DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kuga Mk2, 1.5 benzină 4x4

VladSoare
post 29 Jan 2017, 10:29
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Cît timp jurnalul hibridului stagnează din lipsă de vești, mașina fiind undeva pe drum și dintr-un motiv obscur neapărînd încă în sistemele Ford, m-am gîndit să-i fac unul și surorii ei mai mari. Că iaca, mai e un pic și se face anul de cînd am luat-o și n-am scris încă nimic despre ea. blush.gif

Dusterul trecuse de patru ani. Mă servise bine, eram mulțumit de el și încă nu mă gîndeam să-l schimb.
Întîmplarea a făcut ca spre sfîrșitul lui noiembrie 2015 să merg într-o după-amiază la Ikea. Iar în parcarea aia cu pietriș dintre Ikea și mol avea loc un eveniment organizat de Toyota România. M-am apropiat să văd despre ce e vorba. Prezentau trei mașini - Rav4, Land Cruiser și Hilux - cu accent pe priceperea lor în materie de off-road. Puseseră tot felul de rampe și făceau demonstrații, urcau mașina cu cîte o roată ba pe-o parte, ba pe alta. Și puteai să te și urci în mașină, alături de șoferul lor, să vezi cum se simte înăuntru. M-am urcat și eu în Rav4 și în Land Cruiser.
Totul s-ar fi terminat aici, dacă nu m-aș fi întîlnit acolo cu cel de la care cumpărasem Fordul în urmă cu patru ani. Plecase de la ATS la cîteva luni după ce am luat eu mașina, ca să-l reîntîlnesc acum la Toyota. Și culmea, el m-a recunoscut primul pe mine, nu invers. M-a invitat la un test drive cu Ravul. Și m-am dus.

Ravul mi-a plăcut. Era varianta D-Cat, care pentru un diesel mi s-a părut neașteptat de silențioasă și lipsită de vibrații. Nu-mi amintesc să mai fi văzut vreun alt diesel care să-și disimuleze natura atît de bine. Cutia automată mi-a plăcut și ea. Mașina în ansamblu mi s-a părut serioasă și cinstită. Foarte practică, bine legată, fără briz-brizuri de prost gust, o mașină care nu-i făcută ca să atragă priviri pe stradă, ci doar ca să te servească fără să facă nazuri.

Și-atunci a început să-mi încolțească în minte o idee. Nu mă gîndisem încă să schimb Dusterul, dar acum am început să iau în calcul posibilitatea. Analizînd Dusterul cu atenție, mi-am dat seama că, dincolo de faptul că-și făcea bine treaba, avea și unele neajunsuri. La drum lung mi-aș fi dorit mai multă putere, ca să nu mai fiu nevoit să renunț la jumătate dintre depășiri, iar în cealaltă jumătate să duc motorul în zona roșie. Tot la drum lung mi-aș fi dorit să pot conversa cu pasagerii și la viteze de peste 100 km/h. Și, avînd în vedere că era mașina cu care mergeam des la munte cu familia, n-ar fi stricat un pic de siguranță în plus în caz de accident.
Așa că am început să analizez un pic piața, să văd ce opțiuni aș avea. Căutam un 4x4 cu un motor puternic, cutie automată și confort bun.

