DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incident viraj dreapta, Oameni gata sa dea tzeapa oricand, oriunde

alexescu
post 2 Oct 2007, 23:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Hello!

Am avut si eu parte de un incident in seara asta si as dori sa va cer sfatul.

Am luat un viraj mai strans si am atins un papuc parcat f. aproape de coltul strazii. Mi-am indoit un pic portiera dreapta, se vede clar ca am atins ceva, dar vopseaua nu e luata. Papucul n-a patit nimic, in afara ca s-a crapat un pic stopul, dar nu atat incat sa se sparga, sa pice si sa se vada becul. Pur si simplu doar am atins-o, nu are nimic strambat, rupt, picat etc.

Faza ciudata este ca imediat s-a bagat in seama un tip care a zis initial ca-i proprietarul masinii. "Vrei sa mergem la politie?" Eu i-am zis ca nu, e vina mea, m-am uitat la stop... m-am gandit ca-i dau maxim 2-300.000 lei (vechi si scap de gura lui. Insa nu aveam decat 1 milion si am mers sa schimbam. Tipul insa mi-a cerut 500.000 (!!!); pe drum spre un magazin am inceput sa am tot mai multe indicii ca tipul e de fapt un semi-vagabond, ca masina nu e a lui si ca ma trage pe sfoara. (MULTE INDICII in genul asta, n-are rost sa insir.) Asa ca am schimbat banii si in ciuda protestelor lui l-am adus din nou langa masini si l-am rugat ca inainte sa-i dau banii (intre timp dorea numai 200.000 de lei) sa intre in masina, sa-mi arate ca e a lui. N-a mai avut incotro si m-a luat acum ca e masina sefului, care acum e sus cu "femeia lui" etc...

Ce am facut in acest context mai mult decat imbecil? Am intors si am plecat.

E posibil sa mi se intample ceva? Tipul ala parea si semi-ametit de bautura, dar chiar daca mi-ar fi retinut numarul masinii... s-ar putea intampla ceva? Papucul nici nu se vede ca ar fi fost "pupat"; era si un harb destul de vechi. Mai mult la a mea se vede zgarietura... pe tija aia de plastic a portierei, care e si indoita un pic inaintru.

In legislatie scrie ca in 48 de ora tb. sa raportezi, ca e motiv de retinut carnet. Stiu ca poate e copilareasca problema mea, dar am masina doar de cateva zile si nu stiu cum e cel mai bine sa procedez. Personal am vazut cu ochii mei oameni busind bine alte masini in parcari si plecand fluierand... dar e faza cu tipul ala care a facut atat tevatura. Initial l-am crezut, dar apoi mi-am dat seama ca nici macar nu e proprietarul masinii... Ma gandesc sa nu sparga el masina aluia si apoi sa ii dea numarul masinii mele zicand ca a fost martor... doar de oftica.

...

Multumesc. Sunt un pic speriat.

--------------------
Dacia Logan 2007 - B-1458
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 2 Oct 2007, 23:56
Post #2

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

In lege nu e prevazut un termen de 48 de ore. Teoretic ar trebui sa te prezinti imediat la politie.
Daca nu te prezinti si celalalt anunta ca i-ai lovit masina (in cazul in care are numarul tau), nu e foarte bine.

Nu ti-as putea da un sfat in situatia asta...ii las pe altii mai invatati...

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
Serje
post 2 Oct 2007, 23:57
Post #3

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Mergi maine dimineatza la politia rutiera si declari incidentul , ce si cum s-a intamplat, oricum iti cam trebuie certificat de la politie sa nu ai probleme mai incolo , oricum banuiesc ca iti faci masina intr-un service cat decat daca ii masina noua. si la comentarii spui acolo si de tipu ala ca s-a dat drept proprietarul masinii da nu ti-o arat nici un act doveditor.
Si asa dormi dupaia linistit.
Si daca ii sparge masina , ce? doara nu gaseste amprentele tale in ea. asa ca stai linistit, si pe viitor sa fi mai atent la viraje wink.gif

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
argon
post 3 Oct 2007, 07:03
Post #4

Mesaj semiautomat

cred ca se referea ca ii sparge masina la exterior, cu o bata sau ceva ph34r.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
diaconuliviu
post 3 Oct 2007, 08:46
Post #5

