DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

48 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nivel temperatura motor trece greu de 2 linii, sau scade 4->2 (se schimba termostatul/sonda temp.)

Seeker
post 13 Sep 2006, 23:09
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 18 February 05
From: Iasi




De cind s-a racit un pic afara nu mai creste temperatura la 4 liniute decit cind stau la semafor sau cu masina oprita si motorul pornit .
Am facut si drumuri lungi , 30-40-60 km in afara localitatii si sta tot la 2 liniute , am mers si cu 5000 RPM si tot un drac, nu creste deloc. Asta iarna pe gerurile alea suparate urca la 4 liniute in 10 minute. Care poate fi cauza ? Asta vara am pus cam 300 ml antigel glaceol , dar nediluat blush.gif , oare ala sa fie de vina si sa raceasca prea bine acum ?
Mi-e frica sa ma duc la service ca a iesit din garantie si ma gindesc sa nu ma puna sa schimb tot traseul de racire . blink.gif
Please help!! sad.gif


--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 2005 - IS-XX-XXX
Ford Focus Ghia 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 15 Sep 2006, 13:32
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Si mie mi s-a intamplat sa-mi stea mai mult pe 2 linii..... si iarna trecuta asa cum zici si tu aveam 4 linii. Ai zice ca iarna se incalzeste mai repede dacat acum.
Intr-o zi (era mai frig afara) actualmente am facut niste drumuri intre localitati si mai tot timpul aveam 2 linii de am crezut ca s-a intamplat ceva cu motorul....cand de fapt astazi totul e ok.
Ai putea avea 2 linii (prin absurd), daca ti-ar merge ventilatorul continuu, adica sa ai o defectiune, insa ma gandesc ca nu ti-a ramas ventilatorul cuplat permanet.
Eu asa am crezut ca e la mine ...si a doua varianta sa ti-o i-a razana sonda de temperatura.
Seeker nu te agita, nu pot explica exact cum sta treaba dar sunt convins 99% ca nu e defectiune la ceea ce spui tu si iti spun ca exact asa imi facea si mie.
Cand trece de 4 linii atunci sa-ti faci probleme.


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GIC
post 15 Sep 2006, 14:55
Post #3


Doar membru


Group: Members
Posts: 681
Joined: 13 January 04
From: Oradea




QUOTE(crisstian @ 15 Sep 2006, 15:32)
Si mie mi s-a intamplat sa-mi stea mai mult pe 2 linii..... si iarna trecuta asa cum zici si tu aveam 4 linii. Ai zice ca iarna se incalzeste mai repede dacat acum.
Intr-o zi (era mai frig afara) actualmente am facut niste drumuri intre localitati si mai tot timpul aveam 2 linii de am crezut ca s-a intamplat ceva cu motorul....cand de fapt astazi totul e ok.
Ai putea avea 2 linii (prin absurd), daca ti-ar merge ventilatorul continuu, adica sa ai o defectiune, insa ma gandesc ca nu ti-a ramas ventilatorul cuplat permanet.
Eu asa am crezut ca e la mine ...si a doua varianta sa ti-o i-a razana sonda de temperatura.
Seeker nu te agita, nu pot explica exact cum sta treaba dar sunt convins 99% ca nu e defectiune la ceea ce spui tu si iti spun ca exact asa imi facea si mie.
Cand trece de 4 linii atunci sa-ti faci probleme.
*


..... mai un termostat ..... nedumerire.gif


--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 / Rover 45 - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
L O G A N
post 8 Oct 2006, 10:21
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 106
Joined: 21 September 04
From: craiova




la mine nu mai sare de doua liniute oricat si in orice conditii de trafic.Mai suparator este faptul ca masina a iesit din garantie de doua luni...
Stie cineva solutia....sa stiu la ce sa ma astept smile.gif


--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4MPI - DJ-YY-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Seeker
post 8 Oct 2006, 23:21
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 18 February 05
From: Iasi