Primul luat în calcul a fost, evident, Ravul. Dar mă deranja pe de o parte sistemul Toyotei de niveluri de echipare extrem de rigid, iar pe de altă parte lipsa unor motoare care să mă impresioneze în vreun fel sau altul (hibridul încă nu apăruse pe Rav, iar D-Catul testat de mine nu mai era la vînzare, fiind înlocuit de D-4D).
Uitîndu-mă numai la motoarele și cutiile de viteze disponibile, am constatat că în afară de Ford nu prea găsesc nimic care să-mi placă. Evident, rîșnițele de 1,6 dCi 130 CP de la Renault n-au intrat nici măcar pentru o clipă în calcul. biggrin.gif
Apoi m-am mai gîndit la ceva. Mașina asta o conduce soața dimineața devreme, cînd duce fetele la școală. Și e înghețată bocnă. Eu mă urc în Mondeo, apăs pe un buton, și în maxim un minut toată gheața de pe parbriz curge. Ea, la 7 dimineața, dă cu racleta pe parbriz. Și nu-i în regulă. Așa că am decis că mașina va trebui să aibă neapărat parbriz încălzit.
Nu știu dacă mai țineți minte, dar la vremea respectivă am întrebat aici, cred că pe la "Colțul nedumeriților", sau la "Unde găsesc", ce alte mărci în afară de Ford oferă parbrizul încălzit. Și am aflat că nu prea există decît la mărci care au trecut pe sub umbrela Fordului, și anume Jaguar sau Land Rover. Care erau evident într-o altă clasă, mult în afara bugetului meu.
Și atunci cîștigătorul a început să se evidențieze. Kuga are parbriz încălzit. Are un motor pe benzină mai puternic decît tot ce există la concurență. Ca un bonus nesperat, acel motor vine cu o cutie automată adevărată, curată și cinstită, nu cu o imitație de tip DSG. Are cinci stele. Sînt disponibile o grămadă de dotări de fițe, pe care concurența nu le prea are. Iar designul bordului mi se pare cel mai reușit din clasa lui - chestie de gust, firește.
Am făcut comanda la început de decembrie și am primit-o la sfîrșitul lui februarie.

Prezentarea mașinii, în episodul următor.

This post has been edited by VladSoare: 29 Jan 2017, 12:59


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 10:32
Post #2

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
QUOTE(VladSoare @ 29 Jan 2017, 10:29)
Mașina asta o conduce soața dimineața devreme, cînd duce fetele la școală. Și e înghețată bocnă. Eu mă urc în Mondeo, apăs pe un buton, și în maxim un minut toată gheața de pe parbriz curge. Ea, la 7 dimineața, dă cu racleta pe parbriz. Și nu-i în regulă.
*Normal ca nu'i in regula. Tu ce pazeai radmasa.gif?


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 10:49
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Eu dorm buștean la ora aia. biggrin.gif blush.gif
În fine, spre sfîrșit descoperisem și eu foliile alea argintii de se pun pe parbriz ca să nu mai înghețe, așa că problema se rezolvase cît de cît, dar era o bătaie de cap în plus - pune folia, scoate folia și du-o în casă, etc. Am zis că dacă tot iau mașină nouă, măcar s-o iau fără compromisuri - totul sau nimic.

Cum spuneam, motorul este Ecoboostul de 1,5 litri. Benzină turbo cu injecție directă. 182 de cai. Cutie automată adevărată. wub.gif
Culoarea este ceea ce Ford numește Tiger Eye, care-i un fel de portocaliu maroniu. Greu de descris în cuvinte, nu-i chiar portocaliu, sau mai bine zis pare un soi de portocaliu la prima vedere, dar fără "aprinderea" portocaliului. O să pun și poze, dar trebuie întîi să le fac.

Echiparea Titanium include parbrizul încălzit, scaunele încălzite, geamurile spate fumurii și alte cîteva chestii, nu mai știu exact ce.
În plus, am mai pus așa:
- Active City Stop. M-am gîndit că nu strică. Să fie acolo, că nu se știe niciodată.
- Plafonul panoramic. Mie nu-mi plac astea, dar eram convins că ea avea să fie încîntată.
- Parcarea laterală automată. La fel, pe mine nu mă interesa (de altfel, aveam să constat ulterior că în practică eu o fac mai bine și mai repede decît ea), dar eram convins că soața va fi încîntată.
- Sync 2 cu ecranul tactil de opt țoli, navigație și cameră de marșarier.
- Avertizarea de mașină în punctul mort
- Alerta la părăsirea benzii de mers am impresia că era standard pe Titanium, cred că n-am cerut-o explicit, dar nu mai sînt sigur.
- Faruri cu xenon și funcție de cornering (adevărată, direct din far, nu țigănie ieftină ca la Reno sau VW).

