DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SOFT-uri navigatie, Discutii despre softurile de navigatie

Fratzica
post 16 Dec 2006, 01:15
Post #1


Zen


Group: Moderatori
Posts: 3.367
Joined: 6 April 04




In acest thread se vor expune parerile pro/contra in legatura cu softurile de navigatie disponibile pe piata.

SUNT INTERZISE LINK-URILE DE DOWNLOAD / CERERILE PENTRU SOFTWARE DE ORICE FEL.


--------------------
Nu e Reno -  -
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghetau dan
post 18 Dec 2006, 15:04
Post #2


D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban


Group: Banned
Posts: 1.349
Joined: 9 March 06




Ce varianta de soft recomandati/folositi pentru Ro si pentru restul Europei?
Am auzit ca ar fi iGo si Tom Tom...


--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maximus Decimus
post 18 Dec 2006, 15:09
Post #3


Membru


Group: Members
Posts: 168
Joined: 5 May 06




Eu n-am folosit decit I-go pina acum deci n-as putea face comparatie. In schimb, softul isi face bine treaba si nu-ti trebuie altul.


--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghetau dan
post 18 Dec 2006, 16:09
Post #4


D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban


Group: Banned
Posts: 1.349
Joined: 9 March 06




Este varianta pentru Ro si varianta Europe...
Acesta din urma include si Ro?E mai detaliat softul dedicat pentru Ro decit varianta europeana (daca aceasta include si Ro)?
Pot opta eventual pentru anumite tari din pachetul european? Nu ma intereseaza Tarile de Jos,UK,Spania,etc...


--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin
post 18 Dec 2006, 16:29
Post #5


pilot de renault


Group: Members
Posts: 918
Joined: 15 November 04
From: Lebbeke,Belgia




Mio si apoi TomTom,le folosesc in paralel dar Mio imi place mai mult si foarte important are si estul europei bine detaliat.


--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adister
post 18 Dec 2006, 16:59
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 388
Joined: 2 July 04
From: Bucuresti




Varianta Europe contine harta Romaniei la acelasi nivel de detaliu ca si cea cumparata separat. Din cate stiu eu nu exista posibilitatea achizitiei anumitor harti, ci numai a intregului pachet (fie Europa, fie Europa de Vest).


--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp 2006 - B56...

Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghetau dan
post 18 Dec 2006, 17:18
Post #7


D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban


Group: Banned
Posts: 1.349
Joined: 9 March 06




Cred ca o sa iau iGo Europe full,27 tari inclusiv Ro...din pacate sau fericire nu are Bulgaria,Grecia,Turcia,tari facute in trecut cu masina,in ultimii ani am servit doar avion.
Multumesc.


--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
laurian
post 20 Dec 2006, 19:48
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 470
Joined: 15 August 05
From: Bucuresti




Are si Grecia, Turcia, dar foarte putin detaliate.
Poate mai astepti un pic, ar trebui sa apara noua versiune. La 6 luni, la i-go se lanseaza actualizari.


--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pablo
post 20 Dec 2006, 21:46
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.037
Joined: 10 December 04
From: ORADEA




Chiar azi am reactualizat IGOul (Europe 2006) desi l-am mai actualizat si acum cca 1,5 luni.Era de actualizat harta Romaniei,Ungariei si inca o tara vecina (nu mai retin care).
Eu am folosit IGO in vara asta (un mic turneu prin Italia,Spania,Franta,Germania) si nu am de reprosat nimic.M-a dus unde trebuia fara probleme.Eu il recomand.


--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 20 Dec 2006, 22:22
Post #10


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.708
Joined: 19 April 05




Cat are harta Romaniei acum ? Ma refer ca marime a fisierului. Ca ultima oara avea 7.634kbytes.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pablo
post 21 Dec 2006, 09:28
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.037
Joined: 10 December 04
From: ORADEA




harta Romaniei are acum 8,88M (actualizat in 20.12.2006)


--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin
post 21 Dec 2006, 18:30
Post #12


pilot de renault


Group: Members
Posts: 918
Joined: 15 November 04
From: Lebbeke,Belgia




Pablo,au uitat sa coloreze Oradea pe harta noua!


--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pablo
post 21 Dec 2006, 20:26
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.037
Joined: 10 December 04
From: ORADEA




sorin ai sa rizi:cu toate ca nu e asa de mare Oradea tot am avut nevoie de GPS odata.Cautam un magazin care intre timp s-a mutat,mi s-a dat o adresa cu o strada de care nu am auzit niciodata.Asa ca GPS rulz.
PS:era color si Oradea tongue.gif


--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin
post 21 Dec 2006, 20:52
Post #14


pilot de renault


Group: Members
Posts: 918
Joined: 15 November 04
From: Lebbeke,Belgia




Te cred dar eu ziceam de harta asta noua de la iGo a romaniei din 20.12.2006,daca te uiti in modul harta si faci zoom in vei vedea ca celelalte orase sunt colorate cu un fel de maroniu si Oradea,nu.

