DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Statii emisie receptie, Pentru deplasari in coloana

einstein1984
post 12 Feb 2008, 16:10
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 9.177
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Statia fiind de putere mica si neemitand in frecvente folosite de altcineva (sper) nu cred sa deranjezi pe cineva. Asa ca nu plec sa plece nimeni cu masina gnio dupa tine.
Statii Motorola PMR am vazut in carrefour acum ...3 ani cred.
La munca am folosit [URL=Asa ceva]http://www.loss.ro/motorola_statii_portabile_pmr.html[/URL] si daca asteptai 1 sec dupa ce apasai pe buton, se auzea tot si cu o calitate excelenta (am incercat si cu muzica cand ma plictiseam). La Binafone am folosit handsfree cu VOX si mergea ok (handsfreeul era cam ca la telefon, in set cu statia).


--------------------
membru Folding @home din 2008 - verde
Membru satul de gasca vesela de pe forumul atasat cafenelei Dacia Club.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GabyT
post 13 Feb 2008, 13:04
Post #32


Membru autentic


Group: Members
Posts: 654
Joined: 18 January 07
From: Bucuresti




In speranta unor sfaturi utile, postez si aici noua dilema a mea :

Cand speram ca m-am lamurit asupra modelului, respectiv ma gandeam sa astept aparitia modelului G8 de la Midland, am devenit din nou nehotarat dupa ce am vazut performantele modelului GXT800, care desi este mai ieftin, este "cotat" cu o raza de acoperire de 26 mile (aprox. 39 km) , fata de "numai" max. 12 km in cazul lui G8 (care nici macar nu am siguranta ca apare luna viitoare).

E adevarat, GXT800 este pt. piata americana, iar G8 este pt. cea european, deci (oarecum blush.gif ) legal.

Banuiesc ca in conditii de utilizare cotidiana asemenea distante nu le voi atinge, totusi diferenta data (de ACELASI PRODUCATOR) pentru performantele celor doua modele este foarte mare si prin urmare sunt toate sansele sa se pastreze aceasta proportie.

Ce ma sfatuiti sa fac ? Merita riscul ?


--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 13 Feb 2008, 13:13
Post #33


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




Legat de legalitatea lor:
Care sunt benzile de frecvente legale in Ro si puterile maxime si care sunt in state?
In CB nu cred ca se pune problema asta (din cate stiu eu sunt aceleasi frecvente), ci doar in PMR (care pe mine nu m-a interesat pana acum).

De prins te prind doar daca deranjezi pe cineva. Daca baietii sunt la o distanta destul de mica incat sa te "auda", te pot si localiza foarte usor.


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
autom
post 13 Feb 2008, 13:20
Post #34


membru pompier


Group: Members
Posts: 1.259
Joined: 8 January 05
From: Bucuresti-sa traiesti!!!!




Buna,

Ce aparat e asta , Computer Scanner?

Am postat cateva scan-uri dupa cartea tehnica.

Ce frecvente sunt astea?

Attached thumbnail(s)
pz1.jpg ( Size: 199.72k ) Number of downloads: 2033
pz2.jpg ( Size: 423.18k ) Number of downloads: 2197
pz3.jpg ( Size: 199.75k ) Number of downloads: 2192


--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GabyT
post 13 Feb 2008, 13:21
Post #35


Membru autentic


Group: Members
Posts: 654
Joined: 18 January 07
From: Bucuresti




@ deconectat : vezi ca am scris pe pagina anterioara legea care reglementeaza frecventele libere pt. Romania ( http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1250070 ); despre puterile de emisie nu m-am agitat sa caut....


--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 13 Feb 2008, 13:25
Post #36


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




@autom: e un fel de radio la care poti sa selectezi tu frecventa pe care sa asculti din benzile alea.
Nu functioneaza nici in CB, nici in PMR, deci probabil e util doar pentru radioamatori.

@GabyT: Nu m-a pasionat destul de mult PMR-ul incat sa vad care sunt benzile folosite in state, ca astea de pe la noi se gasesc usor...Oricum nu cred ca se ia nimeni de tine ca te plimbi cu o statie PMR in buzunar.

This post has been edited by deconectat: 13 Feb 2008, 13:26


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
autom
post 13 Feb 2008, 13:26
Post #37


membru pompier


Group: Members
Posts: 1.259
Joined: 8 January 05
From: Bucuresti-sa traiesti!!!!




