DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> alarma auto Thor+inchidere centralizata!

sorelino
post 24 Jan 2007, 01:05
Post #61


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 22 January 07




QUOTE(Catalin Marinarul @ 23 Jan 2007, 13:15)
Daca nu se aprinde ledul de pe telecomanda probabil nu are baterie, desi e cam ciudat ca la ambele telecomenzi sa fie consumate... Acele baterii le gasesti la magazine specializate, de piese electronice, acumulatori, baterii foto...
Antena alarmei unde ai pus-o? Ai grija sa fie izolata electric, sa nu faca contact cu caroseria...Intinde acea "sarma" pe verticala in sus...
Sa inteleg ca tu intri in masina si lasi alarma sa urle 30sec de fiecare data?  biggrin.gif  Cam nasol...


Aveam baterii la ambele tlcomenzi ... dar nu m-am gandit sa le masor ca vad ca sunt goale. Am cumparat alte baterii si merge smile.gif
Antena este legata la o antena de pe masina radmasa.gif ca yo am 2 antene pe masina si decat una o foloseam rolleyes.gif E izolata electric, nu face contact cu masa si e bine intinsa in sus spre cer tongue.gif
Acuma mai am de monta decat butonul de la usa ca sa nu se mai armeze singura alarma dupa ce o dezarmez eu. Apropo mersi mult pentru ajutor blush.gif


--------------------
Dacia 1310 1988 - B - 09 - WGL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 15:02
Post #62


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Nu e nevoie sa legi antena alarmei la o antena a masinii. E de ajuns firul pe care il are. Iar bateriile alea se pot incarca si te mai tin cateva luni. Chiar... cat e o baterie noua???


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorelino
post 24 Jan 2007, 18:02
Post #63


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 22 January 07




QUOTE(ssilvviu @ 24 Jan 2007, 16:02)
Nu e nevoie sa legi antena alarmei la o antena a masinii. E de ajuns firul pe care il are. Iar bateriile alea se pot incarca si te mai tin cateva luni. Chiar... cat e o baterie noua???
*



Cu antena lui bate aprox 120-130 metri ... cu antena pusa de mine bate aprox 180-200 metri smile.gif

O baterie alcalina noua costa in jur de 5 lei (depinde de amperaj, TypeR foloseste baterii de 23 Amperi)
***NU SE REINCARCA***

Un acumulator costa in jur de 30 lei (la fel depinde de amperaj)
***SE POATE REINCARCA***


--------------------
Dacia 1310 1988 - B - 09 - WGL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 18:49
Post #64


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Se poate obtine intr-adevar o crestere a distantei de la care poti comanda alarma, dar nu cred sa merite eforul instalarii unei antene externe.
In fine... nu cred ca exista baterii de 23A. Din ce am vazut eu o telecomanda de alarma foloseste baterii de 12V. Se pot reincarca, ca de altfel orice baterie, chiar daca scrie pe ea "Do not recharge"... totusi suntem romani, ce naiba. Si te mai tine juma' de an.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorelino
post 24 Jan 2007, 21:28
Post #65


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 22 January 07




QUOTE
In fine... nu cred ca exista baterii de 23A. Din ce am vazut eu o telecomanda de alarma foloseste baterii de 12V

Uita-te ce scrie pe bateria ta. Scrie 32A sau 40 si ceva sau 50 si ceva (nu stiu exact celalate amperaje)
Daca nu ma crezi iti fac poza la bateria mea sa te convingi radmasa.gif



QUOTE
Se pot reincarca, ca de altfel orice baterie, chiar daca scrie pe ea "Do not recharge"... totusi suntem romani, ce naiba. Si te mai tine juma' de an.

Se pot reincarca doar ca sunt sanse sa-ti explodeze, sa arzi incarcatorul sau sa iti mearga smile.gif Dar eu unu nu recomand incarcarea "fortata" a bateriilor alcaline prin expunerea la caldura (pus pe soba, aragaz langa foc) sau expunerea la o tensiune de 12-24V. Sunt anumite riscuri pe care unii dintre voi nu le cunosc.