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Daca ala beat ii spune proprietarului ca te-a vazut, proprietarul poate face ce vrea pe masina lui (daca e de rea credinta), isi poate sparge farurile, stopurile, isi mai indoaie si o aripa mai ruginita, etc. Tu esti "fugit de la locul faptei", ca urmare credibilitate scazuta.
Eu zic sa mergi la politie sa declari.
Acuma gindeste si invers: daca tu erai in pozitia "papucarului" iti placea sa o gasesti plesnita si autor necunoscut?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Serje
post 3 Oct 2007, 09:17
Post #6

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Dar de ce sa fie motiv de retinut carnetul?
Si inca o chestie , masina aia era parcata regulamentar ? Ca din ce stiu io mai demult , poate ma insel, daca masina nu era parcata regulamentar nu este vina ta , este vina respectivului . Si daca zici ca era parcata foarte aproape de coltul strazii ... acolo cam greu sa fie parcare.
Si daca ala isi sparge faru , stopu , indoaie aripa ... chestia asta ar trebuii sa rezulte din analiza ambelor masini , si cam greu , cel mult spart stopu si usor indoita partea de pe langa stopul crapat.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
argon
post 3 Oct 2007, 09:19
Post #7

Mesaj semiautomat

nu faci nimic cu analiza ambelor masini, daca iti pui masina la dispozitie iti demonstrez cum iti fac muci o parte de la cap la coada faca sa se cunoasca pe masina mea ph34r.gif

--------------------
+
marksman
post 3 Oct 2007, 09:24
Post #8

Post mortem nihil est

From: sat

Du-te la politie si declara tamponarea. O sa dormi linistit. Si eu am zgariat un Clio in parcarea blocului, m-am dus si am gasit proprietarul, am mers la politie si... am ramas buni prieteni.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
argon
post 3 Oct 2007, 09:27
Post #9

Mesaj semiautomat

Asta e visul meu de-o viata...sa ma imprietenesc cu un papucar wub.gif

--------------------
+
marksman
post 3 Oct 2007, 09:31
Post #10

Post mortem nihil est

From: sat

Deh, argoane, asta o fi visul tau. Cauta atunci un papuc si atinge-l duios cu estate-ul apoi cauta-i proprietarul.

This post has been edited by Illusi0n: 3 Oct 2007, 09:33

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
alexescu
post 3 Oct 2007, 10:18
Post #11

Membru incepator

QUOTE(diaconuliviu @ 3 Oct 2007, 08:46)
Daca ala beat ii spune proprietarului ca te-a vazut, proprietarul poate face ce vrea pe masina lui (daca e de rea credinta), isi poate sparge farurile, stopurile, isi mai indoaie si o aripa mai ruginita, etc. Tu esti "fugit de la locul faptei", ca urmare credibilitate scazuta.
Eu zic sa mergi la politie sa declari.
Acuma gindeste si invers: daca tu erai in pozitia "papucarului" iti placea sa o gasesti plesnita si autor necunoscut?
*

In primul rand multumesc pentru raspunsuri tututor.

Apoi, nu putea ala beat sa ia orice numar de masina si sa zica ca "ala a fost"? Papucul a fost doar atins; aripa mea e f. putin zgariata. In drum spre casa eu trec mereu printr-un gang si pot zice ca acum mi-am zgariat masina. Ironia sortii, mereu ma tem si ma holbez la gang... si am pupat papucul...

Da, papucul era parcat f. aproape de colt, de intersectie; nici 3 metri nu erau. Si era aglomeratie mare in intersecatie.

Mi-e teama sa ma duc singur la politie, sa nu mi-o fac cu mana mea, cum se zice... Sunt la inceput, poate sunt hilare cuvintele mele; dar zgarieturile sunt minore.

PS: Eu aveam pe cineva in dreapta, care a fost martor la tot tambalaul.
PS2: Nu am retinut numarul papucului. 20000000.gif Iar numerele mele le voi schimba imediat ce-mi vin cele de la firma de leasing, ca-s provizorii.

--------------------
+
Merced
post 3 Oct 2007, 10:28
Post #12

No fear. No limit. No equal.

