DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme montare alarma PILOT

virusssp
post 31 Oct 2007, 21:23
Post #1


Membru


Group: Members
Posts: 100
Joined: 31 October 07




HELLO!

Am cumparat de ceva timp din METRO o alarma + IC PILOT si m-am hotarat sa o montez. Momentan functioneaza armare/dezarmare, am pus si senzorul ... dar mai am cateva nelamuriri:

1. Sunt 2 fire (4 albastru si 7 portocaliu) care se leaga la contact usa +/- . Nu am reusit sa le conectez...daca pun albastru la butonasul de jos de la usa (care daca e apasat opreste becul din plafoniera) si portocaliu la masa (caroserie..sau unde gasesc) obtin niste sunete ciudate: cand armez alarma (si cu usile deschise si cu ele inchise) dupa cateva secunde incepe sa sune sirena...Nu am facut bine ceva legaturi ...? Care poate fi problema? Cum se leaga, mai exact, aceste fire?

2. Astazi am incercat sa leg si semnalizarile. Am procedat in felul urmator: am scos butonul de la avarii afara si acolo am gasit 7 mufe... albastru si rosu sunt de la semnalizare, am legat 2 fire (unu de albastru si altu de rosu), le-am unit cu un alt fir pe care l-am conectat la ALB-GALBEN de la alarma. Sistemul functioneaza "ca la carte" .. se aprind toate semnalizarile si clipesc in functie de armare/dezarmare... DAR e ok modul in care am procedat?

3. Daca armez alarma si am cheie de dacie, deschid usor usa, fin de tot si pot intra in masina fara ca senzorul sa simta... alarma nu se declanseaza... ce se poate face in aceasta privinta? Se pot folosi butonasele de la usa (care comanda becul de pe plafoniera) inchis/deschis?




Attached thumbnail(s)
Alarma2.JPG ( Size: 386.83k ) Number of downloads: 13415


--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poseidon
post 1 Nov 2007, 02:08
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 112
Joined: 8 February 06




senzorul se regleaza, iar ptr usi se folosesc inntrerupatoarele,alrmele pilot sunt slabute,nu ai pus diode la semnalizari????altfel cand dai semnal stg merge si dr !!!!!firul albs se taie iar port se laga la contacte usi findca la dacie e cu minus .acu ai inteles?


This post has been edited by Poseidon: 1 Nov 2007, 02:14


--------------------
dacia 1310 - bv 02ghj
inteligenta pe glob este constanta,insa numarul populatiei este in crestere
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ceaki
post 1 Nov 2007, 10:57
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 308
Joined: 7 January 07
From: cluj-napoca




firul care l-ai pus la semnalizari leaga-l pe pozitii si astfel nu te mai complici cu diode.


--------------------
dacia berlina 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
virusssp
post 1 Nov 2007, 15:06
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 100
Joined: 31 October 07




aveti dreptate ... am observat ca se aprind toate semnalizarile wacko.gif ... imi puteti explica mai detaliat cum sa leg firul din spatele butonului de avarii la pozitii? (fara sa folosesc diode..)


--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poseidon
post 1 Nov 2007, 20:05
Post #5


Membru


Group: Members
Posts: 112
Joined: 8 February 06




pozitiile ziua nu se vad ,nu folosesc la nimic ,cum zicea sa faci tipu ala ,asa ca ...mai bine recomand la semn ,si crede-ma stiu ce zic ptr ca cu asta ma ocup o sa te ajut stai linistit


--------------------
dacia 1310 - bv 02ghj
inteligenta pe glob este constanta,insa numarul populatiei este in crestere
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
virusssp
post 1 Nov 2007, 20:38
Post #6


Membru


Group: Members
Posts: 100
Joined: 31 October 07




mersi pt sfaturi...acuma sa vedem ce se poate face cu dioda aia...momentan am legat doar o parte din semnalizare (jumate de masina) ..functioneaza si semnalizarile normal...dar cum sa fac sa functioneze toate semnalizarile cand armez alarma...?


