METEORA - bine ati sosit pe planeta Marte !
![]() ![]() ![]() |
METEORA - bine ati sosit pe planeta Marte !
florinbad |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 5 February 08 From: Razvad-Dâmbovita ![]() |
Attached thumbnail(s) Meteora_1.JPG ( Size: 121.54k ) Number of downloads: 924 Meteora_3_Roussanou.JPG ( Size: 146.95k ) Number of downloads: 1003 Meteora_5_Metamorphosis.JPG ( Size: 137.82k ) Number of downloads: 993 Meteora_7_Metamorphosis.JPG ( Size: 146.93k ) Number of downloads: 982 Meteora_12_Aghiou_Stefanou.JPG ( Size: 88.25k ) Number of downloads: 965 Meteora_13.JPG ( Size: 77.77k ) Number of downloads: 287 |
||
--------------------
Chevrolet
New Spark LS+
2010
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Frumoase povesti. Si am un respect pt tine ca doresti sa expui niste lucruri mai putin cunoscute.
Dar acum, obiectiv vorbind, pe planeta marte e destul de dificil sa intalnesti un astfel de relief, ca nu prea curge nici apa si nici nu prea bate vantul pe acolo. De asemenea, pe partea aia de vrajeala a grecilor, ca meteorele sunt unice in lume, poate doar ca idee cu cocotatul in varful pietrei, preluata probabil de la stalpnicii asiei mici, ca altfel exista peisaje asemantoare in Canyonlands din Utah, in Tanzania pe langa Isimila si Mbaya, in China in parcul natural Zhangjiajie, in The Lost City din Litchfield National Park in Australia (teritoriile de nord), in Pasabag in Turcia de azi (fosta Cappadocia) - valea calugarilor - etc. Asta sa nu se creada ca meteorele sunt unice ca fenomen geologic, asa cum bagabontii aia de greci le prezinta neinformatilor turisti. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
florinbad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 5 February 08 From: Razvad-Dâmbovita ![]() |
Eu am gasit zero atmosfera specific manastirilor si bisericilor. N-am avut deloc senzatia de manastiri, locuri sfinte sau de asezari ale credintei. Mi-au lasat impresia unor obiective turistice amenajate si livrate turistului cu tot ceea ce trebuie, inclusiv mancare si bautura la tavernele din interiorul Marelui Meteor.
Nu vezi nici macar doi-trei calugari ci numai angajati de-ai statului, amabili dar cu ochii cat cepele, ca nu cumva sa furi ceva de pe acolo ![]() Meteora este doar un obiectiv turistic si atat: icoane grecesti si chinezesti cat cuprinde, carti si brosuri in toate limbile pamantului, jucarii si suveniruri made in China. |
--------------------
Chevrolet
New Spark LS+
2010
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare ca intr-o singura manastire se mai fac slujbele specifice. Restul au fost parasite. Cei pe care ii vedeti pe acolo sunt numai pentru intretinerea manastirilor. La majoritatea s-au introdus taxe de vizitare. La fuga calugarilor au contribuit din plin si hoardele de turisti care au tulburat liniste locului ( isihia de care vorbeai). Cei dornici de liniste au plecat la SFANTUL MUNTE. Si acolo sunt probleme cu invazia turistilor. La unele manastiri din Sfantul Munte au introdus in slujbe o cerere speciala: "Doamne fereste-ne de turisti". Sa speram ca va veni o vreme in care Meteorele sa redevina centre de spiritualitate.
Corect ar fi sa spunem: este un fenomen unic in Europa. This post has been edited by gabriel05: 16 Jun 2011, 22:29 |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
S-a mai scris despre Meteora pe forum.