Cu toti drogatii si boschetarii eu zic sa nu-ti faci probleme asa mari. Ala la politie nu se va duce ca n-are nimic de castigat, iar ca sa gaseasca proprietarul probabil tre sa stea sa pandeasca, ca alt mijloc n-are.
Acum e vorba si de cum te vei simti tu. Eu n-am avut incidente d-astea, decat cu masina unui vecin care a binevoit sa ma blocheze, si in una din cele 6 manevre pe care le-am facut ca sa ma strecor l-am atins pe bandoliera aia de plastic a barii de la un Symbol, i-am tras o liniuta de vreo 3 cm. Nici nu cred ca a vazut, ca mai avea vreo 10 zgarieturi pe acolo.
Data viitoare fi mai atent pe unde mergi.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ydaniel
post 3 Oct 2007, 10:36
Post #13

Adrenaline junkie!

From: black sea

du-te la politie.dureaza ceva statu la coada,dar nu ai griji.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Tiberiu-Andrei
post 3 Oct 2007, 12:23
Post #14

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

Personal mi-ar cadea bine ca "faptasul" sa vina si sa recunoasca ca a gresit si sa o "rezolvam".....ca vorba aceea,suntem oameni.Nu cred ca o sa vrea sa mearga la Politie(pierdere de timp),mai bine ii platesti stopu si gata.plus ca se schimba in 2 minute plasticul ala.Daca ii luai vopseaua era alta poveste.Bafta si grija mare pe viitor.

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
diaconuliviu
post 3 Oct 2007, 12:41
Post #15

Membru autentic

Corect, dar asta e valabila daca ala n-a fost deja la politie. Baiatul spune ca nici nu-i mai stie numarul sa mearga sa-l caute iar la blocul ala poate soferul papucului chiar era "in trecere" pe la cineva, caz in care, sa-l astepti la blocul ala poate fi "munca in zadar".

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
alexescu
post 3 Oct 2007, 12:57
Post #16

Membru incepator

Va multumesc mult pentru idei.

O sa ma din nou pe strada aia, sperand sa gasesc papucul si soferul real. Parchez in alta parte sa nu cumva sa mai dau de smecher. Si daca gasesc proprietarul, ii povestesc ce s-a intamplat si ii dau banii pe stop. Ma gandesc ca mai mult de 400.000 n-o fi.
Daca nu gasesc proprietarul, ci doar masina, ii las bilet.
Si daca nu mai gasesc nici una, nici alta asta e! ...

In caz ca, prin absurd, s-a dus la politie si mi-a retinut numarul... ce se intampla? Sunt numere provizorii, pe care le-a pus firma de leasing. In urmatoarele zile imi vin celelalte. Imi vine hartie acasa?
In caz prin absurd se intampla asta soferul trebuie sa vina cu martorul, adica tipul care a vrut sa ma tzepuiasca. Si povestind totul cum a fost: ca am asteptat soferul, ca n-am dat de el nici dupa o ora, ca "martorul" a vrut sa ma tzepuiasca, ca masina era parcata f. aproape de intersectie, ca am incercat sa iau legatura cu soferul (i-am cerut smecherului numarul de telefon al soferului), ca am re-venit a doua zi - si astea toate cu martor real (o prietena care era pe scaunul din dreapta) - credeti ca-l vor crede pe ala si nu pe noi?

Oricum va tin la curent. Poate vor mai fi incepatori care se vor confrunta cu asemenea probleme si discutia le va fi de ajutor.

Multumesc.

--------------------
+
Laurentziu83
post 3 Oct 2007, 18:03
Post #17

Membru autentic

Vezi ce ti-au mai raspuns si cei pe daewooclub, poate te ajuta...
http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=19592

Si erai cu Kalosu sau cu Loganu? blink.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 3 Oct 2007, 18:04

--------------------
. . .
+
alexescu
post 3 Oct 2007, 18:36
Post #18

Membru incepator

smile.gif Loganu'.
Am intrat pe forumurile cele mai importante ca sa gasesc soferi, nu datatori cu parerea.

Le multumesc tuturor, indiferent de marca automobilului condus.

