It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Turometru digital Adelaida, Intrebare despre refresh

dacia_slk
post 24 Dec 2009, 00:35
Post #1


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




Salut la toata lumea! biggrin.gif

Am luat un turometru digital de la Adelaida si l-am montat. Functioneaza, dar...

In documentatie scrie ca frecventa de reimprospatare a display-ului este 3/sec (adica 1 afisare la 0,(3) sec), dar la mine pare sa fie mai degraba in jur de 1 afisare la T0=0,8-0,9-1 sec ceea ce e deranjant: cand accelerez la 3-4000 rot/min (dupa ureche), aparatul imi indica turatia care a avut-o motorul in urma cu T0 sec, adica in jur de 1800 rot/min.

Stie cineva daca se poate umbla in aparat pentru schimbarea refresh-ului (1 afisare la 0,25-0,(3) sec preferabil)?
Pentru ca unde se termina papucii electrici si masuratori simple de tensiune devin paralel. blush.gif

Multumesc anticipat. smile.gif

This post has been edited by dacia_slk: 24 Dec 2009, 01:38


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adrianne
post 24 Dec 2009, 08:19
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 524
Joined: 9 September 05
From: Bucuresti




salut, nu cred ca ai cum sa modifici refresh-ul, (daca era pe lcd sensibil la frig se putea ca latenta asta mare sa fie datorata afisorului), insa precizarea integratelor din interior ar putea ajuta.


--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 24 Dec 2009, 18:31
Post #3


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(adrianne @ 24 Dec 2009, 08:19)
salut, nu cred ca ai cum sa modifici refresh-ul, (daca era pe lcd sensibil la frig se putea ca latenta asta mare sa fie datorata afisorului) ...

Azi am mers cu masina si s-a incalzit bine in interior, dar refresh-ul display-ului tot la acelasi interval (mare) de timp se face - 0,7-0,9 sec aproximativ.
QUOTE
... insa precizarea integratelor din interior ar putea ajuta.
*


O sa-l demontez de pe masina azi si o sa ma uit ce integrate are.


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 24 Dec 2009, 18:41
Post #4


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.154
Joined: 5 December 05
From: cucu




auzi la tine bazaie turometru ala ? am o curiozitate smile.gif cand merge motoru zic


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 24 Dec 2009, 18:57
Post #5


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(C@talin @ 24 Dec 2009, 18:41)
auzi la tine bazaie turometru  ala ? am o curiozitate smile.gif cand merge motoru zic
*


huh.gif deocamdata nu ... adica deloc ...

PS: Si tu ai turometru d-asta? N-ai problema (de mai sus) cu refesh-ul?


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 24 Dec 2009, 18:58
Post #6


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.154
Joined: 5 December 05
From: cucu




deci nu scoate nici un sunet ? hmm pe tico urmeaza sa pun unu .Are delay asa e el smile.gif


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 24 Dec 2009, 19:06
Post #7


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




Nu, nici un sunet ...

Ma scoate din sarite delay-ul asta ... am pus turometru degeaba ...


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 24 Dec 2009, 19:29
Post #8


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.154
Joined: 5 December 05
From: cucu




de montat cum lai montat toate firele ? doua mase un plus si minus de la bobina ?
io l-am primit cadou si urmeaza sa-l montez cand se face mai cald happy.gif

This post has been edited by C@talin: 24 Dec 2009, 19:30


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 24 Dec 2009, 20:08
Post #9


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




L-am montat exact cum scrie in documentatia cu care vine el, cu exceptia ca nu l-am trecut prin siguranta aia mica care e mentionata acolo ci printr-una din tabloul de sigurante (mai mare ~ 16A cred).

Ah, si inca o exceptie, uitasem: firul "cu impulsurile" nu l-am conectat la bobina (caci am firul neecranat, fir simplu) ca o ia razna turometru - indica cu 500-1000-1500 mai mult, ci l-am legat la surubul de la delco (la dacie) in care vine firul de la bobina.

Ca sa legi bobina la aparat, iti trebuie un fir ecranat ...