Poti sa confirmi?

This post has been edited by sorin: 21 Dec 2006, 21:12


--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pablo
post 22 Dec 2006, 10:34
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.037
Joined: 10 December 04
From: ORADEA




Ce spirit de observatie ai !!!Asa e.La cit se extinde orasul se pare ca nu mai stie nici primaria pe unde-i sint granitele.Culmea e ca la Episcopia Bihor are desenate (colorate) granitele.


--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 22 Dec 2006, 19:43
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.777
Joined: 26 February 05
From: .sk




proaspat utilizator de iGO... intrebare... in modul navigare, pe langa sageata ce imi indica masina se mai "plimba" un punct (.) aleator... ce reprezinta?... eu banuiesc ca e refresh-ul pozitiei in care esti dar as vrea si o parere avizata...
inca o chestie... este undeva in setari timpul de refresh la sateliti sau ceva de genul asta... acum e setat pe 1s dar am vazut ca merge si pe 0s... tinand cont ca cu cat mai mic cu atat mai des facut refresh-ul, se poate pune si pe 0s?
...
se pot importa PDI-uri?.. in sensul de update la cele existente...


daca imi mai aduc aminte de altele mai revin wink.gif


--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 22 Dec 2006, 20:25
Post #17


moderator://DC/Logan


Group: Moderatori
Posts: 2.888
Joined: 30 September 05
From: Buzău, RO




Punctul este locația reală pe hartă a receptorului.
iGO, ca să nu te deruteze "fixează" poziția pe drumul cel mai apropiat de poziția reală - asta dacă e setat pe Automobil, dacă îl setezi pe Pieton atunci săgeata va fi mai aproape de poziția reală, firesc dealtfel, un pieton are o altă libertate de mișcare decât o mașină...

Nu știu unde se poate seta pentru o actualizare a poziției mai rapidă de 1 sec.

Deocamdată iGO nu permite exportul/importul de PDI/POI, dar înafara lui iGO se poate, vezi aici, în această secțiune, s-a discutat, chiar recent. Caută!


--------------------
Logan Laureate Diesel 1.5dCi 65cp sedan - 04 Feb 2006
Roșu Toreador, Sony CDX-F5550 + RM-X4S, iGO Primo 1.1/Prestigio GV5120BT
ex Matiz și 1310CLi break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serpico
post 22 Dec 2006, 20:32
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 431
Joined: 10 April 03
From: Timisoara




Punctul afisat de iGO reprezinta pozitia calculata pe baza semnalelor receptionate de la satelitii GPS.

Sageata care reprezinta pozitia ta este amplasata pe cel mai apropiat drum de punctul respectiv (in cel mai apropiat punct de pe drum).

Poti dezactiva aceasta functie (Settings - Advanced - Route Options - Keep position on road).


--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin
post 22 Dec 2006, 20:48
Post #19


pilot de renault


Group: Members
Posts: 918
Joined: 15 November 04
From: Lebbeke,Belgia




Eu cred ca 1 secunda este ideal pentru a face refresh pentru ca receptorul GPS si PDA sau PNA-ul comunica intre ele si nu vad cum ar face asta in 0 secunde.


--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cri123
post 22 Dec 2006, 23:40
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.664
Joined: 16 April 05
From: Cluj-Napoca




Eu folosesc de jumatate de an iGo 2006 Europe. Se comporta exemplar in Romania, dar mai ales afara (Barcelona, Viena, Venetia - ca pieton pe stradutele alea inguste, Budapesta). Am pus si update din vara 2006, si aduce nou harta Bulgariei si Greciei (si parca Albania), insa de calitate mai slaba.

Se misca repede, are o interfata usor de utilizat. Are si cateva minusuri: cand nu are semnal bun mai da indicatii aiurea; e foarte complicat sa importi alte PDI (se poate, insa nu e simplu deloc); nu stie sa decodeze informatii de trafic primite pe FM (bine, la noi nu e cazul, insa in Germania e folositor sa scapi de aglomeratii pe autostrada); nu are avertizare sonora la trecerea pe langa PDI (adica radare fixe biggrin.gif). Cel mai mare defect mi se pare cat de des te anunta inaintea unui viraj ... devine enervant uneori.

Am mai testat si TomTom 5, insa e slabut fata de iGo ca si interfata si usurinta in utilizare. Stie insa avertizare la PDI, e ceva mai bun la instructiuni. Se vede insa ca nu a fost facut pentru VGA, ci numai QVGA (si eu vad diferenta pe PDA-ul din dotare).

