It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema cu calculatorul, Nu se mai aprinde monitorul (ramane in standby)

sddragos
post 6 Oct 2009, 07:51
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Salut,
Am o problema cu calculatorul, in sensul ca nu se mai aprinde monitorul. Ultima oara cand l-am utilizat (acum 4 zile) a functionat normal. Aseara cand l-am pornit nu se mai aprindea monitorul. Problema se manifesta in felul urmator: alimentez unitatea si monitorul (se aprinde ledul monitorului) apoi pornesc unitatea. Se aude un sunet vreo 2 sec din placa de baza, apoi liniste. ledul rosu (hardul) de pe unitate ramane aprins vreo 30 sec dupa care se stinge. Monitorul nu schiteaza nici o miscare, ledul portocaliu de standby ramane aprins.
Am desfacut unitatea, am scos bateria si am introdus-o la loc dupa vreo 10 min, m-am asigurat ca toate conexiunile componentelor sunt OK, am schimbat si tastatura, dar nimic spectaculos nu se intampla. Doar ca a disparut sunetul ala din placa de baza cand pornesc unitatea. Am scos cablul monitorului din placa video, monitorul schimba culoarea din negru in verzui sau rosiatic, dar nu apare scris pe ecran nimic (gen No signal, etc).
Aveti vreo idee ce poate fi: monitorul (desi nu am altul sa-l incerc), placa video, hardul, biosul. Si poate ma sfatuiti cum sa incerc sa-l depanez.
In ultima instanta, o sa-l duc la reparat, dar poate nu e ceva atat de grav si pot sa-l depanez eu.
Multumesc anticipat pentru sfaturi!


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kossak
post 6 Oct 2009, 09:06
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 493
Joined: 27 May 08
From: Cluj Napoca




Cand il pornesti se aude ceva beep? Eventual verifica placutele de RAM sa fie bine introduse in slot, daca ai mai multe incearca sa le scoti pe rand sa vezi daca se schimba ceva. Sau daca ai mai multi consumatori ( mai multe harduri etc) incearca sa scoti cablul de alimentare din ei.


--------------------
Dacia Logan 85 cubic inches 2k5
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 6 Oct 2009, 10:14
Post #3


Membru cooperator


Group: Members
Posts: 4.407
Joined: 1 November 04
From: Timișoara




Cate beep-uri se aud la pornire? Exista mai multe cauze pentru care nu iti afiseaza nimic monitorul: sursa de alimentare, placa de baza, RAM-ul, placa video...
In prima faza incearca si cu alta placa video. Daca merge, atunci ai nimerit-o. Daca nu, va trebui sa suspectezi altele.


--------------------
Volkswagen/Ford Passat/Focus Comfortline 2008/CL 2002 - *
"Din buleală în buleală spre victoria finală!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 6 Oct 2009, 10:31
Post #4


Membru cu TDI


Group: Members
Posts: 21
Joined: 28 December 06
From: Brasov




Eu zic sa incerci sa-l pornesti fara tastatura si maus sa vezi daca se aprinde monitorul. Daca tot nu, cum au zis si colegii, placa video, placa de baza......


--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 6 Oct 2009, 10:43
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Prima oara se auzea un beep prelung de vreo 2-3 sec la imediat dupa pornire, apoi nimic altceva.
Dupa ce am mai miscat de componente pe acolo, scos bateria+pus la loc dupa 10 minute, nu se mai aude nici un beep. Se aprinde ledul rosu pe unitate si apoi se stinge dupa vreo 20 secunde. Monitorul nu schiteaza niciun gest.
Cand ajung acasa o sa incerc si fara tastatura, mouse, memorii RAM (am 4 bucati).
Din pacate nu am alt monitor sa incerc si asta.


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 6 Oct 2009, 10:47
Post #6


______________________


Group: Members
Posts: 13.683
Joined: 21 August 06




Semnificația acelui beep o găsești în manualul de utilizare / instalare al plăcii de bază.


