DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

150 Pages « < 31 32 33 34 35 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recomandari Culinare (locuri, Retete)

membru_DC
post 5 Jan 2010, 20:56
Post #961


-


Group: Members
Posts: 1.149
Joined: 24 May 09




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Dec 2009, 19:45)
Aveti idee unde gasesc Kurtos kalacs in Bucuresti?
*


altu' cu nevasta gravida.... ufff.... blush.gif
ia faceti o intrebare la dragoselu, poate, poate stie ceva... tongue.gif


--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 5 Jan 2010, 23:01
Post #962


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.840
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE(FLP @ 5 Jan 2010, 20:32)
Marty, cum e bre cu crasma aia?
E buna haleala? Ai fost topic la anunturi?
Mai traiesti?
*


Bre, crisma e ok! HAleala-i buna cind gatesc eu, da' io nu gatesc decit pentru cunoscuti. inca nu daduram drumu' la bucatarie, mai trebuiesc niste avize. Oricum, nu-mi plac ciorbele facute de cucoanele astea doua si cred ca ciorbele o sa le fac eu.
N-am pus topic la anunturi.
Da, mai traiesc, doar ca am destul de mult de lucru si cind ma adun de pe drumuri ma ingrop in crisma cu pricina.
Apropos, mai nou sunt maturator sef. Adica-s "Sef departament curatenie" la o firma de... curatenie. 04.gif


--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bradone
post 5 Jan 2010, 23:44
Post #963


Membru autentic


Group: Members
Posts: 622
Joined: 5 March 07




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Dec 2009, 19:45)
Aveti idee unde gasesc Kurtos kalacs in Bucuresti?
*



se mai gasesc si la real vitan, jos in parcarea subterana, cu aroma de gaze esapament, 5 lei bucata
cu toate ca mi-e pofta de asa ceva, de acolo nu prea as cumpara...


--------------------
skoda octavia II 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 6 Jan 2010, 00:46
Post #964


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.230
Joined: 24 June 07




Marty, tu ca tu, da' colegu' tau de bautura Victoras a disparut chiar mai inaintea ta:

Last Active 28th December 2009 - 20:44


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLP
post 6 Jan 2010, 13:38
Post #965


Sef de trib


Group: Members
Posts: 1.120
Joined: 8 April 04
From: Bucuresti-Titan




QUOTE(Marty @ 6 Jan 2010, 00:01)
Bre, crisma e ok! HAleala-i buna cind gatesc eu, da' io nu gatesc decit pentru cunoscuti. inca nu daduram drumu' la bucatarie, mai trebuiesc niste avize. Oricum, nu-mi plac ciorbele facute de cucoanele astea doua si cred ca ciorbele o sa le fac eu.
N-am pus topic la anunturi.
Da, mai traiesc, doar ca am destul de mult de lucru si cind ma adun de pe drumuri ma ingrop in crisma cu pricina.
Apropos, mai nou sunt maturator sef. Adica-s "Sef departament curatenie" la o firma de... curatenie. 04.gif
*



Nu pot decat sa iti urez succes si asteptam un anunt oficial cand se poate veni sa mancam bine.

Ca tot veni vorba, mi se cam luase de atatea mancaruri cu carne si am simtit nevoie de ceva mai vegetarian :


1) Salata de vinete cu ceapa si maioneza.


1.jpg ( Size: 1.31mb ) Number of downloads: 824


2) Ciorba taraneasca de legume (cartof, dovleac, mazare, morcov, ardei gras)

2.jpg ( Size: 1.1mb ) Number of downloads: 834


3.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 818





Am cautat ca disperatu leustean si nu am gasit decat uscat sad.gif. Nici n-am mai pus... Chiar nu se gaseste leustean proaspat in perioada asta ?





--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 6 Jan 2010, 14:58
Post #966


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.230
Joined: 24 June 07




QUOTE(FLP @ 6 Jan 2010, 14:38)
Nu pot decat sa iti urez succes si asteptam un anunt oficial cand se poate veni sa mancam bine.
*



Poate ne adunam mai multi si facem o intalnire DaciaClub la deschidere, sunt convins ca ne asigura Marty preturi speciale. 04.gif


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 7 Jan 2010, 11:25
Post #967


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 272
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




1 curcan in 2 feluri ...

