca avansul initial este pus cu cateva grade inainte de PMS
- la o alimentare hibrida, probabil ca si comportarea va fi hibrida: timpul de "inflamare" se va scurta mult, asa ca, oricum, va trebui redus avansul.

Cantitatea de gaz produs se poate regla dinamic:
- la ralanti punem un intrerupator pe cablul de acceleratie, de ex, care sa permita alimentarea generatorului doar cu o parte a tensiunii bateriei (cat anume - asta va trebui experimentat); am propus un regulator de tensiune cu un BD 680 (darlington de putere medie), un rezistor de balast, un zenner si un potentiometru din care sa se poata regla necesarul pentru ralanti, exact asa cum am regla amestecul la ralanti din surubul carburatorului.
- cand acceleratia este apasata, generatorul va fi alimentat cu un alt circuit (eventual din acelasi regulator, dar cu trepte, fixate cu ajutorul unor rezistori in baza tranzistorului). Aici ne-ar ajuta foarte mult un contactor/intrerupator in trepte, pus pe cablul de acceleratie...
Voi face cat de curand o schema, daca explicatia e prea stufoasa.

Mai trebuie pus la punct un sistem de mentinere a nivelului apei in generator, pentru a nu se modifica frecventa de rezonanta a sistemului. La electroliza clasica in CC, acest lucru nu este important, dar eu ma refer in special la sistemul rezonator al lui Stanley Meyer.

This post has been edited by Kinetix: 26 May 2008, 12:15


--------------------
Dacia 1410/'93 berlina / Tico E2 2000 - IS-##-###
Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 13:44
Post #37


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
emircea nu am dat cu parul in tine dar mai bine trecem la actiune si asa nu va vad eu sa faceti eletrolizor de capacitate mare fiindca va trebuie cunostinte de eletronica implicit materiale care nu prea se gasesc si implicit bani. In pdf respectiv se spune despre avans si n utrebuie prea mare avansul cum e pe benzina.

This post has been edited by djasu82: 26 May 2008, 13:51


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 26 May 2008, 13:55
Post #38


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
QUOTE(Kinetix @ 26 May 2008, 12:09)
[...] la HHO, moleculele sunt deja mici, astfel ca scanteia determina direct explozia si va prinde pistonul in cursa de ridicare, dandu-i "in cap", daca avansul initial este pus cu cateva grade inainte de PMS [...]
*


Chiar si asa, tot trebuie un oarecare avans... dar lasam asta pe mai tarziu. Inca fac comparatie cu GPL, dar e una aproximativa, componentele la asta au moleculele mai mari.

QUOTE(Kinetix @ 26 May 2008, 12:09)
[...]Cantitatea de gaz produs se poate regla dinamic [...]
*


Explicatia nu e stufoasa. Am vazut si eu filmuletul cu generatorul lui Meyer. Singurul lucru de care sunt in dubiu este debitul de gaz... adica, prin comparatie, ar trebui ceva de dimensiuni mai mari ca sa obtii un 4-6 l/secunda, conform calculelor de mai sus.
In orice caz, reglajul dinamic asigura o proportie de gaz constanta relativ la combustibilul+aerul ce intra in motor, teoretic pana la capacitatea maxima a generatorului. In cazul asta, capacitatea maxima a generatorului trebuie corelata cu o turatie maxima la care vreau sa duc motorul, altfel creste raportul combustibil+aer.

QUOTE(Kinetix @ 26 May 2008, 12:09)
...Mai trebuie pus la punct un sistem de mentinere a nivelului apei in generator, pentru a nu se modifica frecventa de rezonanta a sistemului...
*


Parca la rezervorul de Nova este un sistem cu plutitor ce culiseaza in interiorul unui tub de plastic, sa nu fie influentat de miscarea masinii. Chestia asta comanda:
- o sprituitoare (stropitoare de parbriz sau pompa de la o instalatie de spalat faruri - avantaj presiune mai mare, reactie mai prompta)
- deschide o valva, ca la mecanismul de la toaleta sau cui pontou.
Ambele sisteme au o oarecare latenta.