Deco? Ce frecvente sunt astea?


--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 13 Feb 2008, 13:28
Post #38


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




Stai ca zic prostii; poti sa asculti ce se vorbeste in PMR. Vezi ca e pe pagina precedenta o explicatie destul de buna despre ce inseamna CB si PMR.


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 26 Apr 2008, 18:15
Post #39


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




pt conversat cu tiristii statiile de masina sunt perfecte. am eu pusa pe masina asa ceva si sunt foarte multumit de ea. de obicei aflu de la iesirea din oras daca este politie, radare, sau orice altfel de probleme pe treseul pe care urmeaza sa merg. tiristii sunt foarte amabili daca le vorbesti frumos. in suceava (de unde sunt eu) am vazut si o gramada de masini mici cu statii in CB. pe canalul 22 e un soi de chat al transportatorilor. sunt bune si in cazul in care calatoresti mult in masina singur ca asa poti sa mai socializezi smile.gif . pt cine-i intereseaza asemenea echipament il informez ca o statie bunicica incepe de pe la vreo 360 RON si o antena serioasa e merge in jur de 150 RON antena are o influenta foarte mare pt performantele statiei la receptie si la emisie, asa ca e de preferat sa nu va economisiti la ea. mai trebuie sa cheltuiti cateva zeci de RON la cel care v-o monteaza si v-o acordeaza.

pe alte forumuri s-a dezvoltat chiar un soi de fan club.

postez mai jos jucariile mele:
IMG_4720.JPG ( Size: 187.56k ) Number of downloads: 2312
IMG_4724.JPG ( Size: 636.19k ) Number of downloads: 2563


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 9 May 2008, 20:12
Post #40


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




M-ar interesa si pe mine o statie CB ieftina si la care sa nu am nevoie de antena externa. Un handy la mana a 2-a ar fi perfect; aveti idee pe unde as putea gasi asa ceva. E suficient sa stie fm; nu ma intereseaza am sau ssb.


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 9 May 2008, 20:37
Post #41


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




pai CB fara antena externa nu faci mare fass. ar fi un Alan 42 si ALAN 95 PLUS, dar performantele sunt foarte modeste fara antena externa. pe alte forumuri userii care si-au luat Alan 42 i-au conectat pana la urma antena externa fiind nemultumiti de performantele statiei. pe langa faptul ca pt o emisie si o receptie eficienta iin CB iti trebuie o antena lunga de peste 1m, se adauga si faptul ca incerci sa emiti si sa receptionezi din autovehicul, care ecraneaza mult semnalul.

de ce nu o antena externa cu montura magnetica? nu trebuie sa gauresti tabla, o poti pune si da jos in functie de necesitati.

This post has been edited by -Scorpio-: 9 May 2008, 20:40


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 9 May 2008, 21:06
Post #42


Membru cu avatar de sezon


Group: Members
Posts: 1.177
Joined: 11 January 05
From: Brasov




Pentru ca nu vreau sa se vada ca am statie. Oricum, ma uitam in seara asta la antena de la radio si ma gandeam ca poate o pot acorda in cb...o sa fac zilele astea niste masuratori sa vad.


--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zax
post 10 May 2008, 15:48
Post #43


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti




QUOTE(alex @ 13 Jan 2008, 20:54)
Daca cuplez masa statiei la masa masinii sau scot acumulatorii si trec pe alimentarea din priza brichetei receptia e foarte zgomotoasa, practic de abia aud si inteleg ce emit altii de la 300m de mine.

Am testat si la diverse turatii ale motorului, nu am suieraturi sau cresterea bruiajului in frecventa atunci cand creste turatia deci presupun ca un filtru deparazitor auto nu ma ajuta. Suspectez ori lipsa in statie a unui filtraj temeinic al tensiunii ori ceva probleme pe la masa antenei.

Intrebarea mea pe care o reiau este: La statia ta, e vreo diferenta intre calitatea receptiei atunci cand esti pe acumulatori si calitatea receptiei atunci cand o conectezi la priza masinii?
*


Intre timp mi-am luat statie, am mai si citit cate ceva, am mai incercat una alta, am mai vorbit cu oameni care se pricep si acum sunt in situatia de a da eu ceva informatii (am vrut sa spun sfaturi dar era exagerat biggrin.gif ). Daca n-ai scapat de problema bruiajului uite aici o dicutie care poate te ajuta. Sunt cativa care se vaita de bruiaj din partea xenoanelor.

