Recomandari Culinare (locuri, Retete)
![]() ![]() ![]() |
Recomandari Culinare (locuri, Retete)
Merced |
![]()
|
||
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.306 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Pai sa incepem:
Se ia un piept de pui si se bate bine(ca ptr snitel). Il intinzi, bagi in el cascaval, ciuperci, boia de ardei dulce (sau iute), sare, mazare, ardei gras, morcov. Rulezi carnea de pui, apoi o infasori in staniol si o bagi la prajit in ulei bine incins cam 25-30 de minute. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Merced |
![]()
|
In afara de mazare, as baga tot ce zici tu, mazarea nu-mi place. Poate o sa incerc, vai de silueta mea de porc daca ma apuc sa mananc d-astea.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Poti sa pui ce legume crezi tu ca ar merge sa incante papilele tale gustative.
|
--------------------
.
.
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
QUOTE(FLP @ 23 Jan 2010, 15:51) Pai sa incepem: Se ia un piept de pui si se bate bine (ca ptr snitel). Il intinzi, bagi in el cascaval, ciuperci, boia de ardei dulce (sau iute), sare, mazare, ardei gras, morcov. Rulezi carnea de pui, apoi o infasori in staniol si o bagi la prajit in ulei bine incins cam 25-30 de minute. incercati si varianta ca dupa ce invartiti rulourile de cateva ori in tigaia cu putin ulei incins (atentie sa nu strapungeti folia din aluminiu) sa le bagati ptr. 15-20 minute la cuptor ... delicios ... PS: personal in rulou pun: cascaval ras mare, 1 cubulet branza "stricata" (camembert, rochefort, gorgonzola ...) ciuperci proaspete taiate julien, niste cozi de ceapa verde taiate dealungul lor, ceva ceapa alba foarte marunta, ceva afumatura (kaiser, ciolan afumat, costita), cateva rondele castravete murat precum si cateva fasiute dintr-un gogosar murat / pieptul dupa ce este batut se da cu sare, piper, boia iute, oregano si busuioc apoi se unge pe ambele fete cu ulei de masline. |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
- B 07 LUS
GLS 4WD Premium - 2007 Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Amin.
Ma duc sa ma spanzur. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Merced |
![]()
|
Hai sa mai bag si eu una, evident de amarastean care se multumeste cateodata si cu putin. E mai mult o reteta de vara, din cauza ca unul din ingrediente e naspa iarna, oricat de scump si adus de afara ar fi.
![]() Prin casa o stiu drept "salata de cruditati" si din punctul meu de vedere e cea mai bestiala salata, bate la curu' gol clasica salata beouf atat de "gustata" de multime. Ingrediente, cam pentru patru portii zdravene, adica sa sa mananc eu de doua ori din ea: - Rosii. De astea ziceam ca se gasesc naspa iarna. Azi parca am nimerit ceva mai bune, da' oricum cel mai bine iese cu rosii d-alea de tara crescute vara. Cam juma' de kil cred ca-i de ajuns, eu am luat un kil si mi-au mai ramas jumate. - Branza. Neaparat de oaie, si neaparat d-aia veche ceva mai sarata. Cu alta branza nu iese asa buna, si am incercat cu multe sortimente in ultimii doi ani. Cam 300 de grame ar trebui sa fie de ajuns - Oua. Vreo opt acolo. Sapte se fierb, unu' se pastreaza crud pentru maioneza. Maioneza eu o fac cu galbenus fiert si unul crud, ulei, putin mustar Dijon, zeama de lamaie si sare dupa gust. - Ceapa. Una maricica e suficienta, tocata cubulete potrivite. Pentru mai multe portii, se multiplica, presupun ca se intelege. ![]() Modul de preparare: La inceput eu sugerez sa se prepare maioneza, ca restu' e foarte usor. Se taie rosiile rondele, ceapa se toaca potrivit, ouale se taie tot rondele. Cand sunt toate gata mai e nevoie doar de o razatoare mai mare pentru branza. Se ia un vas destul de adanc. Dupa cum vedeti eu sunt amarat si am pus intr-o caserola de inghetata. ![]() Se acopera fundul acestuia cu rosii: Photo0061.jpg ( Size: 74.21k ) Number of downloads: 528 Peste ele se arunca niste ceapa: Photo0063.jpg ( Size: 96.14k ) Number of downloads: 550 Dupaia se rade branza peste ele, si peste ea se pun rondele de oua: Photo0065.jpg ( Size: 84.36k ) Number of downloads: 565 Astea toate se acopera cu maioneza din belsug. Se repeta aceleasi "straturi" cel putin o data. Da' azi am "tras" de ingrediente si am mai pus inca doua straturi peste cel initial. La final se orneaza dupa preferinte. Eu am mai ras niste branza acolo, ca n-are pretentii burdihanu' meu la ornamente. Photo0068.jpg ( Size: 66.11k ) Number of downloads: 571 Pofta buna! Scuzati calitatea pozelor, da' mi-a fost lene sa mai iau aparatu' din camera, si am facut cu telefonu'. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
