Modificare releu semnalizare, Pentru becuri cu LED
![]() ![]() ![]() |
Modificare releu semnalizare, Pentru becuri cu LED
Ming |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|||
FRATELLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 923 Joined: 7 November 06 From: PLOIESTI ![]() |
Multumim pentru info !
... O rezistenta de 0,22 ohmi @ 5 W costa 0.28 lei ( link ). This post has been edited by FRATELLO: 23 Aug 2013, 21:16 |
--------------------
DACIA
LOGAN
old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
|
|
Ming |
![]()
|
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
Mai bun pretul tau
![]() Oricum si 5 lei de e tot nu e 40 lei |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Conform datasheet U643B (circuitul integrat al releului) rezistenta scoasa (originala) din circuit este de 30 miliohm. Conform calculelor (U=12V, 2 becuri 21W) caderea de tensiune pe ea e de 81 mV. Ea reprezinta tensiunea necesara pe comparatorul K1 pentru a detecta functionalitatea becurilor. La modificarea adusa de tine, caderea de tensiune pe R de 0,22 ohm este de aproximativ 600 mV. Pentru leduri cu un consum de maxim (estimativ) de 100 mA, rezulta P disipata pe R de 60 mW. Pentru un caz aparte (dintr-un motiv anume) se revine pe instalatia clasica de becuri caderea de tensiune de 0,6V mi se pare cam mare. P disipata pe R va fi de 1,6W. Deci, R se poate alege la jumatatea valorii alese de tine, adica 0,1 ohm.
This post has been edited by cris06: 24 Aug 2013, 09:28 |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
buna idee; alta ar fi:cu doua rezistente intre +49 si masa putem face tensiune fixa pe LD a.i. sa clipeasca la o frecventa convenabila, se intrerupe legatura strap-ului catre LD si se pot pune orice fel de led-uri sau combinatii de becuri cu led-uri
This post has been edited by krapcarasu: 26 Nov 2013, 19:55 |
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Am calculat valoarea care imi trebuie conform datasheet-ului. La doua becuri de 200mA + 80mA pe aripa + 80mA în bord a rezulat o rezistenta de 0,32 ohmi. Functioneaza, nu se incinge (am pus de 3W ca nu avea rost sa pun asa mare ca nu intra in carcasa).
100_0661.jpg Am constatat ca funcita hyperflash nu functioneaza. Apoi m-am gandit sa modific un releu Malvina. Nu am avut ce calcula asa ca am pus la intamplare tot 0,33 ohmi in loc de sunt. Daca se intampla ceva cu unul dintre becuri (leduri) intra in hyperflash. E utila functia, avand in vedere ca poti produce accidente daca nu iti merge semnalizare (aici nu ii luam in calcul pe cei care nu semnalizeaza pt ca nu vor)... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 00:21 |