Din păcate o chestie pe care mi-aș fi dorit-o dar n-am putut s-o pun, că nu exista pe Kuga, este memoria la scaunul șoferului și oglinzi. Mașina o conducem amîndoi și de fiecare dată trebuie să reglăm totul. Ar fi fost super să aibă memorie.
Și n-am putut pune ecranul cu protecție solară, pentru că e incompatibil cu Active City Stop. Aceeași poveste ca la Mondeo.

Cam astea ar fi. Pozele o să apară și ele în curînd, numai să apuc să le fac.

This post has been edited by VladSoare: 29 Jan 2017, 19:10


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hepea
post 29 Jan 2017, 12:02
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 714
Joined: 8 June 10
From: Bucuresti
QUOTE(VladSoare @ 29 Jan 2017, 10:29)

Apoi m-am mai gîndit la ceva. Mașina asta o conduce soața dimineața devreme, cînd duce fetele la școală. Și e înghețată bocnă. Eu mă urc în Mondeo, apăs pe un buton, și în maxim un minut toată gheața de pe parbriz curge. Ea, la 7 dimineața, dă cu racleta pe parbriz. Și nu-i în regulă.

*up.gif


--------------------
Peugeot 3008 hibrid 2013 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 12:43
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Exact. Era o problemă. Acum s-a rezolvat. Parbrizul se dezgheață mai repede chiar și decît la Mondeo, iar motorul se încălzește aproape imediat, chiar și fără să-i fi montat eu încălzitor separat ca la Mondeo. Nu știu cum au reușit, ce șmecherii or fi făcut, dar doar ce-ai apucat să mergi un pic pe străduțe și deja vezi acul urcînd la 60 de grade și începe să sufle cald.

În rest, trecînd peste gheața de pe parbriz, puteți sta liniștiți. Ei îi convine programul, că după ce le lasă la școală are timp destul pentru ea, e prima la cumpărături, magazinul gol, fără coadă la case... sau dacă vine direct acasă are timp berechet pentru toate treburile. E învățată să se trezească devreme și n-o deranjează, ba chiar îi convine.
Mai ales că acum îi place și mașina, conduce numai de drag. biggrin.gif
Cînd n-are chef, că se mai întîmplă uneori, le duc eu. Dar de obicei nu e cazul. Și oricum, ea tot la ora aia se trezește, așa că nu-i mare diferență.

This post has been edited by VladSoare: 29 Jan 2017, 12:52


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Muttley
post 29 Jan 2017, 14:38
Post #6


__________________


Group: Members
Posts: 8.976
Joined: 4 September 04
From: -
Thermomanagement si jaluzele motorizate in gurile de racire ale radiatorului. Astea-l ajuta sa se incalzeasca atat de repede.


--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
"Doamne ce bun este internetul,muzica,informatie,tot ce-mi trebuie pentru minte,insa fara sa fiu nevoit sa interactionez cu oameni. E perfect!"- Pilif
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 29 Jan 2017, 16:58
Post #7


sunt un om bun


Group: Members
Posts: 8.069
Joined: 19 November 07
From: când în când
Fara poze nu exista


--------------------
bemveu 3-er E30 Touring 1991, 2.5l 12v cu număr dăbuzău
Știu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.
Respir, deci mi-e foame.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 29 Jan 2017, 17:10
Post #8


-


Group: Members
Posts: 2.524
Joined: 18 April 03
From: Ireland
QUOTE(VladSoare @ 29 Jan 2017, 09:49)
Din păcate o chestie pe care mi-aș fi dorit-o dar n-am putut s-o pun, că nu exista pe Kuga, este memoria la scaunul șoferului și oglinzi. Mașina o conducem amîndoi și de fiecare dată trebuie să reglăm totul. Ar fi fost super să aibă memorie.
*


Cam multe vrei intr-o masina budget... Trebuia sa iti iei fie Jaguar, fie Land Rover, si aveai si scaune cu memorie

This post has been edited by MoneyTalks: 29 Jan 2017, 17:11


--------------------
Lexus IS300H Executive Plus
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 29 Jan 2017, 18:36
Post #9


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.665
Joined: 15 August 05
Exagerezi , orice laguna de 10 ani cu volan de lemn are memorie pe scaune standard.La o mașină nouă e penibil sa nu aiba măcar opțional , totuși nu e logan.