<span class='edit'>24 Dec 2009, 21:00:</span>
QUOTE(C@talin @ 24 Dec 2009, 18:58)
[...] hmm pe tico urmeaza sa pun unu [...]
*



C@taline,
daca turometrul tau nu a mai fost montat pe tico sau alta masina cu trei cilindri, cre'ca va trebui sa-l desfaci si sa modifici jumperii K1, K2, K3, dupa cum vad eu cartea tehnica ...
Attached File  AD_032MAT_1.pdf ( 461.34k ) Number of downloads: 106


Eu l-am desfacut sa vad ce pot face cu refresh-ul ...

This post has been edited by dacia_slk: 25 Dec 2009, 04:45


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 25 Dec 2009, 12:50
Post #10


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.154
Joined: 5 December 05
From: cucu




da smile.gif E MUTat totu e ok merge da e frig biggrin.gif atata tot

Las pune si io in alta parte decat la bobina da nustu unde e firu de la ruptor cum e la dacie.La tico habar nam smile.gif ai o poza te rog mult la dacie poate se aseamana cu tico smile.gif


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 25 Dec 2009, 18:09
Post #11


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




Iata:

Attached Image


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 25 Dec 2009, 18:13
Post #12


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 6.154
Joined: 5 December 05
From: cucu




Super multumesc smile.gif Si sarbatori fericite tongue.gif o sa studiez si io pacolo .
Poate descoperin si ce e cu lagu ala biggrin.gif

This post has been edited by C@talin: 25 Dec 2009, 18:14


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 25 Dec 2009, 18:50
Post #13


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




(OFFTOPIC tongue.gif ) Sarbatori fericite! smile.gif


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 29 Dec 2009, 20:35
Post #14


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




(Pentru cine e interesat) biggrin.gif

Dupa ce am stat cu aparatul (dat jos de pe masina si) desfacut vreo saptamana incercand in fel si chip sa gasesc o solutie, am aflat ca:

La acest turometru digital facut de Adelaida NU se poate umbla in el pentru modificarea refresh-ului pentru ca asta implica reprogramarea unui cip (microcontroler) din aparat si asta nu o poate face cam nimeni in afara de cei de la Adelaida.

Foarte slabe sanse sa-mi reprogrameze mie turometrul asa cum vreau (si ar trebui sa functioneze), daca pana acum n-au facut-o deja, inainte sa-l puna pe piata.

Concluzionand, parerea mea este ca turometrul AD-032MAT-P:
Attached Image
NU este bun (valorea sa ca si aparat de masura a turatiei instantanee se apropie vertiginos de NULL). tongue.gif

Turatiile afisate pentru mers accelerat in treptele 1 si 2 de viteza sunt complet aiurea (afisaza turatia pe care a avut-o motorul in urma cu ~0,7 sec - ceea ce poate insemna o eroare de 500-1500 rpm! pentru ca in aceste trepte turatia poate varia exploziv in acest rastimp de 0,7 sec). Sa nu mai pomenesc "joaca" cu turatul motorului atunci cand stai pe loc (nu este angajata nici o treapta de viteza) - este o adevarata loterie!

Pentru treptele 3 si 4 lucrurile incep sa se apropie de realitate din simplul motiv ca viteza cu care creste turatia motorului este mai mica in acest caz decat in cel al treptelor inferioare de viteza si deci eroarea de afisare se afla aproximativ undeva in intervalul 50-300rpm - depinde de cat de greu ai piciorul drept.

Sfatul lui Stan Patitul: NU cumparati acest aparat (care nu e nici foarte ieftin). Cu mult mai putin de (aproape) 100RON cred ca puteti gasi si adapta un turometru de la ceva masina straina de la dezmembrari si care sa indice decent. Daca stiam de ce ma lovesc, nu-l mai cumparam.

Na ca am zis-o! tongue.gif

PS: La multi ani!


