Led-uri Superbright la bord
![]() ![]() ![]() |
Led-uri Superbright la bord
cezax |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Taz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 27 September 02 From: Tulcea ![]() |
Cineva pe aici spunea de leduri cu luminozitate de 10000 de mcd pe cand astea normale au 3-12 mm au vreo 3-100 mcd maxim.
Fiecare led legat in serie cu o rezistenta de 1,5 k ca sa limiteze curentul daca respectivele beculete originale sun alimentate de la 12V Citez: "Un led dasta de 10000 de mcd costa cam 30000, si am gasit la o firma pe net: www.telezimex.ro , parca. au toate culorile." Dar tot aici altcineva (imi pare rau ca nu am retinut nume si acum mi-e lene sa-l caut sa inserez citatul original) spunea ca de fapt spatele ceasului este colorat in verzuliul respectiv si beculetele sunt albe. As fi si eu interesat dar inca nu am intreprins nimic in directia asta. |
--------------------
DACIA
DSN EUROPA
- TL-20-YNA Some things just can't be improved...
but they can be individualized |
|
cezax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Am mai cautat pe la nemti, www.blue-lcd.de, si exista sfaturi cu duiumu. Practic sfatul tau cu rezistenta imi era necesar. Am scos un beculet cu tot cu suport, este infipt intr-un fel de fasung. Doar ca spre exemplu la butonul se dezaburire, exista un led verde simplu cu o rezistenta de 1K. La alte butoane cum e cel de avarii, exista 2 beculete fara rezistente. Daca folosesc acelasi led verde simplu, cu o rezistenta de 1k, se aprinde f.f. slab. Ar fi o idee sa pun o rezistenta mai mica(470 ohmi) si led-ul sa fie superbright?
Pana acum am reusit sa pun led-uri albastre de 8 mm la butoanele de dezaburire si de inchidere centralizata. Pentru iluminarea bordului e cam greu sa adaptezi led-uri de 8 mm in soclul beculetelor. Daca pui de 5 mm nu prea se vede diferenta. |
-------------------- |
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
De ce superbright?
Am avut si eu unele normale si aratau cam ca porcu' si erau deranjante, parerea mea |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
cezax |
![]()
|
Hai ca m-a mancat undeva si am schimbat cu leduri verzi de 9000 lucsi. E o imagine destul de proasta cu ledurile luminand strident doar in locul unde sunt montate. Pe langa e cam intuneric.
Cine a scos folia verde de sub ceasuri? A pus altceva? Alt rezultat? Am dat 15.000 pe un led si se vede nasol cu ele. Mai incerc cu leduri albastre. Cum se da bordul jos? Am incercat sa-l scot, dar dupa vreo 7-8 suruburi mai usor de observat, m-am plictisit. As incerca sa elimin folia aia verde si sa pun albastra, in combinatie cu becurile originale de fabrica. ![]() |
-------------------- |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Hai sa-ti zic si ce-o sa iasa: becurile alea au tendinta de a lumina spre galben. Cu foaie albastra, o sa-ti iasa o lumina albastru-verzui lesinat, nu albastrul acela adanc pe care il ravnesc toti...
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
cezax |
![]()
|
OK! Ai vreo solutie? Ar merge fara folie si cu leduri albastre? Sau o las asa? Mai bine nu, mai incerc! Totusi am vazut cu ochii mei o berlina cu lumini albastre la bord, nu am visat! :roll:
|
-------------------- |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Da o cautare pe forum ca problema s -a mai discutat. Cineva schimbase inclusiv folia de pe ceasuri.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
DA OAMENI BUNI . EU SI ALEX. DACA CAUTATI CU ATENTIE O SA GASITI SI POZE CU CEASURILE MODIFICATE.
erau pe fond alb cu lumina verde . lumina poate sa fie de orice culoare ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
eu am pus niste led-uri albe la butoanele (stop de ceata ,luneta si avarie) si arata super marfa, led-urile au cam 6000-7000 de lucsi ,sant f tari dar nu obositoare, urmatoarea modificare vor fi cadranele, vreau sa pun led-uri albe de 6000-7000 de lucsi si in spatele acelor led rosu de 5000-6000 de lucsi (fara spot), se gasesc la george in cartier la global , led alb -18000 lei 3mm (fara spot) transparent
led rosu-5000 lei (era cand am luat eu)3mm (nu are spot)transparent |
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
cezax |
![]()
|
Merci de informatii. Tot de la Global am luat si eu verzi de 5 mm 8-9000 lucsi (zic ei!). Chestia e ca :cry: nu prea arata cum imi doream, lumina e distribuita in locurile unde am montat fasungurile, adica in dreptul cifrelor 0, 3 si 7 apoi la X1000, in rest e cam intunerin pe bordul meu. Cum scot eu beculetele de la vitezometru si de la apa si benzina, fara sa dau bordul jos? Djtzeava, tu zici ca ar fi mai indicate ledurile fara spot? :?:
|
-------------------- |
|
cezax |
![]()
|
Am luat aseara din Carrefour Colentina, neon albastru la 12 V, alimentare direct la mufa de bricheta, cu intrerupator. Pret 219000 lei. Primul a fost bineinteles ars, de nou! L-am schimbat imediat. Intrebarea e cum il pun sa ilumineze bordul? Apare si o poza cu bordul turometrul iluminat de leduri verzi superbright.