ca tot veni vorba de mancaruri mai "modeste", o sa-mi placa intotdeauna ce ne facea bunica cand eram mici si nu avea timp de cotelit: cartofi fierti alaturi de o salata de ceapa (adica ceapa taiata marunt + sare+usturoi+ulei). Yummm yumm, mancam pana crapam. Ce sa mai zic de paine cu unsoare la borcan, din aia in care era tinut carnatul
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Merced |
![]()
|
Cati ani ai nene, de ai apucat vremurile de care au si eu de la astia mai "batrani" cu untura pe paine?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
La categoria retete usoare bag si eu doua "mancate" recent:
Rondele de ceapa. N-am poze pentru ca nu-mi place sa las mancarea sa se raceasca ![]() 50688onion rings.jpg Ingrediente: 3-4 cepe mari 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita de sare 1/2 lingurita praf de copt un vf de lingurita de piper 1 ou batut bine jumatate de ceasca de lapte ulei Mod de preparare Se curata cepele, se spala si se taie in felii de 5-6 mm grosime. Se separa rondelele din felii. Incercati sa nu rupeti rondelele, pentru ca altfel nu s-ar mai numi rondele de ceapa, nu? Ma rog o sa fie greu sa faceti asta in timp ce plangeti, dar dati-va silinta. Intr-un bol adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt. In alt bol amestecati oul batut cu laptele. Adaugati amestecul in celalalt bol. Amestecati bine, pana se omogenizeaza, recomand mixerul, altfel slabe sanse sa nu faceti cocoloase in amestec. Uleiul (un strat de vreo 1 cm, sa balteasca rondelele in el) se incinge in tigaie la 350 grade. Se trec rondelele prin amestec si dup-aia se arunca in tigaie. Se prajesc foarte rapid, cam 20-30 sec de rondea. Nu uitati sa le intoarceti de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform. Dupa prajire se pun pe o farfurie cu un servetel care sa absoarba excesul de ulei. Daca vreti, puteti face un sos simplu din bulion, usturoi, coriandru si un pic de sare. Daca nu, se pot hali ca atare ![]() A doua reteta: Pui cu sos de lamaie Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 bucati piept de pui sare piper 2 linguri ulei de masline sucul si coaja rasa de la ½ lamiae 200 ml vin alb sec Mod de preparare Ceapa se toaca marunt iar usturoiul se zdrobeste. Pieptul de pui se spala, se usuca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc bucatile in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana capata un aspect sticlos. Se toarna vinul si sucul de lamaie si se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba inabusit, cu capac, 10 minute. Se scoate carnea si se taie felii. Sosul se pastreaza si se toarna peste carne. Se poate servi cu cartofi prajiti, orez si morcovi inabusiti. Pe cat de simplu e de facut, pe atat de bun e, garantez. Sa vedeti miros in bucatarie in timp ce preparati, parfum, nu alta. Pofta mare |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
FLP |
![]()
|
QUOTE(luxcor @ 23 Jan 2010, 21:56) incercati si varianta ca dupa ce invartiti rulourile de cateva ori in tigaia cu putin ulei incins (atentie sa nu strapungeti folia din aluminiu) sa le bagati ptr. 15-20 minute la cuptor ... delicios ... PS: personal in rulou pun: cascaval ras mare, 1 cubulet branza "stricata" (camembert, rochefort, gorgonzola ...) ciuperci proaspete taiate julien, niste cozi de ceapa verde taiate dealungul lor, ceva ceapa alba foarte marunta, ceva afumatura (kaiser, ciolan afumat, costita), cateva rondele castravete murat precum si cateva fasiute dintr-un gogosar murat / pieptul dupa ce este batut se da cu sare, piper, boia iute, oregano si busuioc apoi se unge pe ambele fete cu ulei de masline. Cum am mai spus si mai sus. In general fiecare pune ce vrea in rulourile astea. Victoras, a fost bun vinu fiert de ieri? This post has been edited by FLP: 24 Jan 2010, 09:50 |
--------------------
.