La mine si-a revenit la normal ,de la doua linii arata din nou patru linii , sper sa ramina asa . rolleyes.gif


--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 2005 - IS-XX-XXX
Ford Focus Ghia 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 11 Oct 2006, 06:50
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Se pare ca nu mai scap de problema cu nivelul de temperatura afisat.
La mine trece foarte greu de 2 linii. Pana la 2 linii totul e ok.Am citit aici ca sunt 2 persoane cu aceiasi problema ,,LOGAN" si "Seeker".
Ati scapt de problema sau nu?
Cum se manifesta la mine.
De cand a dat frigul intervalul de timp in care ajunge la 2 linii e ok. Deja ma streseaza chestia asta.
......am mers destul prin oras, in afara orasului insa de la 2 linii la 4 greu mai ajunge. Daca totusi ajunge la 4 linii, de circul cu peste 90 Km/h imediat sare la 2 linii.
Am stationat cu motorul pornit si l-am turat pana am ajuns la 4 linii dupa care tot pe loc l-am turat in continuare pana mi-a pornit ventilatorul. Acesta dupa ce a racit suficient s-a oprit iar afisajul era de 4 linii.......dupa care am plecat din nou la drum. Cum am circulat cu aprox 90-100km/h iar am ajuns la 2 linii. ASA FACE LA MINE.
Eu acum nu stiu am vreun defect sau nu? Am zis sa mai astept sa dea frigul mai bine si daca tot pe 2 linii imi sta atunci ma gandesc ca am un defect deorcece iarna trecuta sa fi fost pe minus afara si odata ce aveam 4 linii rar se intampla sa coboare la 2 linii. Masina asta m-a terminat.
1. E cineva care stie cum functioneaza termostatul de pe instalatia de racire?
In manualul de service este o schema cu un singur circuit pt racire. Termostat-bloc motor si cele 2 adiacente: vas de expansiune si cel pentru incalzire habitaclu.Eu stiam ca termostatul are functia de a permite trecerea apei prin radiator sau nu in functie de temperatura apei. Din schema aia nu rezulta asa ceva.
2. Ma gandeam sa nu imi fie blocat termostatul pe pozitia: ,,apa sa circule permanent prin radiator".
3. Ventilatorul ,,citeste" aceeasi temperatura pe care o am eu afisata pe bord. Adica sonda aia de temperatura care imi spune mie prin linii cate grade am, e aceeasi si pentru actionarea ventilatorului (bineteles prin UCH)?
4. Termostatul e conectat in vreun fel cu afisajul de pe bord cu ventilatorul sau singura lui treaba e sa inchida si sa deschida circuitul find independent de restul componentelor de pe instalatia de racire?

This post has been edited by crisstian: 11 Oct 2006, 08:13


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cataline
post 11 Oct 2006, 08:23
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 338
Joined: 9 February 06
From: Bucuresti




1)termostatul "se deschide" daca teperatura apei depaseste un anumit prag si lasa sa circule apa prin radiator si "se inchide" daca e sub acel prag.
2)este posibil
3)e bine sa verifice si sonda aia, care poate sa "citeasca" aiurea temperatura
4)nu, citeste 1)

Este bine daca te duci in service sa le zici sa iti bage masina pe computer sa vada la ce temperatura intra electroventilatorul.


--------------------
Logan Ambition 1.6 2005 - B-xx-XXX
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 11 Oct 2006, 09:28
Post #8


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.754
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




crisstian, mie nu mi se pare ca ai vreo problema reala. E normal sa stea mai jos temperatura cand mergi cu viteza pentru ca curentul de aer e mai mare si se raceste blocul motor.

Daca vrei sa te convingi ca termostatul tau mai si inchide, dimineata deschizi intai capota si pornesti motorul. Daca nu vine lichid catre vasul de expansiune atunci termostatul e pe pozitia "inchis". Treptat, pe masura ce se incalzeste lichidul, termostatul se va deschide si va incepe sa vina lichid catre vas. Dar trebuie sa ai rabdare - cred ca vreo 10 minute.


