Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
ursamajor |
![]()
|
||
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Da. Are si RAW si e chiar fain. Nu si pentru mine, ca am card de 256 la el, si o poza e 16 mega si ceva
![]() L-am comparat la trasul de poze in rafale ![]() As mai mentiona ca sta bine si la inregistrarea video. Si imagine si sunet. Daca intereseaza asta pe cineva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(driverx @ 16 Mar 2007, 14:10) L-am comparat la trasul de poze in rafale ![]() Mai mult ca sigur. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
Ce parere aveti despre BENQ DC C530? E o camera simpla, si stiu nu se ridica la calitatea unui Canon, Sony etc... dar face niste poze foarte dragute... mi-a trecut asa ceva prin mana si am facut niste poze bunicele pretul e undeva la 400 RON
This post has been edited by Fygaro: 17 Mar 2007, 12:56 Attached thumbnail(s) IMG_0017.JPG ( Size: 200.06k ) Number of downloads: 133 IMG_0017.JPG ( Size: 218.86k ) Number of downloads: 143 IMG_0040.JPG ( Size: 98.11k ) Number of downloads: 123 |
--------------------
Fiat
Punto
- RMS
2003 1,2 16V 80Bhp
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Par ok pozele. Mai ales pentru 400 RON.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La 450 ron apar camere rezonabile la performane (panasonic, canon, chiar si pentax). Bneq-ul ala imi confirma parerea mea despre camerele foto benq. Are o carca de zgomot e crominanta la iso mic (inacceptabil) si un virament spre rosu grupa mare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
Problema e că sunt editate fotografiile. Poate userul a greșit câte ceva la editare. Dar, da, confirm cele arătate de klaus. Dar, oricum, la banii ăia nu sare calul.
This post has been edited by ursamajor: 17 Mar 2007, 16:17 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Am eu un benq P550 ... l-am luat pentru ca filmeaza vga, 30 fps cu compresie mpeg4 .. asta a fost singurul motiv (incap totusi 50 de minute de filmare HQ pe 1GB).
Poze ? ... da, se poate spune ca face si poze .. dar in nici un caz fotografii. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.987 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
de samsung nu spune nimeni nimic
![]() am cumparat modelul A403 din Turcia cu 175 usd cu card de 512 inclus. se merita? sper ca nu am raspunsuri de genul pai nu este nimic de spus ![]() REZOLUTIE SENZOR 4 Mp TIP SENZOR CCD ZOOM DIGITAL 5 x MEMORIE INCLUSA 8 MB TIP CARD MEMORIE SD/MMC (Max 1GB) MOD DE LUCRU BLITZ Auto/On/Off/Slow-synchro/Red-eye reduction REZOLUTIE IMAGINE MAXIMA 2272x1704 ECRAN LCD 2 inch This post has been edited by wolfin: 19 Mar 2007, 15:45 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
ursamajor |
![]()
|
Cum vezi și tu... și tăcerea e un răspuns.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.987 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() da, dar asta este, daca am uitat acasa aparatul ![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
de Panasonic DMC FZ7 ce parere aveti ? merita cumparat ? raport pret -calitate?
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
ursamajor |
![]()
|
La banii ăia e bună, măi.
![]() Dar tot la banii ăia iei și-un dSLR SH. This post has been edited by ursamajor: 25 Mar 2007, 17:02 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
Dupa 2 luni de frustrari cu olympus fe190 am achizitionat Canon a710is.
Acum ce sa spun, sunt incantat, fotografiile ies extraordinar, pot insfarsit sa fac ce i-mi doream. Modurile manual sau semi manual i-ti dau o libertate de actiune mult mai mare decat in cazul in care lucrezi doar cu scenele predefinite. Meniul mi se pare simplu si in 2-3 zile ajungi sa exploatezi aparatul la maxim. Merita sa achizitionati acest aparat daca va intereseaza mai mult decat sa faci poze doar pe auto. Poate multe, chiar f multe. |
--------------------
DACIA
Logan Laureate
- MS 07 JUX
2006 1.5 dci
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Si mie imi place modelul asta, are stabilizator.
Am vazut ca are doar 2 baterii, nu se consuma prea repede? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
folosesc acumulatori de 2700 SANYO luati din sellgros, un "plin" ma tine aprox 350 poze din care cam 10% cu blit. Eu unul sunt multumit de "autonomie".
|
--------------------
DACIA
Logan Laureate
- MS 07 JUX
2006 1.5 dci
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
Ceva impresii, pareri despre Sony Cybershot DSC S650 si Sony Cybershot DSC S700 ??!
