DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Zona financiara (by Valutar360 - curs valutar)
Curs Valutar Ultimele stiri financiare
Euro 4.7315 Un pas inainte – credite pentru taximetristi,
In ceea ce priveste contractarea unui imprumut, situatia taximetristilor este una delicata, deoarece sunt inca banci care nu acorda credite acestei categorii de solicitanti sau banci care accepta taximetristii numai in calitate de persoane fizice autorizate.Pentru a solicita un credit la una din...(citeste)
Dolar 4.2103
 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vanzare masina in rate, In rate

adrianulx
post 12 Dec 2014, 03:23
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 3 November 14
Am o masina ce doresc sa o vand insa detin doar fiscalul la ea. Cumparatorul vrea sa imi dea banii in 2 rate. Cum sa procedez sa nu ies pierdut? Ma gandeam sa ii dau doar asigurarea si certificatul de inmatriculare, iar contractul de vanzare -cumparare sa il facem in momentul in care imi da a doua rata. Aveti solutii mai bune?


--------------------
Renault Clio Symbol II 2005 - is85wob
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Babaq139QMB2
post 12 Dec 2014, 08:29
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 408
Joined: 27 November 12
From: Bucuresti
Trebuie sa faci la notar imputernicire ,aici ai exemplu , a nu se considera reclama wink.gif

Link http://notariat-tineretului.net/contract/c...to-masina-model

L.E ai pe net exemple sleep.gif

This post has been edited by Babaq139QMB2: 12 Dec 2014, 08:30


--------------------
Dacia 1310 din 1900 Toamna spre vara-sa
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mindblast
post 20 Dec 2014, 23:05
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 9 November 09
Nu te complica cu procuri sau metode care par "simple". Fii sigur că hârtiile reproduc cât mai fidel scenariul care se petrece în realitate. Te duci frumos la notar, te costă câțiva lei, faceți un antecontract de vânzare-cumpărare, în care se povestește exact ceea ce ai spus. Acolo ai și valoare, numărul ratelor, obligații la finalul plății, etc.
Așa am făcut eu pentru prima mea mașină, doar că era vorba de mai multe rate. În contractul respectiv era stipulat și dreptul de folosință. Eu, timp de 2 ani (durata contractului), am umblat la mine cu talonul (care a rămas pe numele vânzătorului), asigurare și copie după contractul respectiv. Cum am achitat ultima rată, am mers frumos la finanțe, și-a scos fiscal, am făcut contractul de vânzare-cumpărare, mi-a dat cartea și pe urmă am înmatriculat-o pe numele meu.
Simplu, fără bătăi de cap cu comodate sau știu eu ce alte variante ce nu reflectau realitatea.


--------------------
Dacia Logan 2014, 1.2 16V Ambiance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mindblast
post 29 Dec 2014, 14:06
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 9 November 09
Am primit un PM din partea unui coleg, în care mă întreabă unde am găsit pe cineva care să-mi vândă mașina în rate. Din păcate nu am încă numărul de posturi pentru a-i răspunde prin PM, așa că voi scrie aici. Sper că va vedea. În cazul meu era vorba de o cunoștință destul de apropiată. Și n-avea nevoie de toți banii de-odată, așa că i-a convenit treaba cu ratele. Din punct de vedere legal, contractul încheiat la notar, era "bulletproof". Întârziam câteva luni cu ratele, puteam să zic papa mașinii și să-mi iau adio de la ratele plătite, eventual să-i mai fi fost și dator dacă se constata că ratele plătite până în momentul respectiv nu acopereau uzura.
De asemenea, nici pentru vânzător nu era prea bine dacă nu vroia să încheie contractul de vânzare-cumpărare la sfârșitul antecontractului. Mai exact intra în posesia bunului când îmi restuia toți banii pe care i-am dat, adică toată valoarea contractului.

Cred că e mai greu să convingi un necunoscut să încheie un asemenea contract, pe o perioadă mai lungă, de 2-3-4 ani. Dar așa, pe două-trei rate, pe câteva luni, cred că ar fi mai mulți de acord.


--------------------
Dacia Logan 2014, 1.2 16V Ambiance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2019 - 16:46
Forum Renault Server hosting