DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TEMPORIZATOR STERGĂTOARE, ...asa cum avea până si bătrâna Berlină

Danco
post 15 Jul 2005, 16:14
Post #31


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(klaus @ 15 Jul 2005, 00:26)
Sunt intr-un studiu al problemei, caci am descoperit lucruri noi belindu-ma mai atent la schemele mentionate...
*


Si nu ni le arati si noua? Pe bune, cred ca nu-s singurul care ar vrea sa le vada!


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 15 Jul 2005, 22:50
Post #32


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Iaca schema de pe clio 2 phase 2 (clio 2.2 ca sa zic asa...), care are si inelul de reglaj viteza temporizare.
Va asigur ca pozitionarea acelui "rezistor" este identica si pe schemele de logan pe care le-am vazut.
De asemenea, aceeasi schema se regaseste si la clio 2, si la laguna.

Am incercat cu diverse valori si metode de contact (se vede aici ca parca ar fi contact intre variator si pinul A2 al mufei blocului de stergatoare - care pe Logan e A3), nu a avut efect in schimbarea bazei de temporizare. Cred ca existenta rezistorului pe schema de Logan este o reminiscenta a unor scheme de la masini mai "prospere" ale concernului.

Repet din nou, UCH-ul de pe Clio este altul decat cel de pe Logan (cel de pe logan este o versiune mai "light")

Attached thumbnail(s)
stergatoare.jpg ( Size: 103.8k ) Number of downloads: 2774


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 15 Jul 2005, 23:40
Post #33


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




klaus,
e limpede ca pe logan, in blocul de comanda stergatoare pe pinul A6 sau in UCH pe pinul 6 exista o rezistenta obisnuita, montata cu scopul de a obtine temporizarea fixa existenta. eu cred ca pentru functionarea corecta a unui semireglabil, acea rezistenta trebuie decuplata. altfel ea poate 'arunca' valoarea oricarui semireglabil cuplat in paralel sau in serie, in afara plajei la care reactioneaza.

inclin sa cred ca rezistenta respectiva se afla in maneta de comanda. ar fi optiunea cea mai 'economica' pentru fabrica (sa nu modifice UCH-ul la fiecare versiune).

e greu de zis care ar fi utilitatea electrica a unui contact intre variatorul semireglabilului si pinul A2, in punctul acela. dupa cate se pare din schema, A2-ul reprezinta comanda treptei a I-a de viteza a stergatoarelor.

This post has been edited by carman: 15 Jul 2005, 23:43


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 17 Jul 2005, 00:20
Post #34


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Iaca si schema de logan...

Attached thumbnail(s)
schema.jpg ( Size: 127.7k ) Number of downloads: 3147


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
carman
post 17 Jul 2005, 02:07
Post #35


Membru


Group: Members
Posts: 159
Joined: 9 May 05




sarumanaa... worship.gif

chiar daca circuitele au alta notare, pare limpede... ramane de vazut in ce masura se poate face rost de comanda de clio...

pana atunci s-ar putea face o proba pentru a determina prezenta (sau valoarea) rezistentei in maneta, daca are cineva o comanda de logan scoasa de pe masina: o masurare cu aparatul a resistentei intre A1 si A3, sau intre A1 si A6 cu comanda comutata pe pozitia temporizat...

...asta doar in cazul in care nu se adeveresc cele spuse mai sus:
QUOTE
(...) Cred ca existenta rezistorului pe schema de Logan este o reminiscenta a unor scheme de la masini mai "prospere" ale concernului.
(...) UCH-ul de pe Clio este altul decat cel de pe Logan (cel de pe logan este o versiune mai "light")


This post has been edited by carman: 17 Jul 2005, 02:28


--------------------
◊ ◊ - ◊
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 15 Aug 2005, 13:31
Post #36


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(AL @ 15 Jun 2005, 15:17)
cineva a raportat topicul considerandu-l ca fiind inutil... am considerat ca nu s-a inteles la ce se refera: e vorba de temporizare reglabila... adica cu timpul de pauza reglabil si nu fix cum este acum... cateodata si eu simt nevoia...

la unele dintre masinile mai rasarite de la Renault temporizarea e variabila, dictata de un "senzor de ploaie" si de viteza masinii... cand stai pe loc se misca stergatoarele lent, cand pornesti, accelereaza si ele si totul in functie de cat de deasa e ploaia.... super sistem!... eu am mers cu o Laguna II care avea asa ceva...

deci topicul ramane la locul sau...
*


Se poate realiza doar un potentiometru extern, legat la cablajul masinii. Cu 500.000 se face toata treaba.