QUOTE(djasu82 @ 26 May 2008, 13:44)
[...]mai bine trecem la actiune[...]
*


Scuze, pana nu 'rumeg' un pic lucrurile, nu ma simt confortabil sa trec la actiune... Nu despic firul in 4, dar baza de plecare trebuie sa fie destul de solida... ca nu ma dau afara din casa finantele, sa fac prea multe experimentari...

This post has been edited by emircea: 26 May 2008, 15:46


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
otonel
post 26 May 2008, 14:36
Post #39


Membru


Group: Members
Posts: 133
Joined: 9 April 06
From: Dn1
Ma bucur ca s-a gandit cineva sa faca un topic pe tema asta.
Vad ca despicati firul in 4 si asta este bine intr-un fel,dar mai bine treceti la practica.
Am mai scris despre experimentele mele in domeniul electrolizei poate o sa postez si niste poze cand o sa am timp,iata ce am facut:
- am facut un electrizor incercand sa fac la elemente suprafata data pe net ca fiind optima si distanta intre ele
-l-am montat umplut cu apa distilata si l-am alimentat cu un redresor,adaugand apoi soda caustica pe incercate pana am obtinul un amestec care sa nu-mi incalzeasca capete electrizorul,adica sa limiteze tensiunea la 2V
-i-am facut un barbotor si m-am distrat putin introcand gazul obtinut intr-un pahar cu apa si sapun si apoi aprinzand baloalene obtinute cu bricheta(bubuie de iti ia auzul)
-am vorbit cu cineva care are o dacie rabla sa ma lase sa incerc instalatia mea de electroliza pe motorul lui si daca tineam un pic de furtun sa se adune presiune si apoi ii dadeam drumul se tura un pic la relanti
-am montat electrizorul pe dacia mea si il pornesc cand merg la drum intins,nu i-am facut inca consumul dar se simte un pic la putere
-am observat un lucru ca tot spuneati de detonatii ,daca il cuplez dupa carburator imi impingea apa din barbotor in vasul de electroliza,cred ca din reglajul supapelor,iar daca alimentarea o fac prin stutul din cagula filtrului de aer nu mai apare nici un fenomen de genul asta si cred ca ii si mai sigur sa se faca alimentarea cu acesta inainte de carburator pentru ca sunt mai putine sanse sa ajunga detonatia la el ,nefiind si vapori de benzina

This post has been edited by otonel: 26 May 2008, 14:40


--------------------
Renault Megane 1999 1,9 break
Care pata de ulei?
E sudoarea cailor putere!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 15:37
Post #40


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Pai daca nu ti-ai montat o supapa de sens ... nu mai aveai probleme Se poate face cu doua supape una pentru relantii si turati joase si alta care se deschide dupa ce s-a deschis clapeta de acceleratie aproape de maxim sau cand se doreste o accelerare rapida.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 26 May 2008, 15:45
Post #41


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
Kinetix, am vazut ca esti destul de bine documentat. Crezi ca ma poti ajuta cu datele urmatoare pentru un hidrolizor Meyer: volum ocupat, cantitate de apa, tensiune de alimentare, curent absorbit (de fapt, ma intereseaza puterea consumata) si aprox. ce cantitate de gaze degaja.

Cum am mai scris, in primul rand bugetul si apoi timpul imi sunt destul de limitate, dar ma mananca sa incerc.

Tin sa aduc aminte ca o buna parte din 'drum' a fost batut de altii; nu stiu daca e cazul sa luam de la zero toata treaba, ci mai curand s-o finisam, sa o aducem la o forma care sa ne fie utila.

Vad ca degeaba am facut niste calcule pentru cantitatea minima de gaze, nimeni nu le baga in seama.... dar cam asta ar trebui sa obtinem la final.

