DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TEMPORIZATOR STERGĂTOARE, ...asa cum avea până si bătrâna Berlină

ionut_buzescu
post 15 Jun 2005, 13:13
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 29 September 04
From: Bucuresti




Si-a rezolvat cineva problema temporizării stergătoarelor ? Dacă da, cum ?


--------------------
DACIA LOGAN 2005, Laureate
www.reglajculbutori.webs.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 15 Jun 2005, 15:17
Post #2


Member


Group: Members
Posts: 2.625
Joined: 8 July 02
From: Bucuresti




cineva a raportat topicul considerandu-l ca fiind inutil... am considerat ca nu s-a inteles la ce se refera: e vorba de temporizare reglabila... adica cu timpul de pauza reglabil si nu fix cum este acum... cateodata si eu simt nevoia...

la unele dintre masinile mai rasarite de la Renault temporizarea e variabila, dictata de un "senzor de ploaie" si de viteza masinii... cand stai pe loc se misca stergatoarele lent, cand pornesti, accelereaza si ele si totul in functie de cat de deasa e ploaia.... super sistem!... eu am mers cu o Laguna II care avea asa ceva...

deci topicul ramane la locul sau...


--------------------
Skoda Rapid 2013 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CristiZ
post 15 Jun 2005, 15:47
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 261
Joined: 11 October 04
From: Iasi




Exista senzori de ploaie care incep de la pretul de 100 de euro iar senzorii care controleaza si cadenta stergatoarelor pleaca de la 150. Ar fi utila si plementarea unui temporizator ca pe vechea berlina, reglabil manual. Exista scheme... Mai important este, cred, locul unde se monteaza acel buton...

This post has been edited by CristiZ: 15 Jun 2005, 15:53


--------------------
Duster ph2 Green Olive 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madkat
post 15 Jun 2005, 15:52
Post #4


™™™™™™™™™


Group: Members
Posts: 2.742
Joined: 3 May 05
From: Bucuresti




parerea mea e ca se pote adapta un temporizator de 1310 (cel rotativ) problema e ca o sa pierzi garantia

apropo - la SRN se poate adapta


--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alx
post 15 Jun 2005, 15:52
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.035
Joined: 11 March 04
From: Bucuresti, Berceni




eu zic ca solutii d-astea de sute de euroi nu sunt viabile si nici dorite pe aici... ideea este: cumpar un temporizator de, sa zicem, cielo. LA CE IL LEG SI CUM?


--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CristiZ
post 15 Jun 2005, 15:57
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 261
Joined: 11 October 04
From: Iasi




cielo parca nu avea buton separat de maneta stergatorului astfel incat sa il poti adaptausor la logan... ma rog.

cat despre legaturi, am sa ma uit pe fire si am sa fac o schema, daca nu apare pana atunci. ideea e ca se leaga acel modul de firul de comanda pe pozitia temporizata de la logan, si modulul va da comanda cat de des va fi setat sa dea...


--------------------
Duster ph2 Green Olive 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madkat
post 15 Jun 2005, 16:05
Post #7


™™™™™™™™™


Group: Members
Posts: 2.742
Joined: 3 May 05
From: Bucuresti




am incercat si eu asha... dar nu a mers pentru ca releul ala de temporizare are o sumedenie de componete in el super mici (rez tip pastila) plus un integrat cu nspe pini... - daca reusesti insa zi-ne si noua


--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut_buzescu
post 15 Jun 2005, 21:44
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 29 September 04
From: Bucuresti




Din câte tin minte, temporizatorul variabil de la Berlină (că la asa ceva mă refeream, DESIGUR!) se conecta în schemă printr-un conector cu patru terminale. Deci, dacă cineva are montat de la un service autorizat DACIA ceva asemănător, să ne împărtăsească si nouă cum stau lucrurile.

This post has been edited by ionut_buzescu: 15 Jun 2005, 21:45


--------------------
DACIA LOGAN 2005, Laureate
www.reglajculbutori.webs.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea_al
post 16 Jun 2005, 08:23
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 16 June 05




QUOTE(ionut_buzescu @ 15 Jun 2005, 21:44)
Din câte tin minte, temporizatorul variabil de la Berlină (că la asa ceva mă refeream, DESIGUR!) se conecta în schemă printr-un conector cu patru terminale. Deci, dacă cineva are montat de la un service autorizat DACIA ceva asemănător, să ne împărtăsească si nouă cum stau lucrurile.
*




Salutare la toata lumea! Desi urmaresc de foarte mult timp forumul, e prima data
cand scriu.