Dar de Ford nu mă mai mir de nimic.. Mustangul ăla candidat in topicul celalalt..Abia a scos 2 stele la euroncap...O gluma proasta.

This post has been edited by argon: 29 Jan 2017, 18:40


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 18:41
Post #10

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Monitox, de curiozitate, Lexusu' lu' matale are? Argon, 'ti-ar volanu' ala de PAL melaminat tongue.gif.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 18:54
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Iaca și pozele:

20170129_141751.jpg ( Size: 217.33k ) Number of downloads: 1203
20170129_141822.jpg ( Size: 136.68k ) Number of downloads: 1257
20170129_141843.jpg ( Size: 200.66k ) Number of downloads: 1206
20170129_141909.jpg ( Size: 153.17k ) Number of downloads: 1170
20170129_142230.jpg ( Size: 150.95k ) Number of downloads: 1144


20170129_142429.jpg ( Size: 178.01k ) Number of downloads: 416
20170129_142321.jpg ( Size: 167.17k ) Number of downloads: 453
20170129_142335.jpg ( Size: 143.97k ) Number of downloads: 438
20170129_142353.jpg ( Size: 164.23k ) Number of downloads: 429QUOTE(Muttley @ 29 Jan 2017, 14:38)
Thermomanagement si jaluzele motorizate in gurile de racire ale radiatorului. Astea-l ajuta sa se incalzeasca atat de repede.
*

Jaluzele motorizate am și pe Mondeo. Și sînt închise la pornire. Dar chiar și așa, nu se încălzește atît de repede ca 1,5-ul de pe Kuga. La urma urmei, cu motorul rece termostatul e închis, nu trece apă prin radiator, deci nu prea văd cum ajută jaluzelele. Oficial Ford declară că jaluzelele motorizate sînt pentru aerodinamică la viteze mari, ca să scadă consumul.
Termomanagement... e posibil. E clar că face niște șmecherii, doar că nu știu exact ce anume.

QUOTE(MoneyTalks @ 29 Jan 2017, 17:10)
Cam multe vrei intr-o masina budget... Trebuia sa iti iei fie Jaguar, fie Land Rover, si aveai si scaune cu memorie
*

Există scaune cu memorie și pe Mondeo, și pe Focus, și pe S-Max... și probabil și pe altele din gamă. Deci nu-i nimic absurd în presupunerea că ar trebui să fie disponibile și pe Kuga. Acuma, c'est la vie, se poate trăi și fără. Dacă am de ales între ele și parbrizul încălzit, aleg parbrizul fără să stau pe gînduri. biggrin.gif


This post has been edited by VladSoare: 29 Jan 2017, 19:08


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 19:09
Post #12

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Me love the color long time wub.gif!


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreig1982
post 29 Jan 2017, 19:22
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.182
Joined: 15 January 06
Am mers cu un Ateca care are parbriz incalzit si cand batea soarele mai din lateral stanga se vedeau niste reflexii deranjante (pt mine) din cauza firelor electrice. Poate ford are o varianta mai buna, dar si mai buna mi se pare o incalzire stationara sau macar un remote start cum se ofera in state pe geamanul Escape.
Caldura ar putea baga repede daca ar fi masina ar fi dotata cu "supplemental ptc heater" optiune disponibila tot pe Escape.
Nu bag mana in foc, dar pe http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do ai putea verifica daca ai asa ceva.