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi131
post 15 Aug 2005, 16:00
Post #37


Membru incepator


Group: Banned
Posts: 8
Joined: 19 November 04
From: Bucuresti




blink.gif Sa inteleg ca ai facut treaba si merge sau ... ? Da ceva detalii daca ai facut deja modificarea.


--------------------
DACIA LOGAN AMBITION - B-16-HMG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 22 Aug 2005, 08:52
Post #38


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




In urma analizelor, cu dotarea standard de pe Logan, NU SE POATE modifica baza de temporizare a stergatoarelor (este o valoare prestabilita in UCH, care se poate modifica prin interfata, dar nu se poate modifica "la mana" din potentiometru extern).
Acest lucru in stadiul actual se poate face cu eliminarea circuitului din uch si montarea unui circuit exterior de comanda a stergatoarelor din acela la care este posibila modificarea bazei de temporizare.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
voicamic
post 15 Sep 2005, 14:35
Post #39


Membru


Group: Members
Posts: 180
Joined: 28 December 04
From: Bucuresti




In ceea ce ma priveste, vreau ca la actionarea spalatorului de parbriz sa porneasca automat si stergatoarele pentru un scurt interval, asa cum avea si "batrana Dacie" si are si Solenza. Optiunea asta cert era asigurata tot de un releu temporizator, pe care istetii de la Dacia s-au gandit sa-l "rada" de pe lista de dotari, pentru economie. Stie cineva daca se gaseste ca piesa de schimb?


--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.5 dCI 68 CP 2007 - B-**-***
Fugi D'acia!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 15 Sep 2005, 14:39
Post #40


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti






--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
voicamic
post 16 Sep 2005, 15:35
Post #41


Membru


Group: Members
Posts: 180
Joined: 28 December 04
From: Bucuresti




QUOTE(klaus @ 15 Sep 2005, 14:39)


Gasit topicul, multumesc klaus.
Incerc si mai vorbim!


--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.5 dCI 68 CP 2007 - B-**-***
Fugi D'acia!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 20 Sep 2005, 15:53
Post #42


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(adi131 @ 15 Aug 2005, 16:00)
blink.gif  Sa inteleg ca ai facut treaba si merge sau ... ? Da ceva detalii daca ai facut deja modificarea.
*



sorry,nu merge doar cu un potentiometru extern, ci trebuie inserat in schema masinii tot releul temporizator de pe Dacia Berlina!


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 21 Sep 2005, 08:51
Post #43


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(zgabi @ 20 Sep 2005, 15:53)
sorry,nu merge doar cu un potentiometru extern, ci trebuie inserat in schema masinii tot releul temporizator de pe Dacia Berlina!
*


OK, zi-ne atunci de ce la Clio merge si la LGN nu, care-s diferentele? Ce ar trebui schimbat? Zi-ne, ca tu stii! rolleyes.gif


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 21 Sep 2005, 08:53
Post #44


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.679
Joined: 19 April 05




Citeste mai sus si o sa vezi de ce nu merge cu potentiometru extern.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Sep 2005, 09:20
Post #45


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




UCH-ul cumva?
Ca pe clio este altul...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 21 Sep 2005, 14:44
Post #46


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(Danco @ 21 Sep 2005, 08:51)
OK, zi-ne atunci de ce la Clio merge si la LGN nu, care-s diferentele? Ce ar trebui schimbat? Zi-ne, ca tu stii! rolleyes.gif
*


Depinde pe ce Clio s-a putut face modificarea, pentru ca primele nici nu aveau UCH, ci aveau unitatea de la DSN, iar pentru temporizare foloseau de asemeni un releu temporizator ca la Dacia noastra. Daca la cele mai recente a mers aceasta modificare nu pot sa zic decit ca au alt sistem. La Logan nu se poate.


