Schimbare sistem de franare DSN
![]() ![]() ![]() |
Schimbare sistem de franare DSN
maniacu_mnc |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 250 Joined: 11 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
ex DSN
Actual: BMW 316i
1995
- PH-86-ELS
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Fara cheltuieli suplimentare discuri KLAXCAR. Daca esti dispus la cheltuieli serioase, optiuni sunt destule. Bani sa ai
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
dar cati km ai frate 200.000?
eu am vro 55.000km si deabia sunt uzate , asa un pic . cica pana in jumate, mi-au spus la service autorizat. eu cred ca discurile nu au nimic mai repede sistemul de franare face sa se uzeze discurile cumva, ca altfel nu imi explic, sau, mergi EXTREM de sportiv. scuze de caps lock |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Problema este ovalizarea discurilor. Discurile originale tin destul de bine. Noi au 20 mm grosime si producatorul indica inlocuirea lor la 19 mm grosime. Viata unui disc de frana este undeva la 80-100.000 km in conditii normale. Am schimbat discurile dupa 90.000 km, unul incepuse sa bata usor cand erau franele solicitate puternic, si asta la 17,ceva mm uzura.
Cele noi au batut din prima zi, iar azi dupa 8.000 km (aprox) s-au fisurat. Dupa care au incetat sa mai bata ![]() Se pot pune discuri de Reno Clio 1.2 sau 1.4 cu ABS, 238 mm diametru, 20.1 mm grosime, restul cotelor bat, doar ca trebuie aduse la 235 mm pe strung. Sau se pot cumpara discuri marca Klaxcar, la dimensiunile originale de SN. Daca nici asa nu-i ok, atunci joci la loteria discurilor de uzina "aftermarket" |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
aha, am cam priceput dr mike , daca ai putea sa imi descrii si ce inseamna sa bata..., ca sa stiu la ce sa ma astept
mersi |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Adica pur si simplu se aude o bataie, simti si in pedala de frana o mica pulsatie si evident in volan. Poate sa apara doar la rece sau doar la cald sau indiferent de temperatura.
Fonta din care este turnat discul nu se poate dilata radial, asa ca se dilata si ea cum poate pe grosimea discului. Din cauza calitatii proaste si a tratamentului termic incorect la fabricare, se dilata "neuniform" si bate. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
discuri de cielo se potrivesc si sunt chiar acceptabile ca pret. Discurile de SN au 235 mm diametru iar cele de cielo 236 mm. Uita-te aici ca pret http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?i...7165&filtru=022
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Discuri frana Valeo
- cod Valeo 186727 - cod EAN 3276421867271 - cod OE Dacia 60 01 539 659 L. E. Pe langa diametru, mai sunt si alte dimensiuni importante care nu sunt identice si vor trebui facute improvizatii sau diverse adaptari pentru ca discurile sa se poata monta. This post has been edited by cristio_79: 6 Jul 2009, 23:16 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Pentru schimbarea discurilor inafara de desfacut suruburile alea 2 de pe ele, dat jos etrieru, se desface si surubul planetarei ? mai e si altceva ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Nu desfaci nici o planetara. Desfaci suruburile ce tin portetrierul pe portfuzeta.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Nu se desface nici o planetara. Jugul etrierului si cele 2 suburi de pozitionare de pe disc si gata.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
dar discuri pe spate se pot pune? daca da de la ce masina ...
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Cum nu se poate mai la obiect Discuri de frana SN
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
maniacu_mnc |
![]()
|
QUOTE(gcgeorgescu @ 6 Jul 2009, 22:13) dar cati km ai frate 200.000? eu am vro 55.000km si deabia sunt uzate , asa un pic . cica pana in jumate, mi-au spus la service autorizat. eu cred ca discurile nu au nimic mai repede sistemul de franare face sa se uzeze discurile cumva, ca altfel nu imi explic, sau, mergi EXTREM de sportiv. scuze de caps lock O sa ramai surprins...masina are doar 51.000 km si eu am luat-o la 18.000 km...si nu pot spune ca am un mers extrem de sportiv...intradevar imi place sa ma mai dau la ea din cand in cand pe viraje dar nu-ti imagina ca sunt vreun Titi Aur sa franez la limita ca sa zici ca uzez discurile....deci eu raman la concluzia ca sunt proasrte discurile de fabrica....Oricum problema de cost nu prea se pune sunt dispus sa bag ceva bani in ea dar sa stiu ca rezolv problema si nu mai schimb discurile pana o sa-mi mosteneasca nepotii mei masina ![]() Multumesc tuturor carora au postat aici...inca mai astept niste ideei iar apoi o sa analizez fiecare idee si o sa vad ce o sa fac....un lucru e cert DISCURI DE FABRICA EU NU IMI MAI PUN!!!! Am zis cu toate piesele pe care le-am pus pe masina sa nu fiu scartar la bani si sa pun piesa originala..dar romanul se pare ca nu poate face o piesa de calitate.... ![]() |
--------------------
ex DSN
1995
- PH-86-ELS
|
|
dr_mKe |
![]()
|
De la magazinul din link am comandat eu discuri & placute ferodo premier fdb114. Solutie mai buna decat asta nu ai sa gasesti. Te sfatuiesc foarte sincer sa nu te incurci cu altceva daca nu esti pregatit pentru o cheltuiala in zona 20 mil.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
AndreyIan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 7 January 09 ![]() |
astea ferodo sunt alea la 137 nu?
