Informatii uleiuri, aditivi, supensii
![]() ![]() ![]() |
Informatii uleiuri, aditivi, supensii
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
Valentin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 29 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Oare pot sa-i conving pe super mecanicii de la serice sa-mi puna la revizia de 10 000km ulei Elf Competition ST 10W40 (ala pe care il recomanda Renault) il loc de prostia ai de ulei dacia pe care vor ei sa mi-o puna?
Ei zic ca Renault e Renault si Dacia e Dacia (exact asa m-au zis la telefon, Service Cobalcescu) si ca e obligatoriu sa-mi puna ulei Dacia. Si inca ceva. Pe la 8000 km am vrut sa-mi schimb uleiul si mi-au zis ca pot sa-l schimb, dar la 10 000 km (revizia) e obligatoriu sa-l schimb iar!!!!!! :shock: Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ma cert cu ei? Sa-i amenint cu Vocea Clientului? In carte nu scrie ca-i obligatoriu ulei dacia. Ce draq sa le fac? Am sanse sa reusesc? Va rog ...... sfaturi cat mai repede ca am deja peste 9000 km si tre sa ajung la service. |
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
chiar nu este obligatoriu uleiul dacia. este obigatoriu un ulei cu acelasi standard. nu au voie sa iti interzica utilizarea unui ulei care este omologat cu aceleasi caracterstici. daca ti-au zis asta e de la ei nu de la dacia asa ca suna la vc si fa reclamatie.
daca iti schimbi la 8000 e normal sa schimbi si la 10000, altfel aia nu mai stiu ce si cum, cat si unde. asta e la orice masina. pune tu ce ulei vrei nu ce vor ei, daca nu ai chef de cearta go to alt service. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Da bre o spaga la mecanicul lu' peshte si nu o sa-ti schimbe nici un ulei. Tu platesti toata revizia (e pret fix) si il scutesti de munca pe mecanic. El zice ca s-a facut, ti se pune stampila in cartea de garantii ca s-a efectuat si sanatate buna!
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Am pus de doua ori ca fraieru' :oops:
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE daca iti schimbi la 8000 e normal sa schimbi si la 10000, altfel aia nu mai stiu ce si cum, cat si unde. asta e la orice masina. Cum sa fie normal? E anormal. De aia ai carte de service la masina, ca sa treci acolo reviziile la cit s-au facut. Dar daca ai bani destui, atunci, da, poate ca e normal ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020
|
|
Ovidiu Lixandru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 27 June 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pentru cei interesati, adresa:
http://www.chris-longhurst.com/carbibles Multe lucruri interesante. ![]() |
-------------------- A sinner's mind is a sanctum -
|
|
Trufasu Aurelian Ovidius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Stimati colegi de marca.
in cartea masinii scrie clar ca se recomanda inlocuirea uleiului cu 10w40 APT SJ . nu se face nici o referire la producator. deci orice abuz sau "recomandare" din partea unui service sau altul sunt cu titlul de informare. procedati in consecinta. |
-------------------- numarul prostilor e infinit (NPI) dar se pot compensa consecintele faptelor lor!?
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ia sa le dau un e-mail la Vodca Clientului sa vedem ce parere au ei de treaba asta ? Daca ma obliga sa bag posirca aia de ulei, sa vezi scandal!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ia sa le dau un e-mail la Vodca Clientului sa vedem ce parere au ei de treaba asta ? Daca ma obliga sa bag posirca aia de ulei, sa vezi scandal! dar inainte citeste ce scrie in CARTEA TA de garantie!...cu mare atentie... cartile astea au evoluat puternic din 2001 pana in prezent... in martie 2001 se recomanda doar tipul de ulei... ulterior a fost trecut ca obligatoriu uleiul DaciaOil...dupa care, probabil dupa reclamatii etc., s-a revenit si in ultimul timp era ceva de genul: "uleiul recomandat de producator"... dar nu mai scria explicit care anume ulei, insa ei se refereau tot la DaciaOil... in toate variantele era trecut, in alta parte, tipul de ulei...10W40 API SJ asa ca acum degeaba se reclama la ANPC sau Consiliul Concurentei, ca sunt la limita legii....dar acoperiti... datorita faptului ca nu ai cum sa demonstrezi ca ti s-a impus o marca de ulei... partea proasta este ca serviceurile profita si pun diferite marci (de care au in stoc)...insa atata timp cat le pun ei, este "uleiul recomandat" ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
sstanescu |
![]()
|
