DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> LINUX corner, cu si despre Linux (DOAR LINUX).

DragosP
post 21 Jan 2010, 11:46
Post #31


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




@Andy: Încearcă TightVNC sau un server XWindow pentru XP cu ssh.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 21 Jan 2010, 11:55
Post #32


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.088
Joined: 19 July 04
From: Craiova




@DragosP merci, o sa incerc.
@C a t a l i n eu am folosit pana acum Transmission si Deluge pentru torenti. Ambele isi faceau treaba, eu am ramas la Deluge. Insa am folosit pe calculator, cu interfata, nu pe router.

Bafta!


--------------------
Renault Megane IV Hatch (Intens 1.6 dCi)
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 21 Jan 2010, 11:59
Post #33


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Sau, și mai bine: asta.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victorine
post 21 Jan 2010, 12:21
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.614
Joined: 20 April 05




Sunt un utilizator realtiv nou de Linux. Am inceput in urma cu cca. 3 luni sa caut distro-ul potrivit pentru mine prin prisma cunostintelor despre calculatoare, sistemul de operare folosit anterior si aplicatiile pentru care folosesc calculatorul. Am completat mai multe astfel de chestionare dar in paralel am si testat Ubunt, Kiwi, Fedora si Mint (acestea fiind unele cele recomandate). In final am ramas la Mint pentru laptop pe care il folosim si eu si sotia pentru aplicatii foarte soft de genul web browsing, e-mail, stocam si vizualizam imagini, ascultam muzica, am inceput usor-usor cu open office. Treaba adevarata o facem fiecare pe PC-ul lui - ea acasa pe XP SP2, eu la scârbici pe Vista. Dar am zis s-o luam usor-usor la inceput. Trebuie sa spun ca aveam aceeasi reticenta fata de Linux ca majoritatea utilizatorilor de Windows, datorita in primul rand ignorantei. Cu toate astea, merge binisor. Laptop DELL Inspiron 1525. Am insa niste probleme, si anume:
1 - Desi viteza testata a conxiunii e de cca. 12Mb/s, paginile de internet se incarca in general vizibil mai greu decat la scârbici, unde am putin peste 2 Mb/s. Uneori FOARTE greu.
2 - Uneori se blocheaza, in sensul ca ingheață toate aplicațiile deschise, indiferent cat astept, unde fac click, ce incerc sa deschid. S-a intamplat de 3-4 ori.
3 - Uneori nu porneste, bazaie, sclipicesc ledurile insa ecranul ramane negru....
4 - Nu stiu sa fac sunetul 5.1 si ordinea in care sa introduc jack-urile in mufele de pe panoul frontal...

Va puteti da cu parerea? Stiu ca sun intrebari de necunoscator intr-ale Linuxului, insa as vrea sa invat mai multe.


--------------------
Dacia Logan 1.6 16V Prestige 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 21 Jan 2010, 21:37
Post #35


Membru plictisit


Group: Moderatori
Posts: 5.457
Joined: 19 May 08
From: Timisoara




1.Timisoara, 12 Mega, banuiesc ca esti pe UPC.

In general al meu (Inspiron 6400, modelele sunt destul de asemanatoare), n-are probleme cu netul nici acasa, nici la lucru. Dar am observat in ultimele 2 saptamani ca legatura de acasa se mai taraie.Cand-cum. S-ar putea sa fie provider-ul.

2. Am patit si eu de 2 ori pe laptopul meu in ultimele 3 luni. Avand in vedere ca pe desktop-ul de acasa il las pornit cu zilele si ca pe ambele am aceeasi versiune de Ubuntu, ambele tinute la zi, banuiesc ca-i ceva problema absconsa de hardware. S-ar explica si problemele de la punctul 3.

3. Cand se intampla, inainte sau dupa GRUB? Daca e inainte, linuxul nu prea are nimic de spus...

4. cat despre 5.1 vad ca e explicat destul de bine aici http://www.cse.ohio-state.edu/~bondhugu/surround-pulse.shtml, cu o mica observatie, in loc de oribilitatea aia cu editarea rc.local, se mai ruleaza doar alsactl store.


--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hash
post 21 Jan 2010, 22:15
Post #36


calculatorist


Group: Members
Posts: 1.456
Joined: 13 September 04




QUOTE(DragosP @ 21 Jan 2010, 12:59)
Sau, și mai bine: asta.
*



Cum faci core dump in cygwin, ca sa pui gdb pe el ? (tot in cygwin)

Alta: a instalat cineva asterix pe openWRT? Mi-ar fi util sa sun gratis acasa cand sunt in delegatie fara sa depind de toanele skype-ului, dar altceva in afara de un router prapadit n-as tine sub tensiune non-stop.