--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poseidon
post 1 Nov 2007, 20:50
Post #7


Membru


Group: Members
Posts: 112
Joined: 8 February 06




iei 2 diode de 6 amperi e 50 de bani una unesti cele 2 capete si le legi la alarma iar cap celelalte care au o dunga le legi la semn rosu si albastru la avarii ori la maneta de semn sunt aceleasi fire si asta e tot e
ok?

This post has been edited by Poseidon: 1 Nov 2007, 20:53


--------------------
dacia 1310 - bv 02ghj
inteligenta pe glob este constanta,insa numarul populatiei este in crestere
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
virusssp
post 1 Nov 2007, 22:08
Post #8


Membru


Group: Members
Posts: 100
Joined: 31 October 07




ok mersi...maine ma duc sa cumpar...si postez rezultatul


--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristi_bogza
post 13 Nov 2007, 12:25
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 12 November 07




am si eu o intrebare,cum montez alarma pilot?(pe un seata ibiza model 1992)acum ma chinuiesc sa montez alarma pilot pe masina,am montat si inchiderea centralizata(functioneaza),problema este ca ma cam incurc in fire,in sensul ca nu vreau sa fie asa complicata alarma,adica nu vreau decat sa deschid masina din telecomanda ei.....

13 Nov 2007, 17:02:
am montat alarma pana la urma,dar nu am reusit sa fac nimic cu firul pt lumini sau semnal,stie cineva ce si cum trebuie facut?

This post has been edited by cristi_bogza: 13 Nov 2007, 17:02


--------------------
seat ibiza 1992 - 467RAM75
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razv_an9
post 13 Nov 2007, 19:08
Post #10


Mandru Posesor de Dacie


Group: Members
Posts: 103
Joined: 14 February 05
From: Galati




@ cristi : firul de lumini ? te referi la semnalizari ? vezi ca e explicat detaliat mai sus.. doar ca adaptezi la modelul tau de buton de avarii . Se mai poate lega si altfel .. desfaci capacul volanului identifici pe acolo mufa cu semnalizarile, analizezi si te legi acolo . Nush cum sa explic mai concret, nu stiu cum arata instalatia electrica la seat. cat despre firul de semnal.. nu stiu la ce te referi.

Acum intrebarea mea.. ce facem cu raza de actiune a alarmei ? Cat bate alarma la voi ? La mine.. doar vreo 15 metri. Sa fie bateria telecomenzii consumata ? a cam stat degeaba vreo 3 luni. Ce ati facut cu acel fir-antena ?


--------------------
Dacia Logan 2008, Laureate
"Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristi_bogza
post 13 Nov 2007, 19:53
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 12 November 07




merci,razv_an9,ma refer la cel portocaliu care din prospectele manualului de utilizare,se pune la lumini sau semnal....iar la mine raza este destul de mare..in sensul ca mai mult de 15m oricum.....


--------------------
seat ibiza 1992 - 467RAM75
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razv_an9
post 13 Nov 2007, 20:03
Post #12


Mandru Posesor de Dacie


Group: Members
Posts: 103
Joined: 14 February 05
From: Galati




nu mai stiu exact firele.. am inghetat de frig cat am montat alarma, acum cateva zile. am manualul in masina, o sa iti spun maine ce am facut cu el exact. in principiu nu ai ce fir sa legi pe faruri.. daca la asta te referi prin lumini.

m-am uitat mai atent..pe alarma mea, firul portocaliu, 7, e pentru contactele de usa( sau portbagaj sau capota ) si are semnal pe - . nu se leaga nicidecum pe semnalizare ..


--------------------
Dacia Logan 2008, Laureate
"Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
a l i n
post 2 Feb 2008, 10:24
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 1 February 08




sal,cine imi poate da niste informatii in legatura cu montarea unei alarme cu inchidere centr. pls dati mi un id de mess sau dati add la er_puma_22

This post has been edited by a l i n: 2 Feb 2008, 10:25


--------------------
dacia 1310 2004 - nt 29 p p k
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adrianne
post 3 Feb 2008, 15:16
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 524
Joined: 9 September 05
From: Bucuresti




QUOTE(virusssp @ 31 Oct 2007, 21:23)
HELLO!