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
- delfinul.com
Blogu personal Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
Sau despre Canon PowerShot A550 ??
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
- delfinul.com
Blogu personal Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
ngttrr |
![]()
|
incearca pe site-ul asta:
http://www.steves-digicams.com/ gasesti toate informatiile de care ai nevoie. Mie mi se pare unul din cele mai obiective site-uri de specialitate. |
--------------------
DACIA
Logan Laureate
- MS 07 JUX
2006 1.5 dci
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Daca doriti sa va dati cu parerea intre urmatoarele modele.
- Canon PowerShot A570 IS - Canon PowerShot A710 IS La pret sunt la fel. Una are zoomul optic mai mare. In rest nu prea imi spun prea multe cifrele din caracteristicile tehnice. Pe mine ma intereseaza pozele facute in camera, mai putin cele pe afara. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ursamajor |
![]()
|
Poți folosi și singur opțiunea "Buying guide" de pe dpreview altă dată. Se află în stânga și te ajută să compari cele mai cunoscute camere foto.
Dacă vei compara cele două camere vei observa un avantaj ușor de partea lui 710 IS. LINK. Avantajul major, însă, e că se poate instala pe el hack-ul de firmware al rușilor ălora de care tot am pomenit pe-aici și care face din unele camere cu DIGIC2 adevărate bijuterii. Vezi și aici despre CHDK, hack-ul de firmware. LINK. This post has been edited by ursamajor: 23 Apr 2007, 16:10 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu as lua 710IS. Din cate se pare are si un obiectiv mai luminos decat celalalt, pe langa zoomul mai mare. Puls ca sta f. bine pentru un canon la purple fringing (parere personala)
De asemenea lentilele nu induc deformari/neclaritati vizibile pe margine. Asupra lui 570 nu ma pot exprima, ca nu am vazut imagini facute cu el. Pagina de baza la RAW-ul de pe canonurile alea: http://digicanon.narod.ru/ |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
Sau poți cita fără probleme și topicul unde s-a făcut prima popularizare la noi. http://www.fototarget.ro/forum/showthread.php?t=1724
![]() Plus alte câteva topicuri pe dpreview, la Forums: Canon Talk. This post has been edited by ursamajor: 23 Apr 2007, 19:23 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
tribunul |
![]()
|
Multumesc pt. ajutor.
Unele informatii sunt mult prea tehnice pt. mine, ma cam depasesc. Mai am o intrebare. Cum va ziceam aparatul o sa fie folosit destul de mult in incaperi, care sunt mai mult sau mai putin luminate. 570 am vazut ca are iso 1600 iar 710 are iso 800, se simte vreo diferenta la fotografiile facute in cemere? Exista diferente intre DIGIC II si DIGIC III? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Nu te lasa incintat prea mult de sensibilitate. La ISO mari ai de regula si zgomot de imagine mai mare. Intrebarea pe care as pune-o eu este: cit de mare e senzorul? In general la senzori (mai ales la cei din aceeasi generatie/acelasi fabricant) cu cit suprafata e mai mare, e mai bine.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
tribunul |
![]()
|
Ambele modele au aceiasi dimensiune a senzorului: 1/2,5".