--------------------
Dacia Logan Ambition 2005 - B-06-xxx
2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AndreiMR
post 29 Jan 2017, 19:29
Post #14


Membru alfist


Group: Members
Posts: 3.438
Joined: 15 January 09
From: Pitesti
QUOTE(VladSoare @ 29 Jan 2017, 18:54)
Dacă am de ales între ele și parbrizul încălzit, aleg parbrizul fără să stau pe gînduri. biggrin.gif
*+1 la treaba asta. E o chestie extrem de utila. Scaune cu memorie aveam la CX-7...erau bune, dar nu e atat de greu sa tragi de scaun in pozitia corecta. In schimb sa se topeasca gheata de pe parbriz in cateva secunde face toata diferenta iarna. E genul de dotare pe care nu o apreciezi la adevarata valoare pana nu o ai smile.gif

Multi kmp! Culoarea asta o prinde bine, iar in echiparea asta si interiorul arata mai bine decat ce am vazut eu la showroom cand cautam inlocuitor pentru Mazda. Pana la urma la mine n-a mai prins Kuga finala.

Cum se descurca motorul cu masina incarcata?

QUOTE
Am mers cu un Ateca care are parbriz incalzit si cand batea soarele mai din lateral stanga se vedeau niste reflexii deranjante (pt mine) din cauza firelor electrice. Poate ford are o varianta mai buna, dar si mai buna mi se pare o incalzire stationara sau macar un remote start cum se ofera in state pe geamanul Escape.


Nu prea ai ce sa faci...firele alea nu sunt complet invizibile. Asa e si la Disco, asa e si la Mazdele mai vechi care aveau parbriz incalzit. In 99% din timp nu deranjeaza, dar daca te concentrezi atent pe ele si le privesti, apoi o perioada iti cam stau pe creier smile.gif Cel putin la mine asa se intampla...dar te obisnuiesti cu ele.

This post has been edited by AndreiMR: 29 Jan 2017, 19:33


--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 19:40
Post #15

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Dar niste covorase din cauciuc nu ai gasit? Pacat de mocheta aia.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreig1982
post 29 Jan 2017, 19:43
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.182
Joined: 15 January 06
QUOTE(AndreiMR @ 29 Jan 2017, 20:29)
Nu prea ai ce sa faci...firele alea nu sunt complet invizibile. Asa e si la Disco, asa e si la Mazdele mai vechi care aveau parbriz incalzit. In 99% din timp nu deranjeaza, dar daca te concentrezi atent pe ele si le privesti, apoi o perioada iti cam stau pe creier  smile.gif  Cel putin la mine asa se intampla...dar te obisnuiesti cu ele.

Se pare ca masina poporului a gasit o solutie la pb cu firele.
Citez din autobild:
"Parbrizul climatic introdus de Volkswagen are aceleași beneficii ca și cel încălzit clasic, dar fără firele care să strălucească în lumina farurilor. În locul acestora, inginerii VW au folosit o peliculă conductivă din argint integrată în parbriz. Aceasta transformă curentul electric în căldură și este invizibilă pentru ochiul uman.
Parbrizul climatic nu este folositor numai pe timp de iarnă, ci și vara, când stratul de argint se comportă ca un scut de căldură, reflectând razele soarelui. Aproximativ 60% din razele de căldură sunt reflectate, astfel că interiorul mașinii echipate cu parbriz climatic este cu până la 15 grade Celsius mai rece decât în cazul folosirii unui parbriz obișnuit cu tentă verzuie."
Ramane de vazut daca e cum zice reclama smile.gif

This post has been edited by andreig1982: 29 Jan 2017, 19:44


--------------------
Dacia Logan Ambition 2005 - B-06-xxx
2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 19:54
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
QUOTE(andreig1982 @ 29 Jan 2017, 19:22)
Am mers cu un Ateca care are parbriz incalzit si cand batea soarele mai din lateral stanga se vedeau niste reflexii deranjante (pt mine) din cauza firelor electrice. Poate ford are o varianta mai buna,
*

Am avut parbriz din ăsta mult timp, și pe Mondeo și pe Scorpio. Într-adevăr, farurile mașinilor din față se văd puțin altfel din cauza firelor, dar nu e un efect pe care să-l pot numi deranjant. E pur și simplu altfel, nici mai bine, nici mai rău. Poate că m-oi fi obișnuit eu între timp, nu știu, dar drept să spun nici prima oară cînd am văzut așa ceva nu-mi amintesc să mă fi deranjat. În cea mai mare parte a timpului nici nu știu că sînt acolo firele decît dacă mă uit intenționat la ele.