3. Daca armez alarma si am cheie de dacie, deschid usor usa, fin de tot si pot intra in masina fara ca senzorul sa simta... alarma nu se declanseaza... ce se poate face in aceasta privinta? Se pot folosi butonasele de la usa (care comanda becul de pe plafoniera) inchis/deschis?
*



Salutare,
mai taie din tija de la intrerupatorul de pe stalp a.i. sa simta usa chiar la deschiderea ei. Am facut asta, si merge, dar eu am mai pus un intrerupator pe stalpul dintre usi ca sa simta inchiderea corecta/incorecta a usilor.


--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zmouzy lucian
post 5 Feb 2008, 02:53
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 30
Joined: 27 May 07




alarma alarma la mine la alarma mea am doua fire pt semnalizari de ce oare ca eu am citi aici ca de obicei e numai cu un fir si nu stiu unde vin trase precizez ca am solenza iar firele cred ca au culoarea roz repectiv portocaliu


--------------------
dacia solenza&logan1.6 2004&2006 laureat
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vierme_ha
post 6 Feb 2008, 19:48
Post #16


Membrul


Group: Members
Posts: 409
Joined: 6 January 04
From: Fetesti/Bucuresti




cate un fir pentru fiecare parte(stanga/dreapta) si astea le legi la firele de la maneta de semnalizare de dupa carcasa volanului.


--------------------
Dacia 1310 TLX fost 1.8 16v 99kw 1990 - IL-02-XFP
Semnat: eu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
y0y0
post 20 Nov 2008, 22:03
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 7 May 08




sall...miam luat si yo o alarma cu inchidere centralizata de la "venom" si vreau sa mio pun personal pe masina sa nu ma duk la un electrician dar nu stiu unde se duc kteva fire ...poate sa ma ajute si pe mine cineva si sami spune unde se duc firele marcate cu albastru si galben????
pay am un daewoo cielo din 2005...inchiderea centralizata stiu so pun dar firele alea nu stiu.....ms

This post has been edited by y0y0: 21 Nov 2008, 17:13

Attached thumbnail(s)
scan0001.jpg ( Size: 372.47k ) Number of downloads: 14272


--------------------
Renault Megane 2 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
D.D
post 20 Nov 2008, 22:55
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 32
Joined: 24 August 08




Firele sunt de la interfata de inchidere centralizata a alarmei si se configureaza in functie de masina. Daca ai cheie tip card nu poti conecta alarma la inchiderea centralizata.

This post has been edited by D.D: 20 Nov 2008, 22:55


--------------------
DACIA BERLINA-BATRANA 88
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adrianpsk
post 9 Dec 2008, 13:39
Post #19


Membru


Group: Members
Posts: 144
Joined: 29 October 06




am si eu o alarma kilot din kaufland-cine ma ajuta si pe mine s-o pun pe logan :?
-am inteles cum montez semnalizarie
-nu vreau inchidere centralizata o folosesc pe a masinii
-de unde sa iau +12v -plafoniera sau contact, masa de unde e mai usor?-
-unde gasesc contactul usi deschise in logan
-in ce zona lipesc corpul alarmei? si daca merge alarma asa la limita?


--------------------
dacia /logan 1300/ abs + 1.6 mpi 1972 recarosat 1990/.6.2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_angelica
post 5 Jan 2010, 22:39
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 5 January 10




am o itrebare in legatura cu sistemul de alarm cu sa montez firul alb si maro de la centralizare la sistemul de alarma

5 Jan 2010, 22:40:
am o itrebare in legatura cu sistemul de alarm cu sa montez firul alb si maro de la centralizare la sistemul de alarma

This post has been edited by adi_angelica: 5 Jan 2010, 22:40


--------------------
mercedes vito 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hyena
post 5 Jan 2010, 23:22
Post #21


Old School Fan


Group: Members
Posts: 2.736
Joined: 25 September 08
From: B. Ghencea




niste scheme ar fi de mare ajutor sau macar sa ne zici ce scrie in ele
eventual cauta aici schema de la alarma ta
http://www.daciaclub.ro/Alarma-pilot-t6157...ml#entry2208703

This post has been edited by hyena: 5 Jan 2010, 23:23


--------------------
Dacia/Dacia/Suzuki 1310MLS/750s BIG 1986/1989 - B986ZBY
Dacia mea 1310 '86 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=223323&st=0#entry3169331

EX Dacia 1310 '98 /index.php?showtopic=160866&st=330
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sergiu-iulian
post 17 Jan 2010, 14:47
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.242
Joined: 16 December 07




Am si eu o intreabre.am montata pe masina acest tip de alarma. Cum trebuie sa leg firul albastru,respectiv portocaliu la contactele de la usa?
Am desfacut contactele de la usi,si am vazut ca doar un fir cu un papuc intra in contactul acela.Cum sa leg aceste 2 fire?albastru si portocaliu?