--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tince1290
post 21 Jan 2010, 22:31
Post #37


Membru cititor


Group: Members
Posts: 1.884
Joined: 19 September 08




ca linuxist si student la automatica si calculatoare imi permit sa ma bag si eu in seama putin tongue.gif

1) linux chiar e viitorul
2) nu e deloc greu sa te obisnuiesti cu el.....mie mi-a laut vreo 2-3 zile....
3) eu am Ubuntu si tind sa cred ca este cea mai reusita versiune
4) zicea cineva ca swap maxim 1 giga....gresit.....memoria swap e recomandat sa fie dublul memoriei ram.....dar se poate si mai putin...recomand 1-2 giga memoria de swap si 10 giga memoria pentru linux (nu e nevoie de mai mult pentru ca programele ocupa cativa mega si din linux o sa aveti acces la partitiile de windows....invers nu)
6) cateva argumente pro: http://www.whylinuxisbetter.net/ (fiecare pictograma e expandabila printr-un click pentru cei ce vor sa afle ceva in amanunt)

offtopic: scuze celor carora nu le-am raspuns pe privat dar am avut mari probleme cu netul blush.gif


--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YO4RLP
post 22 Jan 2010, 05:38
Post #38


membru radioactiv


Group: Members
Posts: 345
Joined: 20 December 05
From: Galați




ca să te înțelegi cu linux, trebuie mai întâi să te dezveți să gândești windows...
lucrul ăsta nu l-am înțeles decât după vreun an de zile biggrin.gif

nu de pomană i se mai spune și „boul sistemelor de operare”... biggrin.gif


--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Garett
post 22 Jan 2010, 07:52
Post #39


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.455
Joined: 4 June 05
From: Galati




QUOTE(bucatzel @ 21 Jan 2010, 09:26)
@Garrett. Pesemne ca n-ai dat de distributia potrivita tie tongue.gif
*


Posibil.
De vreo 2 zile tot incerc sa pun linux-ul pe eeepc, singurul care a mers a fost easypeasy care e un fel de ubuntu cu o interfata mai ciudata.
Am mai incercat cu mandriva si suse, fara succes.


--------------------
GV cu suflet de Reno
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 22 Jan 2010, 08:16
Post #40


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.088
Joined: 19 July 04
From: Craiova




QUOTE(Tince1290 @ 21 Jan 2010, 22:31)
4) zicea cineva ca swap maxim 1 giga....gresit.....memoria swap e recomandat sa fie dublul memoriei ram.....dar se poate si mai putin...recomand 1-2 giga memoria de swap si 10 giga memoria pentru linux (nu e nevoie de mai mult pentru ca programele ocupa cativa mega si din linux o sa aveti acces la partitiile de windows....invers nu)
*



Cand te-ai referit la 10 G memorie pt linux, sper ca te-ai referit la memoria secundara (hard) nu memoria primara (ram). Teoria spunea acum ani buni ca swap = 1.5xram. Acum, pentru ca esti in domeniu, trebuie sa imi dai dreptate ca o asa cerinta e exagerata. La mine in anul 4 parca se faceau 2 cursuri de SO. Daca ai ajuns deja la ele ar trebui sa stii bine ce rol are swapul. Mai mult nu e mai bun, poate doar inutil.
Spre exemplu pe jucaria mea am Ubuntu 9.10 cu 2G ram si 1G swap. In momentul asta am ~300 mega utilizati din ram (15%) si 0 utilizati din swap. In conditiile in care am firefox, audacious2, gnome-terminal, pidgin, vnc server, glipper, nautilus, etc.

P.S. nu poti sa spui ca Linux e mai bun sau mai slab ca win, fiecare are avantajele sale, nici nu ma intereseaza care e mai bun, nici nu se paote spune care e mai bun, asta depinde de ce face fiecare si ce are nevoie.

Bafta!