--------------------
+
Sony
post 3 Oct 2007, 18:41
Post #19

Membru autentic

From: Ban Land

Ar fi trebuit sa iti notezi totusi numarul papucului, dar probabil pe moment nu te-ai gandit la asta.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
sorin1983
post 3 Oct 2007, 20:36
Post #20

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

nu ti se intampla nimic nici la politie... pe mine m`a sters unu intr`o intersectie mi`a spart coltul la spoiler si mi`a indoit putin aripa si a zgariat`o cu negru de la spoilerul lui. omul a plecat la treaba lui eu la politie. acolo mai era putin si radeau aia de mine ... domne` daca nu e paguba mai mare de 150 de ron nu te baga nimeni in seama... nici asigurarea nici nimeni si nici de chemat nu il chemam aici...
doar daca tin cu tot dinadinsul sa il dau in judecata:) si ai putea sa spui ca e fuga de la locul accidentului chiar daca usor... pe vina celuilalt care venea din spate pe contrasens si a tras brusc dreapta sa se bage in fata mea in coloana...deci trage si tu concluziile smile.gif
si chestia cu prezentatul la politie e in cel mai scurt timp posibil nu in 48 de ore.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Virusake
post 3 Oct 2007, 21:26
Post #21

Membru

Tu vrei sa zici ca un aurolac ti-a retinut numarul tau provizoriu format din atatea cifre?

Oricum, du-te si gaseste proprietarul, ii platesti stopul beti o bere impreuna si bateti aurolacul.

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
diaconuliviu
post 4 Oct 2007, 07:11
Post #22

Membru autentic

QUOTE(alexescu @ 3 Oct 2007, 12:57)
[...]

Si povestind totul cum a fost: ca am asteptat soferul, ca n-am dat de el nici dupa o ora, ca "martorul" a vrut sa ma tzepuiasca, ca masina era parcata f. aproape de intersectie, ca am incercat sa iau legatura cu soferul (i-am cerut smecherului numarul de telefon al soferului), ca am re-venit a doua zi - si astea toate cu martor real (o prietena care era pe scaunul din dreapta) - credeti ca-l vor crede pe ala si nu pe noi?
[...]

Din tot ce spui tu, no offence, ai omis UNICUL element important: trebuia sa mergi IMEDIAT la politie. Acolo declarai ca ai spart stopul lui "papuc xx-00-yyy". De acolo nu mai trebuia sa cauti tu, il gasea politia.
Asa, indiferent de cit de beat era martorul-boschetar, tu esti cel in culpa. Nu ti-o spun sa te cert, doar sa ai grija, sa inveti oarece.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
cataline
post 4 Oct 2007, 15:36
Post #23

Membru autentic

From: Bucuresti

Din fericire nu mai este imediat, este iar 24 ore. Eu asa am citit cf ultimei modificari.

--------------------
Logan Ambition 1.6 2005 - B-xx-XXX
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
+
Bogdan_F
post 6 Oct 2007, 11:55
Post #24

Membru autentic

Da, si eu sunt de parere sa te duci la Pol...pierzi 2-3 ore si o amenda insa nu risti carnetu.

Apropo de chestia asta: m-am intalnit mai demult la Politie cu o fosta colega de scoala. Imi spunea ca i-a lovit (atins) usor masina unui tip- si sl bun prieten cu ea si fost coleg de clasa - deci supercunoscuti. Zgarietura nu era mare si vb amandoi sa o dea la pace pe cale amiabila - tipul apoi bulangiu se duce la Politie - iar apoi politia o suna pe asta si ii iau carnetul.

Asa ca daca chestii de astea se intampla intre cunoscuti - de ce sa te risti cu necunoscutii (mai ales ca politzaii nu au nicio retinere in a-ti lua carnetul)

--------------------
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006
+
diaconuliviu
post 8 Oct 2007, 10:56
Post #25

Membru autentic

QUOTE(cataline @ 4 Oct 2007, 15:36)
Din fericire nu mai este imediat, este iar 24 ore. Eu asa am citit cf ultimei modificari.
*

Adica a aparut Legea asigurarilor? blink.gif
Pentru ca acele "24 ore" de care spui vor fi valabile (sint citeva articole care se supun amendamentului pe care-l spun) DUPA aparitia Legii asigurarilor, in care se vor pune la punct si intelegerile amiabile, etc.
Pina atunci, termenul este IMEDIAT!

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 00:27
Forum Renault