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 21 Sep 2005, 15:01
Post #47


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(zgabi @ 21 Sep 2005, 14:44)
Depinde pe ce Clio s-a putut face modificarea, pentru ca  primele nici nu aveau UCH, ci aveau unitatea de la DSN, iar pentru temporizare foloseau de asemeni un releu temporizator ca la Dacia noastra. Daca la cele mai recente a mers aceasta modificare nu pot sa zic decit ca au alt sistem. La Logan nu se poate.
*


Bai fratilor, nu mai ziceti ca nu se poate. Eu mereu zic "se poate" si apoi caut solutia. Hai s-o lasam ca teoretic posibila si poate sare vreun iepure de undeva, s-au mai vazut cazuri.


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vip3r
post 21 Sep 2005, 19:50
Post #48


Membru incepator


Group: Members
Posts: 54
Joined: 24 July 05




Pana la urma are cineva vreo idee ?? nu se poate adapta de la vreo masina mai veche vreo piesa ??


--------------------
una noua Fast ... - B-763987
Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Sep 2005, 20:16
Post #49


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pai ia sa vedem...
QUOTE(zgabi @ 20 Sep 2005, 15:53)
sorry,nu merge doar cu un potentiometru extern, ci trebuie inserat in schema masinii tot releul temporizator de pe Dacia Berlina!
*




--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 22 Sep 2005, 09:05
Post #50


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(klaus @ 21 Sep 2005, 20:16)
Pai ia sa vedem...
QUOTE(zgabi @ 20 Sep 2005, 15:53)
sorry,nu merge doar cu un potentiometru extern, ci trebuie inserat in schema masinii tot releul temporizator de pe Dacia Berlina!

*


N-am facut proba practica cu releul de temporizator de old Dacia, dar din scheme reiese ca trebuie sa mearga cu urmatoarele inadituri

Attached thumbnail(s)
temporizare_stergator.jpg ( Size: 14.75k ) Number of downloads: 2733


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ICET
post 22 Sep 2005, 20:33
Post #51


O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??


Group: Members
Posts: 753
Joined: 3 December 04
From: Bucuresti




Dar ceva ca sa se micsoreze timpul de stationare si sa mearga mai des decat merg acum stergatoarele,nu se poate face la UCH?
La schema ta 1 si 2 unde se leaga?

This post has been edited by ICET: 22 Sep 2005, 20:35


--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 23 Sep 2005, 00:59
Post #52


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




Eu ma gandesc la un montaj de la zero cu un 555 (cine stie intelege) si baza de timp reglabila, si, mai mult, as lua si semnalul de viteza de la UCH (care merge, printre altele, si la casetofon pentru reglarea volumului functie de viteza) si as varia baza de timp si in functie de viteza, ca la masinile straine. Nici n-ar fi asa complicat.
Spre chestia asta ma impinge si faptul ca am vazut cum arata pe dinauntru un temporizator de berlina, componente IPRS cu fiabilitate spre zero (mai ales potentiometrul ala). La fosta mea berlina ii mai dadeam cate un bobarnac cand uita sa mai porneasca.
Zgabi, cred ca semnalul poate fi dat la UCH si la pinul ala care se leaga la butonul de pompa de stropit parbrizul (ca sa porneasca stergatoarele), parca 20 sau 22, ce zici?

This post has been edited by Danco: 23 Sep 2005, 01:04


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 23 Sep 2005, 07:23
Post #53


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(ICET @ 22 Sep 2005, 20:33)
Dar ceva ca sa se micsoreze timpul de stationare si sa mearga mai des decat merg acum stergatoarele,nu se poate face la UCH?
La schema ta 1 si 2 unde se leaga?
*


Doar din UCH nu se mai poate face nimic. Pinul 1 era pentru pornirea stergatoarelor cu stropitoarea, dar asta se poate face din UCH cu firul dus in pinul 7 din conectorul maron in UCH. Pinul 2 era pentru aducerea la punct fix, dar asta se face deja din UCH. Deci cei 2 pini ramin in aer.


