DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu se mai aprind lampa de mers inapoi si avariile, (se schimba senzorul din cutia de viteze)

ADRIAN68
post 21 Dec 2005, 13:38
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17 November 05




Fratilor am doar 4500 km si nu se mai aprind avariile si lampa pentru mers inapoi cand bag in marsarier. De la un moment dat a inceput sa faca figura asta cu intermitente, pana acum cand nu mai functioneaza de loc.
Presupun ca o fi vreun contact imperfect , oxidare, ceva…dar nu as prea vrea sa ajung la service pentru asta. Stie careva daca se poate remedia ?
Contactul asta e accesibil ? Stiu ca la vechile dacii era un contact cu bila pe CV…


--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1,4 MPI - B30ZZZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Dec 2005, 14:00
Post #2


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Banuiesc ca ai alarma, nu?
Ca avariile nu se aprind standard la Logan cand dai cu spatele...
Alte lucruri iti functioneaza? De ex. stergatoarele de parbriz si pompa lor?
Becul de marche-arriere l-ai verificat (sa nu se fi legat, cum de altfel banuiesc, direct pe circuitul de bec mers inapoi, in loc sa foloseasca releu)?
daca in continuare crezi ca e de la contactor (probabil sa se fi parlit, daca nu s-au legat cu releu...) http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=26887&hl=


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ADRIAN68
post 21 Dec 2005, 14:08
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17 November 05




Da am alarma standard pusa din fabrica. Toate celelalte electrice functioneaza fara probleme, dar e de verificat chestia cu legatul direct pe circuitul de mers inapoi. Trebuie sa spun ca artunci cand se aprindeau avariile la mersul inapoi se auzea un tacanit ritmic ca de releu sau de contactor si nu avertizarea sonora cu bip-uri si vizuala pe bord ca la actionarea manuala a avariilor.


--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1,4 MPI - B30ZZZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Dec 2005, 14:10
Post #4


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Oricum, verifica si siguranta 03 (aia la care pe capacul sigurantelo scrie"STOP")

PS: nu stiam ca alarmele Cobra "oficiale" Dacia au aceasta "facilitate" (cu avariile pe marsarier). Oricum nu exista nici o alarma "pusa din fabrica". Toate se pun la dealer. Ca sa stii pe cine injuri si la cine te duci sa-l regulezi la creieri daca e montajul gresit.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Como
post 21 Dec 2005, 14:20
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 702
Joined: 12 November 04
From: Bucuresti




Am patit exact acelasi lucru: mergea lampa de marsarier cand avea chef, pana n-a mai mers deloc. Cauza: nu faceau bine contact firele de la sonda de marsarier. Au umblat baietii in spatele rotii stanga fata si le-au pus la loc, au dat cu un spray si gata (le-a iesit in doi pasi, ca prima oara a lucrat unul care a uitat sa conecteze toate firele). Acum merge brici, dar e musai sa te duci la service, ca sonda de marsarier e in cutia de viteze, nu cred ca e la indemana oricui sa umble acolo. Am stat o ora in service (Cobalcescu), si a fost gratis, evident.

Eu am senzorii de parcare pusi pe becul de marsarier, si nici aia nu mai mergeau. Cel mai probabil ca e la fel si cu avariile la tine. La mine s-a intamplat la 10.000 de km.

E posibil sa trebuiasca schimbata sonda cu totul, daca nu e de la contacte.

This post has been edited by thecagero: 21 Dec 2005, 15:22


--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bet@x
post 21 Dec 2005, 16:33
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 13 August 05




Saptamana trecuta am schimbat sonda de marsarier pe garantie (la ei am vazut ca e cam 1 mil), timp 2 ore, Meridian Vest.


--------------------
Dacia Logan - Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mitzaciobanu
post 24 Dec 2005, 12:38
Post #7


Membru


Group: Members
Posts: 138
Joined: 21 May 05
From: Brasov




Hmmmm....
ceva nu este in regula pe aici: si eu am alarma standard, singura aprobata de Dacia si montata la dealer.
Se numeste Cobra, si sigur nu se aprind avariile cand bag in marsarier

Grija la garantie...