A, sa nu uit... Spre toamna, anul trecut, la partea de productie (la serviciu) a fost adusa o instalatie de hidroliza.
Dimensiuni: 80x80x60 cm, intra 5l apa distilata, se alimenteaza la 220. Nu am fost curios ce consum electric are, dar produce gaz pe doua furtunele ca de perfuzie ce au la capete 2 arzatoare, gen oxi-acetilenice in miniatura. Le foloseau la lipituri de table subtiri, fiind mai bune decat ciocanul de lipit.
Tot ce mai pot sa va spun despre ele e ca gazul produs in nici un caz nu avea un debit de litri/secunda, ci mult sub 1l/secunda.

This post has been edited by emircea: 26 May 2008, 15:59


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 15:57
Post #42


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Hidrogenul si oxigenul e cu mult peste randamentul dat de benzina gpl... si deci cantitatea v-a fi mai mica la acelasi volm. Teoria ca teoria practica v-a demonstra. Sper sa am si eu timpsi trec direct la realizare , cel mai important v-a fi de facut rost de supape ca gazul sa nu fie aruncat aiurea si la intamplare. La relantii cu siguranta cantitatea de gaz v-a fi foarte mica pentru intretinerea arderi implicit a efectuari lucrului mecanic. Se v-a proba fara avans vacumatic . Sporul de putere il v-a da oxigenul viindca se v-a dubla cu moleculele din aer si deci reactia v-a fi si mai pronuntata dupa cresterea in turatie asta a observat si otonel.
Apropo oare nu se poate folosi condensatoare introduse in solutie ? dupa mayer poate s-ar putea trebuie incercat iar condensatoarele trebuie sa lucreze la tensiuni mari si capacitati mari ... De exemplu la 1000 uF v-a trage un curent de 1A iar la 10000 uF un curent de 10A iar ca dielectirc v-a fi folosita apa in cantitati mari + eletrolit cat sa realizeze circuitul inchis al eletrolizorului.
Apropo cum s-a mai scris mai sus pentru a nu consuma curent mare si pentru a mari randamentul se foloseste oscilatoare pentru a rezona pe anumite frecvente pentru a descompune atomi de H si O

This post has been edited by djasu82: 26 May 2008, 16:04


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 26 May 2008, 16:19
Post #43


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
QUOTE(djasu82 @ 26 May 2008, 15:57)
[...]Hidrogenul si oxigenul e cu mult peste randamentul dat de benzina gpl... si deci cantitatea v-a fi mai mica la acelasi volm[...]
*Aici chiar nu ma pot abtine! Argumenteaza, cu date concrete, altfel nu te poti numi decat 'zvonac'.
Nu stiu daca lucrurile stau asa, dar n-am nici o baza ca ce ai scris mai sus e corect. Ar trebui sa oferi:
- energia degajata de 1m cub de amestec H2+O2, la temperatura T;
- energia degajata de 1m cub de amestec GPL+aer, la aceeasi temperatura T;
- energia degajata de 1m cub de amestec vapori de benzina+aer, raport de mase 14:1, la aceeasi temperatura T.

Sa te iei dupa faptul ca motorul s-a turat un pic, de la relanti, nu inseamna nimic. Poti sa dai la fel de bine si cu deodorant la intrare in carburator, ca tot se tureaza.

QUOTE(djasu82 @ 26 May 2008, 15:57)
[...] La relantii cu siguranta cantitatea de gaz v-a fi foarte mica pentru intretinerea arderi implicit a efectuari lucrului mecanic.[...]
*Chiar daca stai sa faci un calcul (uite, asta am pierdut din vedere, dar degeaba l-am scris mai sus, ca nimeni nu i-a dat atentie sau nu si-a pus problema ce e cu el) ca 78% din aerul aspirat de motor il reprezinta azotul, care e gaz inert, hai sa aproximam la 80%, restul ar insemna sa fie amestec H2+O2 la un debit de 4,5-6*0,2 = 0,9 pana la 1,2 l/secunda. Asta zici tu ca-i mica???