A aparut TomTom 6 intre timp, dar nu am avut timp de jucat cu el.

Mio cred ca e tot iGo.


--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rmg
post 23 Dec 2006, 14:05
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 521
Joined: 5 April 04
From: Bucuresti




Daca exista cineva care ma poate ajuta cu instalarea ultimei versiuni de IGO Europa, rog un PM. am o versiune mai veche si nu stiu cum sa fac "update".
Si mai am o intrebare: am un FS T830 care are chipset Sirf III. Insa in IGo la protocoale imi apare NMEA. Daca-l pun pe Sirf nu-mi gaseste satelitii.
Daca stie careva mai multe detalii il rog sa posteze.


--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cri123
post 23 Dec 2006, 21:46
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.664
Joined: 16 April 05
From: Cluj-Napoca




De obicei receiverele SIRF stiu si protocolul NMEA. Pune linistit pe NMEA in iGO, si la mine merge la fel.

Despre update, ar trebui sa fie simplu daca ai instalat deja cel vechi. Faci download pe PC la update, conectezi PDA-ul prin serial si se instaleaza singur. Daca nu, copiezi acele fisiere cab pe PDA si dai click pe ele pe PDA. Se vor instala peste cele originale.


--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 23 Dec 2006, 22:39
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.777
Joined: 26 February 05
From: .sk




o curiozitate... pentru cei ce utilizeaza igo... cum este mai "rentabil" sa-l folosesti pe modul portrait sau landscape?... vorbind doar de motive de interfata si utilizare a soft-ului, nu de ergonomia spatiului in masina


--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 23 Dec 2006, 22:49
Post #24


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 5.258
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Pentru "ergonomia" afișării e de preferat (zic eu) modul portrait. În felul ăsta se văd mai bine detaliile drumului de parcurs, ținând cont că desfășurarea "acțiunii" se face pe verticală.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corvinarh
post 23 Dec 2006, 22:51
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 812
Joined: 24 November 06




fujitsu-siemens LOOX T830... ce parere aveti? a auzit cineva de PDA - ul acesta? GSM, NAVI, tot...? merge IGO pe el?


--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 23 Dec 2006, 22:57
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.777
Joined: 26 February 05
From: .sk




QUOTE(DragosP @ 23 Dec 2006, 22:49)
Pentru "ergonomia" afișării e de preferat (zic eu) modul portrait. În felul ăsta se văd mai bine detaliile drumului de parcurs, ținând cont că desfășurarea "acțiunii" se face pe verticală.
*



eu unul o sa il tin pe verticala ca am incarcatorul de masina care e cam mare si nu prea il vad atarnand pe orizontala (dell axim x51)... numai ca am observat ca sistemele stand alone de la garmin de exemplu sunt (cred!) toate pe landscape... cum asa?...care ar fi motivul?


--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 23 Dec 2006, 23:02
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.777
Joined: 26 February 05
From: .sk




aaa.... a folosit cineva trakpal? mie nu imi merge... imi da tot felul de erori...


--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cri123
post 24 Dec 2006, 00:15
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.664
Joined: 16 April 05
From: Cluj-Napoca




Mie imi place mai mult iGo pe landscape, insa ca si ccezar2004 am aceeasi problema cu lungimea mufei si pozitia cablului de alimentare, care s-ar duce peste zona airbagului pasager. Ar fi necesar un cablu cu mufa jack in L.

Sistemele Garmin au un ecran patrat, poate o idee landscape.

Nu cred ca e valid ca iGo arata mai multa informatie din drum pe portrait, fiindca in modul asta pune indicatiile de navigatie sus si jos. Dupa cum am vazut, in ambele moduri zona de afisare a hartii/traseului e cam identica.


--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 24 Dec 2006, 10:37
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.777
Joined: 26 February 05
From: .sk




inca o intrebare... a folosit cineva i-go-ul in modul de gestionare a energiei "economic"... ca zice ceva ca atunci cand nu sunt indicatii inchide ecranul si revine cand ai puncte intermediare... daca a folosit cineva cam ce autonomie avea pe baterie?... e o simpla curiozitate...


--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 24 Dec 2006, 11:36
Post #30


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 15.158
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




QUOTE(ccezar2004 @ 23 Dec 2006, 23:02)
aaa.... a folosit cineva trakpal? mie nu imi merge... imi da tot felul de erori...
*




L-am pus eu acum, pare sa mearga. N-am apucat sa il testez in mers, dar stationar merge.


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #


Mesaj automat









NU MAI CERETI SOFTURI PIRATATE CA LUATI BAN! E pentru ultima oara cand va zic.


--------------------
Go to the top of the page

40 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th November 2018 - 00:23
Forum Renault Server hosting