--------------------
Dacia 1310 1988 - B - 09 - WGL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 21:39
Post #66


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




O baterie de 12V si 23A ar fi cam jumatate din bateria masinii.
In ceea ce priveste reincarcarea nu e nici un pericol. Am lasat si 12 ore baterii in incarcator fara probleme. Ai incercat macar sa incarci una? Daca nu incearca sa o pui la o sursa cu circa 20% mai mare decat voltajul bateriei pt cateva ore si ai sa vezi ca nu se intampla nimic.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 24 Jan 2007, 21:53
Post #67


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Pe bateria din telecomanda mea scrie "Replaces with 27A / MN27"..
E vorba de formatul / modelul de baterie, nu e amperaj...
E cam greu ca o astfel de baterie sa furnizeze 27 Amperi...si periculos...Nu crezi? biggrin.gif

Deci ala este FORM FACTORUL daca vrei, in nici un caz nu se refera la amperaj... Daca ai un multimetru pe aproape te vei convinge ce curent debiteaza...


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 21:56
Post #68


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Eu nu recomand masurarea amperajului cu multimetrul, intrucat ai mari sanse sa descarci bateria.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 24 Jan 2007, 21:58
Post #69


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Atunci masor cu limba? ohmy.gif


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 22:01
Post #70


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




tongue.gif smile.gif) Masori tensiunea.. nici o problema, dar atunci cand masori amperajul bateria este scurtcircuitata. Pt putin timp, e drept, dar daca nu cunosti acest aspect si o tii 30 secunde la masurat... s-a dus sad.gif


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 24 Jan 2007, 22:04
Post #71


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Deci tensiunea se presupune cunoscuta, intrucat este indicata clar pe baterie: 12v in acest caz...
Iar multimetrul, chiar folosit ca ampermetru, are totusi o rezistenta interioara, si nu e chiar scurt tongue.gif, pt a citi valoarea nu ai nevoie de mai mult de 2-3sec pe un aparat digital, poate ceva mai mult pe unul analogic...

Urmeaza pentru mine un colocviu la MET (Masurari electrice, electronice si traductoare)... Deci se presupune ca stiu cate ceva, desi nu din ce se preda in facultate...


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 22:07
Post #72


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Nu are nici o rezistenta e surt..scurt. Cel putin nu aveau cele cu care am avut eu de-a face. Am unul de 150 mii si unul mai complex de 600 si ambele lucreaza in scurt pe amperaj. Ala mai scump tine pana la 20A si sa vezi ce bara are inauntru....


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 24 Jan 2007, 22:09
Post #73


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Doar un ampermetru ideal ar avea rezistenta interioara 0 ...


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 24 Jan 2007, 22:12
Post #74


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Si incercam sa ne apropiem de unul, nu? Acum si tu.. nu vrei sa aiba 0ohmi. Da 5-6 pe acolo.. nu se pune. Daca vrei sa te convingi ia 2 aparate, unu pe intensitate si unu pe rezistenta si vezi ce obtii. Eu chiar in seara asta o sa incerc cand ajung acasa.
Si cu incarcatul bateriei merge la sigur. Eu incarc baterii de 1.5V la telecomanda in mod curent (nici nu mai stiu cand am cumparat ultima data) si acu' cateva luni am incarcat-o si pe cea de la alarma ca nu mai mergea bine.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorelino
post 24 Jan 2007, 22:55
Post #75


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 22 January 07




QUOTE(Catalin Marinarul @ 24 Jan 2007, 22:53)
Pe bateria din telecomanda mea scrie "Replaces with 27A / MN27"..
E vorba de formatul / modelul de baterie, nu e amperaj...
E cam greu ca o astfel de baterie sa furnizeze 27 Amperi...si periculos...Nu crezi?  biggrin.gif

Deci ala este FORM FACTORUL daca vrei, in nici un caz nu se refera la amperaj... Daca ai un multimetru pe aproape te vei convinge ce curent debiteaza...
*




ampér s. m., pl. ampéri; simb. A (luata din dictionarul explicativ al limbii romane)

Am masurat cu aparatul de masura si zice clar si mare ca are 21-23A (AMPERI)

Acuma poftiti si 2 poze smile.gif
image0016nn.jpg

image0000xd.jpg


P.S. am luat-o deja pe aratura. Deja facem doar offtopic. Aici trebuia sa se discute de fapt de alarma auto Thor + Inchidere centralizata ... si vad ca am inceput sa ne certam pe amperajul de la baterie.