QUOTE(deconectat @ 9 May 2008, 22:06)
Pentru ca nu vreau sa se vada ca am statie. Oricum, ma uitam in seara asta la antena de la radio si ma gandeam ca poate o pot acorda in cb...o sa fac zilele astea niste masuratori sa vad.
*

Cei de la mondoplast spuneau ca vor sa aduca o antena care are de toate. Si pentru radio, si pentru cb si pentru telefon; 3 in 1 adica o antena care arata exact ca cea originala a masinii numai ca din ea ies 3 cabluri, pentru cele 3 aparate. Problemele "e" doua: una ca sunt inca la stadiul de intentie, nu au adus si a doua, pentru tine in cazul in care vrei sa pui aceasta antena pe supernova din semnatura, consta in faptul ca antena e "de spate" adica genul de antena cum are megane-ul si masinile mai noi, nu in fata ca la dacii.

Aaaa... si ar mai fi o problema: o astfel de antena nu are cine stie ce performante si te poti trezi de multe ori in situatia in care statia nu "bate" mai mult de cativa km si daca intrebi pe cineva care vine din sens opus, pana afli informatia completa iese din raza ta si daca n-ai priceput nu mai apuci sa intrebi iar.

This post has been edited by zax: 10 May 2008, 19:58


--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 10 May 2008, 16:31
Post #44


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




cu antena sub 1m in CB nu faci mare treaba. am incercat eu cu o antena Alan 18-244M, de 66cm si performantele erau modeste.


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
artero
post 20 May 2008, 15:52
Post #45


Membru incepator


Group: Members
Posts: 52
Joined: 20 November 07




O antena de dimensiuni mici si totusi cu peformante decente ar fi o antena president missouri.
E cu magnet, are vreo 80 cm, si totusi 3 db.

De la President ar mai fi ceva mai ieftin o antena president florida.

Nu am vazut-o in actiune dar pentru ciine vreo o antena finuta e o optiune.

Attached thumbnail(s)
missouri.jpg ( Size: 17.27k ) Number of downloads: 891


--------------------
audi a6 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zax
post 21 May 2008, 16:20
Post #46


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti




Din ce am mai auzit pe ici colo, nu e bine sa te increzi in ce spun producatorii.
Sunt multe antene mici si ieftine care, la nivel declarativ, au aceleasi performante ca o antena de 1,6 - 2 m... Nu te intrebi de ce se mai vand cele mari?


--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 21 May 2008, 18:53
Post #47


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




president e firma cu prestigiu, iar la 80cm nu-i tocmai mica, dar eu totusi raman la parerea ca lungimea face diferenta la statiile citizen band. si e adevarat ca multi producatori exagereaza castigul declarat din motive comerciale.


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eXtenSion
post 30 Jun 2008, 18:19
Post #48


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.323
Joined: 10 January 05




Am citit topicul si am hotarat sa iau o statie Danemarca si o Antena cu Fixare Magnetica Ranger.

E ok alegerea? Nu imi doresc decat sa aiba o raza mare de "bataie". Nu ma intereseaza sa aiba display digital etc, ci doar sa mearga canalul 22 bine si pe o raza buna.

Mai un lucru sa va intreb: Are ceva daca montez antena orizontal sau daca o indoi sub forma de semicerc cum fac unii taximetristi? Ma gandesc ca scade putin raza de actiune, dar e o scadere importanta? Ar mai fi varianta sa bag masina in garaj cu ea dreapta, sa se muleze singura dupa beton. Oare are ceva?

This post has been edited by eXtenSion: 30 Jun 2008, 18:30


--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zax
post 3 Jul 2008, 18:42
Post #49


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti




QUOTE(eXtenSion @ 30 Jun 2008, 19:19)
Mai un lucru sa va intreb: Are ceva daca montez antena orizontal sau daca o indoi sub forma de semicerc cum fac unii taximetristi? Ma gandesc ca scade putin raza de actiune, dar e o scadere importanta?
*

Destul de importanta. Daca o pui orizontal cred ca nu mai merge deloc...
QUOTE(eXtenSion @ 30 Jun 2008, 19:19)
Ar mai fi varianta sa bag masina in garaj cu ea dreapta, sa se muleze singura dupa beton. Oare are ceva?
*

N-are nimic ca e destul de elastica si se muleaza fara probleme cand intri dar de iesit, iesi pe partea cealalta? ca daca dai inapoi se infige sigur in ceva. Dar de ce te complici, iti iei montura magnetica deci o dai jos fara probleme.


