[VIDEO] Cum se fabrica un BMW E46, De la un rulou de tabla la o masina
![]() ![]() ![]() ![]() |
[VIDEO] Cum se fabrica un BMW E46, De la un rulou de tabla la o masina
alex |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
|
||
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|||
baiatubun1300 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 29 March 06 ![]() |
as vrea sa vad cum se ansambleaza o Dacia Logan !
|
--------------------
dacia
1300
- CJ 54 ABC Sarma si Patentu' misca rablamentu'
|
|
NoDacia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 June 06 ![]() |
alex .... tu esti alex230ro ?????
am si eu filmuletul asta - super super..... |
--------------------
BMW
320d
2001
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
alooo.......... cei de la Dacia Pitesti uitati-va si luati aminte
acum mi-am dat seama de ce nemtii fac masini(masini adevarate si de ce sunt mai cautate decit celelalte) |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
@NoDacia, pe YouYube nu am userul alex230ro.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cam la fel se face e si la Logan, doar ca in loc de roboti care sa puna/scoata tabla din stanta, e un Nea Vasile.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Da @einstein1984, dar pe Nea` Vasile il ajuta si Nea` Ion
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Cel putin par mult mai responsabili decat "Nea Ion". Sigur nu zic ca noi "lasa ma ca merge asa".
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parpanel, si zici ca ai vazut cum se fabrica loganul la fata locului?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La clestele ala manula de sudura in puncte apare pe ecran: piesa necunoscuta. Spionul ala din vest nici nu auzise ca se pot suda caroserii si manual!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ruiz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 11 October 05 ![]() |
Uitati-va bine la film la momentul montarii cablajului electric pe masina. Stiti unde e facut ? Va spun eu. In Romania 100%. Intii la Pitesti si apoi la Timisoara. Iar volanul si bordul la Codlea
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane II Sedan 1,6 115CP 2005
Confort Expression - Beige Angora |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cablajul e facut la Sews Deva...
![]() Muncesc fetele ca si sclavii, pe un salar de nimic. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
O sa plece fabricile in Rep Moldova dupa ce ne integram..ca sunt demontabile
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Ruiz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 11 October 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 14 Aug 2006, 10:25) Nu e facut la Deva. Sews sunt micuti saracii, nu intra in planurile BMW. E facut unde am spus mai sus. Iar daca tot ai pomenit de Deva, linga, la Hunedoara tot pentru BMW se produce. E din acelasi lant de furnizori.Si conditiile de munca sunt chiar acceptabile.La ce fabrica din RO mai vezi automate de Cola, apa si cafea la capatul benzii ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane II Sedan 1,6 115CP 2005
Confort Expression - Beige Angora |
|
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
offtopic:
cablaje electrice pt unele modele de BMW, Mercedes clasa A si Renault (parca) se produc la SC Leoni Wiring in Bistrita. fost acolo, vazut, placut, angajate tinere chiar si automate de cafea pe holul halei de productie. care hala, apropos, era mai curata si mai alba decat muuuuuulte spitale de-ale noastre seful cel mai mare al fabricii era un neamt de cel mult 30 de ani cei mai batrani angajati pe care i-am vazut erau paznicii de la poarta, ai unei firme de paza stima! This post has been edited by draku: 14 Aug 2006, 18:23 |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
- Barkas Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si atunci la ACE Cluj ce se face? Eu stiam ca si acolo se fac ceva chestii pentru beamve.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 14 Aug 2006, 19:23) n-am idee, eu spun doar ce am vazut daca vreti amanunte: "instalatia" electrica e desenata color pe un panou maaaare (unele chiar de 2x5 m, probabil la scara 1:1) pe care sunt montate niste cleme de sustinere a firelor in spatele persoanei care lucreaza sunt firele la grosimile, lungimile si culorile cerute de cablaj (debitate automat intr-o sectie separata). se "insira" prin acele cleme, la sfarsit se monteaza mufele si se matiseaza cu un fel de banda izolatoare si gata am vazut grupuri de lucratori stand in hala (in pauza de masa/cafea cred). probabil este o modalitate de a intari spiritul de echipa. nu se fumeaza decat afara. totul este f curat, oamenii au halate de diverse culori, probabil diferentiindu-se astfel in functie de ce lucreaza: productie, intretinere, administrativ, etc atmosfera este climatizata, iluminare constanta cu neoane, nu aveai niciun motiv sa nu te tii de treaba. dealtfel nici nu aveai cum pt ca peste tot erau camere de supraveghere intr-o parte a halei respective era facut un separeu din panouri cam de 2,5 m inaltime. in momentul in care a iesit cineva de acolo, am observat ca inauntru era un autoturism BMW, iar pe peretii interiori era desenate scheme electrice. probabil ca se lucra la deschiderea unei noi linii de productie This post has been edited by draku: 14 Aug 2006, 18:47 |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
|
|
depecharu |
![]()
|
Membru cu trapa la cap Group: Members Posts: 198 Joined: 16 May 06 From: MS ![]() |
Tot respectul pentru nemti! Tot respectul pentru proiectantii automatizarii din fabrica. Fiecare utilaj e sincronizat cu restul fabricii la zecime de secunda si de milimetru.