This post has been edited by sorelino: 24 Jan 2007, 22:55


--------------------
Dacia 1310 1988 - B - 09 - WGL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ferrari
post 25 Jan 2007, 00:18
Post #76


membru de treaba


Group: Members
Posts: 119
Joined: 29 November 06
From: CLUJ




mai oameni puteti sa imi spuneti cum reusiti voi sa puneti in scurt o baterie masurand amperajul? va reamintesc faptul ca intensitatea curentului se masoara punand ampermetrul in serie cu consumatorul!!!!!!!!!!! nu in paralel ca si la masurarea tensiunii. deci cum faceti scurt? ca eu ma prind mai greu wink.gif


--------------------
dacia 1310 CL (BK) 1995
all the best and f*ck the rest
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 25 Jan 2007, 08:43
Post #77


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.212
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Pai nu se masoara intensitatea curentului in circuit, ci intensitatea maxima care poate fi data de baterie.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 25 Jan 2007, 09:12
Post #78


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 36.760
Joined: 15 August 05




QUOTE(ssilvviu @ 24 Jan 2007, 15:02)
Iar bateriile alea se pot incarca si te mai tin cateva luni. Chiar... cat e o baterie noua???
*




QUOTE(ssilvviu @ 24 Jan 2007, 21:39)
In ceea ce priveste reincarcarea nu e nici un pericol. Am lasat si 12 ore baterii in incarcator fara probleme. Ai incercat macar sa incarci una? Daca nu incearca sa o pui la o sursa cu circa 20% mai mare decat voltajul bateriei pt cateva ore si ai sa vezi ca nu se intampla nimic.
*




Chimic vorbind, cred e imposibil sa o reincarci cu un incarcator normal, daca tu le pui la incarcat, problema ta, dar nu recomanda la altii sa reincarce bateriile alcaline. Nu se face asa ceva, posibil sa nu se intample nimic dar la fel e posibil sa curga, sa explodeze si sa arda incarcatorul.
Nu cred ca degeaba scrie mare cu semnul exclamarii pe toate bateriile "Do not recharge" Deci nu incercati niciodata sa incarcati baterii alcaline la un incarcator clasic...exista riscul a explodeze.

Pentru incarcarea alcalinelor se foloseste un incarcator special cu tehnologie in puls digital, care sunt mai sofisticate, si reincarcarea se face de un numar limitat de ori, de genul 2-3.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 25 Jan 2007, 09:29
Post #79


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




QUOTE(sorelino @ 24 Jan 2007, 22:55)
Am masurat cu aparatul de masura si zice clar si mare ca are 21-23A (AMPERI)



Cu ce aparat ai masurat 23A? Ca multimetrele obisnuite au domeniul de max 10A... Pentru aparatele mai scumpe parca 20A...

Poze ceva mai reusite, dar tot nu sunt convins ca acea baterie minuscula ar putea avea 27A...


This post has been edited by Catalin Marinarul: 25 Jan 2007, 09:43

Attached thumbnail(s)
20070125_0933_1_.JPG ( Size: 28.56k ) Number of downloads: 2545
20070125_0934_1_.JPG ( Size: 30.58k ) Number of downloads: 2549


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 25 Jan 2007, 09:51
Post #80


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 36.760
Joined: 15 August 05




Unitatea de masura e Ah, amperi ora, A-ul ala e bullshit, cel mai puternic acumulator AA are 2200 mAh, adica miliamperi, si ala tine de 3 ori mai mult decat cea mai buna baterie alkalina normala...nu pot sa cred ca sunteti care credeti aberatiile cu 27 Ah pe o baterie d'aia mica radmasa.gif unsure.gif


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 25 Jan 2007, 09:53
Post #81


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Argon, vezi mai sus ca e o singura persoana care crede asta....si nu e vorba de Ah, ci doar A...


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 25 Jan 2007, 09:55
Post #82


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 36.760
Joined: 15 August 05




E clar ca A-ul ala reprezinta altceva, presupun ca tipul bateriei...si daca se refera la amperaj, sa-mi aratati asta pe o baterie de marca, nu no-name chinezeasca, ca aia pot scrie orice pe ele.