QUOTE(andreig1982 @ 29 Jan 2017, 19:22)
dar si mai buna mi se pare o incalzire stationara sau macar un remote start cum se ofera in state pe geamanul Escape.
*

Încălzire staționară la Ford nu se dă decît pe diesel. sad.gif
Dar în orice caz, se încălzește atît de repede încît nu intenționez să-i pun nici măcar una electrică, cum am pus pe Mondeo. O las așa, că merge bine. La -15 grade suflă cald cînd ajung în capătul străzii. E suficient.

QUOTE(andreig1982 @ 29 Jan 2017, 19:22)
Caldura ar putea baga repede daca ar fi masina ar fi dotata cu "supplemental ptc heater" optiune disponibila tot pe Escape.
*

Are supplemental air heater. Îl am și pe Mondeo. Constă în niște rezistențe electrice aflate în aeratorul de sub parbriz. La foarte puțin timp după pornire, pe-acolo suflă aer călduț. Asta îl face să dezghețe foarte repede parbrizul, fiind complementar cu rezistențele din el. Uneori văd cum începe să se dezghețe întîi din zona aeratorului, începe să avanseze, și abia dup-aia începe să se vadă și efectul încălzirii din parbriz. Alteori e invers. Depinde de temperatura de-afară și de grosimea gheții.


QUOTE(mars @ 29 Jan 2017, 19:09)
Me love the color long time wub.gif!
*

Mulțumesc. cool.gif
Culoarea a fost o surpriză plăcută. N-o văzusem în realitate, iar în catalog arăta cu totul altfel (tot frumoasă, dar altfel). Dealerul mi-a zis că nu va fi ca în catalog, că în realitate e mai elegantă, nu atît de țipătoare. În catalog arăta ca portocaliul de pe EcoSport, adică ce mai, ca o portocală. Vesel, aprins.
M-am gîndit: "Dacă n-are dreptate și va fi ca în poză, tot o să-i placă. S-a săturat de albul Dusterului; sigur va aprecia o culoare veselă și jucăușă. Dacă are dreptate și va fi puțin mai sobră, atunci cu atît mai bine. O să-i placă și mai mult. Deci ce-o fi o fi." smile.gif
Nu aveam prea multe opțiuni. Toate celelalte erau sobre: negru, alb, gri, albastru închis... Singurele mai feminine erau acest Tiger Eye, apoi un albastru destul de aprins, respectiv un gri verzuliu foarte frumos, care însă mi-a zis că a fost scos din listă și nu se mai poate comanda. Sau ar mai fi fost un vișiniu, foarte frumos și el. La albastru am renunțat repede. Mai rămîneau portocaliu sau vișiniu. Dar am zis hai să risc, că vișiniul e parcă prea cuminte, portocaliul e ceva mai rebel.
Și a meritat riscul. Dealerul a avut dreptate. Arată mult mai bine decît mă așteptam. Iar ea e înnebunită după culoarea asta. Am dat lovitura. biggrin.gif

QUOTE(AndreiMR @ 29 Jan 2017, 19:29)
Cum se descurca motorul cu masina incarcata?
*

Beton. N-are nici o problemă. Cu toată familia în ea și portbagajul plin ochi, trage de nu se poate.
Iar cutia e un deliciu, schimbă rapid și fără ezitări, nu se păcălește niciodată.
Mi-am făcut însă un obicei din a-l conduce exclusiv în modul sport. În D mi se pare că-l ține puțin cam subturat. În S este exact așa cum trebuie, nici prea turat, nici prea subturat, e tocmai bine.

QUOTE(mars @ 29 Jan 2017, 19:40)
Dar niste covorase din cauciuc nu ai gasit? Pacat de mocheta aia.
*

Astea originale din mochetă sînt mult mai rezistente decît par. Pe Mondeo arată ca noi după cinci ani. Acum e murdar în poză, că m-am grăbit să fac pozele și n-am mai făcut curățenie înainte, dar dacă dau un pic cu aspiratorul iese ca nou.