Auzi Marty, ia verifica ce scrie in cartea ta de garantie. La SRN intr-adevar zice doar de 10W40 API SJ. Insa daca am inteles bine, la voi la SLZ e specificat Dacia Oil 10W40 API SJ. Asta presupune ca asa considera producatorul sa asigure garantia. Tu poti sa faci gura la Oficiul Concurentei ca aceasta clauza este abuziva, insa in principiu, la mecanicii din service, o sa faci de pomana scandal. Iar Vocea o sa-ti spuna exact ce scrie la tine in carte. Insa sunt convins ca o sa gasesti service "intelegator" unde o sa te lase cu uleiul tau.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Am zis ca fac scandal doar in momentul in care VC imi zice ca ma obliga sa folosesc uleiul ala. Sa imi dea ei mie un e-mail in care sa zica una din urmatoarele:
- puteti folosi orice ulei atita timp cit se respecta caracteristicile 10W40 ; - nu puteti folosi nici un ulei in afara de uleiul Dacia Oil 10W40. In cazul primului raspuns, ma duc la service cu e-mail-ul in mina si le dau cu el in cap pina imi baga Elf 10W40. In cazul celui de-al doilea raspuns, pe banii mei fac o expertiza a uleiurilor Elf si Dacia dupa care, cu rezultatele de la teste, hop la Consiliul Concurentei si la ANPC |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Am zis ca fac scandal doar in momentul in care VC imi zice ca ma obliga sa folosesc uleiul ala. Sa imi dea ei mie un e-mail in care sa zica una din urmatoarele:
- puteti folosi orice ulei atita timp cit se respecta caracteristicile 10W40 ; - nu puteti folosi nici un ulei in afara de uleiul Dacia Oil 10W40. In cazul primului raspuns, ma duc la service cu e-mail-ul in mina si le dau cu el in cap pina imi baga Elf 10W40. In cazul celui de-al doilea raspuns, pe banii mei fac o expertiza a uleiurilor Elf si Dacia dupa care, cu rezultatele de la teste, hop la Consiliul Concurentei si la ANPC da nu e mai simplu sa-i dai lu nea ala de la service 100.000 si sa-ti puna ce ulei vrei tu???? io asa o sa fac!!! |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Am zis ca fac scandal doar in momentul in care VC imi zice ca ma obliga sa folosesc uleiul ala. Sa imi dea ei mie un e-mail in care sa zica una din urmatoarele:
- puteti folosi orice ulei atita timp cit se respecta caracteristicile 10W40 ; - nu puteti folosi nici un ulei in afara de uleiul Dacia Oil 10W40. In cazul primului raspuns, ma duc la service cu e-mail-ul in mina si le dau cu el in cap pina imi baga Elf 10W40. In cazul celui de-al doilea raspuns, pe banii mei fac o expertiza a uleiurilor Elf si Dacia dupa care, cu rezultatele de la teste, hop la Consiliul Concurentei si la ANPC orice faci io te sustin... vezi sa dea cu + la final, ca altfel o punem......de un "dacia oil"; |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Marty, nu trebuie sa faci nici o expertiza. Pt. aia exista normele API si SAE (si ACEA), si atata timp cat alea se potrivesc, nici o alta expertiza nu poate fi ceruta de nici o parte.
Mai departe, e din start ilegal sa-ti impuna nimeni ca si conditie a garantiei un anumit producator/furnizor de consumabile. Daca mie imi place la nebunie culoarea verde a ambalajului, n-am decat sa pun Esso, ca d.p.v. al calitatiii orice ulei API SJ, SAE 10W-40, ACEA A3/B3 trebuie sa fie satisfacator. Incearca sa schimbi service-ul, in TM nu am avut probleme cu nici unul din cele 2 serviceuri incercate. Doar cand am adus vorba de 5W-40. Si atunci, daca eram eu destul de hotarat, se rezolva. |
-------------------- |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
- puteti folosi orice ulei atita timp cit se respecta caracteristicile 10W40 ; - nu puteti folosi nici un ulei in afara de uleiul Dacia Oil 10W40. Am eu o hartie din asta...raspuns standard..."puteti folosi numai uleiul recomandat de producator/Dacia"... si am intrebat de doua ori in doua feluri...o data daca pot folosi alt ulei, in general (de 10W40)...si a doua oara am intrebat de Elf 10W40 ST cu mentiunea ca e recomandat de Renault pentru Clio...pentru acelasi motor... raspunsul de data asta a avut in plus "Dacia recomanda pentru autoturismele Dacia numai ...bla bla" ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Marty |
![]()
|
Citez din e-mail :
"Tinind cont de faptul ca as dori sa folosesc uleiurile Elf (in conformitate cu specificatiile recomandate de dvs., 10W40 pentru motor si 75W-80W pentru cutia de viteze), va rog sa imi spuneti daca pot folosi aceste uleiuri (recomandate de Renault), sau daca pe toata durata perioadei de garantie voi fi OBLIGAT sa folosesc niste uleiuri despre a caror traditie, performante si proprietati nu cunosc absolut nimic. " Ca sa revenim la Carnetul de intretinere si garantie, acolo scrie asa: " In perioada de garantie a automobilului dvs. se vor utiliza numai produse agreate DACIA: - pentru motor, ulei DACIA OIL EXTRA 10W40 API SJ - pentru cutia de viteze, ulei DACIA OIL EXTRAGEAR 75W-80W API GL5" |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
QUOTE ![]() Hehe ![]() |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
Marty |
![]()
|
Mda, si daca mi-or da raspunsuri d-alea lipsite de nuanta, le mai scriu un e-mail si intreb clar:VREAU SA PUN ULEI ELF! AM VOIE: DA SAU NU ?
