DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ce are statia mea?, Statie radio ALAN 48 Plus Multi

adită
post 20 Apr 2013, 15:17
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




acum ceva timp mergea brici.i-am schimbat firul de la antena cu unul mai lung.
o perioada a mers ok dp care au aparut problemele
La fiecare drum mai mult nu functioneaza decat o face......parca e moarta...nu mai pot emite si nici receptiona.ba isi revine ba moare...de fiecare data cand moare imi dispare si scala de semnal de pe display...parca o deconectez de la antena.lipitura la antena pare ok.
ce o avea?
ms
p.s. tin sa precizez ca am respectat tipul cablului...si pe unul si pe altul scria RG-8-50 OHM
mai precizez ca noul cablu are 4 m fata de 2.5(aprox)cel vechi.

This post has been edited by adită: 20 Apr 2013, 15:34


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bulldog
post 20 Apr 2013, 15:51
Post #2


"Nembru"


Group: Members
Posts: 630
Joined: 6 February 08
From: Cluj-Napoca




Nu trebe calibrata? Eu citisem undeva ca nu e prea bine sa schimbi cablul cu unul mai lung


--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adită
post 20 Apr 2013, 15:54
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




nu am calibrat-o dp ce am pus cablul asta mai lung.faza e ca a mers o perioada ok.


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
l@u
post 20 Apr 2013, 17:40
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.775
Joined: 31 July 06
From: Gl.




QUOTE(Bulldog @ 20 Apr 2013, 16:51)
Eu citisem undeva ca nu e prea bine sa schimbi cablul cu unul mai lung
*


eu am schimbat cablul cu unul de 8 m home made si nu am probleme cu statia


20 Apr 2013, 18:41:
QUOTE(adită @ 20 Apr 2013, 16:54)
nu am calibrat-o dp ce am pus cablul asta mai lung.faza e ca a mers o perioada ok.
*



poate ai vre-o lipitura rece la mufe


This post has been edited by l@u: 20 Apr 2013, 17:41


--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE - Gl-60-AME
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adită
post 20 Apr 2013, 17:50
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




pai singura lipitura in afara de cea din antena(care e la cald) e cea din mufa care intra in statie....sa fie aia la rece?


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
l@u
post 20 Apr 2013, 18:03
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.775
Joined: 31 July 06
From: Gl.




lipitura rece este un defect al lipirii nu o metoda de lipire !

http://www.e-rusu.ro/s4.htm


--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE - Gl-60-AME
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 20 Apr 2013, 18:11
Post #7


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 9.161
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Pune termometrul pe ea. Daca are sub 42 de grade o refaci, cu decapare corespunzatoare preqlabila.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adită
post 20 Apr 2013, 18:18
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




aham........pai nu imi ramane decat sa refac lipitura din antena!
ms frumos.


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
l@u
post 20 Apr 2013, 19:45
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.775
Joined: 31 July 06
From: Gl.




refa ambele mufe ca sa fii sigur caci s-ar putea sa o refaci pe cea buna


--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE - Gl-60-AME
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 20 Apr 2013, 20:26
Post #10


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 9.161
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Eu de ce i-am recomandat termometrul?


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 21 Apr 2013, 09:08
Post #11


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 3.141
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti capitala Cârcostan




Refa toate lipiturile, calibreaz-o si pe urma ar trebui sa mearga. Probabil ai o lipitura prost executata sau ai firul intrerupt pe undeva.


--------------------
Ford Kuga 2015 ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
If you want perfection buy a Mercedes, or marry an accountant - Jeremy Clarkson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bulldog
post 21 Apr 2013, 10:00
Post #12


"Nembru"


Group: Members
Posts: 630
Joined: 6 February 08
From: Cluj-Napoca




QUOTE(l@u @ 20 Apr 2013, 18:40)
eu am schimbat cablul cu unul de 8 m home made si nu am probleme cu statia
<span class='edit'>20 Apr 2013, 18:41:</span>
*


Am citit prost atunci


--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 21 Apr 2013, 10:41
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.081
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




dar cu antena statiei , aia mica merge? ca sa vezi clar de unde easte


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dorin73
post 21 Apr 2013, 11:27
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 348
Joined: 13 August 12
From: Bucuresti




QUOTE(adită @ 20 Apr 2013, 16:17)
acum ceva timp mergea brici.i-am schimbat firul de la antena cu unul mai lung.
o perioada a mers ok dp care au aparut problemele
La fiecare drum mai mult nu functioneaza decat o face......parca e moarta...nu mai pot emite si nici receptiona.ba isi revine ba moare...de fiecare data cand moare imi dispare si scala de semnal de pe display...parca o deconectez de la antena.lipitura la antena pare ok.
ce o avea?
ms
p.s. tin sa precizez ca am respectat tipul cablului...si pe unul si pe altul scria RG-8-50 OHM
mai precizez ca noul cablu are 4 m fata de 2.5(aprox)cel vechi.
*




adita veriica cablul sa nu fie de proasta calitate sau invechit ca asa a patit si nentu Balbone (FCL) si-a luat o teapa cu cablul - caci atunci pierde semnalu
daia tisa simtit lipsa in ultima perioada tie pe 22