.
|
aphophis |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Merced @ 23 Jan 2010, 22:04) Cati ani ai nene, de ai apucat vremurile de care au si eu de la astia mai "batrani" cu untura pe paine? ![]() Io am 109. Si tin minte cum mancam paine prajita, frecata cu untura d-aia din ardeal, de lesinai si usturoi. Intra untura-n painea prajita si cu aroma aia de usturoi... Mai scapam si cate-o tuica cand nu era taica-miu pe faza. Sau cu ceapa verde din gradina. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 24 Jan 2010, 11:14) Io am 109. cand naiba ai slabit deja 3 kile? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
A fost la buda...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
s-a deshidratat de la atata salivat cu gandul la painea cu unsoare
|
--------------------
Dacia
1310
- AR-05-DGF
1989 TLX Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
aphophis |
![]()
|
numa ca el se referea la ani
![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Merced @ 23 Jan 2010, 22:04) Cati ani ai nene, de ai apucat vremurile de care au si eu de la astia mai "batrani" cu untura pe paine? ![]() Si eu mai mananc untura pe paine cu ceapa cand mi-e pofta. ![]() O felie de paine pe care se intinde un strat subtire de untura apoi un strat de ceapa tocata marunt si frecata cu sare ![]() In Brasov sunt vreo 2 baruri unde chiar vand asa ceva ![]() |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Merced |
![]()
|
Ma eu nu neg ca e buna, ca am gustat si eu de vreo doua ori, da' cum nu mai cresc bunicii porci de vreo doi ani, n-am acu' untura sa incerc "reteta".
Apropo de chestii pe paine, azi am fost cu un amic si ai lui pana la Curtea de Arges, si maica-sa se apucase sa faca misto de el, sa povesteasca dume din copilaria lui. Cica la mare dupa revolutie, a ajuns el la masa, si a gasit o felie de paine intinsa cu unt pe masa. A gustat si de fata cu ospataru' a intrebat mirat "Asta ce margarina mai e?" ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
pentru ca la "1 curcan in 2 feluri" am ramas un pic dator poftiti:
1 gaina in 2 feluri ... Satul de pui (moale, alb, fara gust, hranit cu cine stie ce, crescut ca fat frumos intr-o zi cat altii in 10) am cam trecut pe carne oarecum mai "atoasa" curcan sau gaina ... mai ales ca e inca iarna o gaina este super okey ... in special pentru supa obtinuta ... Mai intai decupati aripi, piept, picioare, tacamul taiat in 2-3 buc … spalat bine bine apoi intr-o oala de 10 litrii cu 1 lingura de sare dat intr-un clocot / spumat … apa se arunca se spala oala … se pun la loc aripile taiate in 2 bucati, bucatile din tacam, apa, 1 ling sare si la fiert minim 1 ora ... spumat din cand in cand ... dupa 1 ora se adauga 2 morcovi, 1/2 telina si 1 albitura capac si inapoi la fiert pentru inca min 30 min ... cand se observa ca gaina e deja moale se scot legumele se paseaza si se aduga la loc ... se mai da in cateva clocote apoi se adauga cateva smocuri de tagliatelle (mie imi plac mai mult pentru ca nu se fac varza nici dupa reincalzirea supei si nu sunt asa fainoase ca taieteii nostrii) maxim 8 minute impreuna ... dreasa de sare, 2 lamai stoarse si o jumatate de tocator de marar si patrunjel si e gata a fi servita impreuna cu o lingura de smantanica sau cu o bucatica de branza proaspata de vaca, un pic sarata, aproape topita in ea ... daca puneti langa si 2 felii paine neagra sau intermediara cu seminte si o tzuica de Campulung - trasa doar o data la 32 de grade - ar trebui sa va declarati chiar multumiti ... Pieptul se taie in 2 si apoi fiecare bucata in 3, copanele in 2. Intr-o oala inox se calesc auresc un pic 2 cepe albe cu ceva busuioc, boia iute, sare. Apoi se adauga bucatile de mai sus si la calit impreuna. Cand scade un pic se adauga un pic cate un pic dintr-un sos de rosii preparat separat dintr-o cutie de rosii in bulion ulei masline si 1,5 litrii apa. Cand am terminat de adaugat sosul de rosii se adauga 1 pahar vin alb sec se pune capacul si se lasa la fiert minim 30 de minute. Se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Spre sfarsit se adauga jumatate tocator plin de marar si patrunjel ... e mai da in 2 clocote si aia e ... o mamaliguta langa, un mujdei de usturoi 2 castraveti murati, o bucatica de penene murat la fel si aia e ... un rosu de moldova - babeasca de ex. - si totul e perfect ... Attached thumbnail(s) supa_gaina_1.JPG ( Size: 159.41k ) Number of downloads: 457 supa_gaina_2.JPG ( Size: 179.38k ) Number of downloads: 128 tocanita_gaina_1.JPG ( Size: 121.32k ) Number of downloads: 126 tocanita_gaina_2.JPG ( Size: 146.29k ) Number of downloads: 132 |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