--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - 2005 - BV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ADRIAN68
post 28 Dec 2005, 08:43
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17 November 05




Alarma e EAGLEMASTER tip CL5100 si era montata pe masina atunci cand am
luat-o ( presupun ca a montat-o un service autorizat de Dacia) .


--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1,4 MPI - B30ZZZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ADRIAN68
post 5 Jan 2006, 12:53
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17 November 05




In sfarsit am reusit sa ajung cu ea la Service Cobalcescu. Diagnostic: contact electric imperfect; timp remediere : 1h 45; cost : 0 (garantie).
A trebuit sa duc munca de convingere sa umble la ea pt. ca a naibii , ajuns la service, functiona OK. Sper ca o sa dureze, in caz contrar, voi reveni.


--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1,4 MPI - B30ZZZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kostica
post 6 May 2006, 08:38
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 206
Joined: 6 May 06




Salut compatrioti!

Pret sonda mars-arriere, conform CAREMIL Iasi, 170 RON (exclusiv manopera) ??
Posibila remediere lumina mers inapoi pentru cei care nu au montata alarma.
Dam roata stinga fata jos, mufa este la baza cutiei de viteza, la capatul unui cablu in pozitie verticala, la mine mufa de culoare bleu. Se declipseaza usor cu ajutorul unei surubelnite. Punem contactul la masina, bagam in mars-arriere si cu o bucatica de cablu facem scurt contactelor din mufa mama. Daca becul si mufa din lampa spate sint in regula ar trebui se se aprinda fapt ce confirma starea de functionare a circuitului electric de la cutie la lampa spate. Suplimentar, poate si cu ajutorul unui prieten electrician-electronist, se verifica cu un ohm-metru pus pe contactele sondei montete pe cutie daca in momentul introducerii in mars-arriere se efectueaza contactul in cutie - ohmetrul trebuie sa-si schimbe starea. Aceasta operatie va confirma faptul ca sonda lucreaza corespunzator. Verificati si starea intrarii cablurilor in mufa prin miscarea lor usoara. Cu un ac se procedeaza la strimtorarea gaurilor din mufa mama dupa care se introduce inapoi in sonda. Acum ar trebui sa functioneze corect. Daca aveti si spray de contacte este perfect.
Succes.


--------------------
LOGAN 1,6 AMB sept. 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 13 Nov 2006, 21:02
Post #11


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




in seara asta am constatat ca nu mi se aprinde lumina de mers inapoi sub nici o forma.de la o vreme se aprindea doar cand avea chef.maine dimineata ma duc direct in service,mai am exact 6 zile de garantie,sper sa nu ma amane astia...


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 13 Nov 2006, 21:07
Post #12


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pai le ceri sa faca constatare si sa mentioneze in carnetul de garantie...
Si dupa aia pot sa ti-o repare si peste 3 luni, ca tot pe garantie intra


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 13 Nov 2006, 21:27
Post #13


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




asa voi face,fara o constatare din partea lor nu plec,chiar daca vor sa ma trimita la plimbare.
tnx klaus.


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AMW
post 14 Nov 2006, 00:01
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 814
Joined: 7 March 06
From: Bucuresti




eu am schimbat sonda la 15.000km

observasem ca nu se mai aprindea becul de mers inapoi, initial am crezut ca s-a ars, m-am dus in service si mi-au curatat sonda, mi-au dat cu un spray si a mers....pana cand am ajuns acasa...dupaia iar n-a mai mers....m-am intors la ei si au schimbat-o.

Inainte de toate astea fusesem plecat din bucuresti si am mers mult cu masina pe un drum de tara pliiiiin de praf...eu ma gandesc ca aceasta ar fi principala cauza a stricarii sondei, plus ca cei din service au confirmat ca aceste sonde sunt facute pentru drumuri "cu bun simt" asa ca take care pe unde va plimbati masina...


--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 14 Nov 2006, 08:55
Post #15


Member


Group: Members
Posts: 2.625
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




inainte de a merge la service sa verifice/schimbe sonda, baga tu mana in portbagaj si verifica mufa de la tripla (blocul de lumini) spate dreapta... scoate mufa, curata contactele , indeas-o bine la loc... verifica in spacial masa...eventual tragand un fir temporar de masa din alta parte (de la orice surub nevopsit al caroseriei sau motorului)... nici mie nu mi se aprindea mereu becul de mers inapoi si dupa ce am miscat puin mufa aia si-a revenit... era contact imperfect...