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 29 Dec 2009, 22:47
Post #15


Dependent de D1300


Group: Members
Posts: 1.274
Joined: 5 November 08
From: Ploiesti




QUOTE(dacia_slk @ 29 Dec 2009, 20:35)
NU se poate umbla in el pentru modificarea refresh-ului pentru ca asta implica reprogramarea unui cip (microcontroler) din aparat si asta nu o poate face cam nimeni in afara de cei de la Adelaida.
*


Zi zau cu limba scoasa tongue.gif . Cum sa nu mearga ala reprogramat......eu iam vazut si programu.
Mai bine iti cumparai un turometru de warturg sau trabant (nu mai stiu de care) la un pret de ~ 20RON si erai boss wink.gif .


--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 30 Dec 2009, 12:50
Post #16


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(iuliano_smile @ 29 Dec 2009, 22:47)
Cum sa nu mearga ala reprogramat......eu iam vazut si programu.

Cum il pot reprograma, daca stii? Ceva indicatii, indrumari?

QUOTE
Mai bine iti cumparai un turometru de warturg sau trabant (nu mai stiu de care) la un pret de ~ 20RON si erai boss wink.gif .
*


N-am stiut ca Wartburg-ul are turometru ... Indica bine? Trabantul precis nu are.

PS1: Nu pot spune nimic cu limba scoasa biggrin.gif
PS2: Dau o bere biggrin.gif pentru indicatii.

This post has been edited by dacia_slk: 30 Dec 2009, 13:07


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 30 Dec 2009, 13:36
Post #17


Academician doctor inginer, savant de renume mondial


Group: Moderatori
Posts: 7.151
Joined: 11 November 03
From: Bucuresti




avea si trabantul, dar doar anumite modele. Turometrele (la amandoua) erau un sir de led-uri care se aprindeau succesiv wink.gif

cam asa arata:


--------------------
Dacia 1300 - 1972 / Dacia 2000 - 1982 ... si altele
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdyMND
post 30 Dec 2009, 15:40
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 597
Joined: 24 May 07
From: Timisoara




QUOTE(dacia_slk @ 25 Dec 2009, 18:09)
Iata:

Attached Image
*


Dupa cateva luni de cand l-am cumparat (turometru asta) m-am dat batut fix din cauza asta, imi arata aiurea.
Acum sa vad, macar sa indice corect , chiar dc are delay.


--------------------
Renault Laguna 99 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 30 Dec 2009, 17:43
Post #19


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(bogdyMND @ 30 Dec 2009, 15:40)
Dupa cateva luni de cand l-am cumparat (turometru asta) m-am dat batut fix din cauza asta, imi arata aiurea.
Acum sa vad, macar sa indice corect , chiar dc are delay.
*



Si mie imi indica aiurea - problema este ca daca-l legi la bobina, iti trebuie firul ce duce la turometru ecranat (nu prea stiu ce e aia - banuiesc ca un fel de cablu coaxial de televiziune?!). Eu l-am legat direct la delcou si acum imi indica corect.

30 Dec 2009, 17:45:
@Ov:

Fain turometru'! Dupa ce l-am vazut mi-am amintit ca am vazut unul si pe Trabi la un amic. Eu am avut Trabi cativa ani buni, dar fara.

This post has been edited by dacia_slk: 30 Dec 2009, 17:45


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 30 Dec 2009, 17:58
Post #20


Dependent de D1300


Group: Members
Posts: 1.274
Joined: 5 November 08
From: Ploiesti




QUOTE(dacia_slk @ 30 Dec 2009, 17:43)
Si mie imi indica aiurea - problema este ca daca-l legi la bobina, iti trebuie firul ce duce la turometru ecranat (nu prea stiu ce e aia - banuiesc ca un fel de cablu coaxial de televiziune?!). Eu l-am legat direct la delcou si acum imi indica corect.
*


Ai nimerito. Dar vezi ca si cablu de microfon e ecranat si e si ieftin si flexibild


--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 30 Dec 2009, 19:12
Post #21


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(iuliano_smile @ 30 Dec 2009, 17:58)
Ai nimerito.
*


biggrin.gif blush.gif


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 6 Jan 2010, 07:41
Post #22


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




Salut!

Mai nou, acest turometru imi face figura urmatoare:

Pornesc, afara e frig -6 - -8 grade, turometru functioneaza; dupa 15 minute s-a incalzit in masina, dar afisajul isi pierde din intensitate pana cand se stinge de tot; mai merg 5-10-15 minute cu masina si-si revine, afiseaza normal.