Chiar asa... sa vad cum am acces la hidrolizorul ala... tocmai am o idee... bun, realizabila in cateva zile, in functie de cum vrea muschiul celui ce-l are in grija.

This post has been edited by emircea: 26 May 2008, 16:43


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ciumonk
post 26 May 2008, 16:28
Post #44


EPURUL UCIGAS


Group: Members
Posts: 450
Joined: 10 April 04
From: Oradea
Bre, in cazul ideal,delta entalpiei la electroliza apei este undeva pe la 280 kJ/mol si entropia pe la 40 kJ/mol...asta inseamna ca trebuie sa introduci in sistem, prin energie electrica, vreo 280-40....240 kJ/mol.
Daca voi reusiti prin arderea HHO ,transformare in lucru mecanic si transformare inapoi in energie electrica sa obtineti cel putin 240 kJ/mol cred ca sunteti pasibili de pedeapsa cu premiul Nobel.

This post has been edited by Ciumonk: 26 May 2008, 16:30


--------------------
Fiat 500,Fiat 600 `64 Fiat 600 VTM, `65 VW 1200 - BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 16:40
Post #45


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Nu ne intereseaza premiul nobel doar sa se obtina carburant mult mai ieftin decat benzina si prin mijloace propri .Mayer a obtinut si a si primit brevent pentru inventie dat de americani la noi chiar daca se v-a reliza nu se v-a breveta. Care se apuca primul de realizarea montajului si experimentarea cel putin practica dar nu pe masina ?
Tot montajul dupa schema realizata de mayer duce la un cost de 15-20 de lei. Si se introduce apa pura debaut si o mica cantitate de sare.

This post has been edited by djasu82: 26 May 2008, 16:41


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ciumonk
post 26 May 2008, 17:01
Post #46


EPURUL UCIGAS


Group: Members
Posts: 450
Joined: 10 April 04
From: Oradea
Chestia este ca folosesti hidrogenul plus un procent din benzina ramasa in amestec doar pentru mentinerea motorului in parametri(cel putin energia necesara electrolizei fiind "supta" din motor), puterea utila se reduce.Nu am spus ca este o metoda rea de a reduce consumul, ba este chiar interesanta, numai ca as dori sa luati in considerare faptul ca reduceti puterea utila(care ajunge efectiv la roti) a motorului cu un procent mai mare decat reducerea consumului de benzina.Daca am considera bateria doar un buffer(tampon,sau rezervor) temporar pentru energie electrica, si am reduce procentul de benzina la 50% din amestec, chiar daca hidrogenul are puterea calorica de 2,4 ori mai mare decat a benzinei, din cauza randamentului s-ar obtine probabil o putere maxima utila de numai 40-50-60%(si asta in caz ideal,probabil procentul coboara in lumea reala) din puterea originala in cazul functionarii cu benzina chioara.De asta se preteaza probabil la motoare mari si la mersul in regim constant, de exemplu pe autostrada.

This post has been edited by Ciumonk: 26 May 2008, 17:06


--------------------
Fiat 500,Fiat 600 `64 Fiat 600 VTM, `65 VW 1200 - BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 17:17
Post #47


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Ciumonk iti dai cu parerea incearca si vei vedea asa pot spune si eu ca nu v-a mege de loc. Hidrogenul se poate magazina intr-o butelie pentru pornirea motorului si rularea lui la relantii pana cand eletrolizorul v-a furniza hidroxil. Sau pornire usoara pe benzina si trcerea ulterioara dupa 2-3 minute pe combustibil gazos hidroxil cu intreruprea alimentari cu benzina a carburatorului la fel cum se face si pe gaz gpl.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ciumonk
post 26 May 2008, 17:58
Post #48