--------------------
Renault Megane IV Hatch (Intens 1.6 dCi)
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 22 Jan 2010, 08:54
Post #41


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Teoria cu swap=2xram e urban legend, ca să zic așa...
Practica e: pui cât ai nevoie. Pentru un user normal, casnic, cu un pc cât de cât dotat (1Gb ram acu' e ceva obișnuit), swap=ram e deja destul.
De ex, eu la slujbă am 2Gb de ram, swap la 512Mb și nici măcar nu-mi intră-n swap. Și folosesc și alde vmware, și alde baze de date și compilatoare și swap-ul e ca să fie.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 22 Jan 2010, 09:17
Post #42


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.088
Joined: 19 July 04
From: Craiova




Mi-am facut aseara putin timp si m-am jucat cu VNC-ul. In dimineata asta am reusit sa ma conectez de la serviciu acasa.
Am folosit openvpn + vino(default vnc server in ubuntu).
Ca viewer TightVNC viewer pe XP.

cateva explicatii aici pentru cine are nevoie :https://help.ubuntu.com/community/VNC/Servers.

Bafta!


--------------------
Renault Megane IV Hatch (Intens 1.6 dCi)
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 22 Jan 2010, 10:13
Post #43


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 3.055
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti capitala Cârcostan




Intrebare scurta.
Tre sa lucrez pe un computer cu Ubuntu Server in consola, fara mediu grafic. Trebuie sa recuperez un fisier care e un director cu un nume de genul "alfa 2010" si daca scriu 'cd alfa 2010' imi spune ca 'no such file or directory'. Daca dau ls mi-l afiseaza.
Cum fac sa intru pe dansu?

Apoi
cum fac sa il scriu pe un memory stick?


This post has been edited by dizzy: 22 Jan 2010, 10:13


--------------------
Ford Kuga 2015 ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
If you want perfection buy a Mercedes, or marry an accountant - Jeremy Clarkson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pvd2010
post 22 Jan 2010, 10:24
Post #44


Trăitor în R.S. Romînia


Group: Members
Posts: 23
Joined: 24 August 06




scrie si tu "dizzy$ cd alfa\ 2010/"

pt copiere: "dizzy$ cp /cale/catre/alfa\ 2010 /cale/stick_montat/stick"

iti dai tu seama ce si cum


--------------------
Dacia 1310 L 1997
Debian Jessie + Mate 1.8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 22 Jan 2010, 10:25
Post #45


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.088
Joined: 19 July 04
From: Craiova




"cd alfa\ 2010"
sau cd alfa apoi apesi tasta TAB (daca nu mai ai alte foldere care incep cu 2 intra)

copierea se face cu 'cp': cp sursa destinatie.

Edit: a fost mai rapid pvd2010 smile.gif

P.S. vezi ca poate are Midnight Commander (un fel de Norton Commander). dai comanda 'mc' si in caz ca e instalat intri si e foarte usor. De iesit cu F10, copierea cu F5, mutarea sau redenumirea cu F6, etc.

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 22 Jan 2010, 10:28


--------------------
Renault Megane IV Hatch (Intens 1.6 dCi)
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 22 Jan 2010, 10:44
Post #46


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 3.055
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti capitala Cârcostan




Intrebarea 2
Cum montez stickul?


--------------------
Ford Kuga 2015 ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
If you want perfection buy a Mercedes, or marry an accountant - Jeremy Clarkson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 22 Jan 2010, 10:51
Post #47


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




1."Înfigi" stick-ul.
2. Ca root, "lsusb"
3. Din rezultatul comenzii vezi unde e văzut și faci ceva de genul:
mkdir /mnt/stick
mount /dev/sdX /mnt/usb
copiezi
La final, umount /mnt/stick
X poate fi a, b, c sau d depinzând de sistemul tău.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 22 Jan 2010, 10:52
Post #48


Membru plictisit


Group: Moderatori
Posts: 5.457
Joined: 19 May 08
From: Timisoara




Fiind linie de comanda (pentru aia care urmeaza sa se sperie de ce scriem pe-aici)

prima oara dai un dmesg, sa vezi sub ce device s-o autentificat. daca tocmai ai bagat stick-ul ar trebui sa fie printre ultimele informatii prezentate

sda1, sdb1, ceva de genu'

in cazul de mai jos e sdb1
QUOTE
[ 2727.188098] usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
[ 2727.323050] usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 2728.377283] Initializing USB Mass Storage driver...
[ 2728.377539] scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
[ 2728.377768] usb-storage: device found at 3
[ 2728.377772] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
[ 2728.377784] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[ 2728.377789] USB Mass Storage support registered.
[ 2733.376350] usb-storage: device scan complete
[ 2733.377542] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     Ut163    USB2FlashStorage 0.00 PQ: 0 ANSI: 2
[ 2733.378444] sd 2:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
[ 2733.386859] sd 2:0:0:0: [sdb] 7897087 512-byte logical blocks: (4.04 GB/3.76 GiB)
[ 2733.388874] sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[ 2733.388881] sd 2:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 00 00 00
[ 2733.388885] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 2733.410035] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 2733.410045]  sdb: sdb1
[ 2733.476228] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 2733.476236] sd 2:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk


dupa care, ca si root, creezi* un director stick in /mnt
si rulezi
mount /dev/sdb1 /mnt/stick

cand termini, rulezi umount /mnt/stick .
Astepti sa termine comanda de rulat inainte sa scoti stick-ul de acolo.

(*)Nota. Distributiile mai noi au dun director /media in care sunt gata create directoare destinatie pentru mount-uri de-astea. daca sunt, bine, daca nu, faci un director in /mnt, cum ziceam mai sus

Nota 2. Pentru aia care s-au speriat oricum... Din interfata grafica, lucrurile sunt destul de click->click->click->gata

This post has been edited by bucatzel: 22 Jan 2010, 10:58


--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 22 Jan 2010, 11:35
Post #49


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.346
Joined: 5 January 07
From: From: From:




1. Felicitari pentru topic. E de mare ajutor.
2. Cateva sfaturi de la mine pentru incepatori: Baieti, daca vreti sa vedeti cum arata un linux folositi virtual machine si instalati o distributie mai renumita: Ubuntu, Fedora, Mandriva.
3. De securitatea linux se vorbeste pe aici? - un firewall mai nou, niste filtre destepte, ceva? biggrin.gif


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 22 Jan 2010, 11:47
Post #50


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Se poate vorbi și despre securitate. Însă, un sitem ținut cu update-urile la zi, dpdv al userului casnic e destul de sigur. Oricum, mult mai sigur decât un windows, asta pe verificate. Și aici mă refer nu la poweruseri (de win sau lin) care-și mai pot face câte un "fine tuning" sistemelor, ci așa cum vine fiecare din S.O.-uri.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 22 Jan 2010, 11:55
Post #51


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.346
Joined: 5 January 07
From: From: From:




Dar, un user simplu de linux, un om care nu stie momentan cu ce se mananca un linux nu stie ce-i ala un rootkit de exemplu. Semnaturile MD5, portfw. bla bla. Parerea mea este ca mai usor "înțepi" un linux cu un home-user decat un windows.


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tince1290
post 22 Jan 2010, 15:32
Post #52


Membru cititor


Group: Members
Posts: 1.884
Joined: 19 September 08




QUOTE(Andy_ACS @ 22 Jan 2010, 09:16)
Cand te-ai referit la 10 G memorie pt linux, sper ca te-ai referit la memoria secundara (hard) nu memoria primara (ram)

desigur tongue.gif

Teoria spunea acum ani buni ca swap = 1.5xram

acum teoria spune ca trebuie 2xRAM.....eu am un giga ram si 1 giga memoria swap si mi-e suficient dar "teoria" asa spune acum....serios

in anul 4 parca se faceau 2 cursuri de SO. Daca ai ajuns deja la ele ar trebui sa stii bine ce rol are swapul

nu am ajuns in anul 4 dar stiu ce face tongue.gif....presupun ca recomandarea e 2xRAM pt cei ce lucreaza cu mai multe monitoare, pe mai multe spatii de lucru, cu multe programe simultan etc (avand in vedere ca poti avea pana la 32 spatii de lucru)....la mine de regula indicatorul de ram sta la 33-34 % din ram 0 swap

Spre exemplu pe jucaria mea am Ubuntu 9.10...

same....


P.S. nu poti sa spui ca Linux e mai bun sau mai slab ca win, fiecare are avantajele sale, nici nu ma intereseaza care e mai bun, nici nu se paote spune care e mai bun, asta depinde de ce face fiecare si ce are nevoie.

de cand am linux intru foarte rar pe windows.....doar cand mai am chef de cate un joc ceva mai avansat decat Plants vs. Zombies (pe care il joc de pe linux cu wine 04.gif) dar pentru un om care navigheaza pe net, asculta muzica, se uita la filme....mai foloseste un fisier office....mai un pdf...mai un messenger....linux e net superior windowsului...sa fim seriosi...ai si tu linux si sti ca e diferenta mare dpdv. practic si al vitezei!