Ce sa fie? Vreun fir care nu face contact sau altceva? Sa aibe display sensibil la frig? Dar atunci ar fi trebuit ca initial sa nu mearga, cand am pornit masina si era ger inautru, nu sa nu mai functioneze dupa ce s-a incalzit in masina.

This post has been edited by dacia_slk: 6 Jan 2010, 07:49


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 6 Jan 2010, 09:45
Post #23


Dependent de D1300


Group: Members
Posts: 1.274
Joined: 5 November 08
From: Ploiesti




Condensul....se formeaza pciaturi de apa si face scurt, astfel oprindu-se.


--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 6 Jan 2010, 13:52
Post #24


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(iuliano_smile @ 6 Jan 2010, 09:45)
Condensul....se formeaza pciaturi de apa si face scurt, astfel oprindu-se.
*


O intrebare de la unu' cu probleme la cap':

Daca face condens, pot demonta turometrul si sa dau cu spray antiaburire p-acolo, pa piese, sa nu mai faca condens? Se strica ceva?

Daca face condes si deci scurt-circuit, nu se strica ceva prin el?


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 6 Jan 2010, 14:06
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.838
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Si sprayul anti aburire nu face scurt?


--------------------
membru Folding @home din 2008 - verde
Membru satul de gasca vesela de pe forumul atasat cafenelei Dacia Club.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_slk
post 6 Jan 2010, 14:09
Post #26


If I'm not back in five minutes... wait longer!


Group: Members
Posts: 592
Joined: 13 November 09
From: Milky Way




QUOTE(einstein1984 @ 6 Jan 2010, 14:06)
Si sprayul anti aburire nu face scurt?
*


blink.gif Habar n-am ... nu m-am gandit ... poate ca face... o data - cand dai cu el, pe urma nu mai are motive sa faca scurt... ma gandesc... parerea mea...


--------------------
Dacia SLK 55 AMG
That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 6 Jan 2010, 18:32
Post #27


Dependent de D1300


Group: Members
Posts: 1.274
Joined: 5 November 08
From: Ploiesti




Fitiar jucaria de ras.....ca mai bine iti luai un turometru de la remat si scapai de griji laugh.gif


--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pcostica
post 6 Jan 2010, 22:19
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 597
Joined: 5 February 08
From: Resita,CS




QUOTE(dacia_slk @ 6 Jan 2010, 14:52)
O intrebare de la unu' cu probleme la cap':

Daca face condens, pot demonta turometrul si sa dau cu spray antiaburire...
*


impotriva condensului iei sacaz( de dat pe arcusul de la vioara) il topesti in acetona si cu ajutorul unei pensule dai pe ambele fete ale circuitului imprimat(si peste piese).
Bafta!


--------------------
dacia 1300 -cs - -------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iuliano_smile
post 7 Jan 2010, 00:12
Post #29


Dependent de D1300


Group: Members
Posts: 1.274
Joined: 5 November 08
From: Ploiesti




Da gaseste si sacaz la magazinul de piese....de fapt colofoniu....si iti camajunge o cutiuta din aia pentru montajul ala.


--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
woden665plus1
post 18 Jan 2010, 05:51
Post #30


Lucifer's personal driver


Group: Members
Posts: 116
Joined: 6 June 08




Modelul asta de turometru mi se pare cea mai neinspirata investitie, din mai multe motive:
Este foarte greu de urmarit deoarece are 4 cifre si cand incep alea sa joace iti ia cateva secunde sa faci callculele sa stabilesti turatia.
Are timp de reactie foarte slab (cum deja vad ca ai observat). Asta e din constructie si e mai dificil de schimbat.
Cand bate soarele direct in el nu ami vei nimic pe afisaj.

Am avut si io asa ceva pe masina cand am cumparat-o dar in 2 saptamani am renuntat la el si am montat un bord de dacia cu turometru.


--------------------
Dacia Sport 1.4 Turbo cu numere de Bulgaria
I kiss'd the Seven Angels of Death.
And Hell open'd its doors,
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 23rd November 2014 - 06:25
Forum Renault Server hosting