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 11 Oct 2006, 09:40
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




O sa incerc si chestia asta.
Eu sper sa n-am probleme.
Insa am intrebat pe cineva care are logan de 1.4l. Nu a avut asemenea probleme in perioada asta.
Bine eu am motorul de 1.6l.


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 13 Oct 2006, 08:01
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Am urmat sfatul lui i96nds.
Asadar la rece apa nu trece prin vasul de expansiune. Apa trece din termostat doar prin circuitul care duce la rdiatorul pentru incalzirea habitaclului si se intoarce pe retur. Astfel circuitul prin radiator de racire (cel din fata) fiind inchis.
Deci la rece termostatul e ok. Dupa un timp se deschide si circuitul prin radiatorul de racire.
Acum nu stiu cum sta treaba dar eu cand aveam 2 linii uneori parca circula apa si prin vasul de expansiune.E normal sau nu asta nu stiu?! M-a prins seara si nu prea am mai vazut bine.
Insa un lucru e sigur, dupa ce m-am plimbat catva kilometri am stationat, mi-a ajuns din nou la 4 linii am lasat la relanti motorul pana mi-a pornit ventilatorul de 2 ori. Deci daca la relanti am avut doua porniri ale ventilatorului sa nu mai zica cineva ca n-am avut temperatura normala de functionare a motorului. Ei pe urma am plecat la drum cu a 3-a si cu viteza de pana la 60 km/h. Dupa aprox. 150 m parcursi iar am ajuns la 2 linii. Acum 2-3 saptamani facusem un drum de peste 100km si va spun ca numai cu doua linii am circulat si de atunci tot asa....
Pai daca acum eu nu trec de 2 linii in mers atunci la iarna cum naiba mai ajung la 4. Iarna trecuta pe ger aveam 4 linii.
Ca o sinteza. Pe loc, oricand, la orice ora, pe orice timp, afisajul imi arata 4 linii dupa incalzirea in prealabil a motorului. Pana aici totul e OK.
Dupa ce pun masina in miscare si cu 40-60km/h nr de linii scade de la 4 la 2. Asta e. Sa nu-mi spuna mie cei care au motor de 1.6 ca ca pe vremea asta ei circula cu 2 linii ,dupa ce au motorul pornit de cel putin 30 min.
Daca aveti alte idei ce sa mai verific, desi iar ma vad prin service.
nici n-am apucat sa-mi repar AC si acum alta problema......
As zice eu ceva despre logan dar sa mai treca un timp si atunci o sa am o imagine completa daca m-au tepuit astia de la Pitesti atunci cand le-am dat 8161 EURO pe masina.


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 13 Oct 2006, 08:42
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Pai crezi ca eu nu am calcat-o?! In afara orasului am mers si cu 120-130km/h,.......dar degeaba.
Eu am masina din noiembrie 2004 asa ca din doua ierni am ceva experienta cu liniile astea..........



--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 16 Oct 2006, 06:28
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Am fost sambata la service cu problema mea. Era aproape de ora inchiderii si cam ,,batea vantul" pe-acolo.
Le-am explicat problema mea cu liniutele la care el a incercat sa ma convinga ca totul e ok si ca motorul in deplasare se raceste .....etc. In fine am trecut la fapte. Am facut o mica ,,excursie".
De pe loc cu motorul incalzit la 4 linii am plecat la drum si in 500 de metri am ajuns la 2 linii si asa a ramas. Atunci a inteles ca am o problema si mi-a zis sa vin in cursul saptamanii sa puna masina pe tester.
As vrea sa stiu daca de pe tester sa poata indentifica daca sonda de temperatura citeste eronat temperatura. Stiti voi la o anumita rezistenta ai o anumita temperatura. Ei poate identifica daca sonda e defecta fara sa o demonteze.

