DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Interfata OBD pentru DDT2000, Serial & USB

IRONICK
post 8 Jan 2008, 13:43
Post #1


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Desi au mai fost destule posturi despre asa ceva, dar nici un topic pe sectiunea Logan cu referire la interfata, incep eu discutia aici. Schema este adaptata cu max232 (interfata originala era cu 233 fara condesatoare), deoarece nu se prea gaseste la noi 233.

Attached File  derelek1.00.zip ( 132.26k ) Number of downloads: 16030


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 8 Jan 2008, 15:22
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




ce zici de una pentru port USB, cu microcontroler si fet-uri:D

Am glumit, o parte din schema o gasesti aici http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf...DI/FT232BL.html

This post has been edited by OldMan: 8 Jan 2008, 15:30

Attached thumbnail(s)
PIC_0022.JPG ( Size: 356.64k ) Number of downloads: 33979


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 8 Jan 2008, 15:29
Post #3


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Este aia de cumparat cu FT232BL si LM393. Pe abs ai reusit sa te conectezi?

This post has been edited by IRONICK: 8 Jan 2008, 15:29


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 8 Jan 2008, 15:30
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




da


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 8 Jan 2008, 15:33
Post #5


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Stiu pe cineva care a zis ca nu a reusit. Eu o folosesc pe asta de ceva timp fara probleme. Merge cu adaptor pcmcia>serial.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 8 Jan 2008, 15:39
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




nu e problema de interfata, acolo FT232 face acelasi lucru ca si MaX numai ca el simuleaza portul serial pe USB si adaptarea nivelelor de semnal de 3,3V, LM393 e mai rapid decat cd4000.
Indiferent de ce varianta de interfata adopti, SOFT-ul e marea problema.



--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 8 Jan 2008, 17:01
Post #7


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Este destul de rapid si asta pentru aplicatie.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 8 Jan 2008, 18:24
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




de ce softul ??
pt logan cred ca merge ff bine ddt 2000 cu baza de date .
mufa obd tata cred ca se gaseste ceva mai greu si ceva mai scumpa pentru ca schema pusa de @IRONICK e destul de simplista si nu cred ca costa mai mult de 15 ron piesele .
si softul prezinta destul de multe riscuri daca nu stii sa lucri cu el pt ca poti face stricaciuni daca umbli unde nu te pricepi si modifici .
sad.gif
dar poate ca ne vor impartasi cate ceva cei care stiu destul de bine sa umble cu softul si cu interfetele pt OBD II


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 8 Jan 2008, 19:06
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




depinde ce contine si baza de date.


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 9 Jan 2008, 13:43
Post #10


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




O noua versiune pe serial.

Attached File  derelek1.01.zip ( 148.47k ) Number of downloads: 7482


De preferat a se folosi MAX232A sau MAX233A (Data Rate de 200kbps). Dar si cele fara A la coada (Data Rate de 120kbps) merg foarte bine. Am atasat si schemele pentru max, ca sa se stie sa nu se mai foloseasca condesatoarele.

max232.jpg ( Size: 82.7k ) Number of downloads: 35218
max233.jpg ( Size: 83.73k ) Number of downloads: 32390


Cei care au pe USB are putea sa scoata schema din interfata.

This post has been edited by IRONICK: 9 Jan 2008, 14:07


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 9 Jan 2008, 14:03
Post #11


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




Si o versiune pe USB. Nu am realizat-o, deci nu stiu daca functioneaza. Picul este o emulare a elm323 deci ar trebui sa functioneze cu softuri concepute pt el.OIC504_usb_high.gif ( Size: 97.59k ) Number of downloads: 33377


Attached File(s)
Attached File  OIC504.zip ( 7.68k ) Number of downloads: 2899


--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 9 Jan 2008, 16:27
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




QUOTE(IRONICK @ 9 Jan 2008, 13:43)

De preferat a se folosi MAX232A sau MAX233A (Data Rate de 200kbps). Dar si cele fara A la coada (Data Rate de 120kbps) merg foarte bine. Am atasat si schemele pentru max, ca sa se stie sa nu se mai foloseasca condesatoarele.

[



...de ce condensatoare e vorba ca nu am inteles?


9 Jan 2008, 16:29:
QUOTE(Mythica @ 9 Jan 2008, 14:03)
Si o versiune pe USB. Nu am realizat-o, deci nu stiu daca functioneaza. Picul este o emulare a elm323 deci ar trebui sa functioneze cu softuri concepute pt el.