- B 07 LUS
GLS 4WD Premium - 2007 Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
luxcor |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 27 Jan 2010, 12:53) error ... fara rachie, ceapa si mamaliga nu te cred ![]() |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
- B 07 LUS
|
FLP |
![]()
|
Varza calita facuta in curte:
Fiind in vizita la parintii prietenei mele am facut o minunatie de mancare la lemne. Mancarea facuta in ceaun din ala imens cu foc de lemne sub ceaun nici nu se compara cu cea facuta in mod normal pe aragaz. Aromele se simt mult mai bine, iar placerea de a sta langa foc ptr a gati sporeste placerea: 1) Se ia varza murata si de cu seara se pune in apa: DSCF3476.JPG ( Size: 1.15mb ) Number of downloads: 89 DSCF3477.JPG ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 95 2) Intr-un ceaun se pune putina untura si apoi se pune ciolanul la fiert adaugand apa cate putin cate putin. DSCF3478.JPG ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 89 DSCF3479.JPG ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 85 3) Intr-o cratita separata punem la fel niste untura de porc si punem ceapa la calit. Dupa ce prinde putina culoare adugam bulion (facut in curte deasemenea) si apa si o lasam la fiert. DSCF3480.JPG ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 96 - Catelul asteapta cuminte, asta e mancarea ei preferata DSCF3481.JPG ( Size: 1.1mb ) Number of downloads: 101 4) Dupa ce a fiert ciolanul adugam varza DSCF3482.JPG ( Size: 1.21mb ) Number of downloads: 89 5) Adaugam si niste biber boabe, foi de dafin, cimbru, boia DSCF3484.JPG ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 86 Se mai lasa la foc inca vreo 20-30 minute si se serveste cu mamaliga si ardei iute. Atentie sa nu o lasati prea mult la fiert ca dupa aia se moaie prea tare si nu mai e asa buna. 3 Feb 2010, 14:39: Si inca o poza: DSCF3486.JPG ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 126 This post has been edited by FLP: 3 Feb 2010, 13:39 |
--------------------
.
.
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Sa te violeze ciinii!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
FLP |
![]()
|
Salutari si tie
![]() |
--------------------
.
.
|
vis-a-vis |
![]()
|
Aia de prin curte, Marty?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Merced |
![]()
|
Aaaaaaaaaaaaaa, sa fiu al naibii, tocmai ce ma mintea maica-mea ca-mi face o varza calita cu niste ciolan, da' cica a inghetat saramura in butoi si nu poa' sa scoata nimic din el.
![]() Si ai pus pozele, acu' m-ai terminat. ![]() 3 Feb 2010, 15:07: Evident m-ai facut sa ma apuc de mancare, am pus niste oua la fiert sa fac o salata "de cruditati" ca in reteta postata de mine anterior. ![]() This post has been edited by Merced: 3 Feb 2010, 14:07 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ce a inghetat?
![]() Da o fuga incoace. Am o varza, nebunie. Tocmai ce-am halit o salata la un pilaf de gaina. This post has been edited by Victoras2001: 3 Feb 2010, 14:12 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Merced |
![]()
|
A inghetat zeama de varza. Ce-i drept a stat in balcon ca si-n ultimii ani, cu o patura peste, da' in ultimii ani n-au fost probleme d-astea din cauza ca n-a mai fost foarte frig.
Intre timp am terminat si salata, mi s-a facut sila de maioneza momentan de cat am gustat, halesc din ea diseara, ca dupa ce sta la rece cateva ore se lasa pe fundu' vasului o zeama care cu paine e absolut delicioasa. Ce-as mai fi dat o fuga, da' "Caracalul" e departe. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
FLP |
![]()
|
Hai sa incep o mica dezbatere, ia ziceti voi la micul dejun ce mancati?
|
--------------------
.
.
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 10:12 |