Insa, din ceea ce am reusit sa vad (dupa ce am folosit functia search) nu prea s-au pus poze. Daca ma insel, imi cer scuze. Asadar, in completarea povestii lui florinbad, mai multe poze si mai putina vorba. Vineri, 05.04.2013 Bucuresti –Giurgiu - Ruse– Bjala – Plevna – centura noridica a Sofiei – Blagoevgrad - Kulata – Neo Petritsi – Rodopoli – Kilkis – Polikastro – autostrada A 1 – Egnatia Odos (A 2) – Panagia – Kastraki 969 km Ne-am organizat serios si eficent. Mai serios si mai eficient fata de plecarile precedente. Adica am plecat din Bucuresti la ora 10.00 AM, ca aveam doar 1000 km de condus in ziua respectiva. Pe drum, n-au fost probeleme. Bucata centura noridica a Sofiei - Egnatia Odos (A 2) este descrisa aici (posturile nr. 3787 - 3788): http://www.daciaclub.ro/Bulgaria-Grecia-pa...2474-s3780.html Pe la ora 23.30 am ajuns in Kastraki. Am sunat in prealabil la receptia hotelului sa-I anuntam pe greci ca nu le dam teapa, doar intarziem. Din punctul lor de vedere nu a fost nicio problema. Am ales Kastraki pentru ca, pe de o parte pare mai linisit decat Kalambaka, iar pe de alta parte este mai aproape de manastiri. Cazare: Doupiani House (http://www.doupianihouse.com/index_en.htm) 58 Euro – camera dubla cu mic dejun (Booking sa traiasca). Situat chiar la iesirea din sat, spre manastiri. Sambata 06.04.2013 Camera. 01.JPG ( Size: 364.31k ) Number of downloads: 239 Holul hotelului. 02.JPG ( Size: 425.5k ) Number of downloads: 204 Terasa. 03.JPG ( Size: 489.88k ) Number of downloads: 188 Si maslinul in miniatura de pe fiecare masa. 04.JPG ( Size: 409.22k ) Number of downloads: 198 Micul dejun este variat si cu mancare buna. Iaurtul (din lapte de oaie si capra) cu miere este un deliciu. M-am oprit cu greu la al doilea bol. Pe scurt, un hotel care merita si pe care l-as recomanda oricui. Nu stiu insa care este pretul cazarii in plin sezon turistic. Cu burta plina si bagajele in masina am plecat spre manastiri, care sunt la cativa km de Kastraki. De pe marginea drumului. 05.JPG ( Size: 418.13k ) Number of downloads: 198 06.JPG ( Size: 389.15k ) Number of downloads: 150 07.JPG ( Size: 445.7k ) Number of downloads: 146 08.JPG ( Size: 447.45k ) Number of downloads: 136 09.JPG ( Size: 492.08k ) Number of downloads: 132 Manastirea Sfantul Stefan (Moni Agiou Stefanou in greaca). Cea mai departata manastire (spre Est) fata de satul Kastraki. 10.JPG ( Size: 539.11k ) Number of downloads: 128 In poarta manastirii (acolo unde se termina si drumul) este o parcare destul de mare, in care incap cateva autocare. Avand in vedere ca se ajunge cu autocarul pana in poarta manastirii, aglomeratia este cam mare. In interiorul bisericilor fotografiatul este interzis, asa ca poze de interior nu am. Biserica care se viziteaza din cadrul manastirii. 11.JPG ( Size: 464.15k ) Number of downloads: 125 Kalambaka vazuta din manastirea Sfantul Stefan. 12.JPG ( Size: 451.8k ) Number of downloads: 131 Gradini, in care accesul publicului este interzis. 13.JPG ( Size: 493.22k ) Number of downloads: 144 14.JPG ( Size: 465.13k ) Number of downloads: 136 Gradina construita pe un colt de stanca. 15.JPG ( Size: 490.58k ) Number of downloads: 157 Manastirea vazuta de la distanta. 16.JPG ( Size: 456.25k ) Number of downloads: 169 Iubirea mare pentru guvernul de la Atena, intr-o taraba de suveniruri din parcarea manastirii. 17.JPG ( Size: 475.24k ) Number of downloads: 201 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
gibonu |
![]()
|
Sambata 06.04.2013 – Partea a II-a