...eu nu cred ca PIC-ul ala nu emuleaza nimic, ia gandeste-te mai bine. Emularea portului serial o face altcineva.

This post has been edited by OldMan: 9 Jan 2008, 16:29


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 9 Jan 2008, 16:32
Post #13


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Ridicatorul de tensiune pe 10v ... 232 are condesatoare 4 externe de 1microF sau 0.1microF, iar 233 le are in capsula.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 9 Jan 2008, 16:43
Post #14


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




elm323 nu e portul serial, e un circuit integrat (microcontroler) folosit in interfetele obd pentru conversia comenzilor AT de la softurile dedicate. Deci aceasta schema n-o sa functioneze cu ddt, ci cu alte programe de diagnoza (obdscan,etc...)

This post has been edited by Mythica: 9 Jan 2008, 16:46

Attached File(s)
Attached File  ELM323DS.pdf ( 125.43k ) Number of downloads: 3210


--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OldMan
post 9 Jan 2008, 19:17
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 454
Joined: 8 April 05




eu nu mai inteleg nimic, tu prezinti o schema si vorbesti apoi de cu totul altceva.
In schema prezentata ai FT232 si tu vorbesti de ""microcontroler"" elm 323??? blink.gif blink.gif

9 Jan 2008, 19:29:
QUOTE(IRONICK @ 9 Jan 2008, 16:32)
Ridicatorul de tensiune pe 10v ... 232 are condesatoare 4 externe de 1microF sau 0.1microF, iar 233 le are in capsula.
*



e speculativa explicatia avand in vedere ca, configuratia celor doua capsule e total diferita. Daca ai fi avut schema sursei interne poate ....

This post has been edited by OldMan: 9 Jan 2008, 19:29


--------------------
Logan 1,5 dci ABS plus 2007 - SV-91-KUL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 9 Jan 2008, 21:52
Post #16


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Interfata originala este facuta cu SP233ACT (de la SIPEX). Eu am folosit capsula altui producator. Se schimba pinii in functie de versiunea aleasa. Cum MAX232A, 233 sau 233A nu se gaseste la noi sau se gaseste greu, se modifica pinii. La mine merge cu 232 de bubuie. 232 am gasit, 232 am pus.

PS. Trebuia totusi sa pun in schema macar un fet ...

This post has been edited by IRONICK: 9 Jan 2008, 22:13


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 10 Jan 2008, 08:26
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




[quote=OldMan,9 Jan 2008, 19:17]
eu nu mai inteleg nimic, tu prezinti o schema si vorbesti apoi de cu totul altceva.
In schema prezentata ai FT232 si tu vorbesti de ""microcontroler"" elm 323??? blink.gif blink.gif

M-as fi asteptat la alti useri sa nu inteleaga, nu la tine.

In schema prezentata sunt 2 circuite integrate: FT232 (convertor usb-serial) si pic 16f684. Pic 16f684+hex = elm323 (convertor obd-serial, vezi si datasheetul lui)



--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 10 Jan 2008, 09:37
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




Practic vin cu o intebare
Pentru adaptarea pe portul usb a unei intefete pt OBD II nu se poate face un mix intre scheme ??
FT 232 face conversia de la USB la serial si de la serial la OBD se ocupa MAX233/232 care e mai ieftin . am vazut ca vitacomul are ceva , dar nu are pret pt FT 232 max-ul ..e relativ ieftin
cel putin teoretic trebuie sa mearga
despre interfata si softuri s-a mai vb si aici http://www.reno.ro/obd-page-1-t66872-s0.html si e interesant de vazut mai ales primul post .

This post has been edited by aliuta2000: 10 Jan 2008, 10:03


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 10 Jan 2008, 10:06
Post #19


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




E mai complicat de unit cele 2 scheme pentru ca functioneaza si cu softuri diferite.
Pentru initializarea comunicarii se foloseste viteza de 5baud si apoi 10400baud.
MAX232 face doar o conversie intre nivelul 232 si TTL, viteza de comunicatie si comenzile sunt efectuate de soft (DDT).
In cazul ELM/Pic viteza de comunicatie intre portul serial si el este standard (9600/8/1), comenzile date de soft sunt comenzi AT si ELM face conversia catre OBD.