Eu mi-am montat un temporizator de 1310 pe DSN si pot spune ca sunt foarte multumit. Temporizarea este intre 3 si 10 secunde, costuri totale aprox 200.000 lei.

Modificarile sunt mici, poate fi trecut rapid pe vechiul sistem.
Am montat butonul de la potentiometru in locul butonului de AC, pt ca au nu am AC.

O sa revin cu detalii daca va intereseaza.


--------------------
Dacia SuperNova - PH-55-AAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicknein
post 17 Jun 2005, 09:27
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 77
Joined: 7 June 04
From: Bucuresti




Si pe mine m-ar interesa o schema pentru temporizare. Problema este ca eu am Peugeot 405. Stie cineva, cumva, un electrician priceput care sa poata adapta o temporizare si la mine pe masina?
Toate bune!


--------------------
FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madkat
post 17 Jun 2005, 10:01
Post #11


™™™™™™™™™


Group: Members
Posts: 2.742
Joined: 3 May 05
From: Bucuresti




schema_cu_temporizator.jpg ( Size: 23.37k ) Number of downloads: 11878
Attached File  temporizator.pdf ( 283.24k ) Number of downloads: 2583


astea ar fi doua scheme care le am pe acasa (ramase de la 1310-le cel vechi) dar cu adaptari se potrivesc si la SRN/LGN etc.

si o idee - ar fi interesant de pus acest releu IN LOCUL celui original cu temporizare fixa... practic in momentul cand maneta e pe pozitia intermitent sa se regleze pasul din butonul rotativ...

cu scanul dupa prospectul original pe luni ca nu gasesc blestematia de cutiuta a temporizatorului


--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea_al
post 17 Jun 2005, 12:12
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 16 June 05




Eu am pus releul cu temporizare exact cum zici tu, adica cu maneta pe pozitia
1 de temporizare are efect potentiometrul, in rest celelalte pozitii merg ca si inainte.
Si mi-am mai montat un buton pe care il apas pentru o singura cursa a stergatoarelor.
Asta pt ca ma enerva sa dau mereu in jos si in sus de maneta.

In legatura cu releul de dacie 1310, intrarea NI functioneaza astfel:
cat timp este mentinuta la masa, motorul face o cursa si se opreste. Pentru
a porni in cursa urmatoare, este necesar ca legatura intre NI si masa sa fie intrerupta
putin timp, urmand ca la capat de cursa NI sa fie pus din nou la masa.
La DSN am o intrare de la motorul stergatoarelor care are +12V atat timp cat
nu se afla la cap de cursa, de aceea am fost nevoit sa mai pun un releu simplu care sa puna la masa NI cand nu mai primeste tensiune de la motor.

singura problema este ca aud 3 tacanituri la fiecare cap de cursa (de la 3 relee).

Este posibil ca la LGN sa nu fie la fel schema.


--------------------
Dacia SuperNova - PH-55-AAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madkat
post 17 Jun 2005, 12:30
Post #13


™™™™™™™™™


Group: Members
Posts: 2.742
Joined: 3 May 05
From: Bucuresti




@mircea_al - ai scos complet releul original al masinii? sau doar l-ai adaugat pe cel nou?


--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea_al
post 17 Jun 2005, 13:42
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 16 June 05




QUOTE(madkatweb @ 17 Jun 2005, 12:30)
@mircea_al  -  ai scos complet releul original al masinii? sau doar l-ai adaugat pe cel nou?
*



Releul original este a ramas la locul lui, doar ca eu il alimentez prin intermediul releului de 1310. De aceea ziceam ca pot reveni usor la schema originala.

Maneta de comanda, cand este pe temporizare, da 12 v pe un fir (nu mai stiu culoarea), parca era alb-rosu. Acel fir l-am intrerupt si l-am bagat in releul 1310, iar mai departe, comanda din 1310 am bagat-o in releul original. Problema este capatul de cursa, pentru care am adaugat si releul simplu suplimentar (care a costat 20-30 000 lei).