*



This post has been edited by Tince1290: 22 Jan 2010, 15:33


--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 23 Jan 2010, 17:23
Post #53


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Vreau sa imi sincronizez si eu symbianul (E72) cu linuxul .. am incercat cam tot ce se gaseste repede cu google dar nu prea reusesc sa obtin altceva decat "info" despre device .. nimic insa legat de sincronizarea efectiva (calendar, contacte). Ma gandeam la un server de sincronizare, ceva accesibil prin retea ..

Daca aveti cunostinte de asa ceva, please please ...


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 23 Jan 2010, 18:54
Post #54


muncitor în construcții


Group: Members
Posts: 5.922
Joined: 1 November 04
From: țară




Singurul mod de sincronizare pe care l-am vazut si reusit sa implementez pentru Nokia 6300 a fost cu Bluetooth si Evolution. Imi scrisesem toti pasii pe care i-am facut, ca adunasem din mai multe tutoriale si pusesem cap la cap o procedura completa. Din pacate datele se odihnesc pe un defunct HDD de 20 GB.


--------------------
#muiepesede #muiedragnea #numairezist #muiepcr - #joscomunistii
Șanțuri, desțeleniri, fundații, betoane, balast, instalații electrice, cu materialul clientului. Seriozitate maximă!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 24 Jan 2010, 19:05
Post #55


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.088
Joined: 19 July 04
From: Craiova




In Gnome la mine am ceva in System-Preferences-PalmOS Devices. Nu stiu daca ajuta, nu am incercat, poate insa e ceva folositor.

Bafta!


--------------------
Renault Megane IV Hatch (Intens 1.6 dCi)
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Garett
post 24 Jan 2010, 19:28
Post #56


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.455
Joined: 4 June 05
From: Galati




Am si eu o intrebare, am reusit sa pun Easy Peasy pe eeepc insa wireless-ul merge jalnic. Pe laptop imi arata un semnal de 80% pe eee
doar 50% desi sunt unul langa altul. Driverul este Atheros propietar, am incercat si cu cel open cu care a venit dar tot asa.
Alta chestie: Skype nu vrea sa se conecteze neam! Porneste, bag user-ul si parola si pauza!

This post has been edited by Garett: 24 Jan 2010, 19:39


--------------------
GV cu suflet de Reno
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 24 Jan 2010, 19:40
Post #57


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




aia nu e o problema de driver ci de hardware. Nu uita ca antena e mica la eeepc si e firesc sa ai o citire mai slaba a aceluiasi semnal.

Ca idee, la mine PC-ul arata semnal 80%, T42-ul arata 100%, acer aspire one (care are aceeasi placa de retea ca eeepc-ul) arata cca 80% iar telefonul, E72, arata 90%. Citiri diferite date de diviceuri diferite, desi toate se afla in aceeasi camera cu routerul, la cca 3 metri de acesta.

Pe partea cu traficul efectiv dat de wifi, da, acolo poate fi de la driver, desi eu nu am auzit eeepc care sa mearga prost prin wifi, cu exceptia cazului cand chiar reteaua este defectuoasa.


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Garett
post 25 Jan 2010, 06:22
Post #58


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.455
Joined: 4 June 05
From: Galati




Reteaua in sine nu cred sa fie problema, pe laptop am 80% cu routerul in alta camera, si 3 pereti de beton intre mine si router. In schimb dureza cam mult pana se conecteaza, cam 5 min.


--------------------
GV cu suflet de Reno
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 25 Jan 2010, 09:09
Post #59


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.196
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




@Liviu: aici ai aruncat o privire?

25 Jan 2010, 12:38:
Eu de ex am renunțat la ideea de a sincroniza X500-le meu în linux, ăla e suficient de tembel că nici în XP nu mai vrea. Habar n-am de ce... sad.gif

This post has been edited by DragosP: 25 Jan 2010, 12:38


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 25 Jan 2010, 12:50
Post #60


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Mersi de link .. ma apuc de butoneala in prima fereastra de timp liber smile.gif ..


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #


Mesaj automat









Orice flame declansat ca "razboi" intre OS-uri se va pedepsi cu warn si in caz de recidiva cu suspend. Pe acest topic se discuta STRICT de linux si problemele/reusitele sale. Comparatiile cu alte OS-uri nu isi au locul aici.

Regula ce se aplica incepand cu 3 februarie 2010, ora 21:00.


--------------------
Go to the top of the page

26 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd September 2018 - 22:29
Forum Renault Server hosting