--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dintisor
post 27 Jul 2008, 16:45
Post #50


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 17 November 04




QUOTE(eXtenSion @ 30 Jun 2008, 18:19)
Am citit topicul si am hotarat sa iau o statie Danemarca si o Antena cu Fixare Magnetica Ranger.

E ok alegerea? Nu imi doresc decat sa aiba o raza mare de "bataie". Nu ma intereseaza sa aiba display digital etc, ci doar sa mearga canalul 22 bine si pe o raza buna.

Mai un lucru sa va intreb: Are ceva daca montez antena orizontal sau daca o indoi sub forma de semicerc cum fac unii taximetristi? Ma gandesc ca scade putin raza de actiune, dar e o scadere importanta? Ar mai fi varianta sa bag masina in garaj cu ea dreapta, sa se muleze singura dupa beton. Oare are ceva?
*


Salut.Scuze e deranj dar vreau sa te intreb daca esti multumit de statia pe care o ai,ptr ca vreu sa cumpar si eu miine.Este 1240 sau alta? Multumesc anticipat. biggrin.gif


--------------------
Dacia Supernova - B-xx-WTZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Charlton
post 28 Jul 2008, 23:29
Post #51


ان سيارتي ك


Group: Members
Posts: 452
Joined: 18 February 05
From: Gugulania




Deci mi-am facut un "mic" upgrade, de la Intek H-520 la Intek M-795, 795 chiar este "pregatita" pentru 20w, totusi mi-am modificat-o pentru 10 w. smile.gif


--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Charlton
post 5 Aug 2008, 22:09
Post #52


ان سيارتي ك


Group: Members
Posts: 452
Joined: 18 February 05
From: Gugulania






--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Luciano_L
post 6 Aug 2008, 17:16
Post #53


pasionat


Group: Members
Posts: 57
Joined: 30 July 07
From: PSAClub




Asta-i abureala.
Nu te poate nimeni obliga sa-ti gauresti masina si sa-ti pui asa ceva pe ea si mai mult inca o antena suplimentara.

Deja exista de mult pe masini putin mai evoluate sistemul TA, care decupleaza automat radioul cand este vre-un anunt referitor la trafic.
Mai bine ar dezvolta si ai nostrii sistemul gata existent ( TA ) decat sa se gandeasca la prostii de genul acesta.

p.s.
de ce n-ai lasat-o la 20W ?
M-495-ul meu a venit direct modificat la 20W cand l-am cumparat de la magazin.


--------------------
Citroen C5-II 1.6 HDI - FAP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Charlton
post 6 Aug 2008, 17:27
Post #54


ان سيارتي ك


Group: Members
Posts: 452
Joined: 18 February 05
From: Gugulania




QUOTE(Luciano_L @ 6 Aug 2008, 18:16)
p.s.
de ce n-ai lasat-o la 20W ?
M-495-ul meu a venit direct modificat la 20W cand l-am cumparat de la magazin.
*


M-am gandit ca la 10w este destul de ok, oricum pot oricand sa modific statia pentru 20w, in rest super multumit...Drumuri bune! smile.gif


--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 27 Oct 2008, 15:31
Post #55


Nu Există Informații


Group: Members
Posts: 1.039
Joined: 29 September 05
From: Dobrogea




Are cineva amplificator de semnal? Adica asa ceva, face ceva? Vreau sa-mi iau, azi comand, astept cofirmare stoc, ma tem ca nu o sa-mi raspundeti in timp util. Ma refer la marirea razei de comunicare, in oras.

Acum fiind amplificator , sigur o mareste, dar intrebarea e cu cat ? Estimativ.

This post has been edited by logan1.5dci: 27 Oct 2008, 15:36


--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 27 Oct 2008, 15:44
Post #56


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




distanta se dubleaza cu patratul puterii. cu ala ai sa "bati" cam dublu si ceva fata de cat bati acum. (estimativ)

multumit de promtitudine?


