DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu porneste la "prima cheie" !, Sfaturi in legatura cu pornirea

teoctist
post 22 Aug 2004, 20:53
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Salutare!

Am probleme cu pornirea la rece (merge la a 7-a cheie). Din ce am citit pe acest forum, s-ar parea ca este vorba de "senzorul de turatie". Deoarece nu stiu pe unde se afla am facut 2 poze si am indicat cu sageti unde cred ca este localizat senzorul. As dori o confirmare!

Multumesc


Attached thumbnail(s)
senzor.jpg ( Size: 22.92k ) Number of downloads: 31657
kar.jpg ( Size: 68.68k ) Number of downloads: 34253


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 22 Aug 2004, 21:39
Post #2


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Ce ai indicat cu sageata in prima poza este mufa senzorului de temperatura apa smile.gif .. Senzorul de turatie este mufa care se vede dedesubtul celei de apa (perpendiculara pe aceasta).

Succes!


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 25 Aug 2004, 17:56
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Mersi!

Inainte de a posta aici, am fost cu ea la service si mi-au dat cu solutie (spray) peste mufa "senzorului temperatura apa". Dupa ce am postat si am primit raspunsul de la Liviu, am scos mufa senzorului de turatie si am pus-o la loc. Din pacate merge tot la a 7-a cheie. Dupa ce porneste si fac 400m cu ea, daca o opresc (si stau max 20 min), merge la prima cheie cand o repornesc. Nu stiu ce sa mai fac. Ce ziceti? S-o mai duc la spital?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 25 Aug 2004, 18:12
Post #4


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




ce descrii tu suna mai mult a bujii duse ...

Check it out !


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 25 Aug 2004, 22:24
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




SN a umblat 10.000 km si are o varsta de 2 ani. Bujiile cum se schimba de obicei, in fc de nr de km sau de varsta?

Daca bujiile sunt duse n-ar trebui sa fie probleme si atunci cand masina merge bine mersi?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 26 Aug 2004, 01:18
Post #6


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 2.028
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Bujiile se schimba la 30.000 km.
Vezi si mufa de la "bobina de inductie" ...e chestia aia din care pleaca fisele spre bujii. Verifica si fisele in sine si, cum a zis si Liviu, bujiile.


--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 26 Aug 2004, 11:13
Post #7


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.995
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




Mai degraba bujiile sunt de vina. In teoreie ar trebui sa duca 30k km, dar in practica pot duce si mai putin. Fisele ar trebui sa reziste cel putin 100k km.


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mihai_E
post 26 Aug 2004, 14:31
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 706
Joined: 21 October 02
From: Bucuresti




io am 47000 km cu bujiile originale si merg fara nici o treaba


--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 26 Aug 2004, 14:37
Post #9


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.743
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




QUOTE
am scos mufa senzorului de turatie si am pus-o la loc. Din pacate merge tot la a 7-a cheie.


Ia fiti atenti, atenti ce zice omul.... Nu cred ca e de la bujii ci de la senzorul acela. Tu ai scos MUFA senzorului, dar nu si senzorul !!!! Parca se desfacea din 2 suruburi cu cheia de 10. Nu mai stiu exact, cam asa parca era... Va rog sa confirmati.

Trebuie sa stergi bine, bine de pe acest senzor pilitura care se aduna in timp pe el. Si apoi va fi bine, sunt sigur !!!


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 26 Aug 2004, 14:39
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Pentru a scoate bujiile am nevoie de o cheie tubulara de 17? Cum se numeste exact? As vrea sa o cumpar...
Multumesc


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 26 Aug 2004, 14:43
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.369
Joined: 15 October 03
From: Bucuresti




pai asa cum ai zis: tubulara de 17 (daca e de 17. Mai bine ceri simplu, cheie de bujii :wink:


--------------------
DSN/SLZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 26 Aug 2004, 14:45
Post #12


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.743
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




Lasa bujiile in pace, nu are rost sa umbli la ele deocamdata.... Dar daca totusi esti curios, exista pe piata chei speciale de bujii - usor de folosit. Erau chiar ieftine - sub 100.000, parca pentru tata am luat cu 65.000.


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 26 Aug 2004, 14:51
Post #13


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.743
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




Uite ca am gasit si o poza.... Trebuie sa desfaci suruburile alea doua, nu doar mufa. Cureti bine, bine si pui la loc cu grija.

Cei de la service au umblat acolo unde e sageata de sus in poza, tu trebuie sa umbli unde e sageata de jos.

Attached thumbnail(s)
Senzor_turatie.jpg ( Size: 36.33k ) Number of downloads: 33937


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 26 Aug 2004, 14:53
Post #14


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.731
Joined: 14 April 03
From: Corbu




Bujiile-s de 16 si de 21. Ceri cheie de bujii si daca te-ntreaba de care, zici "d-alea mici"


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 26 Aug 2004, 14:58
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.369
Joined: 15 October 03
From: Bucuresti




beton explicatie tongue.gif tongue.gif tongue.gif
i96 daca ai desfacut pe acolo descrie un pic sa stiu si eu la ce sa ma astept (are rotite, sirme, curge ceva ...)


--------------------
DSN/SLZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andu77
post 26 Aug 2004, 15:34
Post #16


Membru


Group: Members
Posts: 119
Joined: 11 August 03
From: Bucuresti




poate fi si de la baterie! Are suficienta apa distilata in ea?


--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 26 Aug 2004, 16:11
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Am pus si apa distilata la baterie...