Daca si atunci o scalda, ma duc direct la service si pe VC ii las in pace ca-s dusi in sat cu doru' ! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
In ultimul timp tot aud la radio un concurs organizat de firma Daewoo. In promo-ul concursului se precizeaza: "... uleiul Daewoo, singurul care va ofera o garantie de 3 ani...", ceea ce rezulta ca Dacia nu este singura
firma care isi obliga clientii sa foloseasca o anumita marca de ulei. P.S. Daewoo recomanda uleiul 10 W 30 , care este un ulei prost pentru vara, in conditiile in care la noi se ating si 40 de grade Celsius. |
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
-
|
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
In ultimul timp tot aud la radio un concurs organizat de firma Daewoo. In promo-ul concursului se precizeaza: "... uleiul Daewoo, singurul care va ofera o garantie de 3 ani...", ceea ce rezulta ca Dacia nu este singura
firma care isi obliga clientii sa foloseasca o anumita marca de ulei. P.S. Daewoo recomanda uleiul 10 W 30 , care este un ulei prost pentru vara, in conditiile in care la noi se ating si 40 de grade Celsius. |
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
-
|
|
AL |
![]()
|
QUOTE In ultimul timp tot aud la radio un concurs organizat de firma Daewoo. In promo-ul concursului se precizeaza: \"... uleiul Daewoo, singurul care va ofera o garantie de 3 ani...\", ceea ce rezulta ca Dacia nu este singura firma care isi obliga clientii sa foloseasca o anumita marca de ulei. P.S. Daewoo recomanda uleiul 10 W 30 , care este un ulei prost pentru vara, in conditiile in care la noi se ating si 40 de grade Celsius. Pai ce, ei sa fie mai prosti decat Dacia...initial nu a fost asa...acum, au vazut ca tine figura la Dacia si au inceput si cei de la Daewoo sa practice magaria asta... Eu insa sunt constarnat de alta treaba: cand tee duci la service-ul Dacia X, te trezesti ca baga la revizie uleiuri de alt tip decat DaciaOil, precum si filtre (de tot felul) din cu totul alte cutii decat cele albastre Dacia... oare asta sa fie politica Dacia?????????????.... de ce la service-uri se poate pune altceva decaat ce este "de origine"??????????? |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
alex klm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 15 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut in general revizile cat timp era in garantie la Adras Bucuresti. De la primul schimb de ulei am pus in ea Aral 10w-40 semi sintetic. Aia din service nici nu au comentat ca am venit cu uleiul meu , si pe langa asta la mine in carte scrie negru pe alb ca se recomanda a se folosi ulei 10w-40.
Apropo de uleiul DaciaOil este facut de Texaco grup si am bagat si eu acum vreo 2.000 km in ea si il cam mananca cea ce cu Aral nu sa intamplat niciodata. Daca vrei un sfat de la cineva care DSN a lui a luat multe forja si am umblat si prin motor te sfatuiesc nu pune ULEI DACIAOIL |
-------------------- |
|
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE In perioada de garantie a automobilului dvs. se vor utiliza numai produse agreate DACIA:
- pentru motor, ulei DACIA OIL EXTRA 10W40 API SJ - pentru cutia de viteze, ulei DACIA OIL EXTRAGEAR 75W-80W API GL5\" la mine in cartzulica de garantzie scrie: "In perioada de garantie a automobilului se vor utiliza numai uleiuri marca Dacia astfel: pentru motor ulei Dacia Oil Extra 10W40 API SJ/CF" deja uleiu' respectiv e marca Dacia... si unde mai pui ca pe coperta interioara a carnetului e o frumoasa poza cu uleiurile, deasupra careia sta scris "Dacia recomanda Dacia Oil"... da' asta priveste numai perioada de garantzie; nimic nu te impiedica pe urma sa bagi in ea ce ulei vrea muschii lu' matale... |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:58 |