Pentru ca la revelion aveam 4 curcani am plecat cu al meu acasa … si dupa - pe 3 ian 2010 - la “draga” revedere cu parinti si socrii l-am gatit astfel …

Mai intai decupati aripi, piept, picioare, tacamul in 2 buc … spalat bine bine apoi intr-o oala de 10 litrii cu 1 lingura de sare dat intr-un clocot / spumat … apa se arunca se spala oala … se pun la loc aripile, 2 buc tacam, pipota, inima, la fiert … spumat din nou pana nu mai ramane nimic apoi adaugam 2 morcovi, 1/2; telina si 1 albitura, 1 ling sare, piper boabe, 2 foi dafin … capac si la fiert ...
Pieptul si picioarele, dupa ce se racesc un pic, se ung bine cu o vinegreta compusa din > ulei masline, 1/2; lamaie stoarsa, rozmarin, busuioc, cimbru, piper, boia, sare > si la cuptor … se rotesc de mai multe ori pana se rumenesc pe toate partile … apoi se toarna 1 litru lichid (25 % vin alb + 75% apa + 1 ling sare) … la 180 grade cuptor neuitand ca la fiecare 10 minute sa intoarcem pulpele si pieptul …
Intre timp bucatile din ciorba cam cad de pe oase … se scot pe un paltou se lasa un pic sa se raceasca se scoate toata carnea de pe oase - fara cartilagii dar cu piele - se toaca impreuna cu pipotele si inima … se strecoara supa apoi toata carnea maruntita se pune la loc la fiert cu capac … se scot partile tari de la albitura si apoi legumele se fac crema cu un mixer … se adauga si ele peste carnea care fierbe …
Pregatim 3 oua batute bine si amestecate cu 1/2; kg smantana, stoarcem 3 lamai … mai intai lamaile peste … oprim focul si apoi adaugam incet amestecul ou + smantana amestecand continuu … se gusta …
2 kg cartofi curatati intr-o oala cu apa si 1 ling sare se fierb, cand sunt gata se varsa 3/4; din apa de la fiert se pastreaza 1 cana … 1/2; pachet unt + 250 ml de lapte se freaca bine cu telul … daca mai este cazul, pentru a obtine consistenta dorita – mai molicica se va intari in farfurie - se mai adauga din apa de la fiert …
3 pungi / 1 minimorcovi / 1 legume mix pe baza conopida / 1 leg mix pe baza de brocoli toate la un loc cu 1 praf de sare, piper, 2 languri ulei masline capac … nimik altceva ...
Pana acum pulpele si pieptul de curcan sunt gata … se scot din tava … se strecoara sosul care se amesteca cu 2 ling mustar dijon si sucul de la 1 lamaie … pieptul de curcan se feliaza subtire se pune pe platou deasupra se toarna sosul obtinut …
Ciorba calda in farfurii cu verdeata deasupra (marar + patrunjel fin tocate) paine de secara cu seminte si ardei iute + 1 tzuica de Aiud direct din congelator …
2 felii curcan in fiecare farfurie cu 2 linguri piure, 2 linguri legume, eu am mai adaugat si 2 buc capia dintr-o salata de ardei copti (asta vara) - (ardei capia, ulei, otet, usturoi fin tocat, sare, cel putin 1 ora la frigider sa traga, amestecat din cand in cand) cateva pahare de Sauvignon Blanc de Tariverde (asta aveam) si ne-am declarat cu TOTII multumiti …

This post has been edited by luxcor: 7 Jan 2010, 11:29


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLP
post 7 Jan 2010, 12:38
Post #968


Sef de trib


Group: Members
Posts: 1.120
Joined: 8 April 04
From: Bucuresti-Titan




Si poze?