Manastirea Sfanta Treime (Moni Agia Triados in greaca). Situata la 1,5 km Vest (spre satul Kastraki) fata de de Manastirea Sfantul Stefan. 01.JPG ( Size: 487.53k ) Number of downloads: 125 Cea mai izolata dintre manastirile de la Meteora. Din motivul asta, cel putin cand am fost noi, era si cea mai putin vizitata manastire. In plus, aici nu exista magazine de suveniruri si tarabe cu tot felul de produse. Concret, am vazut inca 3 turisti prin incinta manastirii. Si inca ceva: din cate stiu este singura dintre manastirile de la Meteora care a jucat intr-un James Bond (For Your Eys Only din 1981, cu Roger Moore) Manastirea vazuta din cea mai apropiata parcare. 02.JPG ( Size: 429.78k ) Number of downloads: 120 Instalatie rudimentara de transport pe cablu, folosita doar de catre personalul manastirii. 03.JPG ( Size: 427.62k ) Number of downloads: 144 Cabluri, spre manastire. 04.JPG ( Size: 447.2k ) Number of downloads: 142 Practic din parcare se coboara, apoi incepe urcarea catre manastire. Aleea de acces. 05.JPG ( Size: 426.16k ) Number of downloads: 130 06.JPG ( Size: 457.79k ) Number of downloads: 121 Manastirea vazuta mai de aproape. 07.JPG ( Size: 452.6k ) Number of downloads: 104 Semi-tunel si scari care duc pana in poarta manastirii. 08.JPG ( Size: 369.77k ) Number of downloads: 112 Aleea de acees, vazuta de pe scari. 09.JPG ( Size: 412.96k ) Number of downloads: 117 Din parcare pana la manastire se fac cam 10 minute de mers lejer. Prin curtea manastirii. 10.JPG ( Size: 412.68k ) Number of downloads: 95 11.JPG ( Size: 424.42k ) Number of downloads: 80 Lumanari din ceara de albine (miroseau a polen). 12.JPG ( Size: 443.84k ) Number of downloads: 97 Vechea instalatie (macara) pentru aprovizionare. 13.JPG ( Size: 447.8k ) Number of downloads: 122 14.JPG ( Size: 447.12k ) Number of downloads: 114 Plasa pentru provizii (probabil si pentru oameni). 15.JPG ( Size: 431.63k ) Number of downloads: 121 Inaltimea la care se ridicau proviziile. 16.JPG ( Size: 450.08k ) Number of downloads: 127 Probabil steagul Bisericii Ortodoxe din Grecia. 17.JPG ( Size: 455.38k ) Number of downloads: 124 Instalatia rudimentara de transport pe cablu chiar functioneaza. 18.JPG ( Size: 309.68k ) Number of downloads: 134 19.JPG ( Size: 308.15k ) Number of downloads: 125 O ultima privire spre manastire, inainte de plecare. 20.JPG ( Size: 388.97k ) Number of downloads: 108 23 Apr 2013, 18:57: Sambata 06.04.2013 – Partea a III-a Cam asa arata drumul care merge pe la manastirile de la Meteora. 01.JPG ( Size: 399.19k ) Number of downloads: 104 Manastirea Marea Meteora (Moni Megalou Meteorou, in greaca). 02.JPG ( Size: 513.87k ) Number of downloads: 83 Fiind cea mai mare, este si cea mai aglomerata, atat in interior, cat si in exterior unde sunt o gramada de tarabe care vand tot felul de lucruri. Deservite de greci care vorbesc multe limbi straine, inclusiv romana. Manastirea vazuta din parcare. 03.JPG ( Size: 466.21k ) Number of downloads: 74 Prin curtea manastirii. 04.JPG ( Size: 441.89k ) Number of downloads: 72 05.JPG ( Size: 436.43k ) Number of downloads: 54 De pe una dintre terasele manastirii. Priveliste spre manastirea vecina (manastirea Varlaam, daca nu ma insel). 06.JPG ( Size: 449.99k ) Number of downloads: 68 si pe satul Kastraki. 07.JPG ( Size: 443.03k ) Number of downloads: 77 Intr-una dintre salile complexului monahal era un muzeu, in care erau expuse, printre altele, tablouri cu portretele unor personaje importante din istoria Greciei, incepand de pe la 1800. Din colectia de portrete nu putea lipsi Elefterios Venizelos (cel care da numele aeroprtului din Atena). Explicatia de sub tablou era foarte interesanta, asa ca am incalcat interdictia de a fotografia. 