DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Interfata OBD pentru DDT2000, Serial & USB

IRONICK
post 15 Jan 2008, 11:08
Post #31


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Eu zic ca nu o sa iti mearga schema cu cateva tranzistoare. Am scheme la greu si mai simple si mai complicate.

This post has been edited by IRONICK: 15 Jan 2008, 11:09


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 15 Jan 2008, 19:28
Post #32


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




Asa cum am mai zis . uite si intefata cu tranzistori.
NU am realizat-o electronicsi nici testat-o.
cine mi-a dato mi-a zis ca merge , dar pana la proba contrarie ....


Attached File(s)
Attached File  schema_obd_cu_tranzistoare.pdf ( 1.21mb ) Number of downloads: 4402


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 18 Jan 2008, 20:02
Post #33


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




Azi mi-a fost conmfirmat faptul ca interfata cu tranzistoare e functionala .
Se pare ca a fost testata direct in "DACIA .SA"
Daca chiar o sa mearga dupa ce o fac inseamna ca e chiar belea de belea .


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 18 Jan 2008, 20:21
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




si cu adaptarea nivelelor de semnal dintre portul serial si calculatorul de injectie de pe masina cum ramane?
Fa o comparatie intre ce ai tu si ce e postat, in special cea cu MAX 232


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 18 Jan 2008, 20:43
Post #35


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




HardwareInterface_sch.gif ( Size: 21.37k ) Number of downloads: 9240


Asta-i o schema mai veche, dar functionala. Are doar K, dar cu o dioda sau un scurt mic pe L pentru initializare, se rezolva unde nu vrea sa plece.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 20 Jan 2008, 17:40
Post #36


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




Repet : " Nu am incercat-o personal"...., dar ea a fost incercata.
Eu nu mi-am construit interfata pentru ca nu am echipamentul cel mai important (notebook si cu serial pe deasupra) si nici nu cred ca imi voi cumpara in viitorul ff apropiat(cel putin 1600RON nu ma dau afara din casa ), si masina in casa nu pot sa o iau ......(stau la et 1 )


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 23 Jan 2008, 16:57
Post #37


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Pun ceva doar pentru cunoscatori (20CP in plus). Cine nu stie ce sa faca cu ele sau cum sa procedeze, sa se abtina. Atentie, nu sunt responsabil pentru efecte! Sunt luate de pe un site rusesc. Eu nu le-am probat pentru ca nu am K9KHP. Nu stiu daca sunt bune sau nu.

Attached File  Break_HP.zip ( 299.5k ) Number of downloads: 2229
Attached File  Berlina_HP.zip ( 299.39k ) Number of downloads: 1474


This post has been edited by IRONICK: 24 Jan 2008, 08:15


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprishor
post 26 Jan 2008, 23:13
Post #38


Membru stang


Group: Members
Posts: 423
Joined: 18 August 06
From: Iasi




Am si eu o mica problema. Dupa ce am facut interfata am mers la masina s-o probez. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca merge din prima. Insa dupa ce m-am jucat pe la UCH cand sa plec in casa nu am mai putut scoate conectorul OBD din mufa masa a masinii. Am tras de mi-au iesit ochii. Are vre-un mecanism de blocare ceva?


--------------------
Dacia Logan 2 Prestige, Easy-R 2016, Sandero Laureate 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 26 Jan 2008, 23:24
Post #39


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




smile.gif Cool. Parca avea o mica clema, dar ar trebui sa iasa. Vezi si tu daca ai ceva pe imprejur de apasat, daca nu, trage tare.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 27 Jan 2008, 11:11
Post #40


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




Cand tragi mufa afara apasa putin in jos.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 27 Jan 2008, 11:13
Post #41


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




@ciprishor

1. Vezi ca in partea de sus a mufei de pe masina ai un dinte de fierastrau. Mufa interfetei are un fel de ureche de plastic (sau sarma metalica la cele derelek) care intra peste dintele respectiv. In seara asta fac si o poza ca sa vezi mai bine. Ca am una in casa.
2. Care dintre scheme le-ai facut?
3. Adica te asteptai ca ce am pus eu sa nu mearga? sad.gif
4. Momentan am in studiu si una pe usb care sa fie perfect compatibila. Cele cu LM393 se mai cearta din cand in cand cu abs-ul.

