UCE si UCH, ..diferente..
![]() ![]() ![]() |
UCE si UCH, ..diferente..
Reed |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|||
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
salutare...am o solenza clima din 2004(ianuarie sau februarie...can`t remember), 2 chei pe telecomanda, 2 telecomenzi, piuie cand uit pozitiile aprinse, plafoniera se stinge treptat, inchiderea centralizata din fabrica dar NU se blocheaza automat usile dupa 30 de secunde de la deblocare daca nu deschid usa. este o versiune mai veche de UCH? din cate am citit pe aici nu este UCE...am lasat la test 15 minute masina si ma asteptam sa fie incuiata cand incerc sa o deschid dar am avut o surpriza. imi poate spune cineva daca este normal sau ceva defectiune si eventual care ar fi aceasta defectiune(ca sa nu atraga alte defectiuni in timp...cum fac de obicei oxidarile)
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu este vorba de nici o defectiune; pur si simplu nu este activata optiunea de reincuiere automata.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
corect
|
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
flyjohn25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 28 July 07 ![]() |
Am avut un client cu o Solenza, la care decodorul s-a umplut de apa si a descarcat bateria. Am "resuscitat" decodorul si mergea totul ca inainte. Omul nu a rezolvat problema cu ploaia si iar s-a umplut de apa, doar ca de data asta decodorul a murit cu totul. Mi s-a promis decodor nou la 100 ron de la niste baieti care o scoteau din uzina,
insa din anumite motive ma tot amanau asa ca pana la urma am cumparat una de renault cu 230 ron (identica). De pe cel vechi am scos eepromul (el contine informatia cheilor si a mai multor functi, e integratul acela cu 8 picioruse) si am pus pe decodor nou, nu trebuia programat deloc(si din eepromul care era in decodor continea dumpul(softul)virgin pe care l-am citit si acel dump scris in oricare decodor vechi va fi ca unul nou in privinta ca se va putea adapta alte chei.) Cand am avut decodorul vechi la mine m-am jucat cu el, adica am pus epromul la un decodor de SN si cand a ajuns inapoi epromul SN pe el la inceput nu recunostea cheile,dupa ce am luat si am pus din nou contactul l-a recunoscut, butonul inchidere usi din habitaclu mergea inchidere\deschidere intr-un sens(apasam deschidere si se inchidea si apasam iar deschidere se deschideau usile) a aparut rearmarea, ledul martor dupa contact ramanea aprins tot timpul. M-am speriat un pic apoi am inceput sa studiez softul, am comparat dumpul virgin, un dump functional, pe asta malformat si virginul programat cu o singura telecomanda(pt ca o singura telecomanda se poate programa si fara tester)asa ca dupa cateva nopti am refacut si merge ca inainte. Si asa am aflat ca se poate face din dump sa invete cheile fara tester, la cate sec sa se inchida plafoniera, etc. (probabil o lipitura gresita pe placa a facut sa se modifice softul, de atunci am facut multe transplanturi de eeprom si nu s-a mai intamplat nici o ciudatenie) 14 Sep 2007, 01:13: Referitor la UCE si UCH Eu ma ocup de repararea automobilelor de 10 ani in special partea electrica electronica.Aproape toate automobilele din ultimile 20 de ani sunt dotate cu unele module electronice mai multe s-au mai putine si in tota lumea aceste module au aceeasi denumire, insa francezii si romanii au denumit modulele altfel. Denumirile internationale ale acestor module sunt mult mai exacte referitor la functia modulului respectiv de ex: ECU , immobiliser , comfort module, etc La denumirile dacia UCE=unitate central electronic Si este UCE injectie (ECU), UCE decodor (immo), si UCH-ul e unitate centrala habitaclu (comfort module) La multe masini immo e in acelasi cutie electronica cu modulul de comfort(se ocupa de toate ce apartine de comfort, inchidere centralizata, geamuri electrice plafoniere, avertizor sonor, etc.) UCE decodor era si el modul de comfort si immo. insa dupa ce l-au pus in cutie mai mare si au pus in el mai multe functii l-au renumit UCH This post has been edited by flyjohn25: 14 Sep 2007, 01:13 |
--------------------
renault
12
1969
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Diferente (ochiometrice).
