DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Limitator frana

Vlad
post 31 Jul 2005, 17:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Am si eu o nelamurire: la ITP mi s-a spus ca limitatorul de franare este blocat, apoi in service ma asteptam sa ma puna sa-l inlocuiesc. Surpriza: a pus nenea maimuta mana pe el de cateva ori apoi a zis ca l-a deblocat. M-am uitat si eu si am vazut ca ceva se misca acolo.Intrebare: se misca oare ce trebuie?, sa ma duc inapoi la ITP sau sa merg intr-un alt service sa-i pun sa se uite pt ca primii au fost cam "nepriceputi" (dupa mine!!)
Am pus si o schita cu nelamurirea mea iar daca aveti curiozitatea sa o priviti iata ce am observat eu:
-tija formeaza acolo o parghie care are ca sprijin clema, actioneaza asupra arcului(care transmite mai departe miscarea pt realizarea efectului de limitare) iar axul din schema mea ar avea rol de limitare a miscarii tijei pentru ca la mine acest ax este fix.
Daca lucrurile stau altffel decat am vazut eu , sau daca cunoaste cineva exact mecanismul de functionare al acestui limitator va rog spuneti-mi inainte de a ma duce iar la ITP.
Multumesc!!

Attached thumbnail(s)
limit.jpg ( Size: 41.54k ) Number of downloads: 594

--------------------
opel, toyota Astra H, Corolla Enjoy-plus-2007, SOL 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reed
post 20 Aug 2005, 13:23
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Deoarece schema e din "manualul tehnic" acolo ai toate detaliile de reglaj. Unul din ele spune ca e necesar un manometru......deci treaba de reglare e obligatoriu sa o faci intr-un atelier specializat.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
i96nds
post 25 Aug 2005, 15:24
Post #3

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Din pacate ai cazut si tu in problema mea....

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=19316

Pana la urma cum ai rezolvat?

Eu l-am schimbat. Stai linistit, nici macar la IPSO Otopeni nu au facut aia reglajul cum trebuie.... Degeaba exista manuale pentru SLZ daca mecanicii nu stiu sa citeasca. Din pacate doar inginerii stiu meserie si aia nu o practica.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 02:42
Forum Renault