Si mai ai vreo problema ca si eu am cam aceasi problema ma ia cu trepidati cand pun frana in pedala nu simt cine stie ce dar in volan zici ca isi ia zborul:0 |
--------------------
Supernova
Clima
2002
- B-83-AAN
|
|
dr_mKe |
![]()
|
N-ar trebui, coletul ajunge vineri
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(maniacu_mnc @ 8 Jul 2009, 00:37) Nu sunt de fabrica decat cu numele, sunt discuri de Asam, in ambalaj de uzina. Ia discuri Brembo ca nu-s asa scumpe. Daca alea de Cielo se potrivesc nu mai sta pe ganduri, sunt piese bune fara taxa de fraier, care o impune Dacia-Reno la produsele lor de rahat. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Din moment ce exista discuri pentru Solenza facute de Valeo, de ce sa te incurci cu adaptari ? Nu gasesti nimic in cote si trebuie facute modificari. Eu returnez un set de Tarox tocmai pentru ca costurile adaptarii sunt mult prea mari si nu s-au potrivit cu socoteala de acasa.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Cele de cielo se potrivesc, teoretic. Eu am auzit ca si-ar fi pus cineva si ca s-ar fi potrivit fara modificari. Nu stiu ce sa zic, eu unu nu am incercat, am cautat putin pe net dar nu am gasit prea mare lucru
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Diametru interior este mai mic decat trebuie. Daca ai diametrul interior ok si diametrul gaurii de centrare ok, offsetul si diametrul exterior al discului se pot rezolva. Din moment ce am gasit Valeo pt Solenza, nu vad de ce-si mai bate cineva capul.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Din cate stiu eu Solenza foloseste placute de frana diferite... sa fie oare doar etrierul modificat sau tot ansamblu frana fata? KLAXCAR astea unde se gasesc? Sunt Supernova dedicate? Am masurat odata toate cotele discului si am dat la mai multe magazine care aduc asa ceva, inclusiv virtuale, compatibilitate cu marci mai renumite - 0... AM 83000 cu discurile originale si ar cam trebui sa le schimb... ultimada cand am intrebat un disc "de uzina" era 130 lei, fara nici o garantie, asa ca inca studiez subiectul...
This post has been edited by Bogyciu: 8 Jul 2009, 18:57 |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
cristio_79 |
![]()
|
QUOTE(melomanuu @ 8 Jul 2009, 18:51) Cele de cielo se potrivesc, teoretic. Eu am auzit ca si-ar fi pus cineva si ca s-ar fi potrivit fara modificari. Nu stiu ce sa zic, eu unu nu am incercat, am cautat putin pe net dar nu am gasit prea mare lucru Nu se potrivesc teoretic, practic nici atat. Doar cu modificari destul de substantiale. Daca te uitai putin pe net, gaseai absolut toate dimensiunile si le comparai. Vedeai ca sunt diferite, nu numai diametrul conteaza. QUOTE(Bogyciu @ 8 Jul 2009, 19:56) Din cate stiu eu Solenza foloseste placute de frana diferite... sa fie oare doar etrierul modificat sau tot ansamblu frana fata? Atat de diferite ca se potrivesc si la berlina, break sau papuc. This post has been edited by cristio_79: 8 Jul 2009, 20:12 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Cum am montat discurile si placutele fac poza ca sa te convingi.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Poate pui si poze cu ambalajul discurilor. Sunt curios daca au acelasi cod pe care l-am pus mai sus.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Phaaaa, poze cu ambalajul n-am facut, doar cu discul. Codul este cel echivalent cu Valeo. Placutele sunt Ferodo Premier FDB114 (si pentru R12 printre altele
![]() Discurile au costat 150 de lei, placutele 130 sau 115, nu mai stiu sigur, le-am montat singur dupa masa, plus un rulment pe stanga care incepuse sa-si manifeste dorinta sa fie schimbat ![]() Magazinul online a fost prompt, ieri dimineata am comandat piesele si astazi dupa masa le-am montat pe masina. disc1.th.jpg disc2f.th.jpg This post has been edited by dr_mKe: 9 Jul 2009, 23:30 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
maniacu_mnc |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 9 Jul 2009, 23:18) Phaaaa, poze cu ambalajul n-am facut, doar cu discul. Codul este cel echivalent cu Valeo. Placutele sunt Ferodo Premier FDB114 (si pentru R12 printre altele ![]() Discurile au costat 150 de lei, placutele 130 sau 115, nu mai stiu sigur, le-am montat singur dupa masa, plus un rulment pe stanga care incepuse sa-si manifeste dorinta sa fie schimbat ![]() Magazinul online a fost prompt, ieri dimineata am comandat piesele si astazi dupa masa le-am montat pe masina. disc1.th.jpg disc2f.th.jpg Pana la urma ce discuri sunt?? Valeo sau Ferodo...... A si mai e o mica problema pe care am descoperit-o acu 2 zile...Se pare ca etrierul se cam blocheaza pe stanga fata....credeti ca ar trebui sa le schimb si pe astea cu unele noi....si daca da, ce marca, ca piesa originala dacia(cel putin la sistemul de franare) m-am jurat ca nu mai iau. This post has been edited by maniacu_mnc: 10 Jul 2009, 10:36 |
--------------------
ex DSN
1995
- PH-86-ELS
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.613 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Discurile sunt klaxcar, poloneze.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si de ce scrie made in France pe ele?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 04:45 |