--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 8 Jan 2010, 10:58
Post #969


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 272
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




QUOTE(FLP @ 7 Jan 2010, 11:38)
Si poze?
*



am fost asa in viteza (pe 2 seara venit de la rev - pe 3 la 14 era masa) incat de data asta pauza ... next time promit smile.gif

LE:

QUOTE: Merced "Poate ne adunam mai multi si facem o intalnire DaciaClub la deschidere, sunt convins ca ne asigura Marty preturi speciale"

De acord ... cu o singura conditie ... dorim ca vinul sa aiba cele 5 deja consacrate calitati:
- sa fie alb;
- mult:
- rece;
- demisec
- si GRATIS
radmasa.gif

This post has been edited by luxcor: 8 Jan 2010, 14:28


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cosmin.nova
post 8 Jan 2010, 22:52
Post #970


Membru autentic


Group: Members
Posts: 688
Joined: 20 April 09
From: Bucuresti




ma jucam prin bucatarie si experimentam diferite ingrediente si condimente pentru sos de cartofi prajiti (sunt fan cartofi prajiti laugh.gif ) si am descoperit o "reteta" de sos suuper buna:
- usturoi
- smantana
- lapte
- maioneza
- helas (/suc de lamaie)
- patrunjel
- sare
Se iau 3-4 "catei" de usturoi, ii taiati marunt apoi ii pisati impreuna cu putina sare intr-un castronel mic pana ce devine un fel de pasta (depinde de cantitate); se adauga 4-5 linguri sanatoase de smantana (cat mai fina; danone); o lingura de maioneza; apoi putin helas, lapte ca sa o faca mai subire, si arunci patrunjel un pic acolo sa-i dea un aspect mai misto; amesteci totul bine-bine si..se FINI biggrin.gif
GARANTEZ 100% e foarte bun sosul cu cartofi prajiti (normali/congelati), incercati! daca nu va place sa ma injurati icon_mrgreen.gif


--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 8 Jan 2010, 22:56
Post #971


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.230
Joined: 24 June 07




As zice sa evitam totusi "hellasul", care contine printre cele mai periculoase substante din alimentatie. Numai suc de lamaie nu contine el de fapt, e 100% sintetic.
Nu mai bine niste zeama de lamaie sau, de ce nu, zeama de lime?


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 8 Jan 2010, 23:00
Post #972


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




QUOTE(Merced @ 8 Jan 2010, 22:56)
As zice sa evitam totusi "hellasul"

bîjti mah! mad.gif


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 8 Jan 2010, 23:01
Post #973


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.230
Joined: 24 June 07




No offence intended. radmasa.gif


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cosmin.nova
post 8 Jan 2010, 23:10
Post #974


Membru autentic


Group: Members
Posts: 688
Joined: 20 April 09
From: Bucuresti




merge si suc/zeama de lamaie biggrin.gif ...si partea buna este ca e idiot-proof laugh.gif 5 minute! merita!!

This post has been edited by Cosmin.nova: 8 Jan 2010, 23:25


--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
robyvol33
post 9 Jan 2010, 00:38
Post #975


Membru autentic


Group: Members
Posts: 809
Joined: 5 May 07




sotia mea face acest sos de vreo 3 ani si e superb dar nu pune helas sau suc de lamiie ci pune o lingurita de mustar iese bestial incercati!! coolspeak.gif


--------------------
opel astra 1.7cdti ex.dacia supernova 1.4 2001
Urasc trufia,minciuna si prostia
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yoncv
post 9 Jan 2010, 22:21
Post #976


Membru ochelarist


Group: Members
Posts: 428
Joined: 28 September 06
From: Craiova




Azi am facut pateu de pui:
-500 g ficat de pui
-150 g slanina afumata
-100 g unt de casa
- 2 cepe mici
- 1/2 plic condimente de cirnati
- sare, piper, putin vin

Se caleste ceapa in unt, impreuna cu slanina taiata cubulete. Cind e aproape gata, se pune si ficatul in tigaie. Cind ficatul e aproape prajit, se pun si celelalte condimente, impreuna cu vinul (cam jumatate de pahar, dar poate lipsi). Se amesteca pina e gata. Apoi se pune totul in robotul de bucatarie.
Se poate servi imediat. Atentie: nu faceti cantitati mari, se oxideaza repede.