--------------------
dacia1410 brek 1995 ,cn3 - b 09 guk
[FONT=Impact][COLOR=blue]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adită
post 21 Apr 2013, 14:55
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




cablul il am de la o alta antena care a fost foarte putin folosita.mufa care intra in statie are lipitura originala..practic am luat firul cu totul de la ea.o sa verific lipitura din talpa antenei..ce-i drept am reusit de cateva ori sa o stric.nu am strans bine contra piulita si cand desurubam antena se misca cu totul.eu zic ca am lipit-o bine ultima data dar asta e,o sa o relipesc.....e cea mai putin costisitoare varianta.

21 Apr 2013, 18:43:
se pare ca statia e buba.am incercat alta antena pe ea si nimic..aceasi problema.
am legat alta statie la antena mea si functiona.
imi pare rau de vechea statie acum...am facut un schimb cu un coleg de pe forum....ma miram eu sa imi dea un midland pe un intek....in fine asta e.

This post has been edited by adită: 21 Apr 2013, 18:43


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 22 Apr 2013, 20:02
Post #16


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 3.141
Joined: 11 February 04
From: Bucuresti capitala Cârcostan




Du-o la verificat- reparat.
Cred ca se poate repara.
Sau bag-o la vanzare ca si produs defect.


This post has been edited by dizzy: 22 Apr 2013, 20:03


--------------------
Ford Kuga 2015 ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
If you want perfection buy a Mercedes, or marry an accountant - Jeremy Clarkson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan.gutu
post 23 Apr 2013, 07:25
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 534
Joined: 26 February 07
From: Europa




Este posibil sa se fi stricat partea de emisie si iti intra protectia la scurt-circuit.Incearca sa folosesti statia doar pe receptie fara sa emiti si vezi ce se intampla.Cred ca la schimbarea mufei ai lasat un firicel de la ecranare(masa), care s-a dus unde nu trebuie.


--------------------
TOYOTA COROLLA & AURIS HSD 2009 & 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan P
post 24 Apr 2013, 07:21
Post #18


Membru


Group: Members
Posts: 133
Joined: 12 November 08




E posibil sa fie o problema la mufa microfonului, ar fi bine daca ai putea proba cu un mike compatibil, daca nu gasesti, desfa mufa si verifica atent ce-i acolo. Oricum, ca idee, daca ai cablu RG 58, ar fi bine ca lungimea acestuia sa fie 3,63m sau multiplu de 3,63. Asta poate influente putin swr-ul, dar nu intr-atat cat sa nu mearga statia, iar receptia nu e afectata de lungimea cablului la diferente de cateva zeci de cm. Cel mai probabil e sa se fi dezlipit un fir de la mufa microfonului, asta ar explica faptul ca uneori ai probleme si cu emisia si cu receptia.


--------------------
Renault 11 Automatic 1987 - DAH-288A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adită
post 24 Apr 2013, 17:06
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.277
Joined: 25 June 07
From: BUCURESTI




m-am uitat si la mufa lui dar nu imi dau seama ca e oarecum turnat acolo...


--------------------
-------------- ------------- ------------- - BUCURESTI
-------------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan P
post 24 Apr 2013, 19:56
Post #20


Membru


Group: Members
Posts: 133
Joined: 12 November 08




Mufa care intra in statie nu-i metalica? Ar trebui sa aiba 2 surubele mici unde intra cablul si un surubel si mai mic undeva pe exterior pe la mijloc (care poate fi mascat de piulita daca aceasta nu e infiletata la statie).


--------------------
Renault 11 Automatic 1987 - DAH-288A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zgobyx
post 20 May 2013, 14:02
Post #21


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 10 April 08




Salut adita imi pare rau sa aud de problema cu statia ta, dar mai mult ca sigur a fost ceva in scurt, apropo eu am avut firul rupt din talpa si cand facea contact aveam receptie si emisie iar cand se misca nu mai mergea deloc Intek-ul de la tine. Trebuia totusi sa ii faci o calibrare la statie asa se recomanda astfel risti sa ii arzi finalul, la fel daca o testezi fara antena spun asta din ce am citit pe forumurile de specialitate. Cu stima


--------------------
dacia logan 1.5 DCI 2006 /ambition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st November 2018 - 09:54
Forum Renault Server hosting