--------------------
Honda Accord 2.4 A/T - Grand Canyon AL 9.0 SL
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 6 Oct 2009, 10:56
Post #7


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 4.715
Joined: 19 July 04
From: Craiova




De incercat: scos dis slot si suflat de praf diverse componente gen ram, placa video, eventual bootat cu un singur modul de ram.
Daca nu rezolvi asa parerea mea e ca ar putea fi de la placa de baza sau de la placa video, caz in care (de obicei) se inlocuieste piesa defecta.

Bafta!


--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 MPI
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 6 Oct 2009, 12:53
Post #8


Membru cooperator


Group: Members
Posts: 4.407
Joined: 1 November 04
From: Timișoara




Niciun beep inseamna ca se blocheaza inainte de POST. Posibil ca placa de baza sa nu primeasca semnalul Power_Good (la timp sau deloc) de la sursa de alimentare. Incearca sa-l resetezi de cateva ori dupa ce il pornesti. Daca "pleaca" inseamna ca e ce am scris mai sus, caz in care e de vina sursa de alimentare.


--------------------
Volkswagen/Ford Passat/Focus Comfortline 2008/CL 2002 - *
"Din buleală în buleală spre victoria finală!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bmwh548
post 6 Oct 2009, 13:03
Post #9


Membru cu insomnii


Group: Members
Posts: 1.373
Joined: 27 March 08
From: Iasi




QUOTE(sddragos @ 6 Oct 2009, 08:51)
Am scos cablul monitorului din placa video, monitorul schimba culoarea din negru in verzui sau rosiatic, dar nu apare scris pe ecran nimic (gen No signal, etc).
*



Posibil sa fie si monitorul cu probleme, daca nu isi da seama cand e scos din placa video si cand nu. Vezi pe la vreun vecin/prieten un monitor functional, dureaza 5 minute o proba.
Lipsa beepurilor dupa reset de bios...poate ai atins din greseala buzzerul (in cazul in care e separat) si nu face contact pe pini. Daca nu e separat atunci e posibl sa fie o problema cu placa de baza.


--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 6 Oct 2009, 14:49
Post #10


Membru cu TDI


Group: Members
Posts: 21
Joined: 28 December 06
From: Brasov




La condensatorii de pe placa de baza te-ai uitat ? Daca sunt umflati n-are rost sa te mai agiti. E de vina placa de baza.


--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 6 Oct 2009, 16:00
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Ciudat e ca ultima data cand l-am folosit (acum 5 zile) a mers perfect. L-am oprit normal si l-am mai pornit duminica (de fapt am incercat, ca n-a mai pornit). S-a stricat oprit?
Care sunt condensatorii aia pe placa de baza?


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kossak
post 6 Oct 2009, 16:43
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 493
Joined: 27 May 08
From: Cluj Napoca




Condesatorii sunt aia de pe langa coolerul de la procesor. Daca au capatul umflat, e de rau...


--------------------
Dacia Logan 85 cubic inches 2k5
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
blackout
post 6 Oct 2009, 20:05
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 222
Joined: 15 October 05




Al meu deseori face asa. Pana nu scot cablul de alimentare din sursa si ii dau buton(cu cablul scos - sa se descarce tot ce e pe acolo) nu porneste nici cu slujbe. Habar n-am ce poate fi.