--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 10 Jan 2010, 00:35
Post #977


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.840
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE(yoncv @ 9 Jan 2010, 22:21)
Azi am facut pateu de pui:
-150 g slanina afumata
- 1/2 plic condimente de cirnati
*

Recunosc faptul ca-n viata mea n-am mincat nici slanina de pui, nici cirnati de pui!


--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yoncv
post 10 Jan 2010, 13:07
Post #978


Membru ochelarist


Group: Members
Posts: 428
Joined: 28 September 06
From: Craiova




Evident ca numai ficatul era de pui, dar eu sunt foarte multumit de ceea ce a iesit.


--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bozzo
post 14 Jan 2010, 17:23
Post #979


Membru amarat...cu statie CB


Group: Members
Posts: 554
Joined: 17 April 09
From: Bucuresti




Carnatii de pui sunt super buni. Am mancat eu biggrin.gif


--------------------
Renault Symbol 1.4 2007 - B-XX-HAM
Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!!
[B]YO3IIX 233-SP-45[/B]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 15 Jan 2010, 13:03
Post #980


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.230
Joined: 24 June 07




Eu recunosc de pe acu' ca nu-s deloc fanu' puiului. Si al niciunei alte inaripate. Adica daca-mi pui fata porc/vita/oaie si ceva cu aripi, aleg prima varianta fara remuscari.
Da' deh, sunt momente in care trebuie sa mananci si d-alea, ca n-ai alta varianta. Si macar atunci sa fie facute "comestibile".
Asa ca dintr-un piept de curca de tara, cam trei sferturi din el mi-a ajuns pe mana, am decis sa fac niste snitele. Reteta-i simpla ca "Buna ziua!":

- piept de curca rahitica(maica-mea ii zice "bio" radmasa.gif crescuta pe batatura la tara);
- o sticla de ulei(nu le am cu cantitatile, probabil 300ml maxim, da' e bine sa nu ramai fara 04.gif )
- niste faina;
- doua oua(alea erau de la alimentara, deci am distrus tot "bio-ul" din curca ohmy.gif );
- pesmet, cam 3-400 de grame;
- sare, piper;

Se bate carnea, cu atentie ca se face franjuri altfel, pana atinge o grosime decenta. Se condimenteaza cu sare si piper. Eu in snitele prefer piperu' negru', le da un gust mai bun din punctu' meu de vedere, da' in casa aveam doar alb. mad.gif

DSCN0376.JPG ( Size: 183.41k ) Number of downloads: 549



Dupa ce-i gata, eu din comoditate, ma apuc sa dau prin faina in avans toate bucatile, desi nu-i prea bine daca nu te misti repede si apuca sa traga zeama multa din carne faina respectiva.

DSCN0377.JPG ( Size: 156.86k ) Number of downloads: 533


Se bat ouale bine, se mai adauga dupa gust niste sare si piper si in ele, pe principiul "sa fie". Intr-o farfurie intinsa se pune putin pesmet, se tine punga la indemana pentru eventuale completari. Apoi eu "setup-ul" pe aragaz, ca sa lucrez mai repede.


DSCN0378.JPG ( Size: 234.49k ) Number of downloads: 86


Si ma apuc de prajit. Carnea de pe fund o arunc in ou, din ou in pesmet, din pesmet in tigaie. Prajitul in sine e foarte rapid in cazul puiului. Recomand o cantitate mai mare de ulei decat am pus eu in tigaie initial, ele vor "trage" pesmetu' va atinge direct fundul incins al tigaii si se ard superficial imediat(de fapt am ars vreo doua din neatentie smile.gif ). In conditii ideale mai mult de un minut, hai un minut jumate, pe fiecare parte n-au de ce sa stea.