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 27 Oct 2008, 15:51
Post #57


Nu Există Informații


Group: Members
Posts: 1.039
Joined: 29 September 05
From: Dobrogea




Oooo, multumesc, raman dator. worship.gif

Da putin, blink.gif cu 4 w bat X (ca nu stiu cat bat) Si cu 100w bat 2X , e cazul sa mai dau un ban sa iau ceva mai tare.



Deci acum am o statie Alan 42 Multi cu 4w pe emisie sa vad daca am inteles bine.

Astfel incat : 4W = M metri
( 4x4)16W = 2M
(16x16)256W = 4M

Sa caut in cartea statiei ca zicea cat bate in oras.

This post has been edited by logan1.5dci: 27 Oct 2008, 16:30


--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 27 Oct 2008, 16:48
Post #58


Membru plictisit


Group: Moderatori
Posts: 5.457
Joined: 19 May 08
From: Timisoara




stiu ca sar peste discutiile existente de marci de statii.

Eu am dat in vara asta ~ 100 lei pe un set de statii destul de no-name, care pretindeau ca bat undeva la maxim 3 Km. Si am facut concediul cu ele. Al naibii de utile jucarelele.

1. mai stateam de vorba intre noi. nu erau hi-fi, dar ne puteam intelege. Pentru ghidaj in trafic le-am folosit mai putin decat ne-am asteptat, pentru ca si eu, si celalalt sofer semnalizam toate manevrele din timp, asa ca ne-am inteles destul de usor asa.

2. intr-o masina copilotul statea cu ochii pe gps, in cealalta ne uitam si dupa indicatoare. (Prin Brasov era foarte confuz GPS-ul, ne-am trezit ca vrea sa luam stanga, adica benzile 5-6 si noi eram pe banda 1)

3. am carat dupa noi tot concediul si detector de radar, in ideea ca de, nu poti sa faci turul romaniei fara sa dai de radar. al naibii daca am intalnit unul in 1500 km.

4. Cealalta masina era o solnitza, depasea ceva mai usor ca mine, dupa care putea sa stea mai in fata si sa-mi spuna cand pot iesi si eu in depasire.

Daca era sa vorbim la telefon de cat am folosit statiile alea, depaseam cu mult pretul lor de achizitie. Singurul avantaj al telefonului ar fi acoperirea serioasa pe care o ofera. Si oricum, aveam si telefoanele dupa noi.


--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
-Scorpio-
post 27 Oct 2008, 17:41
Post #59


membru jucator


Group: Members
Posts: 534
Joined: 8 September 05
From: SV




QUOTE(logan1.5dci @ 27 Oct 2008, 15:51)
Deci acum am o statie Alan 42 Multi cu 4w pe emisie sa vad daca am inteles bine.

Astfel incat :          4W =  M metri
                  ( 4x4)16W = 2M
              (16x16)256W = 4M

Sa caut in cartea statiei ca zicea cat bate in oras.
*


e corect ce ai scris tu mai sus.

partea hazlie e daca tu bati mai mult cu ajutorul amplificatorului, dar cine te aude daca el dispune numai de 4w nu-ti poate raspunde ca el nu bate pana la tine. smile.gif

nu cred ca in manualul statiei e specificat cat bate in oras sau in afara. "specificatiile" aste le gasesti la PMR-urile din metro si sunt pur comerciale.


--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smiley
post 27 Oct 2008, 17:44
Post #60


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.163
Joined: 12 August 04
From: Bucuresti




QUOTE(logan1.5dci @ 27 Oct 2008, 16:31)
Are cineva amplificator de semnal? Adica asa  ceva, face ceva? Vreau sa-mi iau, azi comand, astept cofirmare stoc, ma tem ca nu o sa-mi raspundeti in timp util. Ma refer la marirea razei de comunicare, in oras.

Acum fiind amplificator , sigur o mareste, dar intrebarea e cu cat ? Estimativ.
*



cu ala nu maresti, din ce stiu eu, "raza de comunicare". maresti doar "raza de emisie". daca cel cu care vorbesti nu are si el amplificator, atunci el o sa te auda pe tine, dar tu pe el nu.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

9 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st September 2018 - 18:28
Forum Renault Server hosting