This post has been edited by IRONICK: 27 Jan 2008, 15:11


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprishor
post 27 Jan 2008, 13:17
Post #42


Membru stang


Group: Members
Posts: 423
Joined: 18 August 06
From: Iasi




Nu am facut nici una din schemele prezentate de tine. Nu e vorba ca nu am avut incredere dar cand ai initiat tu topicul, eu deja proiectasem cablajul si m-am riscat cu ce incepusem. Dar ce am facut eu e 90% similar cu varianta 2 a schemei tale. E Legat doar RTS-ul. Diseara am sa atasez si schema pe care am facut-o.
Pana la urma am scos mufa prin tragere in stil barbar. Urechea aia de la mufa mea e din platic si era f rigida si de asta a iesit asa greu. Am taiat-o ca sa nu ma mai supere.

Later edit: astea-s pozele cu schema si montajul aproape finalizat.
Mentionez ca, cablajul a fost realizat de userul mariusb007.

@Ironick: Poti sa ne arati si noua interfata pe usb? S-o studiem si noi?

This post has been edited by klaus: 28 Jan 2008, 11:16

Attached thumbnail(s)
DSCF6516.JPG ( Size: 210.03k ) Number of downloads: 10881
schema.gif ( Size: 20.05k ) Number of downloads: 10594


--------------------
Dacia Logan 2 Prestige, Easy-R 2016, Sandero Laureate 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 13:42
Post #43


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Asta-i prima schema de la care am plecat si eu. Este functionala pe toate calculatoarele din Logan. Doar ca eu am vrut sa o imbunatatesc si am cautat sa scot schema dintr-o interfata derelek. Iti recomand macar sa treci partea de conectare de pe rts, pe dtr si dsr la fel ca in schema mea (sa nu uiti si de pinii 7 si 8). In modul asta L-ul o sa fie folosit doar cand are nevoie un calculator de el. Poti sa faci un sniff pe serial sa ii vezi functionarea. O sa vezi ca licareste dtr-ul cand este nevoie L-ul ...
Aia pe usb nu am realizat-o inca. Este cu FT232RL. Piesele le am, doar ca este ceva distanta intre imprimata cu laser si fierul de calcat ...

28 Jan 2008, 13:57:
Vezi ca este recomandat ca 2n-urile sa aiba capsula metalica, iar rezistoarele din colectori 0,5W.

This post has been edited by IRONICK: 28 Jan 2008, 13:57


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprishor
post 28 Jan 2008, 22:23
Post #44


Membru stang


Group: Members
Posts: 423
Joined: 18 August 06
From: Iasi




Din ce cauza ar trebui sa fie tranzistorii cu carcasa metalica si rezistori de 0,5w? Sunt curenti asa mari? Doar e informatie si atat. Smd-urile 1206 ce putere maxima disipa?


--------------------
Dacia Logan 2 Prestige, Easy-R 2016, Sandero Laureate 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 22:36
Post #45


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Si eu am folosit capsule de plastic si rezistoare de 0.025W (la limita). Nu am avut nici o prolema pana acum. Dar in mai toate interfetele care se respecta am gasit capsule metalice si rezistoare mai mari (ca putere disipata) in colectori.

PS. plange.gif Tocmai mi-a crapat eagle. Eram la 90% din schema pe usb. Voiam sa o trec pe curat si sa scot cablajul.