This post has been edited by blackout: 6 Oct 2009, 20:05


--------------------
... ... ... - BN-##-###
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 6 Oct 2009, 22:11
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Hai ca am reusit sa-l pornesc. Postul asta il scriu chiar de la PC-ul in cauza.
Habar n-am de la ce poate fi. L-am desfacut, am suflat de praf toate componentele, am scos RAM-urile pe rand (am 4 bucati: doua de 256 si doua de 512 MB - calculatorul e mai vechi, are 4 ani).... NIMIC!!!
Apoi,dintr-o data, in timp ce-l tot resetam (in total de vreo 50 ori) a pornit. L-am oprit sa bransez toate cablurile in el dar cand sa-l repornesc aceeasi problema!
Am lasat doar RAM urile de 256, am mai miscat de cabluri..... si a pornit.
L-am oprit sa pun toate cablurile la loc si.... ghiciti! Nu a mai pornit.
Dar nu renunt eu asa usor mad.gif
Am scos cablurile de alimentare pe rand, ,l-am mai zguduit putin si a pornit.
Nu l-am mai oprit de atunci, scriu mailul cu el desfacut.
Nici acum nu pot sa-mi dau seama care e cauza. Atunci cand a pornit am scos cablul monitorului din placa video si arata mesajul No signal, ceea ce ma face sa cred ca tot la monitor e buba. Dar e doar o supozitie.
Acum il opresc, sper sa mai porneasca!


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kossak
post 6 Oct 2009, 22:31
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 493
Joined: 27 May 08
From: Cluj Napoca




Daca zici ca e mai vechi calculatorul, s-ar putea sa fie de la sursa problema ( eu am avut probleme cu sursa dupa ~2 ani la 2 calculatoare diferite, deh, chinezarii)
Daca a pornit dupa ce ai scos alimentarile, eu as suspecta sursa.


--------------------
Dacia Logan 85 cubic inches 2k5
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
variable_dynamics
post 7 Oct 2009, 08:36
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 985
Joined: 24 May 07
From: Bucuresti




Subscriu la ce a scris kossak.

Sursa nu mai face fata tutror consumatorilor.
Incearca sa pornesti PC-ul cu minim de consumatori(in prima instanta nu conecta NICI un periferic, adica nu hdd,nu unitati optice,etc ci doar placa de baza)
Teoretic totul ar trebui sa mearga bine pana la testul POST, cand o sa ti se raporteze erorile(lipsa HDD, lipsa unitati optice)
Opresti PC-ul si conectezi HDD-ul(este un consumator serios,urmatorul ca putere dupa MB/CPU deoarece contine un motor electric si un electromagnet) si daca PC-ul nu porneste sau porneste si se blocheaza, foarte probabil este sursa de alimentare de vina.

Numai bine.


--------------------
EX Dacia Nova GTi 2000
A little less conversation, a little more action.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GBC
post 7 Oct 2009, 08:39
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 69
Joined: 29 May 06




Poate sa faca asa si daca sursa de alimentare e cu puterea la limita, daca in timp ai mai adaugat cate ceva la configuratie si deci ai marit puterea consumata.
Incearca micsorezi puterea consumata - sa scoti pentru test niste subansamble si sa verifici daca porneste bine fara ele, de exemplu CD/DVD sau ce ai pe acolo, FDD, etc.


--------------------
Dacia Logan 2004, Ambition - B xy xyz
In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 7 Oct 2009, 08:46
Post #18


Membru cooperator


Group: Members
Posts: 4.407
Joined: 1 November 04
From: Timișoara




QUOTE(Illusi0n @ 6 Oct 2009, 12:53)
Niciun beep inseamna ca se blocheaza inainte de POST. Posibil ca placa de baza sa nu primeasca semnalul Power_Good (la timp sau deloc) de la sursa de alimentare. Incearca sa-l resetezi de cateva ori dupa ce il pornesti. Daca "pleaca" inseamna ca e ce am scris mai sus, caz in care e de vina sursa de alimentare.
*




QUOTE(sddragos @ 6 Oct 2009, 22:11)

Apoi,dintr-o data, in timp ce-l tot resetam (in total de vreo 50 ori) a pornit.
*




Incearca o alta sursa de alimentare, cel putin ca sa elimini alti "suspecti". Daca nu ai alta, atunci asa cum au spus si colegii, scoate alimentarile de la unitatile optice si magnetice, lasa doar un modul de RAM si placa video, apoi porneste-l. Daca porneste fara sa-l resetezi, opreste-l apoi mai pune un modul de RAM, apoi il pornesti din nou si tot asa pana pui toate modulele de RAM. Apoi conectezi pe rand alimentarea la unitatile magnetice si optice. Daca sursa e de vina, asa cum inclin sa cred, fie nu-ti va porni chiar si cu un singur modul de RAM decat dupa resetari (repetate), fie va porni pana la un moment dat, cand conectezi mai multi consumatori decat poate duce sursa.


