TERMOSTAT de apa, de unde iau unu bun?
![]() ![]() ![]() |
TERMOSTAT de apa, de unde iau unu bun?
tzepesch |
![]()
|
||
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|||
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
mai sunt topicuri pe subiectul asta...dar in sfarsit
sunt niste termostate "cu putza"(au o tija metalica mai subtire care iese din el cu tija aia se baga in capacu de pompa)nu stiu cum le zice exact,sunt frantuzesti si vin intr-o cutie cu alb si galben si cu un mic desen pe ea...sunt mai ieftine ca alea romanesti si sunt chiar bune! This post has been edited by cristigeo69: 20 Jul 2007, 17:59 |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
VERNET.made in france;) the best;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Si eu am schimbat vre-o 3 pana am realizat ca nu ele erau de vina ci aerul din instalatie.
Fa o aerisire buna, eventual poti face o gaura de 2-3 mm in clapeta termostatului pt a permite aerisirea. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
tzepesch |
![]()
|
QUOTE($$ilvviu @ 23 Jul 2007, 19:04) Si eu am schimbat vre-o 3 pana am realizat ca nu ele erau de vina ci aerul din instalatie. Fa o aerisire buna, eventual poti face o gaura de 2-3 mm in clapeta termostatului pt a permite aerisirea. aerisirea am facut-o de mai multe ori pana am scos tot aerul. abia trece pe caldura de la amiaza de 80-85gr. ca sa nu mai dau malaiul pe apa distlata am pus apa fiarta de 2 ori si nu a mai scazut nici nivelul din vas... inca n-am probat termostatul BD de iarna, 86... |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ti-ai gasit?daca nu te trimit sa cumperi:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(tzepesch @ 24 Jul 2007, 13:16) [...]ca sa nu mai dau malaiul pe apa distlata am pus apa fiarta de 2 ori [...] Si aia la tine e apa distilata? Prin fierbere mor microbii, se elimina clorul dar sarurile ramin, chiar in concentratie mai mare (o parte din apa aia prin fierbere se evapora). Cit dumnezeu e apa distilata? 2 ron/litru? o "avere". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ydaniel |
![]()
|
apa distilata 0.9 lei/litru:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
in legatura cu termostatul.eu am gasit unul de ford taunus parca care are marginea care se sprijina de furtun ceva mai subtire dar intra perfect si incepe sa deschida pe la 92 grade - testat cu termometru electronic.la iarna impreuna cu un elv cred ca o sa fie "vis" cu ele.abia astept sa le montez(nu ca as vrea sa vina iarna dar.....)
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
eu am scos termostatul ieri si cred ca era unul romanesc normal..nu stiu...dar aseara temperatura nu a atins 80 de grade si eu stiam ca motorul functioneaza cel mai bine la 82 de grade....la cat ajungea apa in mod normal inainte...fara sa o fortez...
LE:unde se gaseste acel vernet??? This post has been edited by papamuntz991: 30 Jul 2007, 13:06 |
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai da-mi un tel si mergem sa luam unu>
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
puteai sa spui ca sa stie si baietii:)..dar eu iti dau un tel si mergem..
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
|
|
ydaniel |
![]()
|
deci astept:) e cam 12-15 lei unu:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Pune o adresa pe aici, parca si Muttley voia unul de 75 sau macar de 82.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
paulca |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 16 March 07 From: medias ![]() |
Si eu am luat Vernet dar e de 89 de grade!!!! nu l-am mai pus
2 Aug 2007, 13:45: Am luat si eu Vernet dar e de 89 grade!!!! nu l-am mai pus. This post has been edited by paulca: 2 Aug 2007, 11:45 |
--------------------
dacia
1310+GPL
1997
- sb03kfs
|
|
ydaniel |
![]()
|
vernet-15 lei:) asta la cel mai scump magazin din cartier;) e pe raft de 5 ani:) au si de vaslui:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Mi-am luat și eu termostat vineri (89 grade). Cică e "de uzină", a costat 10 lei. Cele de Vaslui nu mi-au placut cum arătau, deși erau mai scumpe.
Vernet nu am găsit pe nicăieri. Acul de la temperatura sta acum la 90-94 grade. Ce m-a uimit a fost faptul că prețurile variau destul de mult pt. același produs, la magazine aflate la 5m distanță unul de altul (de ex. într-un loc era 16 lei, iar la magazinul imediat vecin era 11 lei). |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
ydaniel |
![]()
|
in ce zona?pai de uzina ce scrie pe ele?made unde;)?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
deci vernetul merge bine? ca o sa am duc si eu sa iau unul, e 10 ron in cta
alea de vaslui toate se blocau, m-am saturat de ele |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Culme, pe la mine numai Vernet gasesti prin magazine.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
eu am gasit aproape la toate magazinele pe la care am trecut
dar merita? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
papamuntz991 |
![]()
|
eu am dat jos termostatul vechi.vroiam sa-mi iau vernet...dar il voi pune la loc pe cel vechi care isi facea treaba cum trebuie!
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
|
|
ydaniel |
![]()
|
de ce ai scos termostatu?asa facea batranii:)))?vernet are la magazinu mare de pe iuliu maniu
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Famke |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 8 September 07 From: Reghin ![]() |
Am cumparat si eu un termostat ca cel din fotografia lui ageana doar ca mie vanzatorul mi-a spus ca e de import.Nu scrie nimic pe cutia alb-albastru doar o stampila cu"DACIA" iar pe termostat scrie 89.Nu l-am montat pt. ca scria cineva pe un alt topic ca la Dacie trebuie de 82 vara si 86 iarna.Voi stiti ceva in sensul acesta?
|
--------------------
Renault
Kangoo
1999 1,4
|
|
POPEYE |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 8 September 07 ![]() |
dar am si eu o intrebare ca nu prea le am cu mecanica la ce foloseste termostatul si dak nu il am ce se intampla ??
|
--------------------
DACIA
1310 tlx
1990
- GL-86-PIF
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Termostatul functioneaza pe principiul dilatarii metalelor. Cand apa ajunge la o anumita temperatura, o portiune din termostat se dilata si duce la deschiderea lui. Astfel, apa trece de el. Fara el, masina nu iti baga caldura si motorul are de suferit la rece si pe timpul iernii.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:54 |