EPURUL UCIGAS


Group: Members
Posts: 450
Joined: 10 April 04
From: Oradea
Tu chiar nu intelegi ca energia folosita pentru electrolizare trebuie luata de undeva?Si de unde crezi ca o iei?Poate 2-3 minute din baterie, dupa asta trebuie generata de motor(alternator,implicit de motor).Asa ca tot HHO-ul pe care il arzi in motor+diferenta(procent din benzina ramasa) data de randamentul sistemului trebuie folosit pentru a genera energia necesara electrolizarii.Ti-am spus, entropia,adica ceea ce primesti de la mediul inconjurator, este de 40 kJ/mol pentru electroliza apei.Daca tu obtii mai mult de(sau cel putin) 280-40(delta entalpie minus entropie)=240 kJ per mol de HHO ars atunci esti un geniu, un manipulator si demolator al legilor fizicii.
Am spus ca este o metoda buna de a scadea consumul dar nu poate functiona numai cu hidrogen(sau HHO), exista o limita a procentului de hidrogen din amestecul benzina/hidrogen sau benzina/HHO.

This post has been edited by Ciumonk: 26 May 2008, 18:04


--------------------
Fiat 500,Fiat 600 `64 Fiat 600 VTM, `65 VW 1200 - BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 18:09
Post #49


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Asa cum multi au spus ca nu obtin mare lucru dintro aprindere CDi asa spui si tu acuma in legatura cu HHO . Fi atent nu am nevoie de curent mare loat din baterie sau din alternator ,daca ai cunoaste putina eletronica fizica ai intelege fenomenul de rezonanta. Orice material rezoneaza la o anumita frecventa asa si cu apa fara a consuma mari resurse. De ce naiba numai la noi in romania sunt oameni si oameni care isi dau doar cu parerea auzind pe alti in loc sa puna mana sa faca ceva care sa se convinga. Cum tu ai spus hidrogenul impreuna cu oxigenul are puterea calorica mult mai mare decat benzenul deci realizeaza un lucru mecanic cu randament superior asadar isi poate aigura minimul de energie pentru a pune un eletrolizor in functiune. Practica bate teoria cu toate legiile doar ca la noi in tara nu se v-a vrea si uite asa suntem racolati in strainatate. Nu vorbi ci pune in practica si dupa aceea tragi concluziile deci exista masina care functioneaza cu apa pura.
Pana si pe benzina am putut obtine un consum optim cu ajutorul unei aprinderi puternice care are randament de 80-90% avand energie puternica in jurde 300mj debitata la ori ce turatie a motorului si asta datorita eletronici pure.
La eletrolizor daca se introduce direct curent continu c.c. cu siguranta nu obti mare lucru cu un consum mare de energie.

This post has been edited by djasu82: 26 May 2008, 18:17


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ciumonk
post 26 May 2008, 18:17
Post #50


EPURUL UCIGAS


Group: Members
Posts: 450
Joined: 10 April 04
From: Oradea
Asa este, ai dreptate, ma dau batut.

<span class='edit'>26 May 2008, 18:38:</span>
Ma dau batut pe naiba.Tu iti dai seama totusi ca sistemul propus nu respecta prima lege a termodinamicii?Pur si simplu nu ai cum sa obtii mai multa energie dintr-un sistem decat ai introdus.Punct.
Pentru ca vad ca vrei sa-mi dai lectii,babeste,rezonanta inseamna combinarea a doua sau mai multe actiuni(unde,etc),cu o distanta intre ele(temporala,daca se pastreaza frecventa,de exemplu) de kt{k apartine intervalului (0,infinit) } la un anumit moment dat. Deci daca pentru a face ceva ai nevoie de energia E1, poti sa o ai pe toata la un moment dat pur si simplu sau prin rezonanta.Nu obtii nici un plus de energie.
Daca intr-un sistem ai nevoie de energia xE, sa spunem, poti sa ai un impuls de energie xE sau x impulsuri(2 sau mai multe) de energie E care se combina la un moment dat prin rezonanta(daca se ajunge la conditia de rezonanta) si dau energia xE.Dar in oricare caz in sistem tot xE energie intra.