--------------------
Volkswagen/Ford Passat/Focus Comfortline 2008/CL 2002 - *
"Din buleală în buleală spre victoria finală!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 7 Oct 2009, 09:44
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Multumesc tuturor pentru sfaturi. O sa verific deseara cand ajung acasa.


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bmwh548
post 7 Oct 2009, 13:47
Post #20


Membru cu insomnii


Group: Members
Posts: 1.373
Joined: 27 March 08
From: Iasi




QUOTE(variable_dynamics @ 7 Oct 2009, 09:36)
Opresti PC-ul si conectezi HDD-ul(este un consumator serios,urmatorul ca putere dupa MB/CPU deoarece contine un motor electric si un electromagnet)
*



Nu e chiar asta ordinea, primul consumator oscileaza intre placa video si procesor (de obicei placa video e mai gurmanda). Hardul si unitatea optica sunt cam la acelasi nivel, hardurile de generatie foarte noua (probabil nu e cazul aici) sunt "eco" si au un consum foarte mic (un singur platan, un singur cap de citire).
Mare lucru nu rezolvi daca scoti FDD/DVD din sistem pentru ca ele au un consum infim la pornire (cativa miliwatti necesari cateva secunde pentru seek - sa vada eventuala discheta sau CD si pentru alimentarea ledului). Astea nu consuma decat daca uiti ceva inauntru.
Daca zici ca ai tot tras de cablurile sursei sa mearga verifica sa nu fie vreunul indoit ciudat si sa fie intrerupt (mai rar), sa fie mufele in stare buna, sa realizeze contact bun, sa nu "joace" vreun pin.


--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 7 Oct 2009, 14:05
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 565
Joined: 18 October 05




Cand am reusit sa-l pornesc prima oara am scos cablul monitorului din placa video (in timp ce PC-ul era pornit) si pe display a aparut mesajul "No signal".
Apoi, dupa ce s-a cracit din nou si monitorul nu se mai aprindea am scos din nou cablul din placa video (cu PC-ul tot pornit) si n-a mai aparut nimic pe display.
Cum se explica asta? Monitorul e alimentat direct de la priza, nu din sursa calculatorului.


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 7 Oct 2009, 14:06
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.233
Joined: 5 October 06
From: Bucuresti




sursa.... marestei puterea....


--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
samsung galaxy alpha_igo android
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheElfs
post 7 Oct 2009, 17:22
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 26
Joined: 15 January 08
From: Timisoara




uitate la mufele de la sursa cea mare din placa de baza si la cea mica de 12 v tot din placa de baza sa nu fie afumate, apoi verifica si condensatorii.
daca pui o sursa buna si tot face probleme incearca sa scoti si procesorul, curata bine coolerul si pune niste pasta pe el, apoi incearca din nou
placa video (si orice alte placi in plus pe pci) sza fie prinse cu suruburi de carcasa. se pot misca la cea mai mica atingere a cablurilor
cand ti-a pornit intr-un final nu ai avut mesaj de la windows ca nu a fost oprit bine ultima oara si sa alegi diverse optiuni in 30 de sec? daca ai avut acest mesaj este posibil sa fie monitorul, pentru ca s-a logat in win dar pentru ca l-ai restartat repetat sa dea aceea eroare


--------------------
Dacia Solenza 2005 Europa - TM10***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Paul Gabriel
post 8 Oct 2009, 10:17
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 617
Joined: 16 October 07
From: Cluj-Napoca




si mie imi facea asa si era placa video


--------------------
Suzuki/Audi GSXR/A4 2005 - CJ XX RUN
-----------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 21st December 2014 - 14:01
Forum Renault Server hosting