Orastie - Sarmizegetusa Regia, Informatii despre drum si obiective din zona
![]() ![]() ![]() |
Orastie - Sarmizegetusa Regia, Informatii despre drum si obiective din zona
Brainie |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|||
costit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 April 05 ![]() |
Utila si foarte detaliata descrierea
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- B-39-***
|
|
dectrules |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Suzuki
Grand Vitara
2008
- B-17-JDR Fost posesor de Dacia 1310 CN, Dacia SuperNova Europa, Dacia Logan, Renault Laguna Estate2 actual trecut la 4X4 datorita drumurilor. Dar Dacia RULES ! Astept Dacia SUV !
|
|
dectrules |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Dupa cum am promis am revenit cu detalii. Am ajuns la Orastie si de acolo am plecat spre Sarmizegetusa. Drum asflatat mers glont. Cand am ajuns inaintea drumului forestier scria mare : DRUM IN RECONSTRUCTIE, PROIECT INCEPUT IN 2007 dar nu au miscat nimic, erau niste plase pe acolo care asteptau sa fie puse pe pereti ca sa nu mai cada pe drum. Am mers cam 3 km intr-un drum deplorabil se poate merge cu un 4X4 dar eu eram cu Bmw-ul sotiei 118d ca sa ii fac rodajul, asa ca dupa ce ne-am zdruncinat ficatii si mirosea deja a ambreiaj am renuntat. Au trecut niste tarani pe langa noi si i-am intrebat daca s-a amenajat ceva mai incolo, si au ras in hohote. Asa ca m-am intors la restul traseului si am vizitat Sarmizegetusa Ulpia Traiana.
![]() |
--------------------
Suzuki
Grand Vitara
2008
- B-17-JDR Fost posesor de Dacia 1310 CN, Dacia SuperNova Europa, Dacia Logan, Renault Laguna Estate2 actual trecut la 4X4 datorita drumurilor. Dar Dacia RULES ! Astept Dacia SUV !
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Drumul pana la Ocolul Silvic e refacut aproape in intregime si e mai mult decat acceptabil.
DSC_0098.JPG ( Size: 120.27k ) Number of downloads: 14333 DSC_0088.JPG ( Size: 171.14k ) Number of downloads: 14792 DSC_0094.JPG ( Size: 175.42k ) Number of downloads: 14709 DSC_0096.JPG ( Size: 141.1k ) Number of downloads: 14423 Ultimii 5 km: DSC_0086.JPG ( Size: 228.61k ) Number of downloads: 14410 DSC_0083.JPG ( Size: 270.52k ) Number of downloads: 2400 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
CRares |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 7 December 04 ![]() |
M-as duce si eu intr-un week-end pina la Sarmisegetusa Regia. Mai stiti ceva noutati despre drumul asta forestier. Ultimii 4 km nu ma deranjeaza sa-i fac pe jos dar mai mult nu ca as vrea sa merg cu copii mici.
|
--------------------
Logan
Ambition
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
a fost un prieten cu masina recent pina la cetate. De fapt cu masina a urcat pina la 1 km de cetate si de acolo a mers pe jos. Drumul e rezonabil, insa a avut noroc ca nu plouase de ceva timp.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
CRares |
![]()
|
Multumesc de raspuns. Ai dreptate in legatura cu ploatul, fara cel putin o saptamina fara ploaie nu m-as aventura pe un drum forestier prin munti.
|
--------------------
Logan
Ambition
|
|
CRares |
![]()
|
Revin pentru ca in week-end am fost la Sarmisegetusa, Costesti si Blidaru. Ma voi rezuma doar la starea drumurilor. din Costesti pina la cetati.
Costesti - Sarmisegetusa foarte bine descris in primul post cu mentiunea ca drumul este foarte bine intretinut, dupa parerea mea s-ar putea urca si pe ploaie. E un drum din pietris dar foarte plat, nu are gropi pe el. Torentele facute de ploaie pe versanti sint amenajate pe sub drum astfel incit drumul e perfect (pentru zona aia). Se poate urca pina la intrarea in cetate fara probleme (Dacia Logan + Renault Clio) La Blidaru nu se poate ajunge cu masina, e doar o poteca prin padure. La Costesti am urcat pe jos dar cu exceptia ultimei portiuni de 100 de metrii se poate urca fara probleme (sint case de locuit in zona). Pe jos sint cam 40 de minute, cu masina probabil ca mai mult de 10 minute nu faci. Ca o impresie generala se lucreaza mult la amenajarea zonei, inclusiv riul Orastie din zona e in curs de amenajare. |
--------------------
Logan
Ambition
|
|
pve |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 June 09 ![]() |
Tocmai am venit si eu de la Sarmizegetusa Regia si simt nevoia sa adaug informatii acestui topic pentru ca l-am urmarit si eu mult timp pana sa ajung sa merg.
Intr-adevar drumul e practicabil si dupa ploaie, ganditi-va ca saptamana trecuta a plouat cam non-stop prin zona, inclusiv ieri, si totusi nu am avut nici o problema sa urc cu un Logan 1.4 pana la poarta cetatii, unde mai erau cam 10 masini de toate tipurile. Drumul e foarte bine descris in primul post, doar ca penultima portiune(4. Ocol-Pod), cea descrisa ca fiind cea mai nasoala a fost clar amenajata intre timp, chiar as zice ca e mai buna decat portiunea precedenta. Deci concluzia ar fi sa mergeti cu incredere daca vreti sa ajungeti acolo, drumul e practicabil, chiar as zice surprinzator de bun pentru un drum forestier din Romania, iar ce gasiti acolo eu zic ca e impresionant daca te gandesti ca pe acolo trecea Decebal cu 2000 de ani in urma. Attached thumbnail(s) PIC_0032.JPG ( Size: 733.57k ) Number of downloads: 1995 PIC_0041.JPG ( Size: 928.62k ) Number of downloads: 1195 PIC_0061.JPG ( Size: 756.83k ) Number of downloads: 1224 PIC_0067.JPG ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 1268 PIC_0070.JPG ( Size: 952.68k ) Number of downloads: 1342 |
--------------------
Dacia
Logan
2004
- HD-77-***
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mult mai impresionanta e cetatea Micene, in opinia mea. Si aia a fost construita cu 1500 de ani inaintea Sarmisegetusei Regia.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
danielos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 7 March 07 ![]() |
Si eu am fost weekendul trecut la sarmizegetusa regia, am urcat fara probleme pina la poarta cetatii cu un logan berlina si un ford mondeo. Si ca sa va conving era acolo si un Audi A8 ultimul model.
La cetatea Costesti n-am mai ajuns ca am urcat la Blidaru, cam o ora de mers pe poteca prin padure (cu masina nu se poate). |
--------------------
Dacia
Logan
2006, 1,6 MPI Ambition
- HD-78-EGY
|
|
SamuraiJerk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 13 July 09 ![]() |
Multumesc pentru informatiile primite din aceasta sectiune.
Iata cateva imagini din experienta mea: http://www.youtube.com/watch?v=MJ_jiVldYJM |
--------------------
VW
Transporter
1988
- TM 38 JRK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:23 |