This post has been edited by VladSoare: 29 Jan 2017, 19:59


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 19:58
Post #18

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Pai cum se impaca cu zapada, apa?


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 20:06
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Se udă, apoi se usucă. Sînt impermeabile (sau cel puțin foarte slab permeabile), n-am văzut niciodată mocheta udă sub ele. După uscare, le aspir și gata. Rezistă foarte bine.

Cînd l-am luat pe Mondeo, acum cinci ani, m-am gîndit să-i pun covorașe de cauciuc ca să nu se strice de la apă și noroi. Un bun prieten mi-a zis: "și dacă se strică, cît de repede crezi că se va întîmpla asta? Peste doi ani? Peste unul? Chiar și dacă mergem pînă la extrem și zicem că schimbi un set de covorașe pe an, tot e o cheltuială neglijabilă pentru a avea mașina frumoasă. Alea de cauciuc sînt oribile."
L-am ascultat, și bine-am făcut, că cinci ani mai tîrziu încă mai am preșurile originale și încă arată perfect. smile.gif


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AR-18-MOS
post 29 Jan 2017, 20:10
Post #20


( -_・) ︻デ═一


Group: Members
Posts: 6.334
Joined: 19 August 07
From: Timișoara
Sunteți praf țăndări, nu aveți gusturi bune. Recomand niște persane, n-au muarte și se spală ușor.
820594317_2_1080x720.jpg

This post has been edited by AR-18-MOS: 29 Jan 2017, 20:10


--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
BMW 535d '08 sedan Business Line
Religia - o frază de dânșii inventată. Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AndreiMR
post 29 Jan 2017, 20:10
Post #21


Membru alfist


Group: Members
Posts: 3.438
Joined: 15 January 09
From: Pitesti
Mai nasol e daca ingheata. Am patit eu, la Alfa am textile...se facuse covorasul o placa rigida si alunecoasa. Altfel, nu sunt probleme cu ele. Si eu sunt de aceeasi parere...cele de cauciuc nu merita decat daca mergi tot timpul cu noroi pe incaltari. Altfel, textilele arata mai bine si la utilizare normala sunt suficient de usor de curatat


--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 20:15
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Alea persane ie marfă, mînca-ț'-aș. radmasa.gif

QUOTE(andreig1982 @ 29 Jan 2017, 19:43)
Se pare ca masina poporului a gasit o solutie la pb cu firele.
*

Suspectez că soluția lor n-are legătură atît cu firele, cît cu patentul Ford pentru varianta cealaltă. biggrin.gif
Sună interesant, totuși. Sînt curios cum e în practică.--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 20:37
Post #23

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Ce patent? Laguna (II) are fix la fel.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Jan 2017, 20:39
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.874
Joined: 12 May 04
From: Voluntari, pe stînga
Eu așa știam, că Ford are un patent pe chestia asta și că de-aia nu o vezi decît la ei sau la mărci care au fost ale lor. De Laguna nu știu. blush.gif


--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 29 Jan 2017, 20:45
Post #25


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.480
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti
Avea si Scenicul, inaintea Lagunei, afaik.


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 21:19
Post #26

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Ezapt! Inca de la RX4 Privilege cu pachet de iarna.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 29 Jan 2017, 21:37
Post #27


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.480
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti
up.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 29 Jan 2017, 21:50
Post #28


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.665
Joined: 15 August 05
Eu nu vad nici un fir prin parbriz, și e încălzit. Patent nu am , am renunțat la el odata cu Dacia.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 29 Jan 2017, 21:57
Post #29

Group: Moderatori
Posts: 6.352
Joined: 22 January 04
Ori nu vezi bine, ori nu (mai) ai parbriz incalzit (mai e ala original?). Pishky sigur are, am vazut firicelele cu ochii mei.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011)
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 30 Jan 2017, 08:00
Post #30


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.665
Joined: 15 August 05
Nu e original, e al treilea, pilkinton, o fi de vag wub.gif


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2019 - 06:21
Forum Renault Server hosting