![]() ![]() Attached thumbnail(s) VIP(073).jpg ( Size: 18.08k ) Number of downloads: 3290 VIP(075).jpg ( Size: 13.73k ) Number of downloads: 3618 |
-------------------- |
|
anakyn13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
cezax cum ai pus ledurile alea la turometru? ai dat bordu jos? sau se poate umbla fara sa il dai jos?
daca poti o explicatie detaliata ar fi perfect (+cum ai adaptat ledurile) |
--------------------
Renault
Megane II
2004
|
|
cezax |
![]()
|
Catre: anakyn 13.
1. Scoti fasungurile, deschizand intai panoul de sigurante. Pe acolo ai acces la becurile de la turometru si daca ai mana mai mica probabil si la cele de la vitezometru. 2. Ideal ar fi sa dai jos si panoul cu reglajul farurilor, dupa ce ai scos suruburile, ai grija sus fortezi cu o parghie intre bord si plastic si vei vedea 3 picioruse de plastic. 3. Tragi de panou catre tine, farurile trebuie reglate la minim pentru a avea ceva joc din cablurile de reglaj. Tragi cu nadejde nu se va rupe nimic. Dupa ce ai scos panoul catre tine rotesti catre dreapta la 180 grade, pentru a avea liber sa patrunzi catre ceasurile de bord. 4. Scoti si celelalte beculete de la ceasuri. Acum uite cum am adaptat eu fasungurile pentru a folosi leduri de 5 mm verzi. Pe lateralele fasungului se observa ca poti apasa cu o surubelnita mica si in acelasi timp impingi pentru a scoate becul intr-un singur sens. Dupa ce l-ai scos rupi aripile laterale ale fiecarei tablite. si cu partea ei superioara, iti dai seama ce trebuie rupt punand un led. Piciorusele ledului trebuie sa iasa prin fantele tablitelor. La CATODUL ledului, te uiti cu atentie in interior, este piciorusul care corespunde partii mai mici din led, se monteaza in serie, o rezistenta de 1000 ohmi. Capatul liber al acesteia se scoate prin una din tablite, cea pozitionata pe partea unede ai o valoare numerica nu un simbol ca un triunghi!!! Lipesti cu cositor, tai capetele care depasesc fasungul si probezi in bord. Este migalos, si daca incerci cu alta culoare a ledului vei obtine o combinatie intre folia verde din spatele ceasurilor si culoarea aleasa(in final o porcarie). Atunci cand voi avea rabdare voi da folia asta jos! ![]() ![]() ![]() |
-------------------- |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ce ziceti de culoarea (ultra)violet?