La LGN nu stiu cum este senzorul de cap de cursa, daca intoarce 12 V sau pune un contact la masa.

In releul 1310, pinul NI este conctat la +12V printr-o rezistenta. Atat timp cat il tin la masa printr-un contact din exteriorul releului, el se armeaza, da comanda de miscare motor, dar daca nu ii fac intreruperea pt o fractiune de secunda (in asa fel incat el se incarca la +12 prin rezistenta) nu se mai da comanda si pentru o a doua cursa.


--------------------
Dacia SuperNova - PH-55-AAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 22 Jun 2005, 16:17
Post #15


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




nu s-ar putea monta direct iesirea de comanda a temporizatorului pe pinul din UCH indicat de klaus pentru actionarea stergatoarelor ? (la actionarea stropitorilor)


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mich@el
post 23 Jun 2005, 04:13
Post #16


membru fara frane


Group: Members
Posts: 640
Joined: 27 February 05
From: Timisoara




Nu ma deranjeaza atat temporizarea asta fixa,fara posibilitatea de a regla frecventa stergatoarelor,cat faza ca la jeturile de apa nu pornesc si stergatoarele,ca la orice masina.Ii dai jeturi apoi trebuie sa ai grija sa pornesti stergatoarele si sa te asiguri ca au sters suficient cat sa nu curga apa in continuare...cam primitiva chestia. post-336-1110552489.gif


--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maxiK
post 23 Jun 2005, 07:22
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 358
Joined: 10 May 05




QUOTE(Mich@el @ 23 Jun 2005, 04:13)
Nu ma deranjeaza atat temporizarea asta fixa,fara posibilitatea de a regla frecventa stergatoarelor,cat faza ca la jeturile de apa nu pornesc si stergatoarele,ca la orice masina.Ii dai jeturi apoi trebuie sa ai grija sa pornesti stergatoarele si sa te asiguri ca au sters suficient cat sa nu curga apa in continuare...cam primitiva chestia. post-336-1110552489.gif
*


da, dar gandestete la urmatoare ipoteza : parbriz murdar si lipsa lichid de spalare (se poate intampla). Pai daca ar fi cum vrei tu, in aceasta ipoteza, ai zgaria parbrizul. wink.gif


--------------------
dacia logan laureate1.6 - B 37 KNH
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 23 Jun 2005, 07:47
Post #18


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Eu am din ce in ce impresia ca scriu degeaba... In timpul liber va recomand sa faceti un SEARCH pe forum, la rubrica tips&tricks, sa vedeti ca exista un tutorial despre cum sa porneasca stergatoarele la spritarea parbrizului... Cu un simplu fir. Atat...
PS: ca sa nu va obositi cu o activitate atat de laborioasa precum un simplu search:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=8959&st=0


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicknein
post 23 Jun 2005, 08:29
Post #19


Membru incepator


Group: Members
Posts: 77
Joined: 7 June 04
From: Bucuresti




Daca este vre-un specialist pe acest forum sau stie cumva cineva un eletrician destoinic, spuneti-mi si mie va rog. Vreau sa imi pun temporizare la stergatoare, am schema electrica, am releul de temporizare doar ca ar mai trebui gasit cineva mai priceput ca mine pentru aceasta operatiune.
Multumesc mult


--------------------
FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 23 Jun 2005, 19:35
Post #20


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




QUOTE(klaus @ 23 Jun 2005, 08:47)
Eu am din ce in ce impresia ca scriu degeaba... In timpul liber va recomand sa faceti un SEARCH pe forum, la rubrica tips&tricks, sa vedeti ca exista un tutorial despre cum sa porneasca stergatoarele la spritarea parbrizului... Cu un simplu fir. Atat...
*


si pe mine ma incearca senzatia asta... si daca am lega iesirea temporizatorului la firul ala ?!

smile.gif


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paull2002
post 24 Jun 2005, 19:32
Post #21


Membru


Group: Members
Posts: 102
Joined: 18 October 04
From: Timisoara




QUOTE(klaus @ 23 Jun 2005, 08:47)
Eu am din ce in ce impresia ca scriu degeaba... In timpul liber va recomand sa faceti un SEARCH pe forum, la rubrica tips&tricks, sa vedeti ca exista un tutorial despre cum sa porneasca stergatoarele la spritarea parbrizului... Cu un simplu fir. Atat...
PS: ca sa nu va obositi cu o activitate atat de laborioasa precum un simplu search:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=8959&st=0
*




si cu garantia cum ramine?