|
--------------------
Pegas
bicicleta
1987
- MS
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Ce tot dati atata ca sunt automate de cafea sau cola, trebuie sa bage monezi in ele, ca doar nu sunt gratuite. Si eu am aici in sectii si pe coridoare automate.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Hai sa nu carcotim.
Pana la urma le ofera niste conditii de munca mai mult decat bune, un salariu bun in Romania, asa ca au destule motive sa munceasca mult bine si repede. Si asta se intampla aici in Romania, nu trebuie sa munceasc in Spania, sa ii creasca copii bunicii si tot asa. Fabricile automatizate sunt o solutie buna dar necesita o investitie initiala foarte mare, intretinere scumpa dar si calitate a muncii e foarte buna. Iar daca se defecteaza nea Robo, ce faci? Opresti tot fluxul. Daca ii e rau lui Nea Ion, poti sa il pui pe Nea Vasile sau pe tanti Ioana. Apropos, la Dacia, cei mai buni muncitori sunt femeile, ca sunt mai constiincioase si nu trag cu beutura. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
argon |
![]()
|
Daca 4-5 milioane spui ca e un salar bun in Romania, te intreb, cat castigi pe luna?
![]() Despre conditii..9 ore de stat in picioare(cu 30 minute pauza- in 9 ore !), munca la banda, daca pierde un cablaj se taie din salar, sunt o gramada de supraveghetori care urla la angajate. Aici la Sews Deva au avut o tentativa de asi face un sindicat..tentativa esuata, nu i-a lasat, de asemenea la 3 zile de concediu medical pe luna, angajatii sunt dati afara. Au fost probleme cu aerul conditionat, au facut angajatii o ciuperca la caile respiratorii..problema musamalizata de conducere. Asa se fabrica componentele de la BMW si multe alte marci. Cine nu crede este invitat aici sa discute cu ce angajata la banda doreste el. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Si cat ar trebui sa ia o muncitoare 10-12 meleoane cumva?
Nici eu nu i-as lasa pe angajatii mei sa-si faca sindicat. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
ha?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
De unde a plecat discutia si unde s-a ajuns...
Totusi se vede ca nu e chiar totul automatizat; inca sunt procese pe care numai omul le poate face. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
NoDacia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 June 06 ![]() |
cablajele se fac la lisa draxelmaier hunedoara.... si nu e exclus sa se faca si in alte fabrici.... il cunosc bine pe directorul austriac de la lisa hunedoara si un director neamt.... si acolo se finalizeaza cablajele de bmw.... am impresia ( repet ) ca la hd doar se finalizeaza... ele vin gata taiate din alta parte..... adevarul e ca nu m'a interesat dar daca tineti neaparat....
![]() si alta chestie.... lisa vrea sa plece din romania.... pentru ca a inceput lumea sa ceara mai mult si e foarte nedisciplinata.... cu toate ca lisa din hunedoara este prima fabrica din romanai care are certificare dupa nu stiu ce standard nou european ( peste iso 9001 ) .... in fine..... |
--------------------
BMW
320d
2001
|
|
draku |
![]()
|
QUOTE(NoDacia @ 16 Aug 2006, 21:07) si alta chestie.... lisa vrea sa plece din romania.... pentru ca a inceput lumea sa ceara mai mult si e foarte nedisciplinata.... cu toate ca lisa din hunedoara este prima fabrica din romanai care are certificare dupa nu stiu ce standard nou european ( peste iso 9001 ) .... in fine..... pai daca tot e sa ne integram in ue, nu e cazul sa ne integram si cu salariile? nu numai cu preturile... dar se pare ca investitorilor straini nu le convine asa.... |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.354 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hai sa ma bag si eu in discutie.....la Cluj la ACE proprietarii sunt spanioli si fac cea mai mare parte din cablaje pentru SEAT si parca ceva si pentru Audi, dar repet marea parte este pentru Seat.
Conditiile sunt bune salarul de toata jena.....asta daca nu considerati ca 4 mil./luna este un salar bun. Fluctuatia de personal la ei este foarte mare si spun asta pentru ca luna de luna vad in ziare anunturi ca angajeaza 30-40 muncitori. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Da din film lipseau baietii cu ciocanele alea mari si cu sufliciu
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 04:26 |