This post has been edited by IRONICK: 29 Jan 2008, 09:36


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GIC
post 30 Jan 2008, 15:54
Post #46


Doar membru


Group: Members
Posts: 681
Joined: 13 January 04
From: Oradea




trimite-mi un scan dupa ce ai ca-l fac eu in Eagle daca nu ai timp wink.gif


--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 / Rover 45 - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 30 Jan 2008, 17:22
Post #47


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.459
Joined: 17 May 05
From: Bucuresti




Schema de conectare via USB s-ar potrivi si la Clio?
M-ar interesa niste anulari de sonde Lambda 2 prin ecu. biggrin.gif
O interfata OBD KKL (de la VAG) fara optocuplor, pe care o am momentan, se potriveste la noi?

This post has been edited by Laurentziu83: 30 Jan 2008, 17:24


--------------------
Renault / Cube Megane 3 1.6 16V / Aim Disc 2009 / 2013
"Nu te simti niciodata aiurea daca te zgaiesti la sanii unei tipe care poarta un maieu cand ploua. Ploaia e de la Dumnezeu."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 30 Jan 2008, 17:24
Post #48


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Merge, merge dar sondele nu se pot anula din click-uri. Trebuie sa il faci euro2 din fila ...


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cezarp
post 8 Feb 2008, 10:47
Post #49


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 23 November 07




am si eu o problema. am un logan abs+ din noiembrie 2007 si am incercat sa ma leg la masina cu o interfata realizata dupa schema derelek1.01, si ddt2000. problema e ca imi gasesct uch-ul si calculatorul de abs (daca este contactul pus), ma lasa sa ma joc cu ele, dar nu imi vede de nici o culoare celelalte calculatoare (injectie....) si nu se leaga la ele deloc. am incercat si cu linia L si fara, si cu contact luat, si pus, si cu motor pornit si tot nimic.

poate cineva sa ma ajute cu vreo idee, informatie, ceva?

multumesc anticipat.


--------------------
Dacia Logan abs+ 1.4mpi 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 8 Feb 2008, 10:56
Post #50


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Uch-ul trebuie sa il gaseasca si fara contact pus. Ciudat.

This post has been edited by IRONICK: 8 Feb 2008, 11:42


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cezarp
post 8 Feb 2008, 12:15
Post #51


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 23 November 07




1. fara contact - vede uch
2. cu contact - vede uch si abs


--------------------
Dacia Logan abs+ 1.4mpi 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 8 Feb 2008, 12:17
Post #52


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




fara contact nici la mine nu-l gaseste (UCH-ul)


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 8 Feb 2008, 12:27
Post #53


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Derelek1.01 este schema interfetei originale care merge fara probleme. Din cauza asta am trecut si eu la ea pentru o cat mai buna compatibilitate. Incercati sa scoateti rezistoarele de 10ohmi din emitoare (strap peste ele) si sa le mariti pe cele din colector la 680ohmi.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
99MMH
post 9 Feb 2008, 12:22
Post #54


eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj.


Group: Members
Posts: 204
Joined: 17 July 07




Salutare
Am nevoie de putin ajutor. Am realizat schema prezentata de IRONICK (o aveam din alta parte si mi-a venit impreuna cu DDT-ul)si asa cum a zis si ciprishor am ramas surprins ca a mers din prima. Nu l-am realizat cu smd ci cu piese clasice, deci a iesit mai ....urias....
Cu masina pornita(contact pus) a vazut UCH si AirBag si injectie, cu contactul luat doar UCH-ul, insa nu am reusit sa intru in ele. In dreptul lor apareau niste rombulete care erau albastre si daca mai modificam protocolul de comunicare se faceau ..portocalii parca....mai mult de atat nu am reusit cu toate ca am vazut ca se postasera si niste foto despre cum trebuie sa fie. In final am renuntat deoarece inghetzasem.(era ger si zapada afara si nu am laptop deci a trebuit sa il car pe MUTU tongue.gif in masina blush.gif ).
In concluzie asi dori o mana de ajutor aici sau PM de la cei mai avansati ca mine in problema asta, nu vreau decat sa activez cele cateva functii din uch.
Multumesc si pe curand