DSCN0379.JPG ( Size: 193.64k ) Number of downloads: 98


Se scot intr-un vas tapetat in prealabil cu cateva prosoape de hartie/servetele. Rolul lor este evident, de a scoate macar o parte din ulei si a lasa snitelele cat trebuie de crocante. Pofta buna! 04.gif

DSCN0380.JPG ( Size: 225.85k ) Number of downloads: 140


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 15 Jan 2010, 13:19
Post #981


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




La pateul de ficat se pune ienibahar. Eu, daca pun slanina nu mai pun unt si invers. De obicei il fac cu unt. Si-l fac in cantitati mari, ca-n burta nu ma mai intereseaza daca se oxideaza.

PS. Merge forumu' de sfaraie... radmasa.gif


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 18 Jan 2010, 11:39
Post #982


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 272
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




melci scoici raci craci ... midii ...

dupa ce am dat 50 RON/portia de max 500 gr la restaurant m-am suparat si mi-am luat 6 kg midii de la metro (8 RON kg = 50 RON = 6 kg) din care am mancat 2 seri ... 6 persoane smile.gif

PRIMO: cea mai grea parte ...
Se spala bine bine bine midiile sub jet de apa rece, se freaca bine fiecare midie cu o perie sau burete metalic, se indeparteaza franjurile/algele care ies din fiecare scoica. Se arunca midiile care sunt deja deschise. Midiile trebuie sa ajunga de la poza 1 la poza2.

SECUNDO:
Se curata si se toaca 1 ceapa si 3 catei usturoi se calesc in ulei de masline; Deasupra 1 lingurita boia iute doua prafuri piper si 3 parfuri de sare. Apoi midiile. Cam 1-1.5 kg. Se amesteca si se toarna 1 pahar vin alb sec si un pahar sos rosii (preparat dintr-o cutie rosii in bulion, busuioc, ulei de masline, un praf sare). O mana dintr-un mixaj de patrunjel si marar verde tocate nu foarte fin. Capac. Se lasa 7-8 minute. la fiecare 3 minute se amesteca. Midiile se scot cu o supiera intr-un castron. Midiile care nu s-au deschis la gunoi. Sosul rezultat se adauga peste restul de sos rosii preparat si imediat peste midii. Rezultatul in poza 3. Personal le prefer langa un rissoto poza 4 (orezul calit cu o ceapa si apoi adaugam putin cate putin apa calda in tigaie pana se umfla suficient, 2 prafuri sare si unul oregano).

TERTZO:
Spaghete cu midii
1 punga spaghete fierte in apa clocotita cu sare pentru 7-8 minute. In tigaia oak incingem ulei masline 3 catei usturoi zdrobiti si 2 crengutze busuioc. Peste spaghetele amestecam cu atentie sa nu le facem praf. Alaturat sos arrabiatta (rosii ardei iute, boia, busuioc, sare). Adaugam sosul. Apoi 7-8 buc midii preparate ca mai sus. Se pun deasupra inclusiv sosul rezultat la fierbere. La final se stoarce o lamaie sa ii mai ia din iuteala. Pentru edificare poza 5 si 6.

Incercati ca nu e greu ... si daca langa puneti si cate o sticla per' caciula de Sauvignon Blanc de Choncha y Toro va rog sa ma credeti ca va vine sa dati cu caciula dupa caine ... daca nu dupa al dvs. dupa al vecinilor smile.gif

This post has been edited by luxcor: 19 Jan 2010, 11:28

Attached thumbnail(s)
m1.JPG ( Size: 205.7k ) Number of downloads: 164
m2.JPG ( Size: 124.96k ) Number of downloads: 131
m3.JPG ( Size: 116.57k ) Number of downloads: 137
m4.JPG ( Size: 135.15k ) Number of downloads: 133
m5.JPG ( Size: 124.2k ) Number of downloads: 140
m6.JPG ( Size: 144.97k ) Number of downloads: 169


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bradone
post 18 Jan 2010, 12:11
Post #983


Membru autentic


Group: Members
Posts: 622
Joined: 5 March 07




in puii mei, sunt la munca... deja ma trage o colega la maini... 38.gif


--------------------
skoda octavia II 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 18 Jan 2010, 12:24
Post #984


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 272
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