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 26 Aug 2004, 16:18
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Ca sa ajung la suruburile din poza, trebuie sa deconectez furtunurile care sunt prin zona si care ma incomodeaza. Fac vreo prostie daca le scot?
In poza par a fi scoase.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 26 Aug 2004, 16:20
Post #19


Stefan


Group: Moderatori
Posts: 2.743
Joined: 16 May 03
From: Bucuresti




Nu cred ca e cazul sa scoti ce e pe acolo sau sa demontezi altceva. Bagi usor cheia aia de 10 (cred) si scoti suruburile. Daca esti atent eu zic ca nu mai atingi nimic altceva, doar cablul ala il dai putin la o parte, insa nu e cazul sa scoti nimic de la locul lui. Hai ca e usor.... Serios !!! Se scoate bucata aia de "tabla" ce e prinsa cu cele 2 suruburi si gata. Vezi sa nu scapi suruburile pe sub masina. Le desfaci usor cu cheia apoi cu mana spre final, daca merge....


--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 27 Aug 2004, 18:18
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




O sa urmez mai toate sfaturile.
Am inceput cu bujiile. Cheia de bujii pentru SuperNova e de 16 si costa 60.000 lei (am luat-o din Obor). Am facut si niste poze la bujii. Ce ziceti, sunt duse?

Attached thumbnail(s)
bujie1.jpg ( Size: 50.16k ) Number of downloads: 27140
bujie2.jpg ( Size: 56.31k ) Number of downloads: 22053


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sergiu
post 28 Aug 2004, 02:38
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 498
Joined: 23 May 02
From: Timisoara




Eu zic ca is bune...

Vezi ca si eu am avut asa probleme si era bulit UCE decodor... Nu mai comunica cu UCE injectie si facea fite. Check that out also... Nu stiu cum se poate verifica, dar la mine a fost asa o buba si si-au prins si bajetii din service capul in maini. Greu, greu, dar tot s-au prins ei!


--------------------
Dacia SupeRNova
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 28 Aug 2004, 11:51
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Am curatat bujiile, le-am pus la loc. Le-am conectat bine la fire (astea se numesc fise?) si tot nu porneste. Asa ca am trecut la senzorul de turatie. L-am scos, l-am mai curatat si iata o poza:

Attached thumbnail(s)
senzor_turatie1.jpg ( Size: 51.07k ) Number of downloads: 10583


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 28 Aug 2004, 13:27
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Am curatat si contactele senzorului si l-am pus la loc. A pornit de la prima cheie. Am facut niste ture in jurul blocului si am oprit-o. Am incercat s-o pornesc din nou si nu a mai vrut, la a patra cheie am renuntat. Ce sa mai fac?
Ce service meserias imi recomandati?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 28 Aug 2004, 14:14
Post #24


Membru autentic


Group: Banned
Posts: 2.635
Joined: 24 May 02




CNCD Pitesti


--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 28 Aug 2004, 16:30
Post #25


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.995
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




Ai curatat contacte senzorului. dar senzorul in sine l-ai curatat. Incearca si asta inainte sa te duci ins ervice si sa te jupoaie aia de bani.


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sergiu
post 28 Aug 2004, 20:42
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 498
Joined: 23 May 02
From: Timisoara




Inainte sa mergi, fa te rog ce iti zic eu: cand nu porneste, ia contactul, misca firele de la UCE decodor (langa pedala de ambreiaj, pe undeva) si incearca din nou. Daca gasesti o corelatie intre miscat si pornit, eu zic ca de acolo e, daca nu, atunci probabil ca nu e de acolo. Incearca, nu te costa nimic... bafta! smile.gif


--------------------
Dacia SupeRNova
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 28 Aug 2004, 21:20
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Am curatat varful senzorului (avea un praf negru pe el). S-ar putea sa fie si de la senzorul de temperatura. Daca-l scot, curge ceva pe acolo? (se pare ca e insurubat in blocul motor - asa arata in prima poza de sus)


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 28 Aug 2004, 21:26
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




QUOTE
Inainte sa mergi, fa te rog ce iti zic eu: cand nu porneste, ia contactul, misca firele de la UCE decodor (langa pedala de ambreiaj, pe undeva) si incearca din nou. Daca gasesti o corelatie intre miscat si pornit, eu zic ca de acolo e, daca nu, atunci probabil ca nu e de acolo. Incearca, nu te costa nimic... bafta! smile.gif


Mersi, sigur am sa incerc!

Firele de care zici sunt cele de sub volan, din dreptul genunchilor? Adica, sunt firele alea la vedere, sau trebuie desfacut ceva?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 29 Aug 2004, 12:52
Post #29


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.995
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




Nu. Firele care vin in UCE nu sunt la nivelul genunchilor. Cum te uiti pe sub volan, UCE este amplasat pe partea stanga, lipit de contraaripa. Dar daca era vro problema cu UCE atunci ar fi trebuit ca la punerea contactului sa-ti clipeasca led-ul rosu des sau, in cazuri extreme (UCE inundat) sa nu se mai aprinda deloc.

Daca scoti senzorul de temperatura s-ar putea sa se prelinga ceva antigel, in nici un caz nu o sa tasneasca siroiae de acolo, asta presupunand ca faci operatiunea cu motorul oprit.


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoctist
post 29 Aug 2004, 19:30
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 8 August 04




Am scos senzorul de temperatura, s-a scurs putin din antigel, am pus un dop improvizat, am mai curatat contactele si l-am pus la loc. Tot nu porneste. Am observat (mersi bogdan_o, sergiu si ceilalti) ca led-ul antidemaraj CLIPESTE DES cand cheia este pe pozitia M. Deci pana la urma am doua probleme: UCE decodorul si pb initiala cu pornirea?

Trebuie schimbata bateria (bateria o am de cand am luat masina - 2 ani si 3 luni) ?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

33 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th November 2017 - 19:49
Forum Renault Server hosting