--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 10 Jan 2008, 10:37
Post #20


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Schema pusa de mine este functionala si cu adaptor pcmcia > serial. Nu am testat-o cu cip ftdi inca.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mythica
post 10 Jan 2008, 10:43
Post #21


Membru


Group: Members
Posts: 154
Joined: 23 September 06
From: Buzau




Atunci ar trebui sa mearga si cu adaptor USB-serial, deci se pot combina schemele, de fapt FT232 asta si este. Bineinteles mai trebuie instalate si driverele pt el daca nu il gaseste Windowsul (eu am un cablu de date USB-serial cu Prolific si l-a detectat singur)


--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 10 Jan 2008, 10:45
Post #22


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Nu merge cu adaptor usb-serial. Din cauza asta am specificat pcmcia>serial. La ftdi este alta treaba


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuly82
post 11 Jan 2008, 08:00
Post #23


Membru


Group: Members
Posts: 190
Joined: 17 July 07
From: Pitesti




asta e cablu de diag si face numa 100 de euro..... http://www.derelek.com/Fr/Diagnostic/Usb-diag2.htm


--------------------
Dacia 1300 1982 - AG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 11 Jan 2008, 08:20
Post #24


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Si ai reusit sa cumperi de la ei?


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dydycom
post 12 Jan 2008, 13:32
Post #25


daca exista vointa, orice se poate


Group: Members
Posts: 639
Joined: 24 March 05
From: Bucharest




ce mi se pare interesant fata de multiplele scheme gasite pe net sunt cele 2 rez din E tranzistorilor de 10 ohmi....
asta spune multe despre semnale si impedanta circuitelor de diagnosticare...si de asemenea de ce multi nu reusesc sa se conecteze.

De fapt cred ca asta e una din diferente...daca nu singura


--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
&zeiss
post 13 Jan 2008, 13:14
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 24
Joined: 1 January 08




Am incercat si eu din curiozitate sa folosesc interfata OBD2 si prog.DDT2000 cumparate cu 140 ron,uitati cateva imagini ca sa vada toata lumea cam ce si cum.Daca vreti sa stiti de unde am cumparat PM.Cred ca sunt suficiente aceste imagini,ele sunt mai multe... diacnoza a fost facuta pe un logan 1.5dci de 65CP.
Toata stima pentru toti cei care vor sa ne mai spuna cate ceva concret!


--------------------
Dacia Logan Prestige - AR-57-***
BLACK HAWK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 13 Jan 2008, 19:51
Post #27


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




QUOTE(dydycom @ 12 Jan 2008, 13:32)
...si de asemenea de ce multi nu reusesc sa se conecteze
Si faptul ca se leaga pe DTR in loc de RTS ...


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprishor
post 13 Jan 2008, 23:10
Post #28


Membru stang


Group: Members
Posts: 422
Joined: 18 August 06
From: Iasi




Cum adica "se leaga pe DTR in loc de RTS" ? In schema e figurat RTS si cu cateva replici mai sus ai spus ca aceasta schema e functionala. Ce sa inteleg? Ca cineva a gresit si s-a legat la DTR in loc de RTS sau schema e gresita si ar trebui sa fie DTR in loc de RTS?

Later edit:
Am vazut versiunea 1.01 a schemei intre timp si am inteles ce ai vrut sa zici. Dar totusi merge si prima schema si mai da rateuri? Sau care e motivul pentru care ai trecut la versiunea 1.01?

This post has been edited by ciprishor: 13 Jan 2008, 23:51


--------------------
Dacia Logan 2 Prestige, Easy-R 2016, Sandero Laureate 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 14 Jan 2008, 10:02
Post #29


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.573
Joined: 19 April 05




Prima schema este jumatate schema de pe net, jumatate schema de interfata derelek. A doua schema este schema 100% interfata derelek. Ambele sunt functionale.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliuta2000
post 15 Jan 2008, 10:42
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 17 April 07




Am intrat in posesia unei scheme pt interfata OBD2 care este fff simplista (cu 3 bc-uri si cateva rezistente .
Astept sa ajung acasa sa pot sa scanez schema sa o atasez
Cat despre funcionalitate ..... nu pot sa ma pronunt .
Persoana care mi-a dat-o mi-a zis ca scema cu max 232 poate sa nu mearga tot timpul .


--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

30 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2018 - 15:31
Forum Renault Server hosting