This post has been edited by crisstian: 16 Oct 2006, 07:01


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 16 Oct 2006, 08:15
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 369
Joined: 17 June 05




cristian cred ca e o prblemea de termostat (se deschide la temperatura mai mica si lasa lichidul de racire sa treaca prin radiator si de aceea in mers coboara la 2 linii), si spre necazul meu de doua zile cred ca am aceiasi problema.
Si abuzez de acest topic sa lansez intrebarea daca stie cineva cit de scump e termostatul si mai ales daca e acelasi pe toate motoarele (1.4, 1.6, solenta sau DSN).


--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 16 Oct 2006, 08:16
Post #14


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pai o poate masura... pur si simplu...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 16 Oct 2006, 08:57
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




M-am gandit si la termostat. Am observat ca la 2 linii (de la o anumita temperatura in sus.....) apa imi circula prin vasul de exapansiune si nu dupa mult timp imi apar si 4 linii Asta la relanti. E greu din ,,priviri" sa spun daca chestia asta e in regula.
Klaus in manualul de s. este un tabel cu valori ale rezitentei corespunzatoare unei anumite temperaturi. Cu alte cuvinte daca sa zicem sonda ,,zice" 80 gr. Celsius se poate verifica cu un ohmetru rezistenta. Asta am dedus eu din moment ce exista tabelul ala cu rezistenta-temperatura. Altfel cum iti dai seama sau cu ce, daca sonda masoara corect temperatura? (Pag: 12A-1, 12A-4.)


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 16 Oct 2006, 09:45
Post #16


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.754
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




crisstian , ar trebui sa iti faca un test CLIP in mers. Deci sa ia laptopul in brate si sa mergeti cu masina la drum. Asa vede exact in mers ce se intampla cu temperatura lichidului, daca nu scade prea mult.


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 16 Oct 2006, 10:03
Post #17


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Scade o lae.. e o problema de contacte la bord...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan_B
post 16 Oct 2006, 11:46
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




QUOTE(crisstian @ 16 Oct 2006, 09:28)
De pe loc cu motorul incalzit la 4 linii am plecat la drum si in 500 de metri am ajuns la 2 linii si asa a ramas.


Fac un pariu cu tine - e termostatul blocat deschis. Te costa fix 1 litru de antigel, 1 litru de apa, un termostat + garnitura. Sub 1 mil cu totul, se repara lejer in fata blocului si lasa-l @#%#$ de test. Test iti fac si eu - dar nu au ce citi la testul ala... ventilatorul porneste, temperatura ajunge la 4 linii, e OK.

Pariul e cam asa: Daca nu e de la termostat, iti dau eu antigelul. Dar daca "ieste" termostatul, ce castig? biggrin.gif

Userul (AlinI parca) cu 6 linii are o problema de masa, dar la tine sunt sigur ca e termostatul. Daca vin la o intalnire de joi, ti-l schimb eu...

Edit: ooops! hmmmm... cred ca la Bistrita nu ma duc smile.gif Poate vii tu in Buc?

This post has been edited by Stefan_B: 16 Oct 2006, 11:48


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 16 Oct 2006, 12:07
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Multumesc pentru intentia de ajutor.... smile.gif Mai greu sa ajung la Bucuresti....
Nu stiu daca ai citit tot ce-am scris in topicul asta.
Dimineata la rece daca pornesc motorul, termostatul e pe pozitia inchis. Adica nu lasa sa treca apa prin radiator......dupa care deschide circuitul mare. Totul e ok pana aici.
Intrebare de baraj exista si tipul asta de defect la termostat. Adica odata ce deschide circuitul sa nu mai fie in stare sa-l inchida doar dupa ce se raceste complet motorul?


