DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Indica prost nivel benzina Duster GPL. Solutie?

Ionescu
post 27 Aug 2017, 00:10
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 24 January 06
From: Romania




Buna seara. Eu am un Duster pe GPL cu instalatie Landi Renzo. Am urmatoare a problema cu indicarea nivelului de benzina din rezervor.
Spre exemplu, am umplut jumatate de rezervor de benzina. Desi am mers exclusiv pe gaz, nivelul de benzina a scazut pana cand mi-a aratat ca nu mai am deloc. Am fost la Meridian Nord in capitala si au facut reset si cica o sa fie ok de fiecare data cand bag cheia imi va arata bine... Aiurea. Tot gresit arata. Daca pun un litru de benzina, la orice modificare reala de nivel, arata iar bine, apoi in mers scade ca si cum as merge pe bezina.
Stiti cumva vreun remediu soft, sau unde sa ma duc? smile.gif
Multumesc.


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 27 Aug 2017, 07:11
Post #2


torquemada


Group: Members
Posts: 1.092
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Trebuiau deschise x topicuri pe y forumuri:

-arhitectură T4
-orice mașină cu T4 + gpl din fabrică vine fără CB, iar injecția știe de gpl
-joja de carburant citită doar la pornire
-în rest se merge pe fuel flow (injecția îi comunică TdB, cât carburant consumă)
-pe GPL nu ai "fuel flow" că nu ai comunicare directă gpl-TdB ci gpl-injecție-TdB

Cu alte cuvinte, fără emulator de nivel de benzină, la mersul pe gpl, nivelul de carburant afișat tot va scădea chiar dacă nu folosești benzină - poți reseta ce vrei tu, degeaba

This post has been edited by torquemada: 27 Aug 2017, 07:13


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 27 Aug 2017, 13:42
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 24 January 06
From: Romania




Nu stiu unde sunt celelalte x topicuri, ca am tot cautat despre problema mea. Zici ca nu are solutie.
Treaba interesanta e ca daca pun un litru de carburant iti arata bine ce si cum...

Nu e nici un device ceva, de resetat mereu sau asa? biggrin.gif

PS: Ce inseamna T4, CDB...?

This post has been edited by Ionescu: 27 Aug 2017, 13:43


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 27 Aug 2017, 14:47
Post #4


torquemada


Group: Members
Posts: 1.092
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Arhitectură electronică T4 folosită pe Logan II, Duster ph2, Dokker, Lodgy, Clio4, Captur, Kaptur4x4, Lada Vesta și Xray

CB=computer de bord, TdB=Tablou de bord

Nu e t4, dar funcționarea e identică:

https://www.reno.ro/Indicator-nivel-benzina...PL-t307688.html

This post has been edited by torquemada: 27 Aug 2017, 14:48


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 27 Aug 2017, 17:29
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 24 January 06
From: Romania




Multumesc, incep sa ma edific. Prin urmare, sa caut un astfel de dispozitiv si sa incerc sa rog pe cineva sa mi-l monteze? Cum stiu daca il am si este sau nu conectat? Unde ar trebui sa il gasesc?

Mentionez ca la orice scoatere si bagare a cheii in contact informatia nu se actualizeaza, pastreaza acelasi nivel gresit de benzina.


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 27 Aug 2017, 22:23
Post #6


torquemada


Group: Members
Posts: 1.092
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Pe firele de joja se montează, la tine sigur lipsește , speciliștii au zis că nu e necesar.

Principiul e adăugarea, din burtă a 3-5L la fiecare pornire a motorului, suficient cât să pună pavelele pe "stop"


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 27 Aug 2017, 22:29
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 24 January 06
From: Romania




Obiectul asta se gaseste? De unde pot intra in posesia lui? Mai spune-mi te rog o data cum il cheama.
Montajul este greu?

Da, m-am gandit si eu la asta. La un timp sa adaug unu-doi litri de benzina si vad care este situatia.


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 28 Aug 2017, 07:05
Post #8


torquemada


Group: Members
Posts: 1.092
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Scrie în postul #2: emulator de nivel de benzină

http://rmg-shop.com/componente-piese-acces...e-nivel-benzina

de citit: http://bfy.tw/DbhJ


This post has been edited by torquemada: 28 Aug 2017, 07:07


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 28 Aug 2017, 18:31
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 24 January 06
From: Romania




Iti multumesc mult pentru sfaturile date. Am sa ma interesez cu prima ocazie cu care am timp. Te tin la curent cu ceea ce voi face.

Inca o intrebare. Cine trebuie sa imi monteze treaba asta? Expertii in instalatii de gaz, sau vreun electronist auto?

This post has been edited by Ionescu: 28 Aug 2017, 20:14


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 28 Aug 2017, 20:53
Post #10


torquemada


Group: Members
Posts: 1.092
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




În mod normal cei ce au montat instalația aftermarket trebuia să instaleze și emulatorul.

Dacă e instalație de fabrică, reprezentanța trebuia să te ajute.

This post has been edited by torquemada: 28 Aug 2017, 20:54


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th November 2018 - 16:27
Forum Renault Server hosting