DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu porneste. O alarma defecta poate bloca pornirea?, Cheile le recunoaste,benzina baga dar suna alarma

pandispan
post 23 Jun 2007, 17:32
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Va rog mult dati-mi un sfat.

Masina nu mai porneste.

Am citit topicurile cu probleme la pornire si nu pot sa lcalizez o solutie. O sa incerc sa descriu problema, poate cineva mai luminat ma poate lamuri.

In primul rand, alarma face probleme. Am lasat masina 1 sapt undeva, si alarma nu mai lucreaza cum trebuie.

Intru in masina cu centralizata, ma asez si pun contactul.

Se aude zgomotul de amorsare pompa benzina, ledul se aprinde 3 sec si se stinge, deci partea de detectie cheie merge bine zic eu. Cand sa dau contact..... nimic, nici un zgomot. NIMIC. si la scurt timp porneste alarma.

Acelasi comportament si cu cealata cheie. (cea fara buton de inchidere pe ea).

Baterie cred ca este, ptr ca claxonul se aude si farurile se aprind, faza scurta & lunga.

Am verificat siguranta S15 - (din manual) si nu este intrerupta. Nici o siguranta de altfel nu pare intrerupta.

Am incercat cu nicte prieteni sa o pornesc impinsa cu contactul pus si bagata in a doua, si nimic. Nu se poate. Pur si simplu ceva o impiedica.

Credeti ca poate fi de la alarma? sa reuseasca alarma sa blocheze pornirea? sau va zuna a o piesa defecta? Si ca sa elemin varaianta alarmei, imi puteti zice cum o pot deconecta? stiu ca pare o intrebare stupida, dar alarma era deja monata pe masina cand am luat-o si nu stiu mai nimic despre ea, proprietarul nu mai are instructiunile.

Are un calup cu un led rosu si un buton sub el, de resetare cred, dar apasat ala tot nu reusesc sa o pornesc. Sa scot niste fire? daca da de unde?

Imi cer iertare daca sunt eu prost, dar miercuri am licenta si tare as fi vrut sa ma duc cu masina. Deci sunt cam speriat si sper sa ma puteti ajuta cu o parere.

This post has been edited by pandispan: 23 Jun 2007, 17:54


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 23 Jun 2007, 18:17
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.203
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Poate fi de la alarma. Verifica releele alarmei care taie alimentarea.

This post has been edited by $$ilvviu: 23 Jun 2007, 18:18


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 23 Jun 2007, 18:21
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Care ar fi aceste relee daca nu te superi?


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 23 Jun 2007, 18:31
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.203
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




De la alarma pleaca un fir care comanda releul ce taie alimentarea electromotorului. Il gasesti teoretic sub volan. Firul care comanda electromotorul este taiat, iar pe circuitul sau este inserat un releu.
Scoate releul si leaga pe direct.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 23 Jun 2007, 18:58
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Ok multumesc mult. O sa caut releul asta, desi deocamdata nu imi e prea clar unde e plasata alarma. O sa incerc maine, ptr ca azi deja i-am inebunit pe astia din bloc cu alarmele din 10 in 10 min.


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicu022003
post 23 Jun 2007, 19:04
Post #6


membru


Group: Members
Posts: 667
Joined: 27 February 07




Pune contactul apoi tine apasat pe acel buton rosu cam 10 secunde. Dupa care incearca sa o pornesti acel buton face ca alarma sa se dezactiveze.


--------------------
Volkswagen Golf 2010 - B184PAN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 23 Jun 2007, 20:54
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Multumesc de sfat dar nu stiu la ce buton rosu te referi. Eu nu vad nici un buton rosu.

Are cineva idee cum pot sa intrerup fizic alarma (sa scot niste fire)?

This post has been edited by pandispan: 23 Jun 2007, 20:54


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicu022003
post 23 Jun 2007, 21:20
Post #8


membru


Group: Members
Posts: 667
Joined: 27 February 07




QUOTE(pandispan @ 23 Jun 2007, 21:54)
Multumesc de sfat dar nu stiu la ce buton rosu te referi. Eu nu vad nici un buton rosu.

Are cineva idee cum pot sa intrerup fizic alarma (sa scot niste fire)?
*



Cauta unitatea centrala de la alarma si scoate-i mufa din ea.


--------------------
Volkswagen Golf 2010 - B184PAN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 24 Jun 2007, 07:09
Post #9


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.194
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Poate n-ar fi lipsit de interes să spui și ce alarmă ai montată pe mașină.
În rest, ne mutăm la secțiunea dedicată.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 24 Jun 2007, 08:51
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Tocmai asta e , ca NU STIU ce tip de alarma e.

Are o capsula cu un led rosu si un buton mic sub in parte stanga lipita pe bord langa volan. Dar capsula mare, in acre e alarma efectiv, nu o gasesc.