QUOTE(bradone @ 18 Jan 2010, 11:11)
... deja ma trage o colega la maini... 38.gif
*



pai e de bine zik io smile.gif

PS: Poze din prima seara ... midii simple ... ma rog cu garnitura de vin alb smile.gif



Attached thumbnail(s)
Resize_of_1.jpg ( Size: 107.61k ) Number of downloads: 164
Resize_of_2.jpg ( Size: 108.91k ) Number of downloads: 122
Resize_of_4.jpg ( Size: 110.03k ) Number of downloads: 132


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 18 Jan 2010, 13:09
Post #985


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.840
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE(bradone @ 18 Jan 2010, 12:11)
in puii mei, sunt la munca... deja ma trage o colega la maini... 38.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif


--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 18 Jan 2010, 13:18
Post #986


-


Group: Members
Posts: 21.853
Joined: 19 April 05
From: Romania




QUOTE(luxcor @ 18 Jan 2010, 11:39)
melci scoici raci craci ... midii ...
Nu puteai sa postezi si tu dupa pranz? Am plecat la masa, ga-mi-as ...


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GIC
post 20 Jan 2010, 15:35
Post #987


Doar membru


Group: Members
Posts: 919
Joined: 13 January 04
From: Oradea




QUOTE(luxcor @ 18 Jan 2010, 12:24)
pai e de bine zik io smile.gif

PS: Poze din prima seara ... midii simple ... ma rog cu garnitura de vin alb smile.gif
*


Imi place cum se potriveste topicul cu avatarul tau. radmasa.gif


--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 21 Jan 2010, 12:36
Post #988


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 272
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




Mititei a la Caru' cu Bere ...

Onorate Domnule Ofițer!