This post has been edited by Ciumonk: 26 May 2008, 18:50


--------------------
Fiat 500,Fiat 600 `64 Fiat 600 VTM, `65 VW 1200 - BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brigada_diverse
post 26 May 2008, 18:53
Post #51


Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D


Group: Members
Posts: 2.562
Joined: 12 July 07
From: Constanta
un lucru imi amintesc din generala:
a pus profa de chimie o bucata de Na in apa. a substituit hidrogenul metalul respectiv...
hidrogenul degajat a ajuns la neon...si cand a pornit neonul....BOOOOOM

degajarea s-a petrecut rapid, consider cat sa sustina jumatate de ralanti(suna cam ciudat) la ....un scuter sau tico.....
deci, pentru a suplimenta amestecul carburant, ar fi buna ideea

dar daca are loc o explozie?
se poate autoriza treaba?


--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 26 May 2008, 20:07
Post #52


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Nu imi bat capul eu voi trece la fapte cat de curand ... In fine daca se obtine combustibil mult mai usor decat pretul practicat la pompa se merita. Chiar daca voi mere cu 60 la ora! Prin ani 60 americani se chinuiau sa faca monitoare LCD iar in romania fostul meu decan deja avea brevet. Stiu ca se poate doar vointa si timp sa ai.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ciumonk
post 27 May 2008, 00:38
Post #53


EPURUL UCIGAS


Group: Members
Posts: 450
Joined: 10 April 04
From: Oradea
Si numai acum vad ca am gresit, in loc de rezonanta eu am spusmai mult de interferenta, dar tot acolo suntem, chiar daca o suprafata sau elementele unui sistem sunt la rezonanta tot ai nevoie de inca un impuls si inca unul si inca unul la frecventa potrivita si momentul potrivit...tot la E totala se ajunge.

This post has been edited by Ciumonk: 27 May 2008, 00:40


--------------------
Fiat 500,Fiat 600 `64 Fiat 600 VTM, `65 VW 1200 - BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 27 May 2008, 07:06
Post #54


Membru autentic


Group: Members
Posts: 5.656
Joined: 17 August 04
From: Space, the final frontiere
W=Wutil+Wpierderi, Wpierderi >0.
PUNCT!


--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 27 May 2008, 09:26
Post #55


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
Asa este. Uite ca nu m-am gandit atat de departe. doh.gif (Nu era un emoticon cu unul ce se da cu capul de pereti???)

In primul rand, motorul termic n-are cel mai bun randament ca sa transforme toata energia primita de la H2+O2 in energie mecanica, cea mai mare parte se pierde prin caldura si frecari. Apoi energia mecanica se imparte intre invartitul alternatorului si plimbatul apei pentru racire. Nici invartitul alternatorului nu se transforma dupa aia 100% in energie electrica. doh.gif

Inseamna ca nu se poate alimenta motorul functionand la relanti numai din hidrolizor fara sa descarci bateria (mai mult sau mai putin) sau fara a avea o rezerva de gaz produsa in avans. Din start, varianta asta pica, sa nu mai spun ca stocarea rezervei respective e destul de periculoasa. Sau, intervenim cu celule solare pentru extra energie; nici asa nu sunt convins ca e suficienta iar celulele respective sunt destul de scumpe.

Singurul lucru ce-l putem face cu costuri minime e sa suplimentam combustibilul cu H2+O2, pe care sa-l producem cu un randament cat mai mare. Dar sa nu uitam ca si hidrolizor+apa mai trebuie plimbate, impreuna cu restul greutatii masinii si sofer, cand aceasta se deplaseaza.

Alte variante in afara de hidroliza (gen acid clorhidric + sodiu) produc mult hidrogen, insa producerea ingredientelor pentru reactie e destul de scumpa, nu sunt usor accesibile si sunt periculoase la manipulare.