Si dup[a ce o gasesc, nush daca pot sa fac firele sa "sara" peste ea, adica mai pot fi legate fara acea capsula. (firul care vine cu comanda de la demaror si cel care pleaca spre calculator banuiesc, ca sa dea aprinderea).


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 24 Jun 2007, 09:28
Post #11


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 15.121
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




Fa-mi mie placerea si masoara bateria cand vrei sa pornesti masina rolleyes.gif

Sau gasesti unitatea centrala, scoti mufa din ea, si poate merge biggrin.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 24 Jun 2007, 11:43
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Am gasit capsula alarmei, a trebuit sa desfac bordul sub volan, era bagata acolo.

Am scos alimentarea din capsula alarmei.

Cand pun contactul merge normal, cand incerc sa demarez se aude un click - clack si gata.

Bateria are ochiul verde, electrolitul ok, dar masurata arata 10V si nu 14V.

Am incercat cu bateria de la alta masina care imi furniza curent, am tinut nivelul constant la 14V. In mom in care incercam sa demarez, curentul scadea la 3V, si asta doar cu click - clack-ul ala, fara sa invarta ceva. Poate fi un scurt in electromotor?

Mi-a cam scos peri albi.

Pot sa zic acuma ca am eliminat cauza ca alarma e de vina daca am scoso de sub tensiune (nu mai merge nici inchiderea nici alarma) si tot nu porneste? deci sa ma reorientez spre electromotor sau altceva?


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 24 Jun 2007, 12:20
Post #13


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 15.121
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




Deci ai pus o alta baterie pe masina ta, in locul bateriei tale?

Daca da, uite-te dupa cablajul electromotorului. Undeva, ceva, nu face suficient contact ca sa permita trecerea unei cantitati sufieciente de curent. Click-clack-ul ala este pinionul care se infige in volanta. Mai trebuie sa se si invarta. Pentru asta e nevoie de curent mult.

Incearca sa o pornesti impinsa, cu bateria "noua".


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
preghicialex
post 24 Jun 2007, 12:33
Post #14


Z


Group: Members
Posts: 259
Joined: 10 August 06




Tin sa atrag atentia ca la masinile echipate cu curea de distributie, nu este recomandata pornirea prin impingere!!!! Spre deosebire de cele cu lant la care nu prea conteaza.

Later edit: Verifica firele care intra la electromotor. Sa nu fie oxidate, desprinse etc. Pozitia electromotorului e criminala oricum. Incearca sa le misti putin pe pipaite...poate,...poate.

This post has been edited by preghicialex: 24 Jun 2007, 12:37


--------------------
X Y Z
Ex: SuperNova
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 24 Jun 2007, 16:08
Post #15


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.171
Joined: 5 December 05
From: cucu




poate sunt offtopic da ce-i chestia asta biggrin.gif
http://alarmeeficiente.xhost.ro/


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pandispan
post 27 Jun 2007, 20:06
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 29 May 07




Revin cu amanunte, nu am avut timp sa scriu ptr ca am dat licenta.

Problema era de la baterie si nu de la alarma, nici de la electromotor se pare. Desi bateria mi-a fost incarcata de un prieten, desi am incercat pornirea motorului cat timp bateria mea era conectata la a lui , masina tot nu pornea si am presupus ca nu poate fi de la baterie.

Se pare insa ca bateria mea avea un defect intern. Masurata da 12.5V, ledul de incarcare al ei verde, apa distilata este. Totusi, nu poate furniza curent destul, apare o cadere de tensiune mare in momentul pornirii si nu e de la electromotor.

Cum am rezolvat? intr-un final, dupa ce am incercat tot si ma preagateam sa aflu cine ma poate tracta pana intr-un service, mi-a dat cineva o baterie. Am inlocuit-o pe a mea cu a lui. Masina a pornit la prima cheie.

Deci, orice ar fi, ca prim test cand nu porneste nu va bazati pe incarcarea bateriei cu clesti de la alta masina. Incercati sa cereti de la un prieten o baterie sigur buna si vedeti cum face masina cu ea. La mine apornit din prima.

Multumesc tuturor celor care au dat sfaturi pe aici, si bine ca de data asta nu a fost vorba de ceva mai grav.

Se poate inchide.

This post has been edited by pandispan: 27 Jun 2007, 20:24


--------------------
Dacia Supernova Confort 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
impactx
post 18 May 2018, 16:44
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 2 December 15




aceeasi problema am avut-o si eu. am dat vina pe sistemul de alarma Avital/Hornet 740r, dar problema a fost de la baterie care se descarcase...avea sub 11volti.


--------------------
Dacia Logan 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th September 2018 - 15:55
Forum Renault Server hosting