Pentru căci fiecare vizită a Domniei voastre, ca și cu 20 ani în urmă cele ale tatălui Domniei voastre, dimpreună cu cinstitul Conu Iancu Caragiale este, pe lângă onoare, și un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc să dau la rându-mi dovadă de cavalerism, împărtășindu-vă la dorința onoratei Dumneavoastră soții, Doamna Măriuța Baciu, rețetarul de preparare ai mititeilor noștri, care, după cum bine știți sunt cei mai lăudați din tot Bucureștiul. Astfel dau dovadă de încredere în Domnia voastră spre a nu trăda nicidecum secretul delicioșilor noștri mititei, secret pe care la rândul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom D-l Tică Preoteanu, antemergătoriul meu la conducerea bucătăriei Carului.
Adresez aceieași rugăciune și onoratei Dumneavoastră soții, Doamnei Măriuța, celei mai desăvârșite amfitrioane pe care sunt bucuros să o fi cunoscut ...
Perfecțiunea seratelor de cină din casa Domniilor voastre, la care, mulțumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotărârea să va divulg taina celui mai de preț preparat culinar care ne cinstește numele în capitală, în țara întreagă și în străinătate.
Mititeii sunt un produs culinar din carne de vită, în stare finită de șapte până la opt centimetri și la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare între mese la o halbă de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine stătătoare. Ei își au originea în Balkan, provenind din Serbia, dar se întâlnesc și în Grecia și Turcia, de unde au fost preluați de bucătăria românească. Cum le spune și numele, sunt niște rulouri mici, fiind și numiți astfel: mici, în Regat, din carne cu mirodenii, având menirea să încânte gustul mesenilor. Se servesc numai proaspăt prăjiți pe grătar de jar fie cu tacâm, ori la scobitoare sub formă de gustare..
Se ia cărniță de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea și se dă de două ori prin mașină, pentru a se mărunți cât mai bine și cât mai uniform.
Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuță, costiță sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul și să ia din minunata savoare a mititeilor.
Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.
Se pregătesc pentru fiecare kilogram de carne mirodenii și condimente după cum urmează:
8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
4 grame de enibahar pisat mărunt
2 grame de coriandru pisat mărunt
2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
1 gram de anis stelat pisat mărunt
8 grame de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de zeamă de lămâie
1 lingură de untdelemn
1 căpățână bună de usturoi aromat și nu din cel iute
La cantități mai mari de cinci kilograme, se va adăuga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, câte o măsură mai mult din mirodeniile pomenite.
Se frământă carnea într-un vas pe măsură timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase și toate celelalte condimente, afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform și puțin câte puțin. Amestecul se acoperă și se dă la ghețar o zi și o noapte, după care se scoate, se lasă câteva ceasuri la dezmorțit și se mai frământă o dată preț de o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorțită. Se face un mujdei de usturoi cu apă călduță dintr-o căpățână pentru fiecare kilogram de carne, care se lasă la tras o jumătate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adaugă sucul de mujdei și se mai frământă odată amestecul preț de un sfert de ceas.
Se dă din nou la ghețar până a doua zi. Preț de trei ceasuri înainte de a fi prăjiți și serviți mititeii, se scoate amestecul de la ghețar, pentru a se încălzi și muia; după trei ceasuri sau când s-a dezmorțit amestecul, se formează mititeii ca de un deget mare lungime și ca de două degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate părțile și la capete și se lasă sa stea la zvântat un ceas. Se prăjesc pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei, așa ca sa prindă o crusta rumenă de jur împrejur.
Gratargii noștri întorc fiecare mititel doar de trei ori până este prăjit.
La prăjit mititeii vor scădea puțin, de unde și denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasă să se pătrundă, ca să nu se usuce sucul care conține savoarea condimentelor. Daca se prăjesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usucă, lapădă tot sucul aromat și devin seci. Se servesc alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muștar picant și aromat, după preferință și cu sare și ciușca. Doar și numai așa veți obține mititei savuroși cum se zice ca numai la noi sunt.
Cunosc mulți din așa numiții gastronomi prin birturi și bodegi mai ales prin mahalale, care din neștiință ori din spirit de falsă economie înmulțesc aluatul de mititei cu alte soiuri de carne de porc, cal ori oaie. Afară că scad mai puțin la prăjit decât ca cei de carne de vacă, nu au pe departe gustul și savoarea mititeilor adevărați. O greșeală mare mai este și zgârcenia la condimente, mai ales la usturoiu și piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominantă a gustului atât de specific al mititeilor.
Sunt fericit sa dezvălui Doamnei Măriuța acest mic secret, pe care știu ca nu îl va da mai departe, așa cum nici eu nu-l voi dezvălui decât urmașului meu Maitre Cuisiner când îmi va lua locul la Caru cu Bere! Mititeii preparați de Dânsa sunt extrem de gustoși, dar simțul meu gustativ mi-a dezvăluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat și al chimionului turcesc. Cu aceste mirodenii, mititeii Doamnei Măriuța vor fi inegalabili!
Va aștept luna viitoare când va întoarceți cu regimentul din manevre, dimpreună cu Domnii Ofițeri Dinu și Vatache spre a savura o tavă de mititei și câteva halbe împreună!
Dorindu-vă sănătate, voie bună și noroc, vă rog a-i transmite umile sărutări de mâini Doamnei Măriuța, cea mai desăvârșită gospodină și Doamnă din înalta societate! Dumnezeu să vă ajute!

This post has been edited by luxcor: 21 Jan 2010, 12:37


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GIC
post 21 Jan 2010, 15:36
Post #989


Doar membru


Group: Members
Posts: 919
Joined: 13 January 04
From: Oradea




Se respectau strabunii up.gif . Am citit mai demult retete scise de Kogalniceanu parca si inca unu'. Pe linga continut era super si stilul de scris.


--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLP
post 22 Jan 2010, 10:34
Post #990


Sef de trib


Group: Members
Posts: 1.120
Joined: 8 April 04
From: Bucuresti-Titan




Turnulete din piept de pui cu sos de smantana si ciuperci. Eu am observat ca mie nu-mi ies pozele bine la mancare. Oricate aparate as incerca. O fi si asta o arta, iar eu cand vine vorba de arta sunt paralel.

This post has been edited by FLP: 22 Jan 2010, 10:36

Attached thumbnail(s)
1.jpg ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 148
2.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 169


--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
150 Pages « < 31 32 33 34 35 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th May 2024 - 00:55
Forum Renault