--------------------
Logan ambition 1,6 MPI;1,5dci; Nova GT 2006,2007,1998 - MMH
E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 9 Feb 2008, 12:47
Post #55


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




Nu ca as putea sa te ajut prea mult, dar poti sa pui o poza cu MUTU in masina? wacko.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 9 Feb 2008, 12:48
Post #56


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




1. Ce versiune ai realizat? Derelek v1.01? Curios este ca nu ti-a vazut abs-ul ...
2. Dupa ce le gaseste (fata contact doar uch, cu contact le vede si pe restul de calculatoare), UP, Screens xml, dai un click in una din ramificatii, bulina verde si pe urma trunghiul albastru. Cand te deconectezi click pe bulina verde.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
99MMH
post 10 Feb 2008, 10:06
Post #57


eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj.


Group: Members
Posts: 204
Joined: 17 July 07




Neatza,

@liviu2004 - sa inteleg ca vrei poza cu mine si cu ..MUTU...in masina??poate vrei una si cu firul de curent -220 vcare coboara pe geam pana la masina? radmasa.gif - scuze de offtopic -
@IRONICK - o sa iti transmit schema care am realizat-o, este la fel ca prima varianta postata de tien parca, acum sunt la munca si nu o am la mine.Important e ca a functionat. Nu vede ABS-ul deoarece nu am , am testat-o pe laureate, daca ma descurcam treceam la ambition.
O sa notez ce indicatii mi-ai dat si o sa incerc cand se face vremea mai buna acum afara ninge.... dry.gif
Multumesc celor care incearca sa faca un economist sa gandeasca ca un minitehnicus. Pe curand


--------------------
Logan ambition 1,6 MPI;1,5dci; Nova GT 2006,2007,1998 - MMH
E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cezarp
post 10 Feb 2008, 15:20
Post #58


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 23 November 07




multam mult de ajutor. am refacut interfatza cu modificarile propuse de ironik si acum imi vede si calculatorul de injectie. singurul care ramane "invizibil" e cel de airbag care oricum nu ma intereseaza... nu cred ca vreau sa fac din greseala proba la vreun airbag.

stie cineva daca powerobd merge cu interfata asta?

vreau si eu poze cu MUTU in masina... si eu practic acceasi metoda dar am legat un ups la bateria masinii.


--------------------
Dacia Logan abs+ 1.4mpi 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 10 Feb 2008, 15:44
Post #59


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.684
Joined: 19 April 05




Nu merge powerobd cu interfata asta!
Foarte ciudat se comporta la voi. Prima interfata pe care am facut-o a mers fara probleme pe toate calculatoarele chiar si cu adaptor pcmcia>serial. Dar am zis sa o fac ca una originala (de fabrica) pentru o si mai buna compatibilitate. Astfel a rezultat 1.00 si 1.01.

This post has been edited by IRONICK: 10 Feb 2008, 15:45


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cezarp
post 10 Feb 2008, 17:36
Post #60


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 23 November 07




inca se comporta ciudat. adica

1. nu vede calculator airbag
2. nu vede uch daca este motorul pornit. doar daca este oprit.
3. daca ii dau o scanare (butonul cu all) fara contact vede uch, apoi pun contactul si ii mai dau o scanare imi vede toate calculatoarele. si ma pot lega pe oricare dintre ele.

problema cred ca e de la modul de realizare al interfetei. este facuta pe cablaj de test, cu circuitele din fir litat lipit, si nu pot sa ma laud cu cel mai ingrijit mod de lucru. firele cu care ma leg la mufa sunt destul de lungi si unele sunt inadite. cred ca toate adunate afecteaza calitatea semnalului si pot fi o cauza a anomaliilor.

This post has been edited by cezarp: 10 Feb 2008, 20:35


--------------------
Dacia Logan abs+ 1.4mpi 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

30 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th September 2018 - 18:35
Forum Renault Server hosting