This post has been edited by emircea: 27 May 2008, 09:50


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 27 May 2008, 10:23
Post #56


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 36.202
Joined: 15 August 05
QUOTE(Kinetix @ 24 May 2008, 21:53)
2). In ce priveste avansul scanteii, va fi o problema. Timpul necesar desfacerii moleculei mari a benzinei va disparea sau va scadea mult. Durata pana la aparitia exploziei se va micsora foarte mult, astfel ca s-ar putea ca aceasta sa apara cand pistonul este la PMS.
*
pai nu asta e ideea?


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
otonel
post 27 May 2008, 12:02
Post #57


Membru


Group: Members
Posts: 133
Joined: 9 April 06
From: Dn1
Vad ca va place mult teoria,pun aceasta remarca pentru ca vorbiti de niste lucruri fara sa faceti macar un test si de multe ori practica difera de teorie.
O sa incerc sa fac si eu un circuit cu doua integrate 555 ca sa fac si eu un circuit oscilant ca am vrut sa-mi cumpar un invertor sa incerc sa-l alimentez cu acesta dar este 2 milioane si nu stiu daca castigul de gaz ce l-as obtine merita efortul
Eu m-as multumii daca as obtine o reducere a consumului prin adaugarea de Hho cu 30% nu sa fac masina sa mearga integral sau numai la sarcini mici cu hydroxi
ca nu am posibilitati tehnologice sa construiesc asa ceva si nici nu stiu daca face fata motorul de dacie ,si am vazut ca "pe dincolo"s-a atins performanta asta destul de usor.


--------------------
Renault Megane 1999 1,9 break
Care pata de ulei?
E sudoarea cailor putere!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 27 May 2008, 14:40
Post #58


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
Tare ma tem ca teoria asta se datoreaza multor experimente practice... si multa munca degeaba este evitata facand niste mici calcule preliminare.

Hai sa-ti dau un exemplu concret: daca aprind farurile, adica daca introduc un consumator de 90W la relanti, imi scade turatia de la 750 la 650.
90W/12V=7,5A.

Inca o data, tare sunt curios, ca s-au facut destule experimente si nu reinventam noi roata, cam ce curent consuma un hidrolizor de dimensiune .... si cam ce debit de gaz produce.
Inca mai astept raspuns la intrebarile mele... daca nu-l gasesc eu intre timp.

This post has been edited by emircea: 27 May 2008, 14:43


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 27 May 2008, 14:51
Post #59


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 12.157
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...
Raspunsul il vei gasi singur prin practica. Asadar ramaneti la benzina pur. Eu acum doua zile am reglat carburatorul prin vizualizarea aprinderi amestecului in camera de ardere doar prin simplu fapt ca am reglat nu se simte la consum. Si tot de la Kinetix am vazut ca vorbea despre micsorarea jiclorului principal pentru a mari performanta si a reduce consumul. La accelerari violente am vazut prin bujia colortun cum din aceea flama galbena s-a facut flama albastra dor prin faptul ca am micsorat jiclorul principal.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emircea
post 27 May 2008, 17:45
Post #60


membru cu Te-FiSI


Group: Members
Posts: 788
Joined: 14 June 04
From: Timisoara
No, am gasit ceva date puse la dispozitie.

Aici autorul declara ca, cu instalatia din imagine, se obtin 2l/minut de amestec gazos, cu un consum de 435W, la o tensiune de alimentare de 14,5V.

Adica 0,033 l/secunda, cu un curent de 30 de amperi.


--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #


Mesaj automat

Topicul de fata se refera in principal la experimente personale.

Tentativele mai mult sau mai putin ascunse de reclama/vanzare se pedepsesc cu warn/ban.

Discutiile pro-contra care deviaza in flame se pedepsesc cu warn/ban. Orice problema se poate discuta si civilizat.

Discutiile off-topic se pedepsesc cu warn/ban.

Reguli valabile incepand de azi 27.09.2012 18:00


--------------------
Go to the top of the page

34 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd April 2018 - 19:14
Forum Renault Server hosting