|
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 20 Sep 2005, 13:18) UCE nu stinge plafoniera uitata aprinsa! A ars la mine o noapte intreaga, dimineata era fierbinte(plafoniera ![]() La tine merge macar stingerea progresiva a plafonierei? Ca daca nu merge aia, nu cred ca merge nici temporizarea. P.S: Ca o observatie, datorita faptului ca UCE are un cablaj mult mai simplu, sansele sa-si revina dupa o baie (cand intra apa in masina) sunt mai mari. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Si tot ca observatie UCH-ul are aplicat un strat de lac pentru protectie la umezeala .
|
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(doctorasul @ 14 Sep 2007, 19:57) Corect, doar ca pe lipiturile alea micute pe unde sunt SMD-uri si CI-uri nu e nici un fel de lac si distanta dintre picioruse e foarte mica. Deci evitati contactul cu apa la UCH. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
doctorasul |
![]()
|
Daca este configurat o stinge(tempoplaf).
This post has been edited by doctorasul: 15 Sep 2007, 06:09 |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Numai eu nu stiu de cate ori am zis ca stingerea progresiva la UCE presupune doar o bifa la setari...
Oricum, e bine ca lumea observa posturi din 2005 ... Si as mai observa un lucru: La DSN la iluminarea permanenta e alimentare direct de pe siguranta pe bec, nu trece prin nici un UCE. Asa ca legatura cu progresivu' si permanentul e fix pe langa subiect si predicat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
flyjohn25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 28 July 07 ![]() |
Si la SN se stinge treptat plafoniera dupa ce usa a fost inchisa s-au dezarmat cu telecomanda si controlul il face prin masa nu cu plus si e legat la pinul 1 la decodor pe mufa pe care e si alimentarea. Poti sa verifici ca sunt multe SN, daca nu crezi in schema . Sunt modele la care nu e activat.
(daca e aprinsa din interior normal ca nu se stinge) |
--------------------
renault
12
1969
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca e aprinsa din interior nu mai trece prin masa UCE-ului decodor, trece direct prin masa.
Adica siguranta -> bec -> masa. Nu are cum sa se stinga atata timp cat are tensiune pe siguranta. Lumea pe aici viseaza cai verzi pe pe preti cu stingerea plafonierei de la DSN lasata aprinsa pe direct dupa x minute. Face confuzii cu alte masini... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare : daca am UCE se poate face ceva care sa ma avertizeze daca am uitat pozitiile aprinse ?
PS: am aflat intre timp ca exista un "buzzer" pt. asa ceva This post has been edited by ROK: 18 Sep 2007, 14:43 |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai daca nu ai inca alarma, poti sa-ti pui o alarma care are si chestia asta in plus si nu conteza daca ai UCE sau UCH.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare: la UCH, dupa ce semnalizezi iti revine maneta (de semnalizare) singura si la UCE nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
asta nu mai tine de uce sau uch...asa face la toate
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
Farmacistu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 11 October 07 ![]() |
Ce anume piesa trebuie sa cumpar, de unde, cine-ar monta-o, ca sa am sunetul de semnal de la SLZ 2004, Logan? Nu mai vreau ticait...
Multumesc! |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- B 34 XDJ
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
tocmai trebuie sa schimb UCE. DACA il schimb cu UCH are ceva?si daca merge ,o sa fie si la mine bipurile alea si toate functiile?
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Farmacistu si daniM, apelati la doctorasu; el pune UCH pe solenze cu UCE.
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
multumesc amandurora
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
cat ar costa montarea unui UCH pe o solenza scala ?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
free_fiber |
![]()
|
Copii, deci aici se discuta despre diferentele dintre uce-decodor si uch.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=95616&hl= - uitati link direct catre operatiune si preturi. Vai, moderator ma fac ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
daniM |
![]()
|
pai doctorasule eu sint din caransebes
![]() |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
doctorasul |
![]()
|
DaniM,tragi o tura pana la Pitesti
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
daniM |
![]()
|
pai daca vii tu aici iti platesc 50% in plus deci 450,+5 litri de tuica tare de Banat
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
doctorasul |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva sa programeze temporizarea sau sa o activeze ? Ca eu mi-am pus UCE/UCH nou si la mine temporizarea este dezactivata .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:19 |