E "model NO" chestia aia.
http://www.budgetbatteries.com/cgi-bin/sto..._25Jan07_075948

This post has been edited by argon: 25 Jan 2007, 10:03


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 25 Jan 2007, 10:02
Post #83


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Asta am spus si eu ieri, este Form-factorul acelei baterii, cum este R6 sau AA, R3 sau AAA etc... cool.gif


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 25 Jan 2007, 10:05
Post #84


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 36.760
Joined: 15 August 05




Dar totusi nu inteleg cum a masurat el sa-i dea 23 Amperi pe o baterie de 38mAh icon_mrgreen.gif

QUOTE
am masurat cu aparatul de masura si zice clar si mare ca are 21-23A (AMPERI)


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dydycom
post 26 Jan 2007, 17:12
Post #85


daca exista vointa, orice se poate


Group: Members
Posts: 639
Joined: 24 March 05
From: Bucharest




Stie cineva ...sau poate are un manual pt alarma thor sa imi spuna si mie cum o bag in mod programare ca sa pot sa ii rescriu cheile....

Am incercat 5 variante si nu raspunde


--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 26 Jan 2007, 17:26
Post #86


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Nu am acea brosura cu care vine alarma langa mine, dar nu imi amintesc sa scrie asa ceva prin ea, cred ca pur si simplu nu se programeaza, iar telecomenzile din cate stiu aveau un cod lipit pe spate...cred ca nu se pot "invata"... De manual nu am dat pe net, desi am cautat la vremea cand am luat-o...nu cred ca exista...


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 10 Feb 2007, 18:05
Post #87


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




N-am avut ce face si am montat ieri releul acela de "imobilizare" motor cu care vine alarma, dar nu l-am montat pe bobina de inductie, ci pe firul de comanda al electromotorului. Am urmat exact schema, totul am instalat ok, functiona perfect. (cu alarma activa nu invartea electromotorul, pe langa urletul sirenei cand puneam contactul).
Azi dimineata surpriza: bateria moarta... Sistemul idiot conceput de cei ce au facut pe vapor aceasta alarma face ca atunci cand alarma este activa, releul sa fie alimentat si circuitul catre electromotor / bobina deschis... Nu stiu cat consuma un releu in modul "cuplat", cert este ca mi-a terminat bateria...

M-am lecuit de montat acel releu, oricum se poate "sunta" usor daca se doreste acest lucru.


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Siconi
post 11 Feb 2007, 20:54
Post #88


Sofer americanizat! V6 Rules!!!


Group: Members
Posts: 3.028
Joined: 13 November 05
From: Houston, TX




Curios, pentru ca mie nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata, si am tot Thor + IC pe dacia mea de mai bine de juma de an. Plus ca am facut rost si de un indicator cu plasma pt parbriz inscriptionat custom, deci am consumatori in plus pe langa releul ala stupid.


--------------------
Mercury Mariner Premier 3.0L V6 4WD 2006 - BHH-xxxx (Texas)
Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT
1975 Dacia 1300
Actual posesor:
2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6
2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 11 Feb 2007, 21:03
Post #89


______________________


Group: Members
Posts: 14.345
Joined: 21 August 06




Pai din alarma pleaca firul galben pe care se face conectarea releului la masa atunci cand alarma este activa, fir ce merge la un contact al bobinei de pe releu. Apoi celalalt contact al bobinei de pe releu merge la +permanent. Firul de comanda pentru electromotor l-am legat la celelalte 2 fire de pe soclul releului, astfel incat cand releul nu este alimentat circuitul este inchis.

Normal si logic ar fi fost ca fara tensiune in bobina releului, circuitul de comanda al electromotorului sa fie deschis, deci legat celalalt contact de pe releu...Numai ca daca leg asa, cu alarma activa porneste motorul, iar cu alarma dezactivata nu mai invarte electromotorul...

Cum am spus, nu am avut ce face, e o chestie cam inutila, simplu de dezactivat de orice hot.


--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Siconi
post 11 Feb 2007, 21:18
Post #90


Sofer americanizat! V6 Rules!!!


Group: Members
Posts: 3.028
Joined: 13 November 05
From: Houston, TX




Stiu ca firul galben e cel cu pricina. Incearca al fir care sa nu aibe tensiune pe el cand e alarma activa si sa aibe cand e dezactivata. Eu asa am procedat, dar neavand in fata schema ci acasa, nu iti pot spune acuma exact care ar fi cealallta versiune de conectare a releului impricinat. Sorry...


--------------------
Mercury Mariner Premier 3.0L V6 4WD 2006 - BHH-xxxx (Texas)
Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT
1975 Dacia 1300
Actual posesor:
2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6
2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st November 2018 - 09:43
Forum Renault Server hosting