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgabi
post 23 Sep 2005, 07:29
Post #54


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 11 August 05




QUOTE(Danco @ 23 Sep 2005, 00:59)
Eu ma gandesc la un montaj de la zero cu un 555 (cine stie intelege) si baza de timp reglabila, si, mai mult, as lua si semnalul de viteza de la UCH (care merge, printre altele, si la casetofon pentru reglarea volumului functie de viteza) si as varia baza de timp si in functie de viteza, ca la masinile straine. Nici n-ar fi asa complicat.
Spre chestia asta ma impinge si faptul ca am vazut cum arata pe dinauntru un temporizator de berlina, componente IPRS cu fiabilitate spre zero (mai ales potentiometrul ala). La fosta mea berlina ii mai dadeam cate un bobarnac cand uita sa mai porneasca.
Zgabi, cred ca semnalul poate fi dat la UCH si la pinul ala care se leaga la butonul de pompa de stropit parbrizul (ca sa porneasca stergatoarele), parca 20 sau 22, ce zici?
*


In primul rind Salutare domnul Danco,
Firul pentru pornirea sterg cu stropirea e in 7 UCH. Ce sa zic e super interesanta propunerea, dar trebuie studiata. In mod sigur se poate realiza si asa ceva, dara parca e mai simplu sa iei ceva gata facut.


--------------------
Dacia Nova GT - AG05 SCS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ICET
post 23 Sep 2005, 21:17
Post #55


O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??


Group: Members
Posts: 753
Joined: 3 December 04
From: Bucuresti





Ok.AM inteles........mercy zgabi


--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 24 Sep 2005, 11:04
Post #56


Membru


Group: Members
Posts: 198
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(Mich@el @ 23 Sep 2005, 17:18)
Decat sa va bateti capul atat cu improvizatii la instalatia electrica,va sfatuiesc mai degraba sa va schimbati stergatoarele,ca doar din cauza lor vreti temporizare,sunt galagioase pe uscat.
Recomand stergatoare Bosch,care au lamele din cauciuc grafitat si se reduce frecarea,chiar si pe uscat.Cativa ani nu mai aveti treaba cu stergatoarele.
*


Nu, nu, vrem sa schimbam baza de timp, cateodata temporizarea implicita e prea lenta, alteori prea rapida. Depinde de cat de mult ploua. Unii ne-am schimbat si lamele, am rezolvat-o si cu triunghiul "mort" care ramanea sus si pe unde se scurgea apa... si tot vrem temporizare reglabila. Mai citeste si alte thread-uri.


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut_buzescu
post 24 Sep 2005, 11:30
Post #57


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 29 September 04
From: Bucuresti




QUOTE(Danco @ 24 Sep 2005, 12:04)
Nu, nu, vrem sa schimbam baza de timp, cateodata temporizarea implicita e prea lenta, alteori prea rapida. Depinde de cat de mult ploua. Unii ne-am schimbat si lamele, am rezolvat-o si cu triunghiul "mort" care ramanea sus si pe unde se scurgea apa... si tot vrem temporizare reglabila. Mai citeste si alte thread-uri.
*


Corect, DANCO ! Temporizare reglabilă în primul rând !
Oricât de bine ar aluneca ștergătoarele grafitate nu suport să le văd dansând pe uscat.
offtopic: Cum ai rezolvat problema "triunghiului mort" ? Vreau și eu că mă enervează scurgerea respectivă.


--------------------
DACIA LOGAN 2005, Laureate
www.reglajculbutori.webs.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ghost
post 24 Sep 2005, 23:36
Post #58


Membru


Group: Members
Posts: 150
Joined: 10 March 05




Cielo are temporizare regliabila si daca e sa stai dupa ploaie tot timpul dai de rotita aia. Mie nu mi s-a parut un lucru absolut necesar. Parerea mea.
Poate au scos temporizarea reglabila pentru ca distrage atentia.


--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 25 Sep 2005, 18:55
Post #59


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.437
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Da, numai ca la Cielo este comandat prin releu extern, ca la berlina.
Nu cred ca este nici o problema comandarea stergatoarelor prin releu extern de cielo. Sau de berlina.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 25 Sep 2005, 19:23
Post #60


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.679
Joined: 19 April 05




QUOTE(Ghost @ 25 Sep 2005, 00:36)
Poate au scos temporizarea reglabila pentru ca distrage atentia.
*



Poate au scos temporizarea reglabilă că este mai ieftin.


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

13 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd September 2018 - 05:07
Forum Renault Server hosting