--------------------
Dacia SuperNova 2003 Confort - Ms 64 GVS
DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hyena
post 17 Jan 2010, 15:12
Post #23


Old School Fan


Group: Members
Posts: 2.736
Joined: 25 September 08
From: B. Ghencea




foarte simplu firele le legi in functie de circuitul de la usa daca acest circuit se face pe comanda de + se leaga firul albastru daca comanda se face pe - ( ca in cazul tau ) se leaga firul portocaliu la contactul de la usa in timp ce firul ramas nu se leaga ( se izoleaza si se lasa asa)


--------------------
Dacia/Dacia/Suzuki 1310MLS/750s BIG 1986/1989 - B986ZBY
Dacia mea 1310 '86 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=223323&st=0#entry3169331

EX Dacia 1310 '98 /index.php?showtopic=160866&st=330
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sergiu-iulian
post 17 Jan 2010, 15:36
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.242
Joined: 16 December 07




Am rezolvat.Mersi


--------------------
Dacia SuperNova 2003 Confort - Ms 64 GVS
DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CHiTzi
post 7 Mar 2011, 19:11
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 21 January 11
From: bucuresti




am si eu o problema cu alarma Pilot, mi-a montat-o un electrician si mi-a zis ca e defecta ca dupa ce o dezarmez si deschid usa, dupa ceva timp incepe alarma si numai se opreste din telecomanda si nu raspunde deloc la comenzi, i-am scos momentan sigurantele. e de la montaj sau e stricata unitatea?


--------------------
Renault Clio 1 1992, 1.2(60cp) Dacia Logan 2006, 1.4(75cp) - B 20 PXL. B 09 STI
totul se iarta...nimic nu se uita >-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sopedo
post 15 May 2011, 18:01
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 28 March 08




Salut, va deranjez cu o intrebare , pentru un clio symbol 1.4 mpi 2008 , care are inchidere centralizata pe buton , daca cumpar o alarma aveti idee se leaga alarma printr-o mufa ceva in modulul de la inchidere?
Va intreb daca este mai usor de montat o alarma pe o inchidere centralizata decat daca pleci de la 0 si nu ai nici inchidere!

Si daca stiti cumva unde se afla amplasat modulul de inchidere centralizata prin bord!


--------------------
Renault clio symbol fidji 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrAuto
post 21 May 2011, 19:53
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 44
Joined: 27 December 10




Salut, am cumparat o alarma cu inchidere centralizata marca PILOT si as dori sa o montez. Cine cunoaste un electrician care sa se priceapa si sa nu ia o caruta de bani? (un nr de tel, o adresa de mail).

Contact: 0733690508

Multumesc.


--------------------
Renault Clio II 2005
Florin Raducan
0726.130.815
0755.641.523
0760.096.201
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Yan78
post 21 May 2011, 20:08
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 438
Joined: 31 July 10




QUOTE(sopedo @ 15 May 2011, 18:01)

Si daca stiti cumva unde se afla amplasat modulul de inchidere centralizata prin bord!
*


Nu exista un modul care sa se ocupe de inchiderea centralizata . De functia aceasta se ocupa UCH . Alarma de obicei se leaga direct pe pinii de la uch .


--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.5 dci
[URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gheorghiulescu
post 12 Mar 2018, 19:57
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 31 May 14




Salut! La ce pini ai UCH se leaga o alarma Pilot si care sunt culorile firelor? Unde se mai leaga?


--------------------
Dacia Logan Berlina 2006 1.4MPI - IF 05 NFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th September 2018 - 00:44
Forum Renault Server hosting