--------------------
Skoda Rapid 2013 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 14 Nov 2006, 16:57
Post #16


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




azi am fost la Autoeuropa Timisoara pentru constatare,din start seful de tura cand a auzit ca este vorba despre o problema de garantie,a intrat intr-un fel de autoaparare insirandu-mi tot felul de motive(aglomeratie,cricuri insuficiente,personal insuficient) pentru a ma amana/reprograma pe alta zi,desi i-am zis ca masina urmeaza sa iasa din garantie in cateva zile.Au inceput sa-mi zica:"dom'le,treaba nu e asa de simpla...nu schimbam contactorul si gata,intai verificam instalatia electrica,conexiuni,etc".Eu i-am zis sefului de tura:"am spus eu ceva de contactor?vreau doar sa-mi rezolvati problema!"
Apoi l-am sunat pe mecanicul care s-a ocupat de verificarea de 1 an,de la Autocardo Timisoara si atunci a fost atat de atent/serviabil incat sa-mi lase numarul lui de mobil.Tipul mi-a spus ca ma asteapta.Cum am ajuns acolo,mi-a facut pe loc constatare in sensul ca mi-a zis sa pun contactul sa bag in marche-arriere,a vazut ca nu se aprinde,gata-a scris acolo sonda/contactor.M-a programat pe poimaine la 16:30 si va schimba piesa.Printre altele mi-a spus ca este o problema generala si la Loganul lui s-a dus piesa respectiva,ca durata de viata e cam la 15k km.


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprian0813
post 15 Nov 2006, 17:43
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 109
Joined: 14 October 06




As vrea si eu o lamurire, o vecina mi-a spus ca in marsalier imi arde doar un bec,fiind proaspat propietar de Logan nici nu stiu cite becuri de marsalier are in dotare 1 sau 2, si daca sunt 2 si merge doar unul cum sa procedez,sa sun la dealer pt. programare sau sa ma duc pur si simplu la ei fiind in garantie.


--------------------
VW Golf variant 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 15 Nov 2006, 18:28
Post #18


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




loganul are o singura lumina la mers inapoi,in blocul de lumini dreapta.
echivalentul simetric in blocul de lumini stanga este un "ochi de pisica".

This post has been edited by Mich@el: 15 Nov 2006, 18:29


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulian radu
post 15 Nov 2006, 18:38
Post #19


Membru incepator


Group: Members
Posts: 58
Joined: 17 April 05




Azi am fost si eu sa vad care este problema cu aprinsul lampii de marsarier.Cred ca mai mult a luat timpul de scris in acte,avand in vedere ca este in garantie.Mecanicul nici nu a stat pe ganduri si a spus ca de vina este sonda de la cutie si ca este de productie spaniola.Va vand un pont.L-am intrebat la cate masini a schimbat aceasta piesa si mi-a raspuns ca aproape la toate.Atat au fost curiosi sa le spun cati km am parcursi,...am impresia ca fac statistici pe aceasta piesa.ph34r.gif
In legatura cu acel scartait ce se aude in spate,vedeti ca telescoapele au niste protectii de cauciuc in partea superioara.Dupa ce masina este ridicata pe elevator,puneti pe mecanic sa traga de protectii in jos si sa unga axul telescopului cu vaselina.Aici era bubita loganelor cu scartaitul pe spate!!!:) blink.gif
Adica mai pe scurt este efectul depunerii de nisip pe axul telescopului...
Alte indicii...
Cum mai aflu ceva va anunt!!!Sa fiti iubiti! excl.gif


--------------------
dacia logan laureate 1,6 mpi 2005 - SM 05 CDD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mirceateodorescu683
post 15 Nov 2006, 18:42
Post #20


MD


Group: Members
Posts: 472
Joined: 17 February 05
From: Tulcea




Durata de viata 15000 km... Deci, sa mergem numai inainte. De ce? Si atunci nea Mitica se scarpina pe crestetul capului: "De-aia, ca asa e ele!"