Sa inteleg ca o dimensiune a senzorului 1/1,8" este mai buna decat 1/2,5"? Cat de importanta este la o camera dimensiunea senzorului? Ca sa poti cuprinde cat mai multe persoane de aproape, cum se numeste caracteristica? This post has been edited by tribunul: 24 Apr 2007, 08:33 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Despre dimensiunule senzorului (nu te speria ca in link zice photozone.de, site-ul e in engleza:
http://www.photozone.de/3Technology/digital_1.htm Ceea ce intrebi tu se cheama angulatie (unghi de cimp) si depinde mai ales de obiectiv. Te intereseaza caracteristicile de "superangular" - care din pacate nu-s date direct. Ca indicatie aproximativa: ai sanse de angulatie mare cu atit mai bune cu cit raportul dintre diagonala senzorului si distanta focala e mai mare. Trebuie sa stii insa ca la angulatie mare se fac mai pregnant simtite aberatiile obiectivului (deformarea imaginii). Dar o mie de vorbe doi bani nu fac: Cel mai bine fa niste probe inainte de a cumpara - de la prieteni, pe la reprezentanta... Dupa ce fotografiezi ia imaginile in computer si studiaza-le, caci pe display-ul camerei o sa para toate bune. - edit despre angulatie: "raportul dintre..." - desigur aici iei in considerare distanta focala minima. de exemplu (pentru senzori de aceeasi dimensiune) intre doua camere superzoom c1 si c2 care au: c1 : 8-80 mm (10x zoom) si c2: 10-100 mm (tot 10x zoom) ai angulatie mai buna cu c1 si tele mai bun cu c2. |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 24 Apr 2007, 08:24) 1. 570 am vazut ca are iso 1600 iar 710 are iso 800, se simte vreo diferenta la fotografiile facute in cemere? 2. Exista diferente intre DIGIC II si DIGIC III? 3. Sa inteleg ca o dimensiune a senzorului 1/1,8" este mai buna decat 1/2,5"? 1. Evident, diferenta se simte, poti face poze in lumina mai putina sau cu o durata mai mica de expunere, insa iso 1600 e mult (cand zic mult, inseamna muuuulllttt) mai zgomotos decat iso 800, care si asa in general e zgomotos pe canonurile non-DSLR. 2. Da exista. In afara d faza aia cu urmaritul fetei, in mod clar digic III sta mai bine la eliminarea zgomotului de pe canalul de crominanta (petele colorate). Din compararea imaginilor disponibile, e clar ca DIGICUL III face poze mai "curate" decat digicul II: Pt digic III: - Imagini cu g7 - imagini cu SD 900 Pt 710IS - cu 710 IS Eu observ la iso 800 o diferenta clara de zgomot intre digic 3 si digic 2 (in favoarea primului) Insa iso 1600, chiar si cu digicul 3, e nasol rau. Insa, dupa parerea mea, pentru un fotograf amator nepretentios, merge si ala (bine, aici toti dslr-istii o sa-mi sara in cap ca vai ce gioarsa de imagine etc., insa am observat ca multi dintre ei nici nu stiu care sunt de fapt necesitatile userului mediu, care de f. mult ori e multumit si de o poza de telefon). 3. Senzorul mai mare, lasand la o parte diferentele subtile de adancime de camp pe care le are fiecare (utilizate in argumentatie tot de tot felul de dslr-isiti), diferenta majora este ca, cu cat senzorul e mai mare la acelasi numar de pixeli cu atat e mai sensibil (deci are zgomot de fond mai mic la iso mare) Insa in ultimul timp senzorii de la sony (cum sunt in camerele canon) de 1/2,5" sunt cam la fel de zgomotosi (parerea mea ca sunt chiar mai putin zgomotosi) ca mai vechii senzori pe 1/1,8". |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
os |
![]()
|
Klaus - a, ce discutie interesanta se deschide
![]() tribunul: Dar o sa ma refer inca o data la ultimul meu paragraf (devenit penultim dupa adaugarea exemplului) - teoria sine praxis est cum rota sine axis sau o mie de vorbe doi bani nu fac: cel mai bine fa niste probe in conditiile in care crezi ca o sa folosesti camera cel mia mult. Restul te intereseaza numai in masura in care zona ta de interes se va extinde. Prin teste o sa-ti potida seama si de alti factori (in parte subiectivi) cum ar fi: cit de practice sunt meniurile, cum se simte camera in mina, cit de accesibile sunt organele de comanda etc. Daca n-ai posibilitatea sa testezi alege-l pe cel mai modern dintre ele. Daca n-ai buget pentru cel mai modern, ia-l pe cel pentru care ai buget. -------------------------------- Edit: Camerele sunt intr-adevar foarte asemanatoare. Daca incape in buget, eu as recomanda 710 pentru ca: - avantaj practic: macro mai bun (distanta minima 1 cm fata de 5 cm); - avantaj practic: zoom (6x fata de 4x) - avantaj teoretic, poate cindva...: obiectivul la 710 este amovibil (la 570 nu), deci teoretic ai putea sa-ti cumperi altele care sa extinda domeniul de utilizare. Din pacate nu vad nicaieri unghiul de cimp - dar la aceeasi dimensiune de senzor si aceeasi distant afocala minima (35 mm, ceea ce mie mi se pare cam mult, cred ca e echivalentul in format film) acesta ar trebui sa fie la fel. |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
Eu bottom line recomand camera cu zoom mai mare, care e f. folositor in multe situatii.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 19:31 |