08.JPG ( Size: 605.65k ) Number of downloads: 93 Ocazie cu care am aflat ca Grecia Mare ar trebui sa aibe iesire la 5 mari si sa se intinda pe doua continente. Continentele sunt simple: Europa si Asia. Cu cele 5 mari este putin mai complicat. Cred, fara sa fiu sigur, ca ar fi vorba despre marile Ionica, Mediterana, Egee, Marmara si marea Neagra. Indicator rutier spre manastiri. 09.JPG ( Size: 520.33k ) Number of downloads: 96 Drumul care cobora spre Kastraki. 10.JPG ( Size: 385.08k ) Number of downloads: 76 Cam asta am reusit sa vedem la Meteora. Ar mai fi fost cel putin doua manastiri de vazut, insa nu mai era timp. Ca o concluzie, merita vazute, insa nu in timpul sezonului turistic. Avand in vedere ca in extra-sezon era ceva aglomeratie pe acolo, nu vreau sa ma gandesc cum ar arata zona in luna august. Si inca ceva: daca as avea timp sa vizitez doar o singura manastirea, aceea ar fi Sfanta Treime. This post has been edited by gibonu: 23 Apr 2013, 16:57 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Superb
![]() QUOTE(gibonu @ 23 Apr 2013, 11:10) Da, e corect. QUOTE(gibonu @ 23 Apr 2013, 11:10) Ocazie cu care am aflat ca Grecia Mare ar trebui sa aibe iesire la 5 mari si sa se intinda pe doua continente. Continentele sunt simple: Europa si Asia. Cu cele 5 mari este putin mai complicat. Cred, fara sa fiu sigur, ca ar fi vorba despre marile Ionica, Mediterana, Egee, Marmara si marea Neagra. Megali Idea (Megali, nu Becali!) Le-ai enumerat corect, cu mențiunea că grecii aminteau, între cele cinci, de Marea Libiană (practic, o bucată din Mediterană). This post has been edited by Markos: 23 Apr 2013, 19:43 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Markos
Multumesc. Mai sunt si acum unii greci care viseaza la "Megali Ideea". Si care plang dupa Constantinopol (Istanbul), Smirna (Izmir) sau Trebizonda (Trabzon). Insa niciun grec nu aminteste de faptul ca Venizelos l-a propus pe Ataturk pentru Premiul Nobelul pentru Pace, in 1934. Asadar, ca in multe alte cazuri similare, adevarul este undeva la mijloc. Referitor la Marea Libiana (sau a Libiei), asta tine de impartirea, pe criterii conventionale a Mediteranei. Conform acelor criterii, insula Creta nu prea ar fi in Mediterana, deoarece la nord se afla Marea Cretei iar la sud Marea Libiei. This post has been edited by gibonu: 24 Apr 2013, 15:28 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(gibonu @ 24 Apr 2013, 16:27) Așa cum sunt unguri care visează la Ungaria Mare, români care visează la România Mare, ruși care visează la URSS șamd. Diferența ar fi că Megali Idea, așa cum îi zice și numele, a fost doar un concept iredentist, niciodată devenit realitate în totalitate, spre deosebire de chestiile enumerate mai sus ![]() This post has been edited by Markos: 24 Apr 2013, 20:08 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
alexov |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 14 August 13 ![]() |
Am fost in Grecia la inceputul lunii august si m-am abatut din drum ca sa vizitez (din nou) manastirile de la Meteora. Este o zona in care poti sa vezi ceva deosebit, de fiecare data sunt surprins de cum apar stancile brusc in peisaj. Ideal ar fi sa mergi intr-o perioada cand nu e sezon turistic, sau sa mergi cat mai devreme dupa ce se deschid, ca sa eviti autocarele pline de turisti si harmalaie.
Bravo celui care a deschis acest topic si a postat atat de bine informatiile si foto! |
--------------------
Nissan / Peugeot
teren / hatchback
2002 / 2008
- B11XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:13 |