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 17 Oct 2006, 08:13
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 369
Joined: 17 June 05




Aseara am facut pornit motorul (rece fiind) si am stat cu mina pe furtunul ce pleaca din termostat si am constatat ca a dat drumul la lichid prin radiator putin dupa ce a atins 2 linii (tineam lejer mina pe furtun, nu frigea prea rau), deci cred ca termostatul deschide cu mult inainte de a ajunge lichidul la 98 de grade.
Acu revin cu intrebarea, sunt identice termostatele de pe 1.4 cu cele de pe 1.6 sau cu cele de solenza sau DSN?


--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 17 Oct 2006, 08:28
Post #21


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Da, sunt aceleasi.
Si termostatul incepe sa se deschida la 89 grade, nu la 98. Trebuie sa si aiba marcaj pe el 89


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 17 Oct 2006, 09:22
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Din ce spune nik1965 cred ca am aceiasi problema.
Tin minte ca dupa ce am ajuns la 2 linii am pus mana pe conducta care intra in radiator, era calda spre fierbinte, dar puteam tine mana pe ea fara probleme, ba mai mult am pus mana si pe radiator si acesta fiin caldut.
Desi conducta era calda nu am observat sa circule apa prin vasul de expansiune.
Insa uneori circula apa si prin vasul de expansiune la 2 linii afisate.
Acum am deja ceva experienta si o sa fac o verificare mai exacta sa ma conving ca e de la termostat....
Cam cat costa un termostat?

This post has been edited by crisstian: 17 Oct 2006, 09:23


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 17 Oct 2006, 12:43
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 369
Joined: 17 June 05




Multam de informatie, mai ramine sa cumpar si sa gasesc ceva timp sa il schimb, pina nu da frigu prea tare.


--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 18 Oct 2006, 13:03
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Pai daca motorul nu functioneaza la temperatura optima la care a fost proiectat creste uzura lui.
Nu degeaba iarna se zice sa incalzesti motorul bine inainte de a pleca la drum.

Am fost ieri pe la magazine sa vad cat costa un termostat de logan.
Am constatat ca piese de logan nu prea gasesti.
In fine la un magazin avea, dar era de Solenza. Cum arata termostatul ala nu prea se potriveste cu cel de pe masina mea. Logan 1.6l. Facand aluzie la ce-a zis Klaus ca toate sunt la fel. Ori aia de la magazin nu stia ce vinde smile.gif
Cel de Solenza avea mai multe iesiri si era integral din plastic. Pret 160 RON TVA inclus.
In viitorul apropiat o sa-mi duc masina la service ca n-am ce face.
Daca e cineva curios si ma poate ajuta si pe mine.....Atunci cand porneste la rece motorul sa urmareasca, daca dupa un timp dupa ce ajunge la 2 linii se deschide circuitul mare, si abia dupa aprox. 5-10 min de la deschiderea circuitului mare temperatura ajunge la 4 linii. Tot ce-am spus valabil la relanti.
La mine exact asa se intampla si de aceea inclin sa cred ca am probleme cu termostatul. O sa va tin la curent dupa ce mai fac o vizita la service.


--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 18 Oct 2006, 13:51
Post #25


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Cred ca nu am vorbit despre acelasi lucru...
In primul rand, orice termostat de masina este din metal.
In al doilea rand, am indoieli ca exista termostate cu "mai multe iesiri"

De plastic si cu mai multe iesiri este suportul in care sta termostatul, si care are iesiri spre vasul de expansiune si spre radiator, si poarta denumirea oficiala de "cutie iesire apa"

Poate cei din magazin ti-au arata o cutie din asta total echipata (cutie + termostat + capac cutie iesire apa, adica un total de 19+ 6.3 + 4.7 = 30 Euro + tva = 36 euro).

Termostatul este o chestie mica si oficial costa 6.3 euro+tva ...
Ia du-te la un magazin de piese auto si cere un termostat de berlina. La fel arata si cel de logan, doar ca are alte valori la care se deschide.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 18 Oct 2006, 19:32
Post #26


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.679
Joined: 19 April 05




QUOTE(crisstian @ 18 Oct 2006, 14:03)
Nu degeaba iarna se zice sa incalzesti motorul bine inainte de a pleca la drum.
*
Gresit. Faza asta este ramasa de la berline ...