se gasesc leduri tot pe la mag de radioamatorism(pe maica domnului). Eu mi-am pus de 5 mm cu rezistente de 470 ohmi in fiecare clanta de usa pe interior ca imi dezlipeau astia tweeterele cind vroiau sa coboare din masina noaptea. se vede bine. mai am doua la schimbatoru de vit: am cumparat din tirg o rama cromata la carfe nu am pus doua suruburi. in gaurile acestora au intrat perfect soclurile pt ledurile mele mov de 5 mm. |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pt cezax:
daca vrei poate te ajut(daca stai in bucuresti)intr-un week-end eu am dat un bord de astra jos si stiu cit de cit cum sta treaba pe acolo am vrut sa-i pun lumina albastra si n-am mai avut timp ca era seara |
--------------------
D
Logan
|
|
cezax |
![]()
|
pt Dsign:
Multumesc pentru intentie. Am reusit sa dau ceasurile jos. Nu am reusit sa desfac mufa de la kilometraj. Oricum am schimbat toate becurile cu leduri verzi. Sunt vreo 8 leduri in total. Am folosit rezistente de 1k. In butoanele din dreapta bordului am adaptat leduri de 8mm albastre. Cred ca voi schimba si in bord lumina in albastra. Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu rama, unde ai adaptat-o? Apropo de cine spunea de folie, nu exista. Singura existenta este cea cu circuitele pentru alimentarea de 12 V, care intamplator este verde. Dar nu influenteaza lumina in bord. |
-------------------- |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
Dsign |
![]()
|
pt cezax
stiam ca nu e nici o folie acolo. Poate ne vedem ca sa-ti arat. ai vizitat linku lu clr? mishto!! da cu lumina mov!!! |
--------------------
D
Logan
|
|
Dsign |
![]()
|
pt cezax
rama cromata se monteaza in jurul burdufului de la schimbator, jos pe consola. se gaserste in tirg la vreo 250 000. nu se potriveste perfect.este un pic mai ingusta si de aceea nu poti monta suruburile din lateral. in gaurile ramase (au cam 6 mm diam.) se pot pune soclurile pt leduri de 5mm. soclurile sunt suporturile pe care stau ledurile si se gasesc la conex tot pe maica domnului in tei .costa cam 1500 lei bucata. hai ca te-am derutat de tot!!! |
--------------------
D
Logan
|
|
clr |
![]()
|
QUOTE ai vizitat linku lu clr? mishto!! da cu lumina mov!!! Vezi ca e al lui Livu si nu al meu |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
Dsign |
![]()
|
pt clr
sunt mai nou p-aci da oricum tu ai postat linku si la asta m-am referit cum gasesc si io tabla de aluminiu striata sa pun in loc de covorase? se vad k lumea luminate cu violet sau albastru |
--------------------
D
Logan
|
|
Adytz@$$$ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 13 February 04 From: focsani ![]() |
leduri la butoanele din bord "albastre de 5 mm" cu o rezistenta mica merg perfect
Attached thumbnail(s) Img00016.jpg ( Size: 11.65k ) Number of downloads: 3364 |
-------------------- Supernova mea e tunata.................
......................Am tras cu tunul in ea!!! :) :D :) :D :) :D :) :D :) |
|
andrey2003 |
![]()
|
![]() (: Group: Members Posts: 343 Joined: 21 August 03 From: In fata calculatorului... ![]() |
un vecin si-a pus si la bord leduri albastre unde e Kilometrajul. Acolo este vopsit plasticul verde, dar e un verde foarte, foarte, foarte, foarte,foarte deschis si nu se observa se vede un albastru odihnitor. Si are si ledurile alea de la butoanele din bord la fel ca Adytz@$$$.
|
--------------------
Skoda / Dacia
Octavia / Clio / Logan
Elegance 1.9TDI / Initiale 1.6 16v / Ambition 1.6
- B89WYNB189WYNB88SFD Renault Megane 2 1.5dci - B 50 WYN
Skoda Octavia 2 1.9tdi - B 89 WYN Renault Clio 2 1.6 16v Initiale Paris - B 189 WYN - SOLD |
|
cezax |
![]()
|
Pt. Dsign:
Deocamdata nu ma bag la chestia cu rama la schimbator. Cand voi avea chef schimb si ledurile verzi cu unele albastre. Merci de informatii. Bafta! :wink: |
-------------------- |
|
Dsign |
![]()
|
pt cezax
mersi de sfaturile cu ledurile pt ceasuri astept acuma sa aduca astia la global leduri mov(ca alea pe care le au sunt roz!!!) au mers f. bine ledurile albastre dar din acelea cu lumina difuza(sunt un pic colorate pe dinafara) am facut un bord de tico complet in felul asta dar nu i se mai vad acele indicatoare o sa incerc sa-i pun cite un led cu lumina alba cu spot in spatele fiecarui ac |
--------------------
D
Logan
|
|
Dsign |
![]()
|
pt cezax
mersi inca o data pt sfaturile postate cu fasungurile a iesit "ciment"!!!leduri 5mm albastre cu lumina difuza si se vad si indicatoarele la tico sunt altfel de aia nu se vad |
--------------------
D
Logan
|
|
Dsign |
![]()
|
|
--------------------
D
Logan
|
|
kky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 April 04 ![]() |
Adytz@$$$ Adytz@$$$
Salut, zi mi si mie te rog pe cat sunt jentile si anvelopele dupa DSN.Caut in disperare si nu gasesc ceva frumos.Eventual ce marca sunt. Poti sa mi dai email la kookooy@hotmail.com . MERSI |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dsign, ara destul de bine. Insa am si eu o curiozitate. Acele de turometru si vitezometru sunt montate, ca nu se vad deloc. Iar acele de la apa si benzina de-abia le vezi. Nu crezi ca o sa te cam incomodeze cand va trebui sa te chiorasti in bord sa vezi viteza sau altele?
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 07:23 |