This post has been edited by mirceateodorescu683: 15 Nov 2006, 18:43


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
blackout
post 15 Nov 2006, 19:14
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 227
Joined: 15 October 05




Deci.."asa e ele". La 17.ooo km la mine se aprinde cand are chef. Si garantia s-a dus... mad.gif


--------------------
... ... ... - BN-##-###
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mirceateodorescu683
post 15 Nov 2006, 19:44
Post #22


MD


Group: Members
Posts: 472
Joined: 17 February 05
From: Tulcea




Am avut noroc ca l-am schimbat in garantie. Dar, la urmatorii 15000 km, poate nu voi mai fi. Si costa peste 100 RON.
Eu propun sa trecem topicul la alta categorie: cheltuieli cu consumabile dupa achizitionare.


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 15 Nov 2006, 20:03
Post #23


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




sa vedeti faza:ieri am fost la asa zisa "constatare",s-a hotarat ca maine mi se schimba sonda,iar in seara asta cand am ajuns acasa de la servici mare minune...vad in oglinda retrovizoare dreapta placuta lumina a mersului inapoi.
daca tot sunt programat,ma duc maine sa vedem cum facem ca treaba sa fie cat mai stabila si constanta,sa nu mi se intample ceva pe viitor,mai am vreo 4 zile de garantie.


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mirceateodorescu683
post 15 Nov 2006, 20:18
Post #24


MD


Group: Members
Posts: 472
Joined: 17 February 05
From: Tulcea




La mine se aprindea doar la prima cuplare. Daca scoteam si recuplam marchearrier-ul, nu se mai aprindea de loc. Aceeasi senzatie am avut-o si eu, ca merge, pana am constatat ca se intampla asa cum am descris mai sus.


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 15 Nov 2006, 22:49
Post #25


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




nevenindu-mi sa cred,am tot incercat de vreo zece ori si de fiecare data mi s-a aprins lumina de mers inapoi in seara asta.poate de la scuturaturile drumurilor sa-si fi revenit vreun contact?


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 15 Nov 2006, 23:48
Post #26


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pai poate nu era de la sonda... poate era de la un contact imperfect in mufa


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 16 Nov 2006, 11:23
Post #27


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




posibil orice,ma duc azi sa investigheze.


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 16 Nov 2006, 19:24
Post #28


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




am fost azi,desi se aprindea lumina de mers inapoi,mecanicul mi-a zis ca oricum imi schimba sonda ca cica "e pe duca si oricum o sa se strice".
am stat langa el,a ridicat masina stanga fata doar,sa nu curga ulei,a dat jos roata,a declipsat un capac de plastic si cu o tubulara mare(am apreciat 17) a schimbat rapid sonda care seamana cu o bujie.toata treaba a durat 10 minute.
la urma a facut ce trebuia sa faca la constatare:a verificat starea contactelor/conexiunilor de la blocul de lumini spate-dreapta,totul era ok,se pare ca totusi sonda veche facea contact cand voia.

This post has been edited by Mich@el: 16 Nov 2006, 19:26


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DUMIFLORIN
post 24 Nov 2006, 11:39
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 6 July 05




Aceeasi problema ma streseaza si pe mine de vreo doua luni, dar m-am invatat sa aprind avariile cand dau cu spatele si e ok, cat de cat. Totusi ieri am fost la service sa vad care ar fi problema si baietii au dat verdictul, ca trebuie schimbata sonda.
Problema e ca au observat ca nu am facut prima revizie si mi s-a zis ca, desi masina ar mai fi in garantie inca 4luni, nu se poate schimba sonda pe garantie, pana nu fac si revizia la ei. Sonda a murit pe la 9000km.

Ce sa fac? Eu mi-am schimbat uleiul si consumabilele pe cont propriu si am facut abia cateva sute de km. As vrea sa schimb sonda pe garantie. Care ar fi solutia?



--------------------
VW PASSAT LOGAN 1,4MPI - TL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 24 Nov 2006, 11:53
Post #30


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




QUOTE(DUMIFLORIN @ 24 Nov 2006, 11:39)
...nu am facut prima revizie si mi s-a zis ca, desi masina ar mai fi in garantie inca 4luni, nu se poate schimba sonda pe garantie, pana nu fac si revizia la ei...
*


Nu are legatura una cu alta. Mananca kkt cu polonicu' asa ca du-te cat mai repede la altii mai seriosi, ca de-aia ai garantie.


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

8 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd September 2018 - 20:26
Forum Renault Server hosting