This post has been edited by IRONICK: 18 Oct 2006, 19:39


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 18 Oct 2006, 19:40
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 369
Joined: 17 June 05




Ieri am cumparat termostatul (25,5RON) si azi spre seara l-am schimbat.
Totul a durat una jumatate de ora si acum totul e OK, adica deschide exact cind se fac 4 liniute pe afisaj.

This post has been edited by nik1965: 18 Oct 2006, 20:32


--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 19 Oct 2006, 09:40
Post #28


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.754
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




Ai reusit sa prinzi la loc colierele alea dupa aceasta operatiune? Sau ti-au trebuit alte coliere noi?


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nik1965
post 19 Oct 2006, 13:46
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 369
Joined: 17 June 05




Nu trebuie desfacute colierele. Se desfac cele 3 suruburi care tin corpul de plastic si in interior se afla termostatul. Se trece cu grija garnitura de cauciuc de pe termostatul vechi pe cel nou si se prinde la loc corpul de plastic. Daca se doreste cu ajutorul enui PET de 2l la care se taie gitul se poate recupera si lichidul de racire. Daca nu, se pierde ~1l de lichid.

This post has been edited by nik1965: 19 Oct 2006, 13:47


--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 20 Oct 2006, 08:17
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 237
Joined: 25 January 05
From: Bistrita




Mi-am schimbat si eu termostatul ,,in fata blocului".
Procedura vad ca a descris-o ,,nik1965" doar ca eu la completare cu lichid am desfacut si dopul de pe tur sau retur (nu mai tin minte exact pe care era montat) pentru o aerisire mai rapida; cel de pe circuitul ,,scurt" care duce la radiatorul de incalzire habitaclu.
In oras acum am 4 linii fara probleme.
In afara orasului uneori mai sare la 2 linii, dar aici e discutabil....n-am avut timp sa testez.....Mai revin eu .......
La relanti circuitul mare se deschide la 4 linii, nu ca inaninte la 2 linii.
Referitor la pret.
Mutumesc lui Klaus pentru informatiile detaliate de asemenea si celorlati pt sprijin. Cred ca l-am ,,terminat" pe Klaus cu topicurile mele despre liniute insa mi-a fost de ajutor cu informatiile despre carcasa termostat, termostat pret pe fiecare etc.

Am sa fiu scurt. M-am dus la sevice sa-mi cumpar termostat cu gandul sa mi-l montez eu...... Atentie pret termostat pentru LOGAN 120 RON (tva inclus). M-am uitat bine la termostat (am cerut sa mi-l arate ca sa nu se faca confuzie termostat-carcasa cu totul etc). Termostatul nu era personalizat scria pe el FRANCE.
Vazand care-i scorul m-am dus pe la magazine si mi-am luat unul cu 30RON (tva inclus). Pe el scria tot FRANCE 89 GRADE SI ERA (CRED) IDENTIC CU CEL DIN SERVICE. Manopera la service ar fi fost in jur de 30 ron tester+tot in jur de 30 ron montajul.
Desigur nu am fost surprins de pret deoarce in trecut la ei un bec de proiector costa 85 ron (tva inclus) iar la magazine era in jur de 30 ron (tva inclus) smile.gif.
Cine nu crede si are drum pe la BN sa faca o vizita la service sau dati un telefon sa va convingeti.
In concluzie mare atentie la service cand aveti de schimbat piese. Comparati preturile si apoi treceti la fapte!
Informatiile sunt de la DaciaService Bistrita.
Eu ma bucur c-am scapt de problema liniutelor si de tarifele usturatoare din service.



--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

48 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st September 2018 - 20:14
Forum Renault Server hosting