--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4 PERLA - TM 23 PAU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 12 Jul 2005, 23:06
Post #22


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




am urcat zilele trecute intr-un clio nou-nout al unui coleg. printre altele, am constatat ca maneta de la volan a blocului de lumini si cea a comenzii stergatoarelor sunt identice cu cele de pe logan.

...cu o singura deosebire ! maneta stergatoarelor are un inel in plus, exact unde maneta de la logan are o 'pauza'. acolo se afla...
un inel cu temporizatorul stergatoarelor... !

acum se nasc mai multe intrebari: temporizatorul se afla in maneta sau in UCH ?! se poate inlocui cel de pe logan cu cel de pe clio ? la ce pret ? trebuie facute modificari sau merge inlocuit pur si simplu ? nu stiu de ce, dar am un feeling pozitiv... smile.gif

This post has been edited by carman: 12 Jul 2005, 23:10


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dsign
post 12 Jul 2005, 23:18
Post #23


Led Tuning Man


Group: Members
Posts: 3.608
Joined: 24 November 03
From: Bucuresti




s-ar putea ca toata smecheria sa se afle in interiorul blocului de comanda stergatoare... ideea e ca va trebui sa convingem pe cineva sa ne dea din astea mai ieftine... am sa incerc sa fac rost de asa ceva. poate cei7pitici ne ajuta intr-un fel...


--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 12 Jul 2005, 23:54
Post #24


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




As observa totusi ca pe clio bicorp este alt UCH (am impresia ca la clio symbol/thalia este acelasi uch ca pe logan)
Si pe schemele electrice de la el este intr-adevar pozitionat un potentiometru...
Adevarul este ca si pe niste scheme electrice de le-am vazut eu pe logan este pozitionat un potentiometru in acelasi loc... Insa in urma incercarilor cu un potentiometru de 46 Kohmi (din asta am avut...) , nu a rezultat nici o modificare in baza de baleiere a stergtoarelor (am folosti metode "stiintifice", precum cronometru...)
Dar mai stii, poate poate...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 13 Jul 2005, 17:04
Post #25


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




Klaus, de unde ai tu schemele? Da-ne si noua, poate venim cu vreo idee vazandu-le!


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 13 Jul 2005, 23:13
Post #26


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




klaus,
nu cumva, pe circuitul pe unde este prevazut potentiometrul ala, exista o rezistenta pozitionata undeva pe traseu, sau poate in UCH, care sa dea valoarea fixa folosita pentru temporizarea existenta ?

s-ar explica de ce nu a avut efect proba ta.
zic si eu... blush.gif

This post has been edited by carman: 13 Jul 2005, 23:14


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madkat
post 14 Jul 2005, 08:19
Post #27


™™™™™™™™™


Group: Members
Posts: 2.742
Joined: 3 May 05
From: Bucuresti




in schema nu scrie cat are potentiometrul?


--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicknein
post 14 Jul 2005, 22:11
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 77
Joined: 7 June 04
From: Bucuresti




Se pare ca pentru mine aici nu exista nici macar o idee, cu atit mai mult o rezolvare... sad.gif
Oricum, toate bune...


--------------------
FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 15 Jul 2005, 00:26
Post #29


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Sunt intr-un studiu al problemei, caci am descoperit lucruri noi belindu-ma mai atent la schemele mentionate...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dsign
post 15 Jul 2005, 00:51
Post #30


Led Tuning Man


Group: Members
Posts: 3.608
Joined: 24 November 03
From: Bucuresti




deci e clar pentru toti ca joia viitoare avem una bucata domn Klaus cu una bucata masina logan+temporizator stergatoare... multe succese!


--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

13 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st November 2018 - 06:14
Forum Renault Server hosting