Masuri de siguranta, Reparatie Acoperis.
![]() ![]() ![]() |
Masuri de siguranta, Reparatie Acoperis.
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
![]() |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
ce fel de masuri de siguranta?... sa nu cada de pe bloc careva sau sa nu produca prejudicii in timpul lucrarilor sau in legatura cu realizarea lucrarii (siguranta in sensul calitatii lucrarii)???
pentru primul caz sunt norme... pentru al doilea pot fi aplicate norme, depinzand de ceintele contractuale... iar in caz de culpa (neglijenta, distrugere etc.) pot fi trasi la raspundere contractual, legal (penal) sau/si pe calea justitiei... pentru cazul al treilea intervin, de asemenea, relatiile contractuale, cu invocarea eventual a unor norme tehnice prevazute prin contract a se respecta... daca sunt bube: garantie, apoi pe calea instantei... din experienta proprie iti pot spune ca "baietii cu acoperisul" dispar mai repede ca iepurii... ma refer la firme... noi avem proces castigat contra unei firme inchise, cu proprietar fugit din tara... si fluieram a paguba. despre normele de executie care se pot include in contracte, cred ca ar trebui consultata legislatia in constructii... eventual prin consultarea celor de la Inspectoratul de Stat in Constructii http://www.isc-web.ro/ |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Treaba sta in felul urmator: Din neglijenta au aruncat o bucata de caramida care a cazut pe masina si reparatia costa aprox. 1500Ron, insa ei nu vor sa plateasca.
Am fost pe bloc si ei acolo nu asigura nici o masura de siguranta. Sa nu zic ca era si o sticla goala de bere. Acum nu stiu cum ii pot obliga la plata daunei, pentru ca ei nici nu recunosc ca de la ei a ajuns piatra aia acolo. M-am uitat pe site-ul indicat de voi dar nu reusesc sa gasesc nimic, la obligatiile celui care efectueaza lucrarea nu e nimic trecut in legatura cu siguranta, unde gasisem eu ceva apropiat de ce imi trebuie mie. Daca imi poate indica cineva exact legea i-as fi tare recunoscator. This post has been edited by St: 14 Oct 2008, 11:47 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru caramida pe masina trebuie sa faci reclamatie penala la politie pentru distrugere de bunuri.
Pentru siguranta lucratorilor la inspectoratul teritorial de munca. Pentru neasigurarea constructiei contra ranirii unor trecatori, la inspectoratul in constructii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
St |
![]()
|
Reclamatie penala la politie am facut deja, au venit , au facut poze si mi-au luat declaratie.
Normele pe care trebuie sa le respecte firma care executa lucrarea pentru asigurarea constructiei contra ranirii unor trecatori, distrugere de bunuri si pentru siguranta lucratorilor, stie cineva in ce lege le gasesc? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
e suficient ce ai facut... ar fi bine sa existe si declaratia vreunui martor care a vazut ca acele persoane (x-ulescu etc.) executau lucrari acolo la ora x in data y si eventual sa si declare ca a vazut caramida aruncata sau cazand...
mai trebuie adaugat la dosar un deviz proforma de la un service al marcii respective... te asigur ca in 30 de zile vei fi contactat de politie care va ii va speria bine cu penalul pe respectivii si apoi le va zice ca fac lobby pe langa tine sa-ti retragi plangerea daca achita valoarea respectiva... eu am patit asa ceva acum 5-6 ani cu Supernova... "zmeul" de proprietar s-a transformat in "catelus" si nu mai stia cum sa ma faca sa accept banii si sa-mi retrag plangerea... cu banii am mers la service si am reparat... fara asigurari, fara nimic... INSA... deschide dosar de dauna pe CASCO... nu costa sa-l deschizi si apoi sa-l inchizi daca faci rost de bani de la impricinati... insa daca nu-l deschizi imediat, asigurarile nu vor mai despagubi ulterior... vezi clauza de 48 ore de prin toate contractele de CASCO... chiar daca nu ai dosarul complet acum, il deschizi... si astepti de la politie 30 de zile concluziile cercetarii prealabile... la finalul lor ori ai banii, ori ai documentul pentru CASCO normele sau legislatia la aflii de la adresa postata mai sus.... de la Inspectoratul de stat in constructii 1. exista o lege care spune ce lucrari se pot face cu/fara autorizatie de construire ... daca nu o are firma pentru aceasta lucrare, belire de praz se numeste! 2. exista si o norma referitoare la imprejmurea si avertizarea pe durata si in zona lucrarilor de constructii... etc. nu le stiu eu dar cei de acolo ti le pot indica... iti sugerez sa le dai telefon. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
St |
![]()
|
Casco nu exista, abia am cumparat masina si saptamana asta trebuia sa vina agentul sa faca pozele, sa incheie polita si sa platesc.
Momentan am dus masina la service, si au comandat pise, saptamana viitoare o repara. Maine o sa vorbesc cu seful echipei. Am fost acum pe bloc, pietre ca alea mai sunt destule, si chiar lipsesc unele din diverse locuri. La dosarul de la politie exista si martor care a fost in parcare in momentul in care a cazut piatra pe masina, insa era cu spatele, abia isi parcase masina, langa a mea. Dupa discutia de maine cu seful echipei o sa vad daca continui sau nu cu demersul la politie. Multumesc mult pentru ajutor! This post has been edited by St: 14 Oct 2008, 16:28 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
St |
![]()
|
Revin cu noutati.
Am vorbit cu seful echipei de la care am obtinut confirmarea verbala ca dupa ce e gata masina vor plati dauna care figureaza pe factura. Acum astept... |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
fa si un act la mana pt orice eventualitate
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dupa mine, este om de mare caracter daca face asta dar nu te increde prea mult pana nu vezi banul!
Constructorii au un talent nativ de a promite orice pana trece ziua! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
St |
![]()
|
@aphophis
Am incercat, dar a motivat ca nu e nevoie si ca nici nu are acces prea usor la stampila firmei. @adi_ar Bineinteles ca nu ma incred in nimic pana nu vad banii in mana, dar eu tot sper. Maine duc masina si vineri ar trebui sa iau. Momentan nu prea mai pot face nimic, decat sa astept. This post has been edited by St: 19 Oct 2008, 17:38 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
dupa parerea mea nu seful echipei e in masura sa ia astfel de decizii (in privinta banilor) poate doar daca plateste el din buzunarul lui ... ar trebui discutat cu directorul / patronul firmei respective ... oricum e un inceput bun.
|
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
St |
![]()
|
Fii sigur ca banii o sa ii recupereze de la muncitorul care a aruncat caramida, nu da din buzunarul lui.
This post has been edited by St: 19 Oct 2008, 18:39 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Uneori viata depinde de conjuncturi si hazard, mai mult decat de principii si responsabilitati reale.
Nu se stie ce situati poate face ca tocmai acum sa nu aiba acel sef de echipa nevoie de "reclama" ![]() Ca-si va jumuli echipa, n-am nici o indoiala! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
St |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 19 Oct 2008, 19:56) Nu se stie ce situati poate face ca tocmai acum sa nu aiba acel sef de echipa nevoie de "reclama" ![]() Ca-si va jumuli echipa, n-am nici o indoiala! Tocmai asta i-am sugerat si eu cand am vorbit cu el, pentru ca prima data nu parea prea decis sa plateasca. Si eu sunt 100% sigur ca daca va plati nu vor fi bani din contul firmei sau din buzunarul lui personal. This